Ana içeriğe atla

Yaşamın Kendi Şiirlerinden...

''Unutulanları Hatırlatan''

Özlersin,
Özlemeyi unutmuşsundur da,
biri çıkar özlem neymiş hatırlatır sana..
İnanmıyorum dediğin duygulara inandırır yeniden seni!

Tebessümü seversin,
Ama bu sefer birini hatırladığın için tebessüm eder 
içinden ''Ah keşke burada olsa'' diye de geçirirsin..

Bilirsin birinin seni düşündüğünü
Ve belki de aynı zamanlarda tebessüm ettiğini..
Hissedersin işte mantığını da pek kullanmadan.
Hem konuşan yüreğimse, mantığımın sesini neden dinleyeyim ki dersin! 

Sen hala sensindir de, yüreğinin sesi çok çıkmaya başlamıştır.
Fark edersin ve 
Seversin bu durumu... 






Not üstüne not: Arkadaşlar ben şair falan değilim ,kafama estikçe bir kaç kelimeyi bir biriyle kanka yapan biraz da içinden geldiği gibi yazan biriyim.Aranızdaki şairlerden özür dilerim hatalarla şiirİMSİ yazdığım için :) Ben iç sesimi dinliyorum ve yazıyorum ;asla şiir yazıyorum iddeasında değilim biline...Eleştirirken bu bilgileri göz önünde bulundurun lütfen !

Yorumlar

kahvetelvesi dedi ki…
Sevgili Pabuç,hep tebessüm ettirecek insanlar olsun etrafında :)
Pabuc dedi ki…
amin, güzel Telve,
İnsan böyle canlara ihtiyaç duyuyor hem yaşamına enerji olma konusunda hem de kendi kalabilme konusunda..

Ve böyle kişiler hepimizin hayatında olsun inşaallah
cem dedi ki…
e ne mutlu :)
Pabuc dedi ki…
Ara sıra hayatımıza uğrayan tüm duygular mutluluk sebebi ,şükür :)Cem sen :)
Adsız dedi ki…
olmamış bu şiir...
böle şiir olmaz olsun.

ahahahha tutamadım kendimi dipnötü geç okudum küççük ya harfler.

yahu rahat ol arkadaşım...
karşı kıyının kızı.
benimkiler şiir...
seninkiler ne böle diyenle de uğraşma reca ediciğim.
direk bana gönder:))

ben gerekeni görüşüm arkadaşlan:))
Pabuc dedi ki…
Ya absalom
ben zaten şiir olmadığının farkındayım bunu da belirttiğim halde eleştirmelerine bayılıyorum (!)

Demek sen de beğenmedin haa, ben alıp bu şiirimi nerelere gideyim de taşlara vurayım bilemedim ki şimdi ;)

Peki görüşmeleri sana yönlendireyim ben o halde :)
Ramazan dedi ki…
Şiir zaten duyguların yani özlemin sevginin hayallerin nefretin öfkenin beklentilerin kelimelere ve cümlelere dökülmüş halidir kimi yazıyla aktarır kimi şiirle.Şiirimsilerinin rastgelen oldukca okuyorum daha ne olsun iç ses dedikleri bu zaten mesafeler anlamını yitirir gönüle ulaşipta derin izler bırakanlar için.Bu bazen bir anne olur bazen baba bazen kardeş bazen dostlar bazen arkadaşlar ve aynı yastıga baş koyduklarımız.Hayatımızda bunların hepsine sahip olup bu mısraları dökebiliyorsak yazıya daha ne isteyebilirsinki hayattan.Ben begendim güzel bir şiirimsi.Bu arada yazılarını okumaya devam yorum yazmayarak.
Pabuc dedi ki…
Allah razı olsun sabırla yazılarımı okuyorsunuz ve bir de yorum bırakıyorsunuz..hakkınızı helal edin
Ramazan dedi ki…
Tebessümü seversin,
"Ama bu sefer birini
hatırladığın için tebessüm
edersin"
Helal olsun asıl sen hakkını helal et güzel kardeşim,buradaki yazılarını sabırla degil bazan keyifle bazan üzülerek bazan tefekkürle okuyorum ve okumaya devam edecegim arada yorum yazarak.Facebookta katlanamayıp kovdun haklı olarak :-) buradanda kovmazsın inşaallah "kapıdan kovulup bacadan girmek" gibi oldu ama.Bu güzel yazılarını okumama katlanman dilegiyle selam ve dua ile inşaallah.
Pabuc dedi ki…
Facebookta ben değil asıl siz beni takipten çıktınız ben sadece noktayı koydum...
Yazdıklarımı okumak serbest tabiki, yorum yaparsanız da hoşuma gider....
Selam ve dua ile...
Ramazan dedi ki…
Bak şimdi takipten çıktım diye sandalyeye vurulurmu be ya :-) canın sagolsun üzüldüm sadece sıkıntı yok.Ben yine sözümü tutuyorum arada sayfanı ziyaret ediyorum, tek sıkıntı yorum yazamıyorum.Vakit buldugumda blog sayfalarını okuyorum en son resmi dikkate almayın yazdıklarıma odaklanın diye yaptıgın blog yazını okudum herkes resime odaklanmış hem güldüm hem eglendim.(Dünyayı kadınlar yönetseydi resimli blog yazın).Beni nasıl bilirdiniz diye başlayan yazı ve cevaplar "saç baş yolarlardı" "biz bu dünyayı terkedelim" "birbirlerine trip atarlardı" "İlk kadın başbakan" vs güzel bir algı yanılgısı deneyimimi ve kimler yazdıklarıma odaklanıyor denemesi taktik güzelmiş.Okumayı pek sevmiyoruz malesef durum bundan ibaret.Yusuf Kahraman o kadar çok emek veriyorki yazılarını keyifle okuyorum yetmiyor blog sayfasındaki yazılarına bakıyorum ve çogu insan o uzun yazılarını okumuyor facebookta.Okuma özürlüyüz malesef bende çogu zaman kısa yazıları anlamakta zorlanıyorum çogu zaman leb dediginde çogu zaman leb de kalıyorum ne yazıkki.Uzun yazıları okumayı bu yüzden seviyorum galiba çünkü leblebi uzun yazı :-)
Pabuc dedi ki…
Ramazan Aksoy,
ya evet Yusuf Kahraman yazıları tek kelimeyle ''ufuk açıcı'' ben de hiç ama hiç sıkılmadan okuyorum tüm yazılarını..Ayet okumalarıma nur oldu onun paylaşımları..

ve evet dediğim gibi yazılarımı takip serbest hatta siz yorum yapınca ben de eski yazılarımı hatırlamış oluyorum ..belki biraz daha yaşlanınca sevdiğim yazılarımı kitap haline getirebilirim ..uzun yazıları bırakın kısa yazıları da okumuyor çoğu kişi milletin derdi ilgi toplamak!.. okumak isteyenler zaten buna kitaplardan bailıyorlar facebook sadece bir bölüm orada da çoğu kişi okumak içn takılmıyor ....

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK