Ana içeriğe atla

Takip Ederken Nelere Bakıyorsunuz ?

Blogları takibe alırken neye dikkat ediyorsunuz merak ettim...Bir çok blog var ki yazı konusunda harikalar ama izleyici sayıları çok az, ben bu işten hiç bir şey anlamıyorum.Bu kadar güzel yazan bloggerlerin izleyici sayıları az olduğunda şaşırıyorum.Madem yazıları dikkate alıyoruz eee o zaman neden ciddi ciddi yazanları takip etmiyoruz kaardeşim ;)
Ben de bir çok blogu takip ediyorum ;ilk başlarda fazla dikkat etmiyordum takip ettiğim bloglara (ki çoğunu takibimden çıkarmışımdır) 
Şimdi ise daha seçiciyim;yazılarına bakıyorum daha çok günlük tarzda yazanları takip ediyorum,netle ya da bloglarla ilgili yardım alabileceğim siteleri de takip ediyorum,özellikle fotoğraf yayımlanan blogları takip ediyorum, bir çok yazardan oluşmuş blogları/siteleri de takip ediyorum bir de beni takibe alanları saygısızlık olmasın diye geri dönüp  takip ediyorum :)...
Fakaaat çok site/blog takip ediyor olsam da sürekli yazılarını takip ettiğim kişiler, takip ettiğim blog/site sayısıyla aynı değil ;) Zaten yorum bıraktığım da belli bloglar oluyor..Gerçi zamanla onlarda değişiyor.Sürekli takip ettiğim bloglara yorum bırakmasam da muhakkak tüm yazılarını okuyorum (çok nadir okumadıklarım çıkıyor istisna olarak bunu da belirteyim) Bazen sıkıcı geliyor yazılar o zaman okumuyorum ya da yarısını okuyup geçiyorum.Sizler gibi...
Peki siz bir blogu takibe alırken ,yazılarını sürekli takip ederken neleri dikkate alıyorsunuz?

Yorumlar

Ilgın dedi ki…
:)

Mesela ben yazılarını okuduğumda eğlendiğim blogları seviyorum, sonra edebiyatla ilgilenen blog yazarlarını da takip etmekten hoşlanıyorum. Sonracıma yazı dillerini samimi bulduklarımı :)
Ama tabi her blogun bir deneme takip süresi var benim için.




sessizgemi dedi ki…
Sıkıcı olmamasına dikkat ediyorum ben :) Bir de sevdiğim alanlardan bahsetmesine.. Senin söylediğin şeylere de dikkat ediyorum..
Öyle yani :)
kahvetelvesi dedi ki…
Doğal olmalı, kendimden birşeyler bulmalıyım..Bunları ben niye yazamıyorum ya da düşünemiyorum dedirtmeli..
Erdi Karadeniz dedi ki…
Aslında benimde sende farklı değil. İlk zamanlar herkesi takibe alıyordum ama sonra elemeler oldu. Şimdide okudğum, takip ettiğim kişi sayısı izlediğim kişi sayısından bi hayli azdır. Fırsat buldukça izlediğim blogları tek tek ziyaret edip gruplara ayırmaya çalışıyorum google reader da.. İzlemeyi bıraktıklarım da oluyor tabi.

Nelere dikkat ediyoruma gelirsek: Özgün yazmak önemli. Edebiyatla ilgili paylaşımlar olabilir, günlük tarzı yazılanlar olabilir, ya da BlogHocam gibi teknik konularda güzel paylaşımlar yapan bloglar olabilir ama mesela moda bloglarını çok nadir takip ediyorum, yemek bloglarını da öyle.. bir kaç tanedir takip ettiğim düzenli olarak...
Profösör dedi ki…
Benim durumum değişiktir. Dikkatimi o an ne çekti ise ona göre yazıyı okurum.
Büşra Bayram dedi ki…
beni takibe alan kişinin ilk postuna bakıyorum. beğendiysem ikincisine. sonra beğenirsem takibe alıyorum. ilgimi çeken bişi varsa mutlaka mail ile etkileşime giriyorum. yorum bırakamıyorum çoğunlukla. Fakat okuyorum takibinde olduklarımı :=
M. dedi ki…
Samimi olan yazilar yukaridada soylendigi gibi. Birde benden birsey bolduklarim... okurken, bakbende bunu dusundum bende yasadim demek mesela.

Birde fotograflari ilgimi ceken. Mesela ne yazmis olmasi onemlo degil o kadar (genellikle begenmedikelerimde olur) ama eger resim zevkimiz uyarsa, duzenli olarak bakarim ..
. dedi ki…
Şahsen ağırlıklı olarak özgün yazılar yazan ve düşünmeye sevk eden blogları takip etmeyi seviyorum. Yazılarını düzenli olarak okuduklarım ise sınırlıdır. Birde blog ile alakalı teknik bilgiler paylaşan bloglarıda takip ederim. Kombin meraklılarını takip etmiyorum çünkü ucu sivri ve mendil gibi örtülerini (kıyafetlerine zaten hiç değinmeme bile gerek yok) görünce moralim bozuluyor. Velhasılı kelam samimi ve kendisiyle barışık olan özgün blog yazarlarını okumaktan (aynı fikir düzeyinde olmasakta) keyif alıyorum.
Sevgiler :)
Pabuc dedi ki…
/Sümeyye GÜnaydın,
Eğlenceli yazıları ben de seviyorum ama içinde muhakkak edep de olacak ...Edep benim için olmazsa olmazlardan ;)

/sesizgemi,
Bazen eğlenceli yazıyor olsa da ciddi konularda yazılınca sıkıcı gibi algılanabiliyor ama iyi yazan insan yazıları uzun ya da sıkıcı da olsa faydalı şeyler yazıyorlar sağolsunlar..

/kahve telvesi,
Doğallık her yerde olmazsa olmaz olmalı...Ben yazamadım diye düşünecek olursam oooooo daha yüzlerce blog takibe almam lazım ;)

/Erdi Karadeniz,Hepimizin sonradan takibi bıraktığı bloglar oluyor bizim suçumuz yok onlarda hiç yazı girmiyorlar bloglarına :)) Yemek ve giyim bloglarını düzenli takip edemiyorum malesef hele yemek bloglarını kıskançlığımdan takip edemiyorum :)) Ne güzel yemekler yapıyorlar öyle...

/Profösör,
Yazıyı okuyorum ben de Hocama ama br yazı için de blog takibe almam yinede..

/Hayal MEyal,
vayy kıskandım şimdi demek mail atıp belirtiyorsun demek benim blog hiç ilgini çekmemiş bir tane bile mail almadım senden :)

/M.
Ben de böyle düşünmüştüm diyeceğim yazılar yazanların sayısı çok fazla değil ama fotograf konusunda rastladığım tüm fotograf bloglarını takibe alırım istisnasız :)

/cem,
yoksa ''Acıların çocuğu'mu demeliydim.Hay yine gülmem geldi ..Ben yakında şarkılarla ilgili yeni bir yazı girebilirim bloga sen de gelip ''Bunu benden çalmış''diyebilirsin şimdiden izin verilmiştir :D Ben acılar çocuğuyummmm hahhahah

/ZİŞuuR,
Düşünmeye sevk eden yazılar hım onlar için farklı blogları takip ediyorum ben de..Ama takip ettiğim blog yazıları illa beni düşünmeye sevk etsin diye bakmıyorum samimiyet olsun ,kişi kendini dünyasını anlatsın o da yeterlidir benim için..Sevgiler ve saygılar bizden de size :)
cem dedi ki…
keyfine baaak demem çalmış falan :))
Pabuc dedi ki…
Teşekkürler artıkelimde delil de var :)
sessizgemi dedi ki…
Sıkıcı olmamasına derken o anlamda söylememiştim ki Pabuç.. Anlatım şekli.. Imm nasıl desem.. Kalemi güçlü olmalı yani.. Bir konu hakkında bahseden iki kişiyi düşün. Birisinin yazdığını okurken insan konuya bir türlü adapte olamaz yarıda sıkılıp çıkar gider, ama diğeri öyle bir yazmıştır ki su gibi okunur.. Onun gibi bir şey işte yine anlatamadım ben :)
Adsız dedi ki…
Samimi, sıcak bir üslup kullananları takip ediyorum. Bir de bilgiçlik taslamak yerine yaşadıklarını yansıtanları.
. dedi ki…
Bir alıp veremediği olup olmadığına bakarım; ya kendisiyle ya Rabbi ile... Gerisi angarya, gerisi lafü güzaf...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK