Ana içeriğe atla

Hep Hakedenleri Sevmiyoruz ya !

Abd seçimlerinde bizden birinin imzası !
Kimi sevip kimi sevmeyeceğimize hiç kimse karışamıyor al sana nur topu gibi irade ! Şunlar kötü şunlar şunlardan sana zarar gelir desin dursunlar sizin bir kere ilginizi çekmeye başladığında o kişiler mıknatıs gibi çekiliverirsiniz onlara doğru ! Kaşına gözüne bakmaz, sizinle aynı düşüncede olup olmamanız bile engel teşkil etmez bir kere akıl ve kalp merak etmiştir !

Merak denen şey insanın hücrelerinde var ki hep aklın ve yüreğin merakının peşine takılıyor ; gittiği yol güldürüyor mu güldür müyor mu zaman gösteriyor ... Bazen hiç ummadığınız insanın hayallerini dinlerken buluyorsunuz kendinizi ya da hiç de oturup sohbet etmek için aklınızda olmayan biriyle tüm konulardan dem vuruyorsunuz ;hayatın garip süprizleri var vesselam...An içinde düşününce ne alakasız kişilere değer verdiğinizi ,hiç değmeyecek kişileri sevdiğinizi hatırlayıp üzülüyorsunuz ama o zaman öyle düşünmüyorsunuz işte, demek ki yaşamamız gerekiyormuş öyle çizmişiz yolumuzu ve onlar çıkmış karşımıza yapacak bişey yok : geçmiş geçmiştir .....

Ciddi şeyler yazmak yok aslında aklımda ama birden aklıma düştü işte bunlar ben de "elime mi yapışacak "dedim ve yazdım. Bu günün güna gündemi abd Başkanlık seçimi aslında ,sosyal paylaşımlar yıkılıyor bu konu ile. Clinton hanımın Başkanlığı kesin gibi görünürken Trump step step yanaşıp bir gol ile abd nin 45. Başkanı oluverdi ; vatanlarına bilmem de Dünyaya umarım hayır getirir (pek ümidim yok geçmiş başkanlarını biliyoruz çünkü)umarım...

Gerçi Dünya bir acayip hal aldı ne zaman ne olacağı belli değil artık tüm bu kaos zulüm altındaki dünyada bir ışık seziyorum ben: sanki insanlık tam da ölüp o amerikan filmlerindeki dibe yaklaşmadı gibi... Ülkemizde ne zorluklar oluyor ne entrikalar dönüyor ne düşmanlar su üstüne çıktı biz hala "Allahın izni ve yardımıyla!" yıkılmadık ayaktayız ve tüm katliamlara zulme rağmen dünyada İslam yayılıyor zalimler ellerinden geleni yaptıkça bir yerlerde -cılız kalsa da- Musalar çıkıyor ... Düşman çok ama insanlık da ölmüyor ,ezilse de kısıtlansa da sömürülse de bu gün olmazsa yarın çıkıyor ortaya;az birikiyor çok oluyor çoklar birleşip liderler seçiyor birileri liderleri yok edip halkları sömürgeleştirmeye çalışıyor ama bitiremiyorlar işte HAKK hep diriliyor !..

Umut nasıl bişeyse öldürmüyor işte can çekişse de hep yaşamanın yollarını aratıyor ve doğruyu hakkı diriltiyor yüreklerde ...yüreklerde canlanan umutlar da icraate geçiyor öyle ya da böyle ,er ya da geç...Fazlaca iyimser olduğum bir gün ,bu günü ziyan etmeyeyim hep olumlu cümleler kurayım da yüreğimdeki karamsarlıkları söndüreyim bari...

Benden size tavsiye:içinizin çok karardığını düşündüğünüz zamanlarda muhakkak Allahın kitabını açıp okuyun bakalım Rabbimiz neler diyor biz nelerle uğraşıyoruz... bir de birini -mümkünse bir çocuğu- sevindirin kim olduğunuzu hatırlıyorsunuz birinin yüzünde tebessüm olduğıunuzda ; denedim biliyorum !

ÇArşamba günlerini pek sevmiyorum çabuk geliyor gibi geliyor çünkü bana ! Böyle olunca da hayatın ne kadar hızlı geçtiğini hatırlıyorum tırsıyorum y aaa hızla dünyanın yok oluşuna koşuyoruz!.. neyse bu çok uzun bir konu susayım şimdilik..

Tekrar dönüp okumadım yazıyı ,onun için imla ve kelime hatalarını görmemezliğe gelin ya da "Elif sayfanı ödünç ver daha iyisini ben yazayım!" deyin... Akıl ve beden sağlığınızı koruyun Dünya Sağlık Örgütü buna "Sağlıklı olama hali!" diyor ,sağlıklı kalın dostlar ve siz düşmanlar ...  bir tek münafıklar siz ne haliniz varsa görün aman be ,bana ne sizden !..


Yorumlar

Ramazan dedi ki…
İmla ve yazım kuralları önemli derdini anlatmak için ama hiç sevemedim imla kurallarını düz dûz yazıyoruz kuralsız kaidesiz.Umut,insanın tek tesellisi gelecege güvenle bakmak için insan işte bazen umutsuzluk girdabına tutulup yeise kapılıyor sonra diyorum güneş,her gün yeni bir güne doguyor inatla karanlıklar çöksede bulutlar kaplasada inatla ısrarla karanlıkları yokederek bulutları delerek umut dagıtarak aydınlatıyor isıtıyor dünyayı.Ona bu görev verildi hiç yılmadan karamsarlıga ve yeise kapılmadan her gün inatla aydınlatıyor yeryüzünü.İnsan olmakla şereflendirilen ve yeryüzünün halifesi olan bizler bu kadarmı aciziz diyerek pes etmek yok umut hep var olacak kul Allaha umut baglayacak Rabbi onu yanlız bırakacak mümkünmü.Turp gelmiş dünya şaşkın ne olacaktı ya kış ayındayız TURP iyi gelir,şaka bir yana ne farkederki firavun düzeninde firavunun biri gider biri gelir ve kaldıkları yerden devam eder peki ya MUSA lar onlar kimseyi tınlamaz azmış çokmuş bakmaz dogruyu haykırmak yeterlidir onlar için,yeterki sen MUSA ol firavun korkacaktır ve telaşlanacak hata yapacaktır sorun burda biz gerçekten Musa olabiliyormuyuz onu başardıgımızda ne Turp(Thurmp),ne alman domuzu merkep,ne ingiliz öküzü ne israil kahpesi ne italyan mandası ne danimarka köpegi firavunun bütün ortakları ürkecektir.(Kötü söz kullandıgım için affola sadece teşbih yaptım nacizane).Yazına gelince gayet güzel ve net okumaktan zevk aldım.Ben konuşmayı pek beceremem ama yazıya dökmeyi bende seviyorum yazmaya devam.Darda kaldıgımızda yeise kapıldıgımızda Kuran mükemmel arkadaşlık yapıyor katılıyorum görüşüne selametle.
Pabuc dedi ki…
Ramazan Aksoy Hocam,
Çok şükür Allahın kitabını okumaya başladık onun içindir ki Firavunları çok iyi tanıyoruz münafıkları da kafirleri de... Trump gelmiş Obama gitmiş çok takılmıyoruz biz yolumuza bakıyoruz..

yorum için teşkkürler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK