Ana içeriğe atla

Elif'e Bir Kulak Verir misiniz ?

Herkesin kendine sakladığı  bir dünyası vardır.Özel hayatı vardır, bir de yüreğinde kimselere açamadığı kapalı odaları vardır. Elif 'in de her normal insan gibi özel bir hayatı var ve oralara -ekran karşısındaki yaşamından bahsediyorum- çok nadir kimseleri alıyor.Çok az kişinin özel dediği dünyasını bilmesine izin veriyor çünkü adı üstünde ÖZEL.

İnsanlar Elif'in yaşantısından daha çok, nasıl biri olduğuyla ilgilenilmesini istiyorum.Cümlelerim ne kadar anlatıyorsa o kadar bilinmek istiyorum.İnsanları da öyle bilmek tanımak istiyorum.Bu biraz da ön yargılardan arınmak isteğiyle de orantılı.Hayat içinde bir çok parçalara bölünüyoruz; hepimiz ya kardeşiz, ya arkadaşız, öğretmeniz, dostuz, düşmanız, anneyiz, babayız, halayız, dayıyız, öğrenciyiz,işçiyiz......Başörtülüyüz ya da değiliz, dindarız ya da değiliz, fakiriz zenginiz, bilgiliyiz cahiliz, sağcıyız solcuyuz.....uzatın uzatabildiğiniz kadar.

Uzun süre görüştüğü kişinin İmam_Hatipli olduğunu öğrendikten sonra onunla iletişimini kesenleri duydum ben! Bilene kadar iyiydi de bildikten sonra değişen ne oldu dersiniz ? Tabi ki ön yargıları toplanıp geldiler ve tüm iyi düşüncelerini sildiler o kişinin aklından...Çok çok değer verdiğim ve buradan tanıdım biri (umarım örnek verdiğim için kızmaz bana) ilk tanıştığımda bone takanlara çok kızdığını(!) söylemişti.Bilemiyorum onun da benim gibi bone takanları sevmemesinin belki de mantıklı sebepleri vardı.Diyeceğim o kişiyle bir birimizi bilmeden(!) önce tanıdık ve ön yargılarımızı ardımıza attık.Keşke her zaman ön yargılardan arınmış şekilde muhabbetler edebilsek o zaman belki de kavgaların ötekileştirmelerin hiç biri olmayacak.

İnsanların özeliyle ilgili çok soru sormam bana da sorulsun istemem.Zaten belli bir samimiyete geldiğiniz zaman kendiliğinden açılır konular ve gerektiği kadar anlatırsınız kendinizi.Tanışmak demek nüfus kağıdı bilgisi ya da kütük bilgilerinizi anlatmak değildir zaten !

Yeni insanlar tanımayı seviyorum ama insanları hayatlarını irdelemeyi sevmiyorum ,onların samimiyetle anlattıkları kadarını dinlemeyi seviyorum.Hatta hayallerini dinlemeyi seviyorum.En çok da dini sohbetler yapmayı kişilerin dünya ,yaşamla ilgili düşüncelerini paylaşmayı seviyorum.Yaşları işleri medeni ya da maddi durumlarıyla ilgilenmiyorum.Yanlışlarımı başkalarını dinleyerek görmeyi seviyorum,ön yargılarımdan yeni dünyalar tanıyarak arınmayı seviyorum...Yaşantım hiç uymasa bile çok şey öğreniyorum gündelik yaşantımda bir arada olma imkanım olmayacak kişilerden..Bazen bıktırana kadar çok soru soruyorum burada tanıdığım dostlarıma.Dost bildiklerimden ikazlar almayı ve haddimi bilmeyi de seviyorum...

İnsanları tanımayı seviyorum ve bunu mümkünse anket soruları sormadan yapmayı tercih ediyorum.

Diyeceğim o ki; özel sorulardan , başkalarına sormadığım soruların bana sorulmasından da hiç hoşlanmıyorum...Ya cevap vermiyorum ya da çok üstelenirse takipten çıkıyorum veya engelliyorum o kişileri !Eğer benim de herhangi bir saygısızlığıma, laobaliliğime ,abuk sabuk sorular sormama şahit olursanız sizler de beni takipten çıkabilirsiniz arkadaşlar...Elif asabi olabilir, Elif arada şımarık cümleler kurabilir, Elif bazen olayları dalgaya alabilir ama ELif insanları aşağılamaz,  özel hayatlarla ilgili sorular sormaz, şahıslara hakaret etmez, küçük görmez,yargılamaz ...Elif mümkün olduğunca haddini bilir...Bu çizgileri aşarsa arkanıza bakmadan silin Elif'i...


Yorumlar

domdom dedi ki…
birde hiç yüzlerini görmeden ön yargıda bulunduklarımız var,sohbetleri yazdıkları hoşumuza gider ama,illa isteriz ki yüzlerini görelim,eğer gizlendikleri yerden çıkmaz,kendilerinin bilinmesini görünmesi ni istemezlerse de hemen haklarında olumsuz düşüncelere başlarız,aslında buda pek tasvip edilecek bir şey değil,yani ben öyle düşünüyorum :)) yazılarını keyifle okuyorum ve takibe devam ediyorum :))
Pabuc dedi ki…
domdom,
seni bilmem ama ben dost dediğim kişiyi görmek isterim (ki bu kuru bir merak değildir) sanal ortamdır tabiki ön yargı olmasın diye kamufle olursun da dostlarına karşı değil! Adım hıdır fikrim budur..

Demek sen sağsın sevindim...
Unknown dedi ki…
Yazı için sadece tebrik etmek geliyor içimden. Budur kardeşim. Benzer şeyler bana da oluyor ama bir bayan olarak özel hayat hususunda sanırım siz daha da çok rahatsız ediliyor olabilirsiniz. Ben kendim için söyleyeyim. Artık beni üzmekte ısrar üstüne ısrar edenler için birkaç mouse tıklaması yetiyor. Tavsiye ederim.
domdom dedi ki…
dost dost diye nicesine sarıldım,benim sadık yarim kara toprakdır demiş aşık veysel :)) sen dost diyince aklıma bu dizeler geldi :)) hamdolsun rabbime yaşıyoruz,nefes almaya devam çok şükür :))
Pabuc dedi ki…
/Kalemzade Kamil,
Ne olacak acaba nüfusta kim olduğumuz öğrenildiğinde bunu merak ediyorum.Burada kendimizi reklam için yokuz ki ,bilinmesi gerekenleri zaten yazıyoruz paylaşıyoruz..ama inanlar illa ki etiketlemek için bilgi istiyorlar.Yaşantınızla ilgili biraz bilgiye sahip olduklarında etiketlemek daha kolay olacak belki de!

Keşke mouse gündelik hayatımızda da birilerini engellemeye yardımcı olabilse :)
Pabuc dedi ki…
/domdom,
tepemin tasını attırma :))) SEn benim ne ima ettiğimi anladın mı biraz önceki yorumda onu de hele ! şiir gelmişmiş aklına ,bahale..
Adsız dedi ki…
Genelde insanlar insanları tanımaya çalışırken bu civarlarda amaçları önyargılarına delil toplamak oluyor.

En iyisi seviyeyi muhafaza etmek. Sınırları aşmamak... Vesselam. :)
Pabuc dedi ki…
/GÖK-TÜRK,
evet seviyeyi korumak önemli bir şey.Seviyeye bağlı ilerler samimiyet ve güven de...
Profösör dedi ki…
İrfan sahibi kimseler bir cümle söylerler, o cümlede kendini bulursun. İnsanlığını bulursun. O cümlede dostluklarla buluşursun... Bir cümle duyarsın; kimyan değişir, yaraların hemencecik iyileşir... Bu sefer sen bir cümle kurarsın; bütün öldüm bittim diyenler, susuzluktan boynunu bükmüş çiçekler gibi onlara ab-ı hayat oluverirsin.

Allahüekber_!..
Pabuc dedi ki…
Hocam,
Rabbim bazen öyle insanlar çıkarıyor öyle şeyler konuşturuyor ki o kişilere sizin dermanınız onda gizlenmiş oluyor..Öyle anlarda öyle cümlelerle geliyor ki o kişiler siz sadece sessizce ''Teşekkürler Rabbim''diyorsunuz....
Unknown dedi ki…
Bu tarz insanlar Allah'ın bizlere sunduğu rahmetlerdir. Bize kuran ayetlerini anlamada yardımcı oluyorlar. Ötekileştirenleri, kibri ve daha nice kavramın bu yüzünü nasıl anlayacaktık yoksa. Mücadele daha doğru gerçek hayatta dediğin gibi mouselar yok ve rahmetin diğer boyutuda sınav vesilesi olmaları.
Pabuc dedi ki…
/Erdem Uğur Akbıyık,
İnsan değişiyor ve şükür Allah nasip ederse olumlu yönde değişiyor çok şükür.Ben gençken :) Hz.Ömer'i hatırlatırdım ,O Peygamberi öldürmeyi arzulayan biriydi ama Rabbim O'na imanı nasip etti.Peki o zaman kadar onun hakkında kötü konuşan birileri varsa pişman olmuş mudurlar ! Ve biliyoruz ki Rabbim kapısına gelen iman edenlerin geçmiş günahlarını örtebilir..E peki o zaman bizim kimi neden ötekileştiriyoruz ,küçümsüyoruz ..ya da (en büyük hadsizlik) kendimizi başkalarından üstün görüyoruz !

Hepimiz bir birimizin öğretmeniyiz ben bunu bilir bunu söylerim :)

Hoşgelmişsin blog bahçeme...
Ramazan dedi ki…
Eyvallah Elif Kararlı kardeşim özel hayat bizleri baglamıyor ilgi alanımada asla girmez, bizler seni yazılarınla tanıdık saygı duyduk.Uzun zamandır takipte oldugum (hem face hem bloger saydanda) saygı duydugum bir kardeşimizsin.Ve takipte oldugum insanların paylaşımlarını yazılarını son harfine kadar sıkılmadan okurum sözel hafızam iyidir buna birde görsel hafıza eklenince okuduklarımı kolay kolay unutmam.Duygusal olmadıgını düz mantık hareket ettigini ve kolay sıkılan biri oldugunu tepkilerinin duruma zamana ve ruh haline göre degişken oldugunu romantizmi sevmedigini çogu zaman dile getiriyorsun ve güven konusunda çok tedirgin oldugunu bir çok yazında dile getiriyorsun şunu bilmeni isterimki bizler seni face olsun arada ugradıgın bloger sayfanda olsun yazılarınla tanıdık deger verdik saygı duyduk özelin ve görselin kendi adıma ilgi alanıma asla girmedi girmezde.Paylaşımlarına ve bloger yazılarına ara ara yorum yapıyorum hoş face paylaşımlarına daha çok yorum yapıyorum bazen paylaşımı tam algılayamadıgımda ters köşe olsamda yinede yazıyorum aklımın erdigi kadar silmek engellemek takibi bırakmak bilinçli olarak asla olmadı bazı talihsizlikler olsada takibe devam inşallah

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK