Ana içeriğe atla

Günadın Millet'in Kaleminden Dökülenler /Alıntı



İçimizdeki Yahudi'nin bizlere neler yaptığını, hepimizin artık alışkanlığı olan sosyal medya ağlama duvarımızın olduğunu fark ettim, evet yanlış duymadınız facebook ağlama duvarı veya bir hıristiyan günah çıkarıdığı gibi, rahip facebooktan günah çıkarıyoruz. Yani içimizdekileri dertleri, sorunları, sıkıntılı dini, problemleri hep başkasınınmış gibi anlatıyoruz. bunuda başka dinlere özenerek yapıyoruz. Evet bu günkü anlatacağım konum aslında Müslümanın Background dan yani biraz öz geçmişimizin biraz gerilerinden bir şey anlatabilmek.

Günümüzde Müslüman olmak, veya olamamak, hadi ortasını bulalım Müslümanmış gibi yapıp Müslümanmış gibi yaşamamak. şimdi diyeceksin ki iyide bunun karşılığı İslam dininde münafık demek, neyse acele etme oralara takılmadan üstü kapalı aslında bir o kadarda korkacak bir şey yok bize kulağımıza yavaş yavaş söyleyerek alıştırdılar münafık kelimesini evet yanlış duymadın, samimi lakin araştırmayan bir toplum yaratmışlar, eğitim seviyesini kalitesini aşşağılara çekmişler, 1942 lerde. Aslında İslamiyet O kadar büyük bir olaymış ve o kadar müthiş bir dinmiş. İslam üzere müslüman olmak ve yaşamak çok güzel bir duygumuş, bize müslüman olmayı en başta bu alim ulema tayifesi çok görmüş, hatta bize bunu yapanlar bizi bu gün avrupa Birliğine yakıştıramayanlar 1550 li yıllarında başlar karın ağrıları, hem din adına hem sanai ve teknoloji adına, bu tezgahı hazırlarken bile bizileri cennete bile yakıştıramamış olacak ki o günki zihniyet, bize din adı altında hurafeler rivayetler giydirilmiş içimize papazlar rahipler sokulup hocalık bile yaptırmışlar bu ülkede, biz İslami konuda konuşmadıkça biz ALLAH'ın dinini yaşamadıkça olayları ve konuları kaçırmışız meğer evet diğer dinlerden örnek alarak ilaveler yapmışız dinimizi eksik bacaklı masa gibi görüp deste koyuyoruz diye doldurmuşuz rivayeti, çünkü Müslümanlığı anlamamışız, Müslümanlık diğer dinlerden farklı kılan neydi, diğer dinlerden ayrıcalığı neydi diyip araştırıp anlıyacağımıza hatta son gelen Peygamberimize hatemün nebi dendiği halde kitapta peşine İsa as takacak ve açıktan iftira etmiş olacaktı. Bu bilgiye kimsede ihtiraz etmedi zaten o zaman, iftiraların peşi arkası kesilmedi zaten. Hizmetkarı vardı gece kalkmazdı, çişini bir kaba yapardı sabahta hizmetkarı onu döküyorum deyip içti diye, ALLAH'dan korkmaz kuldan utanmaz cahilleri dinledik ağzımız açık halde, çünkü eğitimde öyle verildi, açık bir dille anlatılan Hz İbrahimin uyduğu dine uyun derken, Hz Musa'yı Hz Davut'u hz isa'yı anlatırken Kur'an, biz neyi kaçırdık veya biz nerede çuvallamıştık.

Veya bizi bu alimler nerde çuvala koymuştu, kitabı yani kuran ne diyordu,  bunu ne okumuş nede anlamıştık yani kıldığın namazda ne okuyorsun hacı okuduğunu anlıyormusun bunlar ibadete engelmi değilmi diye hiç sormadık kendimize, hatta bir çok ayette geçen biz bu kitabı anlayasınız diye indirdik denen ayetleri bile görmezden gelip, hadi ordan bee sen kim ALLAH'ın kitabını anlamak kim diyip azarlanmışız, kendimizden emin hocalarımızdan ve alimlerimizden emindik, annemizden babamızdan atamızdan öğretileni yaptık. Evet komik lakin kulaktan kulağa oynar gibi koskoca Allahın dinini ve kitabı kuran'ı önümüzde dururken, biz hangi alim şu ayetin manası budur dediyse almış kabul etmişiz şek şüpe olmadan ya sonra, yani furkan 73 ayetine bile bakmamış anlamamışız, özellikle açıklamasını yazmadım bakarsınız diye, ayet doğrumu anlattı bu alim bu hoca ne anlattı diyip bakmamışız, gerçeği araştırmamış okumamış gerçeklerle yüzleşiriz diye, gözümüzü duyarız diye kulaklarımızı kapatmışız.

Görsel olanı din haline getirmişiz, hani kıl beşi bitir işi hesabı, din tacirlerinin elinde oyuncak etmişiz. kocman bir diyaneti, kurmuşuz içi boş bir diyanet, ülkenin ikinci büyük kurumudur askeriyeden sonra, eh fena değil nasılsa bir rant var, hani ayının bildiği dokuz türkü dokuzuda armut üstüne bizim diyenette para toplama ve turizim merkezi mübarek. Bak yeni nesil geliyor anlat artık bu dini bu insanlara,yardım iste, bir çok kuruluş dışardan maaş verip mühendis veya danışman alıyor, sizde alın kuran mühendisleri yetiştirin, bu kadroyla nereye kadar, hocalarınızı zaten sorma mantardan şamandıra, diyanet ne kaktırıyorsa onu okuyor hutbeden çicek haftası böcek haftası ayet okuyacak diye beklerken rivayeti okuyor, daha kendi bile ayıramamış hanisi sahih hadis hangisi değil, maaş iyi çok şükür lojman desen var, YA HU biz ALLAH rızası için kuranı anlayan hocalar istiyoruz, yani kısacası biz bu dinini üzerinde din tüccarlığı yapmayı bırakmanızı bu insanlara artık dinlerini anlatın istiyoruz, tabiri caizse sebze çorbası gibi hangi otu bulduysanız koymusşuz içine.

Evet şimdi gelen yeni bir nesil var araştırıyor ve buluyor kardeşim hemde senin hampadan paraları verdiğin şeyh şıhlardan daha iyi onları da konuşuruz inşaallah, bu alimlerin diyanetin ne bulduysan kattığın din çorbası karın ağrıtıyor artık. Diğer dinlerde ne  varsa bizim dinimizde neden olmasın deyip katmışınız. Neler var ne hatalar var bi dünya,siz ALLAH'ın dinini anlatmadıkça sizleri orada o makamda oturtacak mı sanıyorsunuz, artık el atın Diyanet yetkilileri bir zahmet. Ahh facebook seni unutur muyum içinde bir dünya sahte face alimi seyyar müftü var. O mezarlıklarda parayla kuran okuyanlar gibi, okuyor anlıyormuş gibi yapıp milleti kandıranlar. Gayet güzel sayfalar açıp güzel isimlerde koymuşlar sayfalarına, kuranı mümince anlamak yazmışlar, hacı sen kuranı anlamamışın ki, vahiyle gelen, yok vahiyi anlayalım felan gurup kuralım iyi ALLAH mubarek etsin sanki ALLAH face yazılan çizilenden haberi yok oradan sorgu yok niye ıp numaran yok ondanmı. off on numara isimler en Müslüman organımız olmuş dilimiz, tabi oradan aşağı inen dini bir muhabbet yok, kimisi din adı altında kadın kız peşinde evde hanımınla on dakka muhabbet etmez  iş yerinde başından kalkmaz veya evde geçer başına. Burda iki yıldır meal paylaşıyorum bu adam ne yazıyor kimyayı fiziği, biyolojiyi, quantumu, arkeoloji, jeoloji, anatomiyi astrolojiyi 30 farklı ilimlerden bahsediyor bu ne diyor diyen çıkmadı çıkmasında zaten, herkes mümince anlamış kuranı.

Evet başta anlattığım gibi en başında ağlama duvarından bahsettim biz ağlama duvarı olan bilgisayarımızın duvarına, içimizdekileri, içimiz ağlayarak sızlayarak yazarız sanki mevzu bizim mevzu değilmişte komşunun mevzusuymuş gibi yazar çizeriz. Öncelerden bilirdim eczaneye giden bir bayan eczacıdan bit ilacı alırken kendisi için değil komşunun çocuğu bitlendi'de, çarşıya inersen bit ilacı alır mısın demişti, oradan bir bit ilacı verirmisin derlerdi, işte içimizde olan kanayan yaraydı facebook ağlama duvarlarına yazdıklarımız, O huzursuzluk bizim değilmiş gibi yazdık çizdik sanki bir başkasına öğüt verir gibiydik,O yazdıklarımız hıristiyanların rahiplerinden günah çıkardığı gibi yazdık aslında bir nevi günah çıkardık bu duvarlara, şimdi soruyorum biz bu dini anlamışmıyız yoksa ata'dan dede'den gelen bir geleneğimi yaşıyoruz, yoksa bizde hâlâ bir yabancı sempatizanlığımızmı var, yoksa herkez cennetlikmi. KENDİ ÜLKEMDE KURANI ANLAYARAK SAMİMİ MÜSLÜMAN OLARAK YAŞAMAK İSTİYORUM .

Ali Yılmazer

Yorumlar

nar_ı beyza dedi ki…
"Kendilerine Rab'lerinin ayetleri hatirlatildigi zaman onlara kor ve sagir davranmazlar."diyor.Allah razi olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK