Ana içeriğe atla

''Ah Mazi''İçerikli MİM

Sevgili Gelibolu17 tarafından mimlenenlerden biri de benim.Kendisine beni de hatırladığı için teşekkür edip cevaplarıma geçmek istiyorum.Gerçi biraz geç kaldım ama Gelibolu17 affedici bir yapıya sahiptir o özelliğine sığınıp özr diliyorum :) Umarım beni mimlediğine pişman olmaz.İstediğimiz sorudan başlaya biliriz diye düşünüyorum :)

-Hayatınızda ‘artık yok’ dediğiniz şeyler var mı?
Sevdiğim öyle çok kişi yok ki saymak istemiyorum.Ölüm en büyük ayrılık...


-Eskiden bu yana neler değişti sizce? 
Son 3 ayı yok sayarak cevaplamak istiyorum bu soruyu.Eskiden üzüldüğüm hiç bir şeye üzülmüyorum.Önem sıram değişti.Dünyaya ve insanlara bakışım değişti.Gerçi hala kızdığım kişiler oluyor ama karşılaşma hikmetleriyle daha çok meşgul oluyorum.İnsanlara daha çok değer veriyorum ,daha kolay affediyorum.Hayatın ve insanın gerçekleri daha iyi algılıyorum gibi şeyler..Bir de daha iyi araba kullanıyorum, poğaçaları Kalemiti Ceyn gibi taş gibi yapmıyorum artık öğrendim puf puf poğaça yapmayı yıllar sonra,insanları bazen bilerek sinir edebiliyorum bu kabiliyete sahip oldum ama onlar bana en fazla 5 saniye kızabiliyorlar o ayrı konu (bunları tamamen laf olsun diye gayri ciddi şekilde yazdım kusura bakmayın)


-Neleri özlüyorsunuz peki, neleri yad ediyorsunuz?
Dedemleri, anaannemi ölmüş olan tüm yaşlılarımızı,ölen arkadaşımı ve kuzenlerimi :/ bunların dışında;samimiyeti,gerçek dostlukları,doğal hayatı,köy de yaşamayı, erik çalmayı taze fındığı bağırsaklarım bozulana kadar yemeyi,kardeşlerimle kavga etmeyi,kuzinede pişmiş ekmeğe tereyağı sürüp yemeyi,halamlarla fındık toplamayı ve 10 dakika da bir mola vermeyi,Lise yıllarımı o zamanlardaki heyecanları çılgınlıklarımızı, hocaları bile.Dedemin o toprak evinde kalmalarımı,babaannemin fırında patates yapmasını ve amcamın ava çıkıp bana kuş vurmasını (ıyy demeyin çok lezzetli oluyor) köyün en sonunda oturan akrabalarımıza giderken yollarda böğürtlen yerken akşam olmasını bile özledim ...


-Aklınıza gelince ‘iyi ki de değişti’ dediğiniz şeyler oluyor mu?
İyi ki hep kendim gibi olmuşum ve insanlar beni bu şekilde kabullenip sevmişler.Ve iyi ki aklımdan geçirdiğim yanlış düşüncelerde bile Rabbim beni hafif şekilde ikaz ediyor ve ben bunun neden olduğunu biliyorum.(Gerçi bunun da soruyla alakası olmadı ama idare ediveriniz)


Hayatınızda neyin değişmesini isterdiniz? Yeni bir eşya, yeni bir hayat ya da yeni bir icat mı istediğiniz?
Hayatımı seviyorum değiştirmek istediğim bir kaç küçük şey var ama güzel bir köyde şirin bir evde yaşamak isterdim.Hayallerim var 2-3 tane onların olmasını çok isterim.Umudumu yitirmedim ama yaş ilerliyor umarım en kısa zamanda gerçekleştiririm bu hayallerimi. Dünya malıyla ilgili pek isteğim olmadı şimdiye kadar.Ama şimdilerde küçük bir araba almak isterim daha rahat gezebilmek için (gerçi benzin 5 liraya gelmişken gezmek de hayal olacak yakında)


-‘Hayalimdir…’ dediğiniz bir şey söyler misiniz?
Aha sadede geldik.Kitap kültür evimi açmak istiyorum.Türkiyeyi gezmek istiyorum.Hayatımın doğada geçmesini istiyorum.İnsanlardan daha çok, doğayı gezerek izleyerek tefekkür ederek geçirmek istiyorum hayatımı.Bir de umreye gitmek istiyorum sonra Mayaların,İnkaların yaşadıkları yerleri görmek istiyorum,Büyük kanyona gitmek orada fotograf çekip yükseklik korkumla yüzleşmek istiyorum,deniz ve orman olan bir yerde çadırda bir kaç gün geçirmek istiyorum üstelik tlf suz bilgisayarsız netsiz ve lüks yemeksiz.Kitap yazmak istiyorum sandıkta saklamak için,iyi bir fotografçı olmak istiyorum,hep iyi insanlarla karşılaşmak istiyorum,sevgiyi bilen gerçek anlamda bilenlerle kazançlı sohbetler yapmak istiyorum,insanların bir birlerini menfaatsiz sevmesini istiyorum,saygının ve merhametin insanlığa geri gelmesini istiyorum...Evet farkındayım uzun oldu hayal listem ama latife içerikli olmasını da göz önünde bulundurun.

Not:Resimler konuyla uzaktan alakalı olsa da çok beğendiğim için paylaştım..



Yorumlar

gelibolu17 dedi ki…
Çok hoş bir yazı olmuş,beni kırmadığın içinde çok teşekkürler,resimler yakışmış bence,beğendim,emeğine sağlık,,,seviyorum sizlerin böyle mimleri aceleye getirmeden güzel güzel cevaplamalarınızı o zaman okuması daha keyifli geliyor bana,ben hiç beceremediğim için hemen acele ile o an ne gelirse aklıma yazdığım için pwk okunaklı olmuyolar ama olsun oda benim kusurum olsun...

İnşallah bütün hayallerin isteklerin gerçek olur,yitirdiğimiz özlediklerimizi geri getirmek mümkün değil ama bir tesellimiz var bizler her geçen gün biraz daha onlara yaklaşıyoruz....

Toprak evler,mis gibi kokar,annenannemlerin evide öyleydi yerleri duvarları beyaz toprak sıvalıydı,içinde huzur vardı,kalmadı artık öyle evler...

kuş etinide tatmayan bilmez boşver ıyy mıy desinler,kuş eti,tavşan eti,keklik,çulluk,bıldırcın,oyy olsada yesek...Hayvan hakları savunucuları geliyor kaçççç :)

çok teşekkürler tekrar,keyifle okudum yazını,selamlar olsun...
Adsız dedi ki…
Sizin mim cevabınızı görünce kendimi bir garip hissettim. :) Etraflıca okumuş değerlendirmiş, ne güzel uzun uzun yazmışsınız. Özellikle son paragraftaki hayallerinize katılmamak elde değil.
Selamlarımla...
Pabuc dedi ki…
İtiraf edeyin Kalemzade ve Volkan DENİZ mimi çok güzel cevaplamışlardı ben de onları kıskandım onun için biraz daha özenli yazım cevaplarımı :)))

Gelibolu17 sen çalışkan birisin bense tembelin önde gideni olduğum için mimleri biraz geciktirebiliyorum malesef..Sen beni geç cevapladığım için affettin ya sağolasın..
eglengunce dedi ki…
güzel bir yazı olmuş son zamanlarda eskiye özlem arttı yada bana öyle geliyor :)
çok güzel bir olmuş:)
sevdim bu mimi,
hayırlı günler sevgiler:))
gelibolu17 dedi ki…
Pabuç,o nasıl laf öyle duymuyim bi daha,,,"Affetmek Allah'a mahsustur"
şu garip dünyada Allah rızası için affetmediğim kimse olmadı inanki,
böyle şeyler için hiç kafamı yormuyorum inan,senin güzel yüreğin ve varlığın yeter,,,iyiki varsın...selamlar :)
Ness dedi ki…
"İnsanların birbirini menfaatsiz sevmesini istiyorum"

Bende bendee :)

Eline sağlık pabucum, hoş olmuş.
Cihan Bakacak dedi ki…
Diline sağlık, hemen hepimizin özlemlerini dile getirmişsin aslında. Daha doğrusu farkında olmadığımız özlemlerimiz... hayat hengamesi unutturuyor geçmişi... Bu arada bloguna girince fark ettim, "elif olabilmek" yazan fotoğrafı 2 gün önce anneme el boyaması yaparak hediye etmiştim, tevafuk senin blogunda da varmış :) http://tisorttasarimi.blogspot.com/2012/03/anneme-el-boyama-dogum-gunu-hediyem.html
Pabuc dedi ki…
@eqlen gunce,
sana öyle geliyor :)

@Kübra'nın GÜNLÜĞÜ,
o zaman hemen senin cevaplarını da alalım ,gerçi ben birilerine paslamayı unutmuşum bu mimi sayende hatırladım ama geç oldu :)

/Gelibolu17,
Allah razı olsun Rabbimde sen de affedilmeyen hata bırakmasın inş.

/Ness,
teşekkürler sevgili editörümüz :) Sizden de cevap bekleriz mim sorularına :)

/Cihan Bakacak,
Annenle adaşız demek ki :)Ellerine sağlık çok güzel olmuş...Senin gibi hayırlı ince düşünceli evlatlar nasip etsin Mevlam hepimize inş :)
Cihan Bakacak dedi ki…
Teşekkürler, amin cümlemize, Ama adaş değilsiniz, anlamını sevdiğim için öyle bir çizim yaptım :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK