Ana içeriğe atla

Kötü Yanlarımın İtirafı

 Hiç kimse mükemmel olduğunu söyle(ye)mez değil mi? Ben de herkes gibi mükemmel değilim bir yığın kötü yanlarım var bir yığın da hatalarım...Bunları günah çıkarma gibi sıralaya sıralaya anlatmam kimseye..Ama bunlardan biri var ki bundan kurtulamıyorum ...Huyum kurusun diyebileceğim bir şey bu...! 

 Az çok tahmin edilebilir nasıl biri olduğum...En azından bilerek kötülük yapabilecek kadar cesur biri değilimdir (olamadım/olmak da istemedim şükür) ama kimseye belli etmesem de sevmediğim huylarımın başında insanlardan sıkılmam var..!! 

  Rabbim affetsin  diye duayla başlayayım cümleme..Karşımdaki insanla sürekli aynı konularda konuşuyorsam bir süre sonra sıkılıyorum...Hatta bazen görmek bile istemiyorum o kişiyi...SEviyor olsam da...Karşımdaki insanla her konuda konuşmalıyım..

  Mesela;aynı kişiyle kitaptan,doğadan, dünyadan,ahiretten,sevgiden,filmlerden,bakışlardan...v.b. aklınıza gelebilecek bir yığın konuda konuşabilmeliyim..Hatta konu ne olursa olsun ondan bir şeyler alabilmeliyim ve mümkünse bişeyler de katmalıyım...Bir film hakkında atıp tutmalıyım mesela...Ya da sıkıntım olduğu zaman onunla konuştuğumda rahatlayacağımı bilmeliyim, beni yanlış yönlendirmeyeceğinden emin olmalıyım.

 Bir saat yaratılışımızdaki gizem ,güzellik hakkında konuşabilmeliyiz mesela..Ya da birilerine yardımcı olma konusunda çözüm üretebilmeliyim.Hadi ciddi konuları geçtim, beraber gülebilmeliyim aynı şeye..anlatmaya çalıştığımı ilk cümlemden ya da bakışımdan anlayabilmeli...

 Aynı konu etrafında dönen sohbetleri yaptığım kişi sevdiğim bile olsa sıkılıyorum elimde değil..Bir süre uzaklaşıyorum içime dönüyorum...Seviyorum ama sıkılıyorum da ...!Ama bu sıkılmak kendini beğenmişlikten değil, Allah biliyor...Çünkü benden daha çok şey bilen insanlarla aynı ortamı paylaşmak beni en çok mutlu eden şeylerin başında geliyor..

Kısacası ,karşımdaki insan bana renk vermeli..Farklı renkleri bünyesinde barındırmalı mümkünse...Ve her rengin sohbetini yapabilmeliyim..!!
Hatta renkleri katıştırıp farklı renkler de oluşturabilmeli sohbetleri/paylaşımları eğlenceli hale getirebilmeliyim.!!

Çok mu şey istiyorum!


Yorumlar

mit dedi ki…
Sıkılmak tamam da onu görmek bile istememek garip :) Sonuçta bir kişi sürekli ve sürekli aynı şeylerden bahsediyorsa sıkılmamak imkansız zaten. Belki de onu yeni ufuklara sürüklemesi gereken kişi sensindir?
bence kötü bir huy değil ki bu
sonuçta insan neyi isteyip neyi istemediğine kendi karar verir
seçme şansı herkesin kendine aittir
bundan doğal ne olabilir ki
sevgiler...
Newbahar dedi ki…
Aynı konular...aynı konular...
sıkıyor, bayıyor, insanı yerinde saydırıyor...

Bu yüzden yeni insanlarla tanışmayı, yeni hayatlar görmeyi seviyorum...
Sıradanlık bize göre değil sanırım ama bazen bende sıradanlaşıyorum:(

Blogları işte bu yüzden seviyorum. İnsanlar (çevremdeki), sıkıcı, renksiz, sıradan, konulardan bihaber...

Bu böyle sürüp gitmeyecek elbet.

sevgiler
Pabuc dedi ki…
@MİT,
Onu da denedim bir zamanlar ..Dedim belki ben faydalı olabilirim bu kişi için, onun bakışında olumlu değişimlere sebep olurum diye arkadaşlık da yaptım..Ama bir süre sonra baktım aynı tas aynı hamam..Faydalı olamıyorum (iyi bir arkadaş değilim) hep aynı şikayetler bi santim farklılık yok..ve bitmeye mahkum bir arkadaşlık!! Ben de bir insanın hayatında etkisiz elemansam çıkarabilirler beni ...Olaylara iyi yönden bakan biriyim ama olmayınca zorlamadan yana değilim..
Pabuc dedi ki…
@AYNUR,
sınırları zorlarım devam etme konusunda ama sıkılıncada numara yapamıyorum...Bana da yapılsın istemiyorum..bizden de sana sevgiler saygılar...
Pabuc dedi ki…
@Newbahar,
farklılar oluyor bazen de zaman içinde farklı olaylar da yaşanıyor..ama olaylara hep aynı olumsuzlukla/sığlıkla yorumlayanlar bir süre sonra bayıyo..Blog aleminin bi güzelliği varsa farklı yönlerimizi görüyoruz tanışsak belki bizde birbirimize karşı sıkıcı olacak kişilerizdir..Ben yazıda bahsettiğim kişilikte insanlardan asla sıkılmam ...ama bana hep aynı tarzda gelmesin kimse!! Benden sıkılanda uzakşalabilir benden özgürdür herkes...
Adsız dedi ki…
verilen değerlerin bu kadar kolay ve rahat kaybolabileceğini düşünememiştim..
nefsim; "haklı olabilirsin" mantığım ise: "haklısın" diyor.
Pabuc dedi ki…
@Adsız,
mesela???
Adsız dedi ki…
yanlızlığımızın nedeni hep bizden daha iyi bilenle beraber olmak istememiz değil mi? .. bizden daha iyi bilenin de kendinden daha iyi bilen biriyle olabileceğini düşünemeyiz.bu doğru olan olabilir ama bazan olmak istemediğimizle olabilmek olmak istediğimizde çok daha kazanç sağlaya bilir.diye de bir düşünce var aklımda.
Sazan dedi ki…
Canım, hiç de çok değil istediğin, aksine aslında olması gereken. Her an bir şey öğrenmek zorunda olmasak da her soluğun hakkını vermeli ve eğer o anı biri ile paylaşıyorsak, buna değmeli... Hiç de kötü deme buna, sen kötüysen, ben de kötüyüm :) Sevgiyle kal...
Pabuc dedi ki…
Hayır değil @Adsız..yalnızlık insanlar temelde yalnız oldukları için var..Güznlük hayatta kendimizen iyi insanlarla birlikte olmak deyince ilimce üstün olanlardan bahetmiştim...Onun dışında ben de sıradan biri olduğum için sıradan toplumlar içerisinde yer alıyorum..ama böyle olması benim bazı sohbetlerden sıkılmama engel değil..elim de değil zorlasan da olmuyo...bazen konuşulanlar bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor da..bunu belli etmsen de böyle işte..Muhakkak herkesden alınancak şeyler vardır..ki sürekli söylüyorum kim çıkmşsa karşımıza bi hikmeti vardır..ama sürekliliğinde bıkmışsam aynı bakış(görüş fikir) devamını getiremiyorum..hataysa hatalıyım...
Pabuc dedi ki…
@Sıradan Bir Sazan,
teşekkürler anlaşılmak güzel..Sen de sevgiyle ve huzurla kal inşaAllah..
üryan dedi ki…
hımm..
o halde oturup konu başlıkları hazırlamalıyım kendime..

benden sıkılmanı istemiyorum ;)

-sanki mümkümmüş gibi :)
Pabuc dedi ki…
@üryan,
yoo kimsenin benim için uğraş vermesini istemem..doğal olurum ve olunmasını isterim...Sıkılırsam da sıkılırım benden de sıkılınacaksa her duruma hazırım..Fazla mı gerçekçi oldum bilmiyorum ama hayat beni böyle yaptı deyip suçu hayata atıyorum herkes gibi..
guguk kuşu dedi ki…
Sevgili Pabuç,
Çok şey istemiyorsun. Zaten biriyle hep bir konuda konuşabiliyorsan burda bir problem vardır. İnsanlar ortak noktaları kadar keyifli bir beraberlik yaşarlar. Ortak noktalar derken herkonuda hemfikir olmaktan bahsetmiyorum. İllede aynı şeyleri sevmek ve sevmemek değil söylediğim. İkiniz de aynı sanatçıyı beğenmiyor olabilirsiniz ama ikinizde sinemayı seviyorsunuzdur, ikinizde insanın bu dünyaya gelmesinin nedenini önemsiyorsunuzdur ama düşündüğünüz nedenler farklıdır.
Ben de ilişkilerimde heriki tarafında bu ilişkiden faydalanması gerekliliğini önemserim. Faydalanmaktan kastım, o ilişki ile beraber yeni ufuklar açılmalı önüme, bana düşünemediğim şeyleri gösterebilmeli.Başka ufuklara yol alabilmeliyiz beraberce, birbirimizi yargılamadan....
Elif Gizem dedi ki…
Çok şey değil... senin içindeki renkleri göremeyen, paletindeki renklere ortak olamayan insanlardan sıkılman kadar doğal ne olabilir? Bende böyleyim..
Pabuc dedi ki…
@guguk kuşu,
güzel yorumun için teşekür ederim öyle güzel açıklamışsın ki..Varolaın inşaAllah..

@elif gizem,
öncelikle hoşgeldin bloğuma :)evt bazen mecburiyetten iletişim içinde olman gereken insanlar da oluyor..çekilmez bir durum..aynı renklerde buluşabilmekse huzur veriyor...
Adsız dedi ki…
selamun aleykum

bence cok sey istiyorsun.

karsindaki bazi konularda seninle hem fikir olabilir,ama herseyide senin istedigin gibi dusunup konusamazki:))hepimiz cok farkliyiz.ama sunuda unutmamak lazim,farkliliklar bence insanlari birlestirmeli,koparmamali.

birinden bunalinca cope atar gibi atmamali.karsindakini dusunmeni tavsiye ederim.sen ondan uzaklasirken sadece kendini dusunerek uzaklasiyorsun ,peki ya karsindaki?ya sana ihtiyaci var,ya sende diger insanlarda bulamadigi samimiyeti,insanligi buluyorsa vesair

ben bu konuda farkli dusunuyorum,sana pekte katilmiyorum.:))hayat senin elbet,karisma hakkim yok,konu acilmnis kibarcana yoprum yazmaya calisiyorum ,bunu ozellikle belirtmek isterim.:))
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,
wealeykumselam...
Delü kardeşim, arkadaşlığın /dostluğun kıymetini bilen biriyimdir..İnan bana hiç boşluk bırakmayacak şekilde iyi dost olmaya çalışırım...Bana ihtiyacı olanın yanında yer alırım (yanında olmak için elimden geleni yaparım)
Ama bişeyler bitecek gibi oluyorsa da zorlamam...Dedim ya bu kötü bir özellik olabilir ve ben bitirmemek için elimden geleni yaparım ama sonrasında zorlamam..Kötüyüm ben artık sabredemiyorum hiç bişeye ;)Sonra da herşey süt liman gibi davranamıyorum...boşver işte..kötüyüm ben kötüyüm insanları zamanı gelince silerim..İyi olmadım hiç bir zaman..

Yorum için teeşekkürederim ...sen istediğin giibi yorum yazabilirsin kızarsan da kızdığın gibi yaz..Sana herşey serbest..çünkü seviyorum seni ..Allah'a emanetsin her daim..
Adsız dedi ki…
selamun aleykum:)

senin bu huyunu bildigimden bazen kendi kendime,senin boyle yazilarini okuyunca diyorumki,bana ne zaman tekme atacak:))))))))))))))))))

saka bir yana,biten bir seyi zorlamaya ne gerke var.bundada yapmacik olacaksin.iki yonunu ele alamaya calistim sadece:)

benim demekki,bol bol bengesel izlemem lazim senin birakmamamn icin,yada senin ikiz halalarla tanismama lazim:)

benim yorumlar cogunluk sohbet amacli ve seviyeli oldugundan izin veriyon biliyorum:))tesekkurler ediyorum.rabbime emanetsin

Anlayamazsin
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,
neyseki sana tekme atsam da hissetmezin..ya hu delü ben eşek miyim ki tekmeliyeyim seni :))))) Biz dostlarımızı başüstünde değil kalbimizde taşırız akıllım :) ve kalbimizde yer edenleri de atmayız kovmayız silmeyiz :)
Halamlar bu gidişimde öyle bişey anlattılarki gülmekten bayılacam diye korktum öyle komik ikilidir onlar..Tanısan sen de seversin..(bi tanesi açık belki onu sevmezsin :P )

Senin yorumlarını sevdiğimi biliyorsun ...Sen de Allah'a emanetsin Sağol ve her daim varol inşaAllah...
Adsız dedi ki…
selamun aleykum.

yorum superdi,guldum:)_rabbimde seni guldursun.

halalarini severim ben.insanlarin acikligindan degil daha cok huylarindan nefret ederim.basi acik birisi acik basiyla carsafima koca kari kiyafeti dese ve islamdan bahsetse ayni zamanda sinir kupu olurum.yok sunu dersede sevinirim.basortusu rahmanin emri lakin bana zor geliyor,ne guzel siz ortmeyi basarmisiniz gibi sozler soylese,inan sevinirim.kendine bakmayip muslumanim deyip,islamin emirlerinide taa 140 sene evvelde kaldi gibi imalar etmeler veya aciktan soylemler delirtiyor dogal olarak:)zaten deliyim:)_)

ben halalrini cok severdim bundan eminim:)ama sakalara fazla gelemem onu soyleyim:)

tesekkurler duygular karsilikli:)
Pabuc dedi ki…
Öğretmen bi arkadaşım var kapalı...Bi bayan meslektaşı sürekli bunu her gördüğünde ''Boğulmuyormusun sana bakınca bana fenalık geliyor '' demiş.yine böyle bi gün aynı lafı söyleyince arkadaş demişki:'' Lütfen bir daha bana bakma başkalarına bak rahatsız oluyorsan '' demiş.Bizde kimse kapalılara laf söylemez...Neden mi?? öyle işte..Seviyorum seni güzel insan geveze kareş;)
Adsız dedi ki…
selamun aleykum.az bile soylemis arkadasin:)cogu zaman yolmak istiyorum,baskalarinin hayatina karisan cok bilmis dengesizleri:))

kosturmaca arasinda sana yazmak iyi geliyor:))rahatlatiyor cok sukur.

birde oteki konulara bakayim,aglamasinlar:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK