Ana içeriğe atla

Konya- Nevşehir 223km

Ve yola çıktık..
Kısa süreli de olsa tatil yaptım sayılır.Amaç gezmek görmekse ben bunu en çok merak ettiğim şehirlerden bir kaçında yaptım çok şükür..Geriye kaldı 10 il daha.gidip görmek istediğim ülkeler kısmına girmiyorum bile ...


Öncelikle Konya'dan başlamak istiyorum yorumlarıma..Yol üstündeki diğer şehirlerden başlamalıydım ama benim için özel bir olaydan dolayı Konya'dan başlamayı seçtim.Konya'ya en çok gidip ziyaret etmek istediğim yer Şemsi Tebriz'inin kabriydi.. Şükür ziyaret edebildim..


Konya güzel ve düzenli bir şehir.Temiz olmasını da eklemeliyim...Dikkatimi çeken olumsuz bir kaç şey de; trafikte şoförlerin yayalara pek de saygılı olmadığıydı (Konyalılar kızmasın lütfen) Yaya geçidinden geçerken bile karşıdan gelen arabalar korna çalıyorlar (çabuk geç yoksa ezeriz der gibi) Bir de ''etli ekmek'' beni hayal kırıklığına uğrattı.Etli ekmek deyince karşımda lahmacunvari bir şey beklemiyordum .Daha çok pide üzerine fırında pişmiş et gibi düşünmüştüm ama yanılmışım ne yapalım ...İnsan umduğunu değil bulduğunu yermiş ...


Konya'da güzel/özel bir pansiyonda kaldık.dışarıdan bakıldığında eski/köhne bir yermiş gibi görünen ama içeri girdiğinizde ayrı bir dünyaya girmiş gibi hissettiğiniz çok hoş bir mekan..Güzel niyetlerle açılmış ve canlı tutulmaya çalışılan özel bir mekan...Sabah siz kalkmadan kahvaltınızın hazır olduğu ,isteyenler için bilgisayarın/internetin bulunduğu,dışarı çıkarken de anahtarının size verildiği kendi eviniz gibi rahat edebildiğiniz bir mekan..Tekrar gitmek isteyeceğiniz sevimli mekan...


Ve Nevşehir.Ayrı bir dünya.Doğa harikası yerler...İzlemeye ve gezmeye doyamayacağınız yerler...Oluşumlar içinde oteller var ama biz kalamadık..Bir dahakine inşaallah diye ayrıldık Nevşehirden ...Tek sorun yemek konusunda yaşadık..Yemek yiyebileceğimiz iyi bir yer sorduk bir kaç kişiye ama net bir cevap alamadık...Dolaştık sokaklarda ve en uygun lokantaya girdik...ama çıkarken pek de memnun ayrılmadık (nankör değiliz inanın bildiğimiz bir şey var ki memnun kalmadık)Sanırım Nevşehirliler dışarıda pek yemek yemiyorlar (şaka ya şaka kızmayın Nevşehirli dostlarım)


Sonrasında İstanbul'a gittik ki İstanbul'u anlatmaya gerek yok..Zaten İstanbul'u en güzel, şair ve yazarlardan okumak/dinlemek lazım..Benim gibi edebi bilgisi olmayan amatör bir yazardan değil...
Asmalı Konak dizisi Türkiye'yi ekrana kilitlemişti 


Beni haya lkırıklığına uğratan yemek bu işte:)



Navigasyona uyduk  kaybolduk  ve kendimizi dağ yolunda bulduk:)

Ben kaya/lıklara hayranım...


Yeşillik ve kayalar ,daha ne olsun:)

Beyaz melek gibi...

Dünyaya açılan kapı..

Rahiplerin yemek odasıymış

Burada kim yaşamak istemez ki..

mezarlardan biri..neden bina içlerinde olduğunu anlamadım ama..

Bu resimdeki 7 yanlış :)

Konya yolunda gün batımı

Pansiyon salonunun duvarlarından..

Salon

Yine salon

yatak üstündeki eşyaları görmemezlikten gelin lütfen:)

oturma odasından 

Gece Mevlana Camii
Bilmeyen yoktur..

Şems-i Tebrizi

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Gidip gezmek güzel bir şey olmalı bence pek bir anlamı olmasa da iyi dolaşmışsınız.
Adsız dedi ki…
Öncelikle "Danışan dağlar aşmış,danışmayan düz ovada yolunu şaşmış" atasözünü hatırlatarak yapmış olduğunuz bir iki yanlışı söyleyeyim...Konya'daki trafik az-biraz sorunludur.Yayalara saygı bahsettiğiniz gibi ama şehre ait bir kültür değil...Bir kaç şoförün densizliğidir...Yoksa trafik ve ulaşım genelde rahattır...Etlielmeği ise yanlış yerde yemişsiniz...Resmine baktığımda bile etli ekmek demeye bin şahit ister...Not ederseniz bir daha ki ziyaretinizde rahat edersiniz :Havzan Etliekmek...Beş yerde şubesi var sorunca herkes tarif eder...Pansiyon tercihi güzel isabetli olmuş...

Nevşehir'de de yemek konusunda sıkıntı yaşamanız normal...Meşhur bir yemeği ve mekanı yok...Ama merkezde Hacı,Avanosta zelve tavsiyedir...Denenmiştir...Akıl vermek gibi bir niyetim yok ama 10 yıl Konya'da kalmış ve defalarca Nevşehir'e gitmiş biri olarak bilin istedim...
Volkan DENİZ dedi ki…
Çok hoş bir yol hikayesi.
Çok severim her türlü yol hikayelerini. Ancak oralara kadar gidipte Akşehir ve Sultan dağlarına oradanda Eğirdir'e de uğramalıydınız. Hatta Kovada milli parkından Antalya yoluna girip inanılmaz bir eko tur yapabilir. Kanyonlarda alabalık yiyebilirdiniz. :)
Ülkemin güzellikleri bitmiyorki. Gez dolaş, yaşa sınırsız. Hep böyle kalır umarım..
Fotoğraflarında harika olmuş ayrıca..
Teşekkürler...
can istanbullu dedi ki…
Yazıyı zevkle okudum. Ayrıca çok dengeli eleştriler yapmışsınız. Yani bazen birilerin yazılarını okuyorsunuz, yada birileri şu filime kesin gidin diyor hiç alaka yok. Bu açıdan rehber tarzında olmuş ve de resimleriniz çok güzel ve paylaşmışsınız. Ayrıca resimlerdeki zeki esprilerde hoş olmuş. Size gezi hedefleriniz için başarılar , bu arada Safranboluya gitmediyseniz Safranbolulu olarak kesinlikle gitmelisiniz derim.
Not Yazınız amatör gibi gözüksede sade ve samimi bir dille yazılmış.
Urfa Tutkunu dedi ki…
Sevgili Papuç,
Diyâr-ı Mevlânâ'ya hoş gelmiş hoş gitmişsin. Haberdar olsa idim seninle görüşmek tanışmak isterdim.
Keşke gelmeden evvel sorsaydın bize =) Konya'da en güzel etliekmek nerede yenir onu söylerdim sana. Kesinlikle Bolu Lokantası. Adı böyle ama sahipleri Konyalı =) Dışardan bakınca kelepir bir dükkan gibi göründüğünden yerli ve yabancı turistler burayı pek keşfedemezler. Ama yerli Konyalılar bilir. Oraya gidip de sıra beklemeden etliekmek yediğimi hiç hatırlamam. O kadar dolu olur genelde.
Pide üstü et deyince Konyamız'ın meşhur furun kebabı gelir akla. Yemeden gitmiş olman büyük kayıp. Sırf bunu yemek için bile geri gelinir =) Çatal bıçak olmaz kesinlikle. Elle yenir. Şimdilerde bazı mekanlarda turistler istiyor diye çatal koyuyorlar. Ben direk geri gönderirim. Her şey aslına özüne uygun olmalı. Bir zamanlar İstanbul'da meşhur olan Çatalsız et lokantası bundan çıkmıştır işte. Konya furun kebabı elle yenir, çatalsız =)
Diğer konuya gelince =) Ben doğma büyüme Konyalıyım, inan dediğin bir olayla bir kez bile karşılaşmadım. Bilakis, durup başıyla selam vererek yayalara geç diyenleri çok görmüşümdür.
Ve kaldığın pansiyon. İç mekan resimleri çok hoş. Merak ettim hangi pansiyondu?
Anladığım kadarıyla Meram'ı ve tarihi Meram Köprüsünü görmemişsin. Keşke buralara kadar gelmişken onu da görseydin. Tavus Baba'yı da ziyaret ederdin hem.
Nevşehir'e diyecek bir söz yok. Allah ne güzellikler yaratmış diyelim sadece =) İstanbul da aynı şekilde.
Pabuc dedi ki…
/Yusuf,
anlamı neden olmasın ???

/Adsız,
bilgilendirme için teşekkürler..,nş tekrar gitmek nasip olur..

/Volkan,
Senin yol hikayen kadar olmasa da yazmaya çalıştım bir şeyler :)<çok haklısın ülkemizde gezecek çok güzel yerler var..Hepsini olmasa da çoğunu görmek nasip olur inş hepimize...fotografta iyi değilim ama başlık eklemek de fena sayılmam :)

/Can,
teşekkürler..Safranbolu inş gidecem (seneye Karadenize gitmek fikri şimdilik aklımızda)iltifatlarınız için de tşkler..amatörlük konusunda fena değilim sanırım :)

/Urfa Tutkusu,
orada olduğunu bilsem çok iyi olurmuş gerçekten..Seni görmek güzel olurdu:) Nasip diyelim..konya ve Nevşehir de nette çok kişi varmış.Planlı değildi gidişim onun için burdakilere danılşamadım..Nasip işte..Bir dahakine inş :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK