Ana içeriğe atla

Mazeretimiz Ne Olacak ?


  Kur'an-ı Kerim'i orjinal dilinden   dinlemeyi de okumayı da çok seviyorum.Bana inanılmaz bir huzur veriyor tefekkür anlarında ondan daha güzel bir huzur kaynağı bilmiyorum. Özellikle de Arapların kıraatlerini çok beğeniyorum. AMA...

  Kur'anın gönderiliş amacının daha önemli olduğunun da farkındayım. Ne diyor Rabbimiz: ''İşte bu, kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek tanrı olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri iyice düşünüp öğüt alsınlar diye, insanlara bir bildiridir''(İbrahim 52) Onun için Orjinal haliyle okurken huzur bulduğum kitabımı bir de kendi dilimle okuyorum ki yolumu da bulayım; beni Rabbime ulaştıracak yolu ! 

  Ben de kolaya kaçıp :''Ben okusam da anlamazmışım, ilmim yetmezmiş(ki bu kitap ilim adamlarına inmedi ilim sahibi olmamız için indirildi)'' diyerek dinimi sadece dinleyerek öğrenmeyi seçebilirdim. Hatta sürekli orijinal haliyle okuyup (düşünmeme gerek kalmadan) sevaplarıma sevap kattığımı düşünerek, Allah'ın benden ne istediğini bilmeden bir ömür de geçirebilirdim.Ama yapmadım yapamadım çünkü fıtratımdan gelen bir özellik sanırım  çok fazla soru soran bir insanım. 

  Çocukken Cennetin sınırsızlığıyla ilgili sorular sorardım babama. Sonrasında hangi ibadetleri neden yapmamızı emretmiş Allah demeye başladım ve Rabbime binlerce (sonsuz) şükürler Kur'anı anlamından okumaya başladım.Okudukça bizim yaptığımız çoğu şeyin Kur'an da yeri olmadığını gördüm.Çoğu dinde var diye yaptığımız şey gelenekten gelen şeylerdi , günah denilen şeyler de toplumda ters karşılanan şeylerdi!...

  Ve bize anlamazsın denilen Kur'anı her defasından (her okuyuşta ) daha net anlamaya başladığımı fark ettim.Yine Rabbimin buyurduğu gibi yapıyor Kitabımı öyle okumaya başlıyordum.''Kur'ân okuduğun zaman, o kovulmuş şeytandan Allah'a sığın!(Nahl 98) Ve anlamayı Rabbimden istiyorum ve Rabbime şükür o bir şekilde daha geniş düşünerek anlamamı sağlıyor.İlmine güvendiğim insanların bilgilerinden de yardım alıyorum daha geniş düşünebilmek daha derin anlayabilmek için ama önceliğim kendi okumam.Çünkü önce Rabbimin benden ne istediğini benim okumam lazım. 

  Kur'anda kesinlikle anlaşılmayacak bir şey yok herkes kapasitesi kadar anlıyor bir gerçek de şu ki siz ne kadar önem verirseniz anlama kapasiteniz de o oranda artıyor. Siz kitabınıza zaman ayırdıkça o da size açıyor kendini. Nİyetinizde ne varsa Rabbim öyle olaylarla ve kişilerle de karşılaştırıyor sizi.Ben Kuran okumaya başladığımdan beri Rabbim hep karşıma ilim sahiplerini (ilim sahibi derken sadece diplomalı insanları düşünmeyin lütfen) çıkarıyor karşıma. Ve insanları okumayı da öğreniyorsunuz kitabınıza bağlı kaldığınızda. Biliyorsunuz ki her şey ama her şey imtihan dünyasına ait bir soru ve cevap bizim için!

  Kur'an size hem ne kadar özel olduğunuzu öğretiyor hem de haddinizi öğretiyor.Allah'ın size zorluk istemediğini sadece dünyada en güzel nasıl yaşayabileceğinizi anlatıyor ve bu dünyada güzel yaşarsak ahiretimizin ondan da güzel olacağı müjdesini veriyor. 

  Şimdi insanlara sürekli Kur'an okumalarını söylüyorum. Çünkü korkularım beni hasta etmişti bir dönem. Din korkunç bir şey değildir, din hurafelerden uzaktır, insanı ürkütmez insana en doğruyu gösteren yoldur ....Bize çok yanlış anlatıldı güzel dinimiz ve biz şimdi gerçek dini öğrendikçe şaşkınlık yaşıyoruz. Biz bir birimizin Cennetlik mi Cehennemlik mi olduğuna karar verecek kadar hadsizleşmiştik. Üstelik bunu insanların dış görünüşlerine ve de hatalarına bakarak yapıyorduk (sanki başkalarının yaptığı hataları kendimizin yapmayacağından eminmişiz gibi) Okumadığınız zaman başkaları hakkında konuşmayı zanlarda bulunmayı da hakkınız gibi görüyorsunuz ne büyük tehlike ! Hatta kibriniz sizi idare ediyor da farkına varamıyorsunuz ! Şeytanın emirlerine uyuyorsunuz da kendinizi Allah yolunda sanıyorsunuz ! 

  İslam olduğunuzu söylüyorsanız Allah'ın size gönderdiği kitabı okumama lüksüne sahip değilsiniz. Bu gün, bir yabancı Başbakan size mektup/davetiye gönderse hemen tercüman bulup tercüme ettirir okutur içinde ne yazıyor öğrenirsiniz. Başbakanın dilini öğrenmek için  beklemezsiniz .Peki fani bir insandan gelen mektuba böyle zaman ayırabilirken Yaratanın  kitabını duvarlara asıp sadece yüzünden okumanın adına ne demeliyiz !

  Bakın Rabbimiz ne diyor :''ve bu (vahiy) şüphesiz senin ve halkın için bir şeref ve itibar (kaynağı) olacaktır ama zamanı gelince hepiniz (ona karşı tutumunuzdan dolayı) hesaba çekileceksiniz.(Zuhruf 44)
Şimdi hesaba çekileceğimiz kitabımızı okumazsak yarın sorulan sorular karşısında mazeretimiz ne olacak bi düşünmeliyiz ! Ki o zaman mazeretler de kabul görmeyecek!....



Yorumlar

sedat göktürk dedi ki…
Esselemun aleykum degerli güzel insan rahman razi olsun mukemmel bir düşünce hani rahman diyor ya kurani tertil tertil oku diye iste bu kurani tefekkurun özüne inerek okumaliyiz ki bizden istenileni hakkiyla yapalim şu an ki çağımızda bizleri oyle bir oyaladilar ki tefekkür etmeyi unuttuk oysaki kainatin genelini ele alirsak mucizelerle kabildir ama ne yazikki bunun farkin da olup bizi yanlış yonetenlere uyum sagliyoruz ve o kadar uyum sagliyoruz ki bunu savaş a ceviriyoruz bizim günlük hayatimizin icine o kadar cok mesele degisiminde bulunuyorlar ki bunca mucizeyi tefekkür etmeyi unutturuyorlar onlar istedigini yaptilar peki biz..???
Pabuc dedi ki…
Hani artık espri olmuş bir şekilde diyoruz ya ''Adamlar Ay'a çıktı'' diye. İşte bence bunu derken utanmalıyız zira bizim yapmamız gerekeni adamlar yapıyor biz ise hala ne yer ne içersek sevap kazanırız derdindeyiz. Kimin mezhebi cemaati daha kestirme yoldan Cennete götürüyor vır vır konuşuyoruz . Teknoloji denen canavar gerçek İslam olanların tekelinde olsaydı şimdi dünyanın hali böyle mi olurdu ? bu basit bir örnek..Konuşacak öyle çok şey var ki ! Dinimizi bu hale getirenleri Allah ıslah etsin...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK