Ana içeriğe atla

Gidenin Ardından El Sallarım, Yolcularım !



Arkadaş sorunu çekmedim hiç bir zaman(çektirmesin de Rabbim inşaallah) öyle ki arkadaşsız kaldığımda taşın suyunu sıkıp arkadaş edinmişliğim var .Beni seven çok sever sevemeyen de uzaktan bakar sevmek için zerre kadar adım atmaz.Sevdiklerim ve sevenlerim hatta sevmeyenlerim de  sağolsun ne diyelim. Yok ya duygusal biri değilim ben sadece SEVGİ ye saygım sonsuz.




*Şöyle ki; arkadaşlarım, dostlarım ve değer verdiğim kişiler ( bunlar içerik itibariyle bir birilerinden farklıdır benim için) gerçekten önemlidirler benim için.Dostlukların,arkadaşlıkların değerini bilenlerdenimdir ve hakkını da vermeye çalışırım.İnsanlar dostlarıyla nasıl olmalıysa o şekilde bir dostumdur ,herkes gibi yani.Dostumun derdiyle dertlenir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım her dost gibi..Onların sıkıntılı anlarında yanlarında yer alıp şebeklik yapmayı bile göze alarak gülümsemelerini sağlarım (çoğu zaman)Dinlerim rahatlamalarını için, fikir veririm eğer almak isterlerse falan filan..Dedim ya bir arkadaş nasıl olmalıysa olmaya çalışırım...Kesinlikle sabırlıyımdır da !


Bir gün yalanları,büyük hataları olur veya çok daha farklı bir şeyden dolayı yollarımız ayrılırsa üzüntüden ölmem..Tabi ki üzülürüm ama üzüntüden günlerimi karartmam..Dostumsa zaten her durumda hayatımdadır o kişi, gidiyorsa da benim hayatımdaki var oluşunun hükmü dolmuştur ve gitmiştir.Bunda da vardır bir hikmet değil mi?Ben değer veririm ve buna da sadık kalırım ama değere layık kalmak istemeyen kendi bilir, asla gitmek isteyene kal demem..Bana da demesin kimse beklemem..! Giden kişiyi hafızamdan silemem belki ama gittiği andan itibaren yüreğimden silerim... Anılarımda, güzellikleriyle hatırlanacak kişidir artık o benim için..


Çok mu acımasızım bu konuda karar veremedim...Biri gitmeyi kafaya koymuşsa yapacak bir şey yoktur.Bazı arkadaşlıklar ya da dostluklar ömür boyu sürer bazıları da farklı nedenlerle biter.Elden bir şey gelmez ,zaten elden gelen bir şey olsa yapılmıştır da...


*Bir de hayatımdan çıkmalarını dört gözle beklediğim kişiler olmuştur ve çıkmışlardır da çok şükür...Ama onları güzel günlerle anamıyorum hiç bir zaman.Sadece ''Ya Rabbim çok şükür sen bir daha beni böyle insanlarla karşılaştırma''dualarıyla anıyorum.Böyle de insanlar varmış diye hayret ettiğiniz tiplerde kişiler.


*Tabi bir de sevmekle sevmemek arasında gidip geldiğiniz, silseniz de görüşmek zorunda kaldığınız, hayatınızdan çıkaramayacağınız kişiler var ki işte onlarla ilgili anılar öyle çoktur ki sizi sabır taşı yapmaya sebeptir kendileri..Çünkü ne imadan ,ne laftan, ne iyilikten ne de samimiyetten anlıyor bu tipler.Onları da Allah'a havale ediyorum ve fazla değinmeden uzaklaşıyorum..


En ufak hatanızda ''Acaba kalbini kırmış mıdır bu davranışım!''diye uykularınızın kaçtığı dostlarınız vardır ya işte Rabbim onların eksikliklerini göstermesin.Sizin nasıl olduğunuzu ,bakışlarınızdan,sessizliğinizden ya da duruşunuzdan anlayanlardır onlar..Yanlarında huzur bulduğunuz, sizi yanlış anlamasından korkmayacağınız, beraber gülebildiğiniz gibi beraber dertlerinize cevap aradığınız kişilerdir.Candır onlar..Gitmeleri ya da sizin gitmenizin halinde her ikinizinde derinden sarsılacağı dostluklar.İşte böyle dostluklara ayrılıklar olmasın inşaallah..!

Yorumlar

komançi dedi ki…
birtek facebooku sevemedin :)
Pabuc dedi ki…
Ne kadar tanıdık bir söz :)
komançi dedi ki…
hiç kaçırmam ;)
Pabuc dedi ki…
Farkettim , çok hızlısın :)
Profösör dedi ki…
Dostluk varsa hayatın bir anlamı var. Dostluk yoksa hayatın hiçbir anlamı yok. Dost severse allah için sever. Dost sevilirse allah izqçin sevilir.
Pabuc dedi ki…
/Profösör,
öyle dostluklar da var ki; en ihtiyacımız olduğu anlarda gönderilirler sanki..Rabbim gerçek dost olan ve gerçek dost edinebilenlerden olmayı nasip etsin bizlere..
. dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pabuc dedi ki…
/Neşvünema bulmak.. ,
öncelikle hoşgelmişsiniz...
İnsan bazen çok kızıyor ,bazen ilişkileri isteyerek bitiriyor çok nadiren de bitmesi gerekenler bitiyor yollar ayrılıyor..Ama hayat devam ediyor yapacak bir şey yok..Ne acı ayrılıklar var ki zaman ilacı oluyor..Hayatın gerçeklerini kabullenmeye başlamak sanırım benimkisi de :)

Yorumunuz(düşünceleriniz) için teşekkür ederim...

Sevgi ve dua ile..
Adsız dedi ki…
dost sanma şanlı vaktinde dost olanı, dost bil gamlı vaktinde elinden tutanı...
Pabuc dedi ki…
Menfaatlerini arka plana atan ve samimiyetinde de samimi olanlar dosttur benim için :)
Volkan DENİZ dedi ki…
Dostluk deyince hep Aşık Veysel gelir aklıma.. Dikerim gözümü toprağa.. Sarıldıklarımı düşünür gülümserim.
Uzanır sırt üstü bakarım, uzanan derin boşluğuna gökyüzünün...
Pabuc dedi ki…
toprak gerçekten dost mudur yoksa geçerken uğrayacağımız bir han mı bilemiyorum..

ama Aşık Veysel dediyse vardır bir bildiği boynumuz kıldan ince..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK