Ana içeriğe atla

Hayat Bazen ''Hüzünlü Tebessüm''Tadında (''Hüzünlü Tebessüm sözü çalıntıdır )

  Bazen hayat içinde geçen olaylarla ve içinde barındırdığı insanlarla sizi değiştirmeye uğraşıyor gibi gelir size (yoksa bir tek bana mı böyle geliyor ..olabilir de)ama her şeye rağmen sizi siz yapan düşünce zincirlerinizi koparamazlar.Üstünü örterler ama o zincirleri tamamen koparıp yok edemezler.İçinde hüzün ve mutluluğu barındıran bir cümle oldu bu.Sizin siz gibi olmanıza köstek olmaları(bak bu kısın bildiğin hüzün) ama tüm kösteklere rağmen sizi kendilerine benzetememeleri (bu da iyi haber kısmı)


  Sevdiğiniz insanlarda yapabiliyor bunu.Sizi, kendilerinin oluşturdukları kalıplara sıkıştırmaya çalışmak...Söyleseniz bunu  kabul etmeyeceklerdir ama durum bundan ibarettir.Ya giyiminizi, ta tepkilerinizi, ya düşüncelerinizi ya da hareketlerinizi yadırgarlar/yargılarlar.Bu, kendi kalıplarına göre size bakıp ,kendilerini doğru görüp sizin fikirlerinizi yok saymak değil mi(sorarım size değil mi .? (Evet evet itiraz etmeyin durumun özü bu) Onların düşünce kalıplarına uymuyorsanız siz tuhafsınız/asisiniz/inatsınız/cahilsiniz/sabit fikirlisiniz/görgüsüzsünüz...v.b. belki de hiç haketmediğiniz düşünce bakışlarına muhatap olursunuz.


  Ama pozitif bir şey daha yazayım mı..?Zamanla,siz ihtiyarlarken mesela; başkalarının sizi ezmeye çalışan düşünceleri pek de umurunuzda olmamaya başlıyor.Biraz şanslıysanız/kendinize vermeniz gereken değeri erken farkettiyseniz geç kalmış sayılmazsınız...Ama kendinizi harcamak yaşam biçiminiz olmaya başladıysa işte o zaman gerçekten kaybetmeyi de göze almışsınız demektir. (aramızda kalsın ama ben bu cümleden pek bir şey anlamadım öylesine döküldü klavyeden/parmaklarımda)


  Tabi bu kendini sevmek kendine değer vermek de yanlış anlaşılıyor zamanımızda.İnsanlar kendine değer vermek deyince kendini zirveye koy,kendini bulunmaz hint kumaşı gibi lanse et gibi bir şey anlıyor.Aman ha ,yok öyle bir şey kibirden burnunuz Kaf Dağına doğru yola çıkar benden demesi.Ve kibir de insanı yoldan çıkarır bilirsiniz.Kendine değer vermek,Sevilerek Yaratıldığının bilincinde olmak ve bu sevgiye layık olabilme gayretidir.Haddini bilmek ve sevgiye layık olabilmek..Of ki of bu da yürek ister ....


  Hiç alakası yok ama bir de şu geldi aklıma.Böyle rutin rutin yaşamınıza devam ederken karşınıza güzel tebessümlük olaylar/kişiler/düşünceler çıkar.Nasıl şirindir bunlar hayatın içinde.Hani böyle kızgın kumlardan serin sulara atlamış gibi (ben bu sözü bir yerden hatırlıyorum reklam kokuyor buralar hayırdır inş)Hiç bir şey bulamasam bu tebessümler için bile hayatı seviyorum (yok aslında hayatı sevmek için sayısız nimet bulabilirim de bu akşam hayata tutunmak için bunu seçtim) Şükür..Her daim şükür...Verdikleri ve vermedikleri için Allah'a binlerce şükür...


  Gece gece (bir de korkunç sıcak)anca bu kadar düşüncelerimi toparlayabiliyorum.Hatamız varsa affola affolmazsa aşk ola..(Allahım bu nasıl cümle insanların benden tiksinmeleri için liste başı bir cümle oldu)Sevgi var ya sevgi..İşte sevgi yüreğinizde her şeye inat hep var olsun canlı olsun ve mümkün olduğunca da çok dağıtın o sevgiyi..İnanın hiç ama hiç bir zararını görmeyeceksiniz..


Not:Yazıyı tekrar okumadım noktalama ve kelime hatalarım olabilir.Hataları görmemezliğe gelin lütfen...

Yorumlar

Volkan DENİZ dedi ki…
Çok güzel.. :) Hoş geldin dünyama. Coşkulu, yargılayıcı, cesur ve sevgi dolu.

Hüzünlü tebessümlerin, coşkulu olsun içindeki hüzne rağmen...

Haklısın hayat zincirimizi koparamazlar. O zincirler bize işarettir her zaman. Cesaretimizi kamçılama adına. Gerektiğinde zincirleri kırma adına...

Gülen yüzün hep gülsün, tebessümlerin içten ve sevgi dolu olsun... B.S. sevgilerle... :)
Adsız dedi ki…
İçinizden geldiği gibi yazmanız güzel ama bence eğer tek bir konu hakkında açıklayıcı yazmayacaksanız kendinizi daha serbest bırakın. Sanki karşınızdaki biriyle sohbet ediyormuş gibi yazın.

Ukalalık değil amacım sadece haddimi aşarak tavsiye vermeye çalışıyorum. İnşallah yanlış anlaşılmaz.

Hüzünsüz tebessümler dilerim.
gelibolu17 dedi ki…
Amanın sevgi kelebeğim benim :) nasıl bir sevme tarzıdır benimkiside bilmiyorum,içime sığdırasım geldi :)
Yani benim bu yorumlarımı okuyanlar yakında beni sapık falan zannedecek :)Sen blogunda gizli reklam yapıyosun ama seni Rtük amcaya şikayet etcem,hem o "hüzünlü tebessüm" sözünün sahibide sana dava açarsa napcan bilemem :)
Beni sevecekseniz böyle olduğum gibi sevin kardeşim,kendinize yada hayalinizde yarattığınız insan kalıbına uydurmaya çalışmayın der çeker giderim.....Mutlu hafta sonların olsun canım :) Ohh bee sabah serinde yorum yazmak çok iyi oluyomuş :)
Pabuc dedi ki…
/Volkan,
Hoşbuldum, değerleri insanların var olduğu dünyalarda olmak güzel...Huzurla kal ''Y''

/Yusuf,
yanlış anlaşılmaz korkma :) Valla bazen öyle yazıyorum ki sadece kafam dağılsın oluyor amacım..kendimiz gibi olabildiğimiz nadir yerden biri bloglarımız...

/Gelibolu,
hoşgelmişsin güzel insan..öyle sıcak ki ne gece ne güzndüz durulmuyor evde allah sonumuzu hayır eyleye..O sözün sahibi bana dava açmaz sanırım tepkilerinden bunu çıkarıdm :)

Sevgiyle kal ki sen sevgiyi çok güzel yaşıyorsun zaten..
mit dedi ki…
Bence sen kelimelerin klavyeden / parmaklarından öylesine dökülmesine daha sık müsaade etmelisin. Son zamanlarda okuduğum en güzel yazılarından biriydi çünkü ;)

Mutlu hafta sonları. Fırsatın varken yiyebildiğin kadar ye, pazartesi mübarek maraton başlıyor ne de olsa :)
Pabuc dedi ki…
Mit,
senden bunları duymak ne güzel arkadaşım :) onurlandırdınız beni efenim tşkler:)
muko dedi ki…
merhaba
Dünyada da ahirette de cennet sevmeyi bilenlerindir... Seven çok; ama sevmeyi bilen az. Hele bu devirde sevgi enflasyonu yaşıyoruz. Sevginin adı var, kendi yok...

demiş yazar bu gün okudum çok hoşuma gitti sanki yazdığınız yazıyada uydu devamını okumak isterseniz buyrun

http://www.haber7.com/haber/20110728/Cennet-sevmeyi-bilenlerindir.php

saygılar
ihyaca dedi ki…
Gönülden kopup gelen dizelerin gerçekten etkisi oluyor,kalpler bunu hissediyor.İmla hataları mı dedin,imla takıntılı birisi olarak diyorum ki;yazının doğallığını ve yazılış sürecindeki akışı bozup etkileyecekse,boşver!
Kalemine,gönlüne sağlık arkadaşım :)
Pabuc dedi ki…
/muko,
haklısınız ..yine de tüm bu olumsuzluklara rağmen sevmekten vazgeçmeyecez çünkü sevgi biterse herşey biter..Teşekkürler paylaşımınız için..

/ihyaca,
Allah razı olsun güzel yüreklerden böyle şeyler duymak mahçubediyor..Varolunuz inş.
Adsız dedi ki…
Selamlar :)
Ben de şu; klavyeden öylesine istemsiz dökülen kelimelere takıldım. aynen devam edin bence. İnanın aynı şeyleri hissediyorum zaman zaman, aa! bunu ben nasıl yazmışım, kesinlikle benden değil diyecek kadar garip ama çok anlamlı cümleler çıkıyor bazen. Sizin beğenmediğiniz yukarıdaki cümleleriniz de bir o kadar güzeldi.
Pabuc dedi ki…
/Kamil bey,
Yorumunuz için teşekkürler..Sizin gibi insanlardan böyle yorumlar almak önemli benim için..çünkü sizler yorumlarınızını laf olsun diye yazmıyorsunuz aç çok takip ediyorum

Eski yazılarımı okuduğumda ''Bunu ben yazmış olamam''dediklerim çıkıyor inanın ,enteresan bir durum :)

saygılar..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK