Ana içeriğe atla

Tek Dengesiz Ben miyim ki ?



Dünü bu gününe uymayan birileri daha var mı aranızda yoksa bir dengesizi ben miyim insan ümmetinin ? Bir gün sabahın erken saatlerinde (kafamı yastıktan kaldırdığım saatlere denk geliyor) başlıyorum :'' Ne olacak la bu Dünyanın hali?'' sorusuna takılmaya. Tüm gün bu soru etrafında tüm negatifliğimi kullanarak dolanıp duruyorum.Uzaklaşmak istesem de dayanılmaz çekim alanından uzaklaşamıyorum! Tam biz ezik zavallı sefil Elif oluyorum o gün (asabi falan olmuyorum yaa, kim uyduruyorlar bunları) bazen bir kaç bölüm (gün) sürüyor bu durum taaaki ben ''Abi böyle yaşanmaz kendimi kandıracak bir şeyler bulmalıyım hatta etrafı(dünyayı) güzel görebilmek için acilen pembe gözlükler bulmalıyım'' diyorum ve şöööyle bir silkeleniyorum (da pek bi işe yaramıyor bu) kendime gelmek için.

Sonra bi'şey oluyor (benim için büyük insanlık için küçük) ve ben o eski ben değilim hoooop psikolojim bir kaç kulvar öne geçip pozitiflikte birinciliğe koşuyor .O hızla bir kaç saniye durup ''Elif iyi misin sen ? Negatiflikle pozitiflik arasında bu hızla gidip gelmen bünyene sıkıntı vermesin!'' diyorum ve yola devam ediyorum kararlılıkla...

La insan yolda yürürken kendinden 10 kat büyük çekirdek kabuğunu taşımaya çalışan karıncayı görüp onu seyre dalıp mutlu olur mu ? Yok yani uzaktan gören ''Deli'' damgasını yapıştırır bari bunu düşün yaani ! Şimdi aklıma gelemeyen buna benzer şeyler işte mutlu olabilmek için geçiş yolu gibi oluyor benim gibi birine ! Doğa evet doğa beni çok dinlendiriyor ve gözlem bana huzur veriyor. Rabbim ne kadar güzel şeyler yaratmış diyorum, sınırsız zekaya hayranlığım zirve yapıyor şükür ediyorum, hamd ediyorum ve sonra; insanların bu güzellikleri nasıl da hoyratça harcadıklarını, dünyayı paylaştıkları diğer canlılara ne kadar kötülük yaptıklarını hatta bir birlerine karşı ne kadar da acımasız olduklarını hatırlıyorum sonrası tepem atıyor geldiğim yöne geri dönüşe geçiyorum gibi oluyorum ama ''geriye değil ileriye bakmalıyım'' telkinine kulak verip yoluma devam etmeye çalışıyorum pozitiflikte(bu noktasız cümlelerim beni mahfediyor)

Kimsenin vakit harcayıp(!) düşünmeyeceği hayallerim var benim bitmek bilmeyen.Hatta çoğu zaman gerçekleştiremeyeceğimi bildiğim halde kurguladığım hayaller: bana en daraldığım anlarda ışık(umut) olmaları için...Çünkü onların içinde ,başkalarının canını yakanlar, menfaati için başkalarını ezenler, çocukları sevmeyenler, kimsenin hayatında tebessüm olamayanlar, nefretle yaşayanlar,kalp kıranlar, yargılayanlar, dünyayı yaşanmaz kılmak için her türlü canlıyı yok eden mahluklar yok !

Dünyanın (Dünya ile kasdettiğimi yine açıklatmayın bana lütfen) en çok da sevgisizliği ve sevgisizliğin getirdiği sıkıntıları yoruyor insanı ! Sanki giderken dünyayı da yanlarında götürecek birileri , yazık çok yazık ! La yatacağın bir yatak yiyeceğin 2 tabak yemek nedir yani ezip geçiyorsun  milleti ! Neyse ben çıkıp dışarıya bir bakınayım, bir kaç çalışan karınca görüp  gözlemleyeyim ve nasıl da-o kadar kalabalık oldukları halde-  kavga etmeden bir birlerini ezip geçmeden çalıştıklarını görüp insanlardan nefret edeyim !!!

Sinirli ya da negatif bir günümde değilim kim uyduruyor bunları  ya hu !

Yorumlar

Adsız dedi ki…
kızdırmayın pabucu:))

karıncalar candır ya...
bi ara takılmıştım belgesellerini izleyip kitaplarını okuyup duruyodum şahane yaratıklar valla.

neise konu karınca değil anladım ben...

anlarım yani.
laz kızını daraltmıslar

:))
Pabuc dedi ki…
Dünyanın üzerinde gerçekleşen olaylar daralttı beni pek bi fena.. dünyayı yaşanmaz kılmak için elimizden gelen maksimum gayreti gösterir hale geldik.O gayreti insan olarak kalmaya gösterseydik keşke diyor diyor duruyorum işte Absalom ;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK