Ana içeriğe atla

Mükemmele Oynama Kazanamazsın

  Kimseye şirin gözükmek zorunda değilsiniz!
Kimseye mükemmel görünmek zorunda da değilsiniz..
  En mükemmel de siz değilsiniz!
Neden kendinizi kandırıyorsunuz ...
  
Eksiklerinizin olduğunu sizin de beceriksiz olduğunuz konuların var olduğunu neden görmemezlikten geliyorsunuz ya da eksikliklerinizi gizlemeyi seçiyorsunuz..

Nedir yani milletin gözünden mükemmel görünecem telaşlarınız...
   
Türkçeyi düzgün konuşamayanları(şive), saçları dolgun ve ahenkle dans etmeyenleri, 90-60-90 vücudu/üçgen vücudu olmayanları ,gözleri yeşil olmayanları,dişleri çarpık olanları,3000kitap okumamış ama okumayı sevenleri, 2 üniversite bitirmemiş olanları, hatta sadece ilk okul bitirenleri, burnu yamuk olanları,boyu kısa olanları...v.b
insanların kendilerine kompleks yaptıkları binlerce şeye sahip olduğu halde çok çok sevilen insanları var. Aklı başında insan karşısındakini dış görünüşe göre değerlendirmeyecek kadar kendini bilir..
   
     Yok benim tek derdim cisimdir diyenler için de söylenecek sözüm yok çünkü onlarla ilgili yazı yazacak kadar önemsemiyorum onları..(cümle ukalaca mı geldi ..olabilir sonuçta benim blog ve yazmak serbest) 
  
Bu sıcakta nereden geldi bu konu aklıma bilmiyorum..
Kibiri sevmem dolayısıyla kibirliyi de..Mükemmel olduğunu düşüneni de mükemmel görünmeye çalışanı da..Kendini bilen  insan her daim makbul olandır:)        
  Cismen mükemmele oynayacağınıza ruhunuzu mükemmelleştirmeye çalışsanız kazancınız olur..
Diğer şekilde egonuza tavan yaptıracaksınız diye benliğinizden götürürsünüz ve sonunda elinizde koca bir sıfır kalır ...

  Görünüşümle ilgili kusur bulmak haddime değil (kilom dışında) insanlık adına kusurlarım varsa da bunu düzeltmek için elimden geleni ardıma koymam..Birinin kalbini kırmanız onun karşısında kompleksleriniz yüzünden küçük düşmenizden çok daha kötüdür bence...
  
  Kompleks dedim de benim var mı kompleksim? Hımm sanırım biraz uğraşsam 3 üniversite bitirmememi ve koca burnumu kompleks haline getirebilirim ;) Evet Pabuç bunu da başarabilirsin..Senin başkalarından ne eksiğin var biraz uğraşsan seninde nur topu gibi kompleksin olabilir ;)




Yorumlar

yedek akçe dedi ki…
Artık ağız tadıyla kompleks bile yaptırmıyorlar, ne günlere kaldık te allam. Beni komplekslerimle kabullenin diyecem ama benim kompleksim yok (böyle derken kompleksli biri olur muyum yani kompleksim yok kompleksi yapmış olur muyum), ben kompleksi olanlar için şee etmiştim :)) Yine de içimden bir ses kadın haklı diyor artık hangisine inanırsanız :))
cecil dedi ki…
:)
çok özlemişim seni çok
cecil dedi ki…
çok özlemişim seni çok... :)
Unknown dedi ki…
Dünyanın en güzel, en bilgili, en, en, en insanları... hepsi doğdu, yaşadı ve öldü, kimisi de her yeni gün ölüme yaklaşıyor.. herkes aynı toprak altına girecek hıyar yiyen de havyar yiyende.. Dolayısıyla dünyanın en aptal insanlarıdır aslında kendilerine verilen nimetleri sanki kendileri yaratmışçasına böbürlenip, başkalarını hor görenler..

Dünyanın en mükemmel insanları, ahlak bakımından en üstün olanlarıdır.. Kazanacak tek insan cinsi, onlardır.. Hayır ben çirkin bir kız değilim!! (böyle derler ya hani ruhu güzel olsun vs. diyenlere) sadece tek gerçeği görmemekte inat etmeyen bir Allah kuluyum..
gelibolu17 dedi ki…
Hiç kimse mükemmel değildir bacım:)
Ayrıcada Allahü teala bizim ne dış görünüşümüze makar nede malımıza mevkimize,önemli olan kalptir,iç güzelliğidir,insanın o içinden dışa yansıyan güzelliğidir,
dünnnyaaa güzeli olmuş ama insan olamamış bana ne napıyım ben öylesini çirkin olsun ama insan gibi insanım olsun:)
ben onun her türlü kompleksine katlanırım:)
yerim ben onun kompleksini,gel beraber komplekslenelim,komplekse girelim:)
töbe töbe mubarek günde böyle yorum olurmu:)
e ama bacı ben mükemmel değilimki:)
ayrıca mükemmeliyetçide değilim aaaa beni kategorize etmeyin blogcanlar olduğum gibi sevin böyle bırakın doğal ortamımda yaşayım....
zaten bu yazdığım yorumları bigün toplayıp kitap yapacam:)

sevgiler selamlar olsun:)

çıtır takipçin gelibolu17
Adsız dedi ki…
yani pabuc...:( nerden biliyorsun ki 90 60 90 nı, gözlerinin yeşil olmadığı, dişlerinin çarpık olduğu, 3000 kitabı okuyamadığını, üniversite bitiremediğini kompleks yaptığını..nerden biliyorsun? ;) bu şu şekildede olamaz mı? belki de ayna ona her an eksiklerini göstermiş bir duruma ayarlandırıldığından bunu sürekli göz önünde bulundurup en az sevyeye indirmeye çalışıyordur.. hım şimdi diyeceksiniz ki "90 60 90 düzeltmeyi nasıl başaracak?" ya da "çarpık dişi nasıl düzeltecek?" bilirsin: faniler artık tüm bunları aşmışlar düzeltecek aletleri varolmakta.. "faninin g
ücünün yetmediği yerde: rabbin boyası vardır" değip belkide her an göz önünde bulunduruyordur bu sorunları.. hemen etiketledin yani zavalıları kompleskli diye.:((( :)
Pabuc dedi ki…
/yedek akçe,
ya yok ya isyeten istediği gibi kompleks yapsın kime ne :) Ben sadece bana anlamsız geldiğini belirtmek istedim içiden geldi yazdım işte..İsteyen ciddiye bile almaz :) Kişinin psikolojisini aşırı derecede etkileyecek sorunlar dışında insanın dış görünüşüyle ilgili kompleksleri garibime gidiyor..Bu vücudu veren Allah ,aceba onun seçimine mi karşı duruyoruz anlamıyorum..Benimde bu düşüncelerimi anlamayanlar olabilir tabisaygı duyarım :)

/cecil,
teşekkürler öyle bir içten söylemişsin ki burada bi havalara girdim :) Varolasın ..

/ღ°•.♥.•°ღ çiLekLisüt ღ°•.♥.•°ღ
tek gerçeği görmekte inat etmeyen Allah kulu güzel yorumun için teşekkürler :) Sen bu yolda devam et..şarkı sözüydü ama buraya da yakıştı..SEvgi ve huzurla kal her daim..

/Gelibolu,
İlk cümlelerin hayatın açıklamalarından olmuş..''Yerim onun komplekslerini'' bayıldım bulafa güzel bir anafikir olmuş :) Süpersin...Bende yazılardan çok yorum bırakmayı yorum okumayı seviyorum inşaallah senin yorum kitabını da görür alırız ve okurum hatırlarız ...SEvgiler..

/Adsız,
benim 90-60-90larla bi derdim yok konum o değil zaten..Herkes onlar gibi olmak zorunda değil demek istemiştim sadece cümle içerisnde öylesine geçmiş sayılardır onlar..Herkese kompleksleriyle huzurlu(!) bir ömür dilerim..Benim fikirlerim bunlar yoksa kimseyle sorunum olmaz..Ne çok güzelle ne çok çirkinle ne alimle ne cahille..Benim derdim kötülerle :P
Not1200:Adsız yorum bırakmayın..
Sihirlitorba dedi ki…
bence komplekse hiç gerek yok ;)ha şöyle güzel bir tatil kompleksi falan deseler,hani herşeyi içinde,bak o zaman eyvallah da :)))
mit dedi ki…
Gençken (amanın, yaşlı hissettim kendimi :) daha gençken diyelim) mükemmel olmak, insanların gözüne girebilmek için her şeyi yapardım. Herkese ufak iyilikler yapar, beni hep iyi biri olarak anmaları için çabalardım. Sonra bir gün karşıma bir ayet çıktı.

"Siz ki o insanlar size iyi desin diye çabalar durursunuz, yaptıklarınızı Allah rızası için yapmazsınız. Ne yazıktı size..."

Cümleler birebir aynı olmayabilir ama söylenmek istenenin özü buydu. Utandım, sıkıldım, kötü oldum. Bilmeyerek de olsa yaptığım yanlıştı. Sonra azmettim. O gün bugündür mükemmeliyet ya da evrensel popülerite :) için uğraşmayı bıraktım. Ne yaparsam O'nun rızasını gözetmeye başladım önce.

Bunu neden yazdım? Benimle aynı hatayı yapanlar varsa kulaklarına küpe olsun diye...

Sevgiler...
Pabuc dedi ki…
@SİHİRLİSEPET,
haklısın canım benim..Şöyle karayiplerde bi tatil yapamayacam ya ben de oona yanıyorum...Ah bi zengin olsaydım :P

@mit,
miti özel kılan özelliklerden biri de bu yorumunda saklı..Süpersin..Ayetlerden nasihat alan kendini düzelten kaç kişi var ki bu ortamda:)Varolasın verdiğin örnek çooooooooook hoşuma gitti Allah razı olsun.
zeynep dedi ki…
Sevgili papuçççç bak nasıl takipçinim atlamıyorum hiç biryeri dolayısıyla yazını 3 kere okudum hatta 6 oldu sanırım 2 kere okuyunca daha iyi anlıyorum da:))

http://istezeynep.blogspot.com/2010/06/regaip-kandiliniz-mubarek-olsunallah.html

Okumanı arzu ederim..Sevgiyle..
Pabuc dedi ki…
/ZEynep,
''Tevbe 40: En zor zamanda bile kesinlikle ümitsizliğe kapılma.'' ve

''Vakıa 83-87: Ölümden korkmak yerine, ölüm gerçeğiyle yüzleş.'' bu iki ayette istenileni yapamıyorum ama yapamayacam anlamı taşımıyor...Allah izin verirse bunları da öğrenecem..Diğerlerini elimden geldiğince yapıyorum..Güzel bir yazıymış...Uğraş vermişsin Allah razı olsun
ÇOBAN YILDIZI dedi ki…
Sevgili Pabuç, insanların diğerlerini kategorize etme çabaları ve buna dair davranış geliştirme şekilleri bana her daim zavallılık hissi verdirmiştir. Şekil Allah vergisi ama iç doldurma kula kalmış bir hünerdir. Geri kalan tüm çabalar ise bana göre günah'ı oluşturan zaaflardır.
Çok güzel bir yazı olmuş,kaleminize sağlık.

Saygı ve selamlarımla.
Pabuc dedi ki…
/ÇOBAN YILDIZI ,
çok haklısınız güzel yorumunuz için teşekkürederim...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK