Ana içeriğe atla

Herkes Aynı Hayatta

Uzaktan bakınca hepimiz aynı gibi görünsek de farklıyız...
Farklı zamanlarda benzer şeyleri (az ya da çok) yaşayan ,farklı insanlarız aslında.Hepimiz mutlu olduğumuz gibi acı da çekiyoruz..Güldüğümüz kadar ağlıyor,düşündüğümüz kadar düşünülüyor,çalıştığımız kadar kazanıyoruz...Kaybediyoruz, hüzünleniyoruz,seviyoruz,yanılıyoruz,kırılıyoruz,sinirleniyoruz..Hepimiz aynı dünyanın aynı duygularını yaşayan farklı insanlarıyız sadece...Yaşananlar aynı bakışlar farklı, sebepler benzer ama hissedilenler farklı...

Bazen kibrimiz bize olması gerekenleri unutturuyor, kimimiz bunun farkına varıyoruz kimimiz de kibrimize uyup ilerliyoruz..

Bilmiyoruz bizi bunaltan nedenleri ve sürekli birilerini suçluyoruz.Sürekli birilerinde kusur buluyor onları eleştiriyoruz.Bir şeyi unutuyoruz,belki de en önemli şeyi unutuyoruz:Kendimizde eksik olan şeyleri ! Neler mi onlar ? Herkesin eksiğini yine en iyi kendisi bilir ama çoğumuz işimize gelmediği için bunu da öteliyoruz..

Gerçi eksiklikler hatalar insanlar için bunu biliyoruz fakat bunun ardına da çok fazla sığınıyoruz...sığındığımız koruyucularımız(!) bizim en büyük hatalarımız bunu  bilemiyoruz...

Neden istemediğimiz özelliklerimizi değiştirmek için uğraşmıyoruz,yaratılıştan geldiğini sanıp onunla yaşamak zorunda gibi hissediyoruz? Neden kendimizle ilgili sorular sorup cevaplarını vicdanımızdan dinlemiyoruz/dinleyemiyoruz?

Ya yanlış anlıyor ya da işimize geldiği gibi anlıyoruz.Gerçekten anlamak için bakmıyor/dinlemiyor/okumuyoruz..Evet biliyoruz istisnalar kaideyi bozmaz ama biz istisna olmak için adım atmıyoruz!

İnsanız işte...



Yorumlar

cem dedi ki…
o büyük bi erdem olurdu. Zaten hangi hareketin değişmesi gerektiği konusunda da anlaşamayız ki insanlarla. Kabullenmesi bile mesele.
gelibolu17 dedi ki…
Acının ve gözyaşının,dili rengi tadı aynı maalesef,sadece şiddeti kişiye göre değişiyor...

Son günlerde çokça dinlediğim şu şarkı geldi aklıma yazını okuyunca..

BURDAN BUYUR LÜTFEN
Pabuc dedi ki…
@cem,
çok haklısın -malesef- erdem de ne az bulunan bir şey ...

@Gelibolu17,
Teşekkürler şarkı için..Evet ,acısı olmayan yok malesef...
kahvetelvesi dedi ki…
Sorgulama açısından dışa dönük yaşıyoruz. Kendi hatalarımızla uğraşmak yerine hep başkalarını eleştiriyoruz. Ve ortada değişmesi gereken bişey varsa hep başkaları değişsin istiyoruz. Kendimiz mükemmeliz ya !!
Unknown dedi ki…
Öncelikle kendimizi düzeltmeye bakmalıyız. Çok haklısınız.
Pabuc dedi ki…
@kahve molası,
Artık geçtim hepsinden tamam sorgulayalım da bari içimizden yapalım bunu ve o beğenmediğimiz özellik bizde varsa düzeltelim ..en azından sorgulamalarımız bir işe yarasın !

@Kalemzade Kamil,
En zoru da o ama imkansız da değil..Değişmek isteyen değişir (olumlu yönde..yeter ki istesin)
Adsız dedi ki…
sayın pabuç vallahi zor yazıyosun:))
simd,i psikolojiden girip felsefeden çıkmak lazım...

efenim değismek için once kabullenmek gerekir...
hatanın farkında olmak.
amma bana gore hata olan sey sana gore değildir belki.
sana gore doğru olan sey bana gore doğru değildir belki.

çok seyin net tarifi yapılamadığı için goreceli kavramlar olduğu için sıkıntı çıkıyor zaten.

hemen orneklendireyim...
bir abimiz vardır pek kültürlü pek entellektüel iyidir hostur amma bu konu gelir ortaya gireriz birbirimize,

doğrusu bu herkes bunu yapması lazım der...
abi bana gore doğru bu değil derim bana bes bin saat neden doğru olduğunu anlatır...
evrensel doğru diye anlatır.

halbukü bana gore dediği sey bir temennidir bir dilektir tamam bana gore de güzel birseydir...
amma doğrusu buysa diğeri yannıs olur karısır ortalık...
diğeride yannıs değildir sadece tercihtir.

bak simdi kmonu nereye gitti gordun mü hadi çık çıkabilirsen isin içinden simdi:))
devrelerimi yaktın karsı kıyının kızı hahahaaa.
çok sık yapıyorsun bunu.

Pabuc dedi ki…
@absalom,
ben ne anlarım psikolojiden Felsefeden ,ben yazdım işte içimdekileri bir çırpıda ..Yazdım sonra da oh be dedim de rahatladım moduna girdim.

Bir insanın hareketleri birilerine zarar veriyorsa değişmek zorunda..Yok illa ki değişmem diyorsa da insnlardan uzaklaşsın da milletin başını belaya sokmasın :)

senin doğrun bana zarar getiriyorsa onun doğruyla alakası yoktur diye de düşünüyorum.Mesela insan evladına tüm menfaatleri doğru gelebilir.o zaman doğruları için her önüne geçeni ezme hakkını da kendinde görebilir yani olabilir böyle şeyler.Oluyor da..

Herkesin doğrusu kendine de lütfen doğrular insanları götürmesin :) Başka isteğim yok benim

Devreleri yakma sen aman ha ! Sen blog alemine lazımsın ,blog aleminin gülen yüzüsün ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK