Ana içeriğe atla

Kafamda Deli Sorular !

Dertleri ne amaçları ne, insanlara dini rivayetlerle anlatanların ? Hatta, dini onlardan dinleyenlerin, öğrenmeye çalışanların derdi ne ? ALLAH ilk emir olarak OKUmamızı isterken ,O'nun kitabını okumadan hayatı okumamızı , sanki hiç kitap gelmemiş gibi(!) davranıp yaşamımızı sürdürmemizi mi istemiş ? Başkalarının okumasının bize ne gibi bir faydası olur ? Ya da tüm sevdiklerimiz Kur'anı okumuş olsa bunun bize ahirette ne gibi bir faydası olur ? İnsan denen canlı, Ahirette kitaptan imtihana çekilmeyecek mi ?

 Peygamberimizi sevdiğini söyleyenler O'nun bize neyi anlattığının farkında değiller mi ki O'nun insani yanını değil de dış görünüşünü örnek alma telaşındalar ? Peygamber yaşayan Kur'an gerçeğini neden göz ardı eder birileri ? Ne zamana kadar birileri insanları rivayetlerle kandırıp Kur'andan uzaklaştırmaya devam edecek,buna ''Dur'' demek o kadar mı zor ? Ve neden insanları Kur'ana çağıran kişiler hep dışlanıyor ? Ne zamana kadar başkalarının yanlışları üzerine söylemlerde bulunup kendimizi(!) yüceltme derdinde olacağız ? Birileri neden kendilerini küçük tanrılar gibi görüp daha ölmeden insanları Cehenneme gönderiyor ? İbadetini yapan/yapmaya çalışan birine gidip ''Bu kabul olmadı!'' cesaretini nereden buluyor insanlar ? Neden yaşanmamış hayatlar hakkında hadsizce ahkam kesiliyor sürekli ?

 Neden öleceği bile bile kibirlenir ki insan ? Bir tabak yemekle doyarken 100 kişilik yemeği stoklar ki birileri ? Arabasında yer kaplıyor diye tekerlekli sandalyesiyle birlikte o engelli arkadaşı arabadan indiren minibüsçü Hacı Amca'nın durumu ne olacak ? Etsiz yemek yiyemem diyenlerin ekmek bile yiyemeyenleri tv de görünce uzaylı görmüş gibi davrananların hali ne olacak mesela? Hiç bir hayvan Allah'ın kurallarından dışına çıkmazken insanların sürekli Allah'ın kurallarını çiğnemesinin sonu ne olacak ? Tüm ömrünü Cennete girmeye adamış bir türlü kapının anahtarını da bırakmayanların kafasından neler geçiyor ? Peygamberimizin adına konuşan, Allah adına hüküm verip helal-haram diyenlerin halini bir tek ben mi merak ediyorum ?  

Her türlü entrikaya ,alavere dalavereye,ticarete ya da beşeri ilimlere aklı yeten insanın ''Kur'anı ben anlamam'' diyebilme cesareti (!) nereden geliyor ? Soru sormadan, sorgulamadan nasıl yaşar ki insan ? Kul hakkını yemeyi kendinde hak bilenlerin insanlığından söz edilebilir mi ? Bilmeden biliyormuş gibi yapanların ,para için benliğini satanların ,menfaati için ezip geçenlerin, yetim hakkı yiyenlerin  insanlığından söz edilebilir mi ?

Yorumlar

BANADA BEKLERİM dedi ki…
Çok iyi yazıyorsunuz,yazdığınız çoğu şeye takılıyorum.Bloğunuzda yeni takipçinizim banada beklerim

Sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
Diline, gönlüne, kalemine sağlık kardeşim. Kuran'ı görenlerin, zikri hatırlayanların, insan olduğunun farkına varanların sessiz çığlıkları bunlar.
Pabuc dedi ki…
/BANADA BEKLERİM,
hoşgelmişsiniz bloga ,çok iyi yazmıyor olsam da anlaşılıyor olmanın huzurunu yaşıyorum çok şükür..Teşekkürler..

/Kalemzade Kamil,
Allah razı olsun... bu gün bir arkadaşım dedi ki:'' Elif din konusunda çok net ,asla kim ne der diye düşünmüyor''dedi.Ben insanlara Kur'an okuyun ,bakın şunlar şunlar din de yeri olmayan şeyler dediğimde karşımdakiler ne derden çok Ne kadar insanın dikkatine Kurana çekerim derdini taşımaya başladığımın farkına vardım.Rabbim doğruları doğru okuyup anlamayı anlatmayı ve özellikle de yaşamayı nasip etsin hepimize..Zİra gerisi hep teferruat...
Profösör dedi ki…
Allah, Kitap ve Peygamber; birbirinden ayrılmayan üç değer.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK