Ana içeriğe atla

Günün Bahtsız Bedevisi



Bahsi geçen dere!
Evet günümün bir kısmını paylaşayım sizlerle.Günlük modunda olsun bu yazım.Sabahın erken saatlerinde güneşin o güzel /sevimli/sıcak/şirin ışıltısıyla uyandım.Oy ne güzel bir gün...Kahvaltıda ''Bu gün mangal yapalım..''muhabbeti de yaparak.Hava hala çok güzel bu arada.Saat 2'de (14:00) hadi çıkalım evden deyip çıkıyoruz.Pardon daha çıkamıyoruz ;ben kabanımı giydiğim zaman güneş sanki saklanır gibi oluyor! Gelir gelir gittiyse uyumaya gitmedi ya diye (iyimser bir düşünceyle) çıkıyoruz evden.Lay lay lom müziğimize de açmışız krallar gibi çıkmışız yola...(bu arada mangal dedik ama ''ammaaannn şimdi kim uğraşacak onunla ,yanacak yanmayacak belli değil diye mangaldan da vazgeçmişiz .Alırız hazır bir şeyler demişiz falan...) 


Güzel çekemedim ama harika bir yer burası
Tıstık tıstık müzik bir yandan(ismail abi kulakların çınlasın fıtı fıtı dansede dansede yürüyüşünün hastasıyız) benim o doğa aşığı yanım sırıtır vaziyette yol alırken bilin bakalım ne oluyor? Tabi ki o biraz önce bulutların ardına saklanan güneş (hain dom dom) beraberinde yağmuru da alıp geliyor.Hafiften çiselemeye başlıyor yağmurcan...''Geçeeer ammann ne kadar yağabilir ki bu güzel hava da'' mı dedim ben bir az önce ! Heh işte o lafımı yutmak zorunda kalıyorum..Bildiğiniz yağmur başlıyor.Ha bu arada biz yiyeceklerimizi de alıyoruz içeceklerimize de.Elimizde misler gibi yiyecekler ve üzerimizde de sağanak bir yağmur...ama inat ediyorum o hayalini kurduğum mekana gidecem o dereyi görecem o ormanda yürüyecem ,ıslanmayı bile göze aldım bu uğurda! Ama böyle olmuyor yağmur hııızzzzzlanıyor ve biz o ortasından dere geçen o güzel ormana gittiğimizde arabadan çıkamıyoruz :/  ama inat ettim çıktım 5 dakika dışarıya (çünkü 5 dakika kalabildim ancaa)

Son paragraf: Eve geri döndük masamızı hazırladık ve doğayla iç içeyken yemeyi planladığımız yemeklerimizi futbol yorumu izlerken yedik (Bahtsız bedevi diye türkü var mıydı yoksa da acilen bestelenmeli /yazılmalı benim gibiler için) Ve işte günün en sinir bozucu anı : Biz yemek yerken yağmur durdu 5 dakika sonra da güneş açtı hava günlük güneşlik bir hal aldı (sanki biraz önce yağmur yağmamış ben hayallerim kırık vaziyette gittiğim yerden geri dönmemişim gibi)

Bu güzel mekan var ama ben de oranın yemekleri sevmiyorum
Artık ilkbahara kadar ''mangal, dere kenarı, orman,sahil''türü kelimeleri kullanmamaya karar verdim.Ben zaten doğada olmayı da sevmem,kayalıklarda oturup dere ya da denizi izlemeyi de sevmem;ben hep AVMleri gezerim, manyağım ben hep kapalı alanlarda olmayı seviyorum!..Sinirli miyim çok caaanım ne siniri iyiyim ben iyiyim..Bir de tüm hafta yağmur yağsa da cama vuran o sesini dinlesem diyordum (oh oldu bana)

Her işte hayır vardır (gerçi ne olurdu azcık ıslansaydım dedim ama ben günün bahtsız bedevisi olduğum için büyük ihtimalle ben yağmur dursun diye dışarda beklerken yağmur daha da hızlanırdı) Güzel bir gündü, dediğim gibi yağmuru özlemiştim (sesini bile) yağmurla benim açık havada bir şeyler yemek istemem çakışmış olsa da yağmur ne güzel yağdı...Çok şükür...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
yahu pabuç tama yağmur iyidir berekttir de...
sen nerelrde yasıyosun yahu boyle?
onceki yazında mangal yapalım blokca konusunu kaçırdığımı sanma.

boğulduk boğulduk...
boğuldum sehirlerden...

vallahi insan dere gormek istiyo iki ağaç gormek istiyo.

tamam ben varım gelmeyen ne olsun.
ne zaman yapılıyosa bu mangal.

ha isallah ormanı felan yakmayız.
yakmayız dimi hahahhaaa.

yannız saka değil feci ozendim.

ayağı toprağa basmak lazım.
Profösör dedi ki…
Doğal bir gün, doğal bir hayat. Şehrin gürültüsünden uzak. Ne güzeldir..
Pabuc dedi ki…
@absalom,
ben Yalova da yaşıyorum (kendisi güzel havası dengesiz memleket)

Şehir hayatını hiç sevmedim sevemiyorum asla da sevemeyeceğim.Kim sever ki zaten ! Binaların içinde bir binadan çık diğer binaya gir.Gİt gellerle hapishane hayatı (vay anasını amma vahim duruma soktum şehir hayatını)

Acaba sen neredesin ki geleceksin buraya mangal için :) O değil de uzaksan ,geldiğinde (bizim dengesiz hava) yağmur falan yağarsa çok üzülürüm :)

ayağı toprağa basmak lazım
ormanda temiz hava solumak lazım
yemek yerken de yanında kola içmemek lazım :)

Kazan dibine de söyleyeyim seni buralarda misafir edelim :)
Pabuc dedi ki…
@Profösör,
şehrin gürültüsünde zaten uzak sayılırım ama orman dere ya da denize yakın olmak doğal yaşamanın en güzel hali..İnsanın oralarda ev yapıp ömür geçiresi geliyor..
Budeliçocuk dedi ki…
Doganın her hali güzel..
Yağmuru da
karı da
güneşi de
bulutu da..
Islık çalan rüzgarı bile..

Pabuc dedi ki…
@Budeliçocuk,
haklısınız..Rüzgar ve yağmuru özellikle çok seviyorum ama yine de favorim bahar güneşi :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK