Ana içeriğe atla

Gecenin Bir Vakti


Sadece tek tip aşkı işlemişiz kafamıza da onun için bir türlü varlığını kabullenemiyoruz bence..Yoksa aşkın suçu ne ki..Aşk heyecandır mutlu olmak için andır zamandır, aşk sinirle sevinç arasında zıplayarak yer değişmektir,aşk kendini adamaktır,aşk karşılık beklememektir, sevilme umuduyla sevmektir, aşk vardır sinirdir gıcıktır ama vardır ve iyi ki vardır, aşk harcanıyordur sömürülüyordur ama yine de iyi kivardır..herşeye inat iyi ki vardır hayata tutunmak için sebeptir aşk...






 Yukarıda ki yazı benim fi tarihinde blogun birinde bıraktığım yorumdur.Ya nasıl güldüm kendime anlatamam..Gel-git akıllımıyım anlamadım ki aşk hakkında ne güzelde atıp tutmuşum maşaallah..Görende sanacak ki;İskender Pala’nın hanfendi versiyonuyum.Yok yani aşkın gerçekliğine(en azından beşeri)inanıyor olsam tamam ‘’ aferim aferimne bana güzelde laflar etmişim’’ diyecem de yok inanmıyorum aşka, meşke, şekle ya da şansa (gerçi şansın konumuzla alakası yok ama kelime olarak uydu onun için araya sıkıştırdım)

 Demek ki insan bazen inancını yitirdiği kelimelerle de ilgili yazabiliyormuş bunu bizzat kendimden biliyorum.Gerçi ben biraz dengesizlik yapabilirim bu gün inanmıyorum derim yarın yine yeniden aşk konusunda ahkam kesebilirim. Onun için siz, benim gel-git hallerime verin bu durumumu emi dostlar…

 Aşkın asıl anlamını kim verebilmiş ki ben vereyim..Aşk heyecandır onu biliyorum ,heyecanlarda geçicidir çoğu zaman..Anı kıymetli kılar ama devamlılığında yüreği yorar, ritmi bozar(göz kırpması hayal edin) ritm bozukluğu da sağlığı bozar o zaman demek ki neymiş aşk tehlikeli bir şeymiş (gülümseme hayal edin lütfen) Sonra,aşk denen bu illet neden hep zıt kişileri bir birine çekmek amaçlı gelir kalplere, çünkü kendisi bildiğiniz gıcıktır…Gıcıklığına, olmayacak duaya amin dedirtmeye çalışır kişilere..Sonu olmayacak birliktelikler için gelir yerleşir yüreklere sonrada olmayınca süründürür durur iki tarafıda..Gerçi iki taraflı eşit aşk gerçek mi bunu bile sorguluyorum kendi aklımca! Genelde biri sevilir diğeri sever filmlerde, belki de aslında da gerçeği böyledir..

Biri mantıkla ilerler diğeri mantığını da aklını da paspas eder sevdiğinin karşısında .E sonra ne olur mantık alır başını yürür aşık ise sürünür sürünür sürünür sonra da Leyla ile Mecnun dizisine absürt bir komedi olur!

Gecenin bu saatinde aşka meşke dalıp atıp tuttuğuma bakmayın aslında ben balkonda oturmuş gökyüzünü izliyorum meteor yağmuru olacak diye.Bir ateş topu (yandığını çıplak gözle görebiliyordunuz) geçti biraz önce,2-3 dakika süren bir geçişti bu ve tüm mahalleli uzaylı görmüşler gibi balkonlardan sarkmaya başladık. Çok şükür ki ateş topu bulutların içinde kayboldu da bizlerde düşmekten kıl payı kurtulduk (verilmiş sadakamız varmış vesselam) 

 Diyeceğim o ki ; bakmayın siz benim aşktan falan yazdığıma, aslında ben anlamam ince işlerden anca böyle kafama estikçe bir şeyler karalar dururum.Size bir tavsiyem var; olur da bir gün aşık olursanız gidip olmadık insanlara aşık olmayın da başınızı yakmayın a dostlar..Şu kısacık ömrü de başka birine gönül verip yüreksiz yaşamayın emi kuzucuklarım (pardon bu replik de bana ait değil, Adile Teyzeye aitti)

Bu arada burda meteor falan yağmadı ,hava biraz soğumaya başladı sanırım yağmur yağacak ..O değil de meteoru beklerken gördüğüm yıldızlarda kayboldu korkmaya başladım ben ( korkudan titreyen birini hayal edin lütfen) Allah Allah nerede bu yıldızlar ,ben kör oldum yıldızları göremiyorum desem ekranı görüyorum gayet net…Neyse gelir elbet yıldızlar toplanıp sahura gidecek halleri yokya..Bu arada davulcunun sesi de hoş geliyor uzaktan ,ne demeye çalışıyor ki !

Neyse hadi ben kaçtım dostlar size iyi sahurlar…

Notun suyu: Yazı için ne kadar da anlamlı ve güzel bir fotoğraf seçmişim kendimi tebrik ediyorum müsadenizle...

Yorumlar

Profösör dedi ki…
İnsanoğlu için aşk cennette başlamıştır. Aşk uğruna yasak meyve yenmiştir. Aşk uğruna insanoğlu cennetten kovulup, dünya hayatına mahküm edilmiştir. İnsanoğlu için aşk vardır, bu da beşeri bir duygudur. Aşk ancak beşeri bir duygudur. Madem ki bundan böyle aşk dünyada macerasını sürdürecektir. Yaşam biçimi içinde nihai karşılığı aşkın karşılığı hüzündür. Onun için "Aşk ve Hüzün" iki kelime birbirine yakışır. Onun için "Aşk ve Hüzün" bir roman olmalıdır. Öyle bir roman ki felsefe tarihine damgasını vuracak ve insanlığı derinden etkileyecek bi ebedi eser vücuda getirilmelidir.

Evet insan olarak hepimiz aşık olruz. Bir müddet sonra bu duygu yerini sevgi ve dostluğa bırakır. Yada bir müddet sonra bu duygu kin ve nefrete dönüşür. Yaratılışımızın kodlamasında üreme dürtüsü vardır ki; neslimizi devam ettirmek için erkek veya dişi olarak en iyiyi, en güzeli, en doğrusunu seçmek istesek de, zaman ve mekan tanımadan, seçmek ve seçilme eylemi olmaksızın, sıtmaya tutulur gibi kendimizi aşkın potasında buluveririz. Bu bir kaderdir.. Bu bir şanstır.. Bu bir talihtir.

Esas olan duygunun aşkla başlayan serüveninin dostlukla devam etmesidir. Aşk kendi potasında insanı eritir, titretir, sonra da insanı istenilen kalıplara döker. İnsan vuslata erse de temelde cennetten kovulmanın hüznünü yaşar. Bu dünyanın fani oluşunun zamanla aşkın bitişinin hüznünü yaşar. Aşkta kazanan ve kaybeden yoktur. Dostlukta kazanan ve kaybeden vrdır. Dostluk bütün yaratılmışlara duyduğumuz güvenli ve sıcak bir kucaktır.

Şu an, sabah sabah, İstanbul'da sağnak sağnak yağur yağıyor.. Ağlıyor bütün aşıklar . Ben ise hüzünlerdeyim.
eviminnuru dedi ki…
ama aşksız da olmaz be kuzu
ben on yıldır aşıgım...
aşkımın iki meyvesi var:))
amaaaa
aması uzun hikaye:))
sen en iyisi aşkla kal:))
Pabuc dedi ki…
Güzel yorumlarınız/düşünceleriniz için teşekkür ederim..Siz de haklısınız ben de :)aşk konusunda herkes haklı...
cem dedi ki…
biz de tebrik edelim seçilen resim için de yazı karakteri gerçekten gözlerimi yordu yaaa.

ayrıca aşka laf atıp durma, dibinde biterse görürsün gününü..:))
Pabuc dedi ki…
cem,

bilmediğimiz bir şey değil aşk :) Mükemmel bir şey olsa şikayeti bu kadar çok olmazdı değil mi :)

Yazı karakterini değiştiriyorum o halde..
Blogger dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Blogger dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pabuc dedi ki…
@Ercan Acar,
bir insan yalansa aşkta da evlilikte de işte de yalandır..Kendini kandıran insan herkesi kandırır..
Blogger dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pabuc dedi ki…
Yalanı tanıyabilirson şanslı azınlıktansın demek..Hiç üzülmüyorsundur/kandırılmıyorsundur da..Ben hiç o kadar şanslı olamadım ben yalanı kolay kolay anlayamam çok özellikle samimiyetle geliyorsa
Blogger dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pabuc dedi ki…
Cahil olmayan kimse mi var Dünyada?

Kendine yazdığın yazıları kimse okusun istemiyorum dersen çıkabiliriz takipten..Blog adresini attığın için izlemekte sakınca yoktur diye düşünmüştüm.
Blogger dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki…
Odanın dışındaki dünyayı teknolojiye kurban mı verdik nedir? Bir türlü tutmayan hava durumu tahminlerinin yan etkilerini görmeye başladım kendimde.Mide boşluğumu hatırlamasam göremiyecem,göz kamaştırma meraklısı güneşi.Okumaya dalmak diye geçiyor lügatta,okumaktan çok okuyamamaya.
Güneş gösterişten çok,işini yapsa belki hissetmezdim camdan esen kutup rüzgarını.Vakit geçince unuttuklarımız da küsüyor hani,çay bile soğuk içirtiyor kendini.
Okuduğum neydi sahi,doğru ya şu kelime katili aşk! Yemek olmayışına şükrediyorum bazen,tarifsizliğinden çok tarifi yapılan,yine de tutturulamayan şey!
Pabuc dedi ki…
:)enteresan

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK