Ana içeriğe atla

Gel Vatandaş Gel ''Kupa''ya Gel!

İlla altın kupa mı vermeliyim, bu çok daha hoşuma gitti! Fena mı ettim bu kupayı size vermekle ;)
Bilin bakalım ne oldu ? Bilemediniz mi! O zaman ben söyleyeyim değerli blogger  Kalemzade ''Çok Yönlü Blogger''ödülü ile blogumu onurlandırmış.Ve demiş ki ,siz de bu 3 kuralı okuyun yayımlayın ve cevaplayın.Peki ben bunu yapacak mıyım ? Kendimce evet ...Şöyle yapacam bu üç kuralı Kalemzade'nin blogundan copy yapıp buraya ekleyeceğim sonra da cevaplayacağım ..Neden !Çünkü ben tembel bir bloggerim..Önceden tüm sevenlerime sevdiklerime şutladığım ''mim''leri şimdi direkt isimlere şutlayacam ki kurtulamasınlar...Evet evet yapacağım bu kötülüğü sizlere ..! Madem ben yazıyorum siz de yazın kaaardeşim (tebessüm)


Kurallar (Rules):


1. Size bu ödülü layık gören kişiye teşekkür etmeli ve ona geri bağlantı vermelisiniz. (You have to thank the person who gave you the award and link back to their blog.)


2. Kendi hakkınızda 7 gerçeği paylaşın. (Share 7 facts about yourself.)


3. Sevdiğiniz ve takdir ettiğiniz 10 başka blogçuya aynı ödülü verdiğinizi bildirin. (Send to 10 other bloggers whose blogs you love, appreciate and tell them you’ve given the award.)


Not.Malumunuz üstteki 3 madde Kalemzade 'nin  blogundan copy yapılmıştır her türlü imla ve kopyalama hataları kendisine aittir benim hatalarımla hiç bir alakası yoktur.Ben sadece ufak çaplı bir  emek hırsızlığı yapmışımdır o kadar.Asla hataları kabul etmiyorum biline ;)


1-İnanılmaz gıcık biriyimdir.Eğer birinden elektrik alamadıysam  ve o kişi birazda ukalaysa o andan itibaren çekilmez biri oluveririm.O kişi benimle karşılaştığına an itibariyle pişman olabilir.Fakat asla bunu bana belli etme gafletinde bulunamaz..! Tam tersi durumlarda da (mesela elektrik voltajlarımız bir birine yakınsa ) o kişi ölene kadar benim için özeldir...İlk Nokta.


2-Cahilimdir ve bu cehaletim beni meraklı olmaya itmiştir.Tüm suç cahil yanımın anlayacağınız.Merak da beni biraz gevezeyapmış olabilir.Gerçi bunu hiç düşünmemiştim demek ki ben geveze değilim sadece meraklıyım.İyi ya buna sevindim şimdi..Şükür ya..Ben de gevezeyim diye kızıyordum kendime-gerçi öyle kişilerle karşılaşıyorum ki 'aboww bu ne benim de ağzım varmış dilim yokmuş'diyorum-halime şükrediyorum.Neyse ,ikinci nokta.


3-Tamamen annemin suçu olan ondan bana kalıtımsal olarak geçen bir muhalefet yanım var.Engel olamıyorum bu özelliğime.Ne yapıp ne ettiysem değiştiremedim bu huyumu.Acaba çocukluğumdan gelen bir sorun mu var Doktor Bey! Pardon bunu yanlış yerde söyledim sanırım..Mesela, aynı şeyi düşündüğüm biriyle sohbet ediyorsam ben nedense hep karşıt görüşü savunur tarzda konuşur bulurum kendimi.Savunduğumdan değil ama ne bileyim karşıt görüşten kimse yoksa yanımızda onun yerine de konuşayım istiyorum elimde değil ;) Hem sohbete farklı bir bakış açısı da kazanmış oluyoruz böylelikle..Tamamen umuma hizmet benimkisi anlayacağınız;) Ve üçüncü nokta...


4-Çok gülerim ve sürekli olaylar içinden gülecek şeyleri çıkarırım.Gerçi sinirliyken aklıma gelmez ama sonradan sinir anında olanlardan bile gülecek şeyler çıkarabilirim..Maksat tebessüm olsun..Tebessüm eden ve gülmeyi sevenleri ve özellikle zeki +dürüst insanları çokkk severim bu da bir ek bilgi olsun.Buyrun dördüncü nokta..


5-Saygı saplantım vardır.Benim duygularım saygı olmadığı an hemen bulut olur gider.Cümleden pek bir şey anladınız mı bilmiyorum ama kısa bir notla anlatmaya çalışayım durumu.''Ben ,bana ve insanlara saygısı olmayan insanları sevmem haci..Onları muhatap bile almam, alıyor görünüyorsam da tamamen isteksizdir bu'' bu biraz daha net oldu sanırım ;)Sondan üçüncü nokta..


6-Düşünmeyi,okumayı ,izlemeyi ve sohbeti çok severim.Özellikle fikirlerinden kendime bir şeyler katacağım, yaşanmışlıklarından örnekler alabileceğim kişilerle sohbeti çok çok çok severim.Deniz kenarı ya da açık havada(ormanlık alan da olabilir bir tepe de olabilir ) 1 saatlik tefekkür bana bir ay yetebilir huzur adına.Film izlemeyi severim ,insanları izlemeyi çok çok severim düşünme adına,bir de çizgi film izlemeyi severim işte :) altıncı nokta...


7-Duygularımda hiç bir zaman hissetmediğim şeyleri söylemem.Seviyorsam seviyorumdur sevmiyorsam hayatta numara yapmam.Değer verdiklerime bunu söylerim bana söylesinler ister miyim buna cevap veremiyorum:) Ben duymaktansa hissetmeyi tercih edenlerdenim sanırım...Beni zaten tanıyan tanımıştır 900 yazımdan sonra değil mi? Bu cümlelerimde sadece bir hatırlatma oldu...Ve Son Nokta...




Eveett Geldik sadede ,Bu ''mim''kimlere gitsin bakalımmm....! Üşenmeyecem tek tek açıklamalarıyla yazacam kimlere gitmesini istediğimi.Ben uğraşayım didineyim siz cevaplamayın da göreyim ;) Hadi bakalım...


-http://buralarinsahibi.com İşi bahane edip yazmamazlık yapmayacağını umarak sana şutluyorum ''mim''i Taha efendi.Şurada şu filmi izliyoruz,şuradaki müzedeyiz iletileri atarken iyiydi Twitter da .Şimdi de otur bir yarım saatini ayır ''mim''cevapla bakimmmm ;) Kardeş olmak kolay mı he ? Hadi bakalım apla sözü dinle yoksa klavye elimde gelir kafanı kırarım :p (yeterince korkutucu olabilmişimdir umarım)


-http://mefkuremiz.blogspot.com Sevgili Mehmet Hocam, sizin ''mim''cevaplayıp cevaplamadığınızı bilemiyorum ama beni kırmayacağınızı düşünüyorum.Onun için size Taha kardeşime yaptığım gibi şantaj(!) yapmıyorum :) Güzel uslübunuzla ve bilginizle bu ''mim''e renk katacağınızı biliyorum.Cevaplarınızı ilgiyle ve merakla bekliyorum.


-http://nutukcu.blogspot.com Yazılara bakıldığında çok fazla ortak yönümüz olmasa da düşüncelerine önem verdiğim kişilerden olan Volkan Bey.Size de az biraz kız(r)gın olsam da ''mim''i cevaplamanızı çok isterim.Çünkü farklı bakış açınızla ilginç bir yazı çıkaracağınızı biliyorum.Siz yazın ki biz de rahatlıkla yorumlayalım ve biraz olsun eğlenelim.Yazılarınızı okumak güzel olduğu gibi yorumlarınızı cevaplamak da ayrı bir güzel.Konuşturun siz de muhalefet yanınızı...Bekliyoruz.


-http://yorgun-savasci.blogspot.com Gerçi M.İhsan bu aralar biraz yoğundur ama ben yine de adını anmadan geçmek istemiyorum.Tamam biliyoruz sen artık tanınmış biri oldun sen artık bizim içimizden çıkmış güzide yazarlarımızdan birisin başımız üstüne..ama bir fırsatını bulur bu ''mim''i cevaplarsanda sen.Yaparsın bunu kırmazsın beni :) Aman yağ çekiyormuşum gibi algılanmasın ...Ben sadece ''mim''cevaplarken biraz da dinlenmiş olursun diye istedim bunu..Tamamen seni düşündüğüm için :)


-http://kalemborcu.blogspot.com Ben bu ''mim''i Erkan Bey size şutluyorum ama siz bunu T.İ.O tarzında cevaplarsnız sevinirim çünkü o bu aralar pek bir sessiz geliyor bana.Sürekli söylüyorum bazı bloggerler daha sık yazı yazmalılar ama sakalım yok ki sözüm dinlensin.Bir gün yine üşenmeyecem yazması gereken(yazdıkça okurlarını sevindirecek olan) ama bir türlü yazmayan bloggerlerin isimlerini bir bir açıklayacağım bir post'umda :) Erkan Bey siz bu ''mim''i cevaplamak istemezsiniz biliyorum ama beni de kırmazsınız bunu da biliyorum..Kırarsanızda canınız sağ olsun ne diyeyim her durumda baş üstündesiniz..


-http://derinderyam.blogspot.com Gerçi şimdiye kadar mim cevapladığını görmedim ya da  gördüysem de hatırlamıyorum ama bunu cevaplarsan sevinirim.Doğrusunu söylemek gerekirse, mim cevaplarından çok takip ettiğim blogların adının duyulması için yapıyorum ben bunu (bu bir itiraftır) onun için inanın zorla yok cevaplayıp cevaplamama konusunda.Maksat eğlence olsun bloggerler tanışsın :) Şimdi;Faslı,cevaplayacak mısın ''mim''i :)


http://lunaparktayasamak.blogspot.com Sanem Allah aşkına bloguna en son ne zaman post girdin bi de hele :) Taha'ya dediğimi sana da tekrar ediyorum.Eğer bu ''mim''i cevaplamazsan klavye elimde gelirim ..gerisini sen düşün :) Valla acımam gtalk'da kafanı şişiririm her gün ''mim'' cevaplanana kadar bilesin ..anlaştık di mi  cevaplayacaksın ..Peki anlaştık..Benden günah gider sonra;)


http://gelibolu17.blogspot.com Sevgili Gelibolu ''mim''konusunda hepimizin üstadı ..Hem çok güzel cevaplıyor hem de bizim gibi şikayet hiç etmiyor sağolsun..Beni de kırmayacağını düşünüyorum.Gerçi önceden bu ''mim''konusundan kendisine istekte bulunulmuştu sanırım ama olsun bununla da perçinlenmiş olur istekler :) Şimdiden kolay gelsin neşesi bol insan..Neşen daim olsun inşaallah...


http://hzzammakam.blogspot.com/ Adını bilmediğim (yeni)bloggerlerden biri Antİstİzm biz bu isimle tanıyoruz kendisini :) Bir de biraz önce öğretmen olduğunu öğrendim profilinde yazıyordu :)O zaman çok da güzel cevap verir bu ''mim''e .İmla ve dil bilgisi kurallarında bile hiç hata yapmazsın :) Merakla bekliyoruz cevaplarını ,kolay gelsin bakalım :)


VE,


http://grizzlelife.blogspot.com/ Cihan seni ''mim''lemiş dost ama ben yine de işimi garantiye almak istediğim için ikinci defa ''mim''liyorum seni.Unutma ''mim''e cevap vermeyi diye :) Sık yazman için acaba daha mı çok ''mim''lemeliyiz seni ,ne dersin :) Kendince cevaplayacağını biliyorum bu ''mim''i.Biz seni az çok tanıyoruz ama bir de 7 cümlede sen anlat bakalım kendini :)Merakla bekliyoruz...

Yorumlar

Cihan Bakacak dedi ki…
Kendimi bir an burada adı geçen arkadaşlar ve seninle beraber, duvarlarında Anadolu motiflerinin işlendiği kilimlerin asılı olduğu, sakin bir kahvede çay eşliğinde senin etrafında toplanmış anlattıklarını dinliyor ve bir yandan da neşeleniyor gibi hissettim. Fazla söze gerek yok, eline diline sağlık... Bu arada ismi geçen arkadaşları izninizle takibe almak istiyorum :)
Adsız dedi ki…
Son arkadaşa demişsiniz ya! 7 cümle? :) Çok güldüm. :) Sanki siz 7 cümle ile kanaat etmişsiniz gibi!
Bundan sonra mim geldi mi direkt pas Pabuç'a. Bu ne kadar ince, bir o kadar mizahi, hele hele içten ve samimi bir yazıdır böyle!
Şu peşimi bırakmayan twitter kuşu :)ve imleçle seçerek okumaya izin vermeyen sayfa yapınız olsa da epey güç sarf ederek nefessiz okudum cevabınızı.
Hepsi güzel cevaplar. Ama en çok 3.madde dikkatimi çekti. Çünkü hemen hemen aynısı bende de var: Ortamdaki ortak düşünce yapısının aleyhinde konuşmak bana da garip bir zevk verir. Muhalafet tarafımız hakkındaki söylediklerinize aynen katılıyorum.
Neyse çok uzattım ben de. Davete icabetiniz için çok teşekkürler.
Saygılarla...
gelibolu17 dedi ki…
5. madde aynı beni anlatıyor sanki,hiç katlanamıyorum saygısız insanlara ve yaptıkları saygısızlıklara,anında tak sepeti koluna herkes kendi yoluna annem diyesim geliyor :)Beni sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız değilmi blogcanlar ve reel hayatımdakiler,,,çünkü ben size hep saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaştım,şurda ağzımı bozmuyosam tamamen kibarlığımdan ve önce kendime sonrada sizlere olan saygımdan olsa gerek :)

Heh aba altından değneğimide gösterdikten sonracığıma,pabuc'uma benide hatırladığı için çok teşekkür ediyorum...Sevgili "kalemzade" bana paslamıştı bundan bir tane şimdi seninkiyle oldu iki tane,buda demek oluyorki,nekkaaaa mim okkkaaaa yazı :) seviyoz mim cevaplamayı nede olsa...

Güzel sözlerin için çok teşekkürler o tamamen senin güzel görüşünle alakalı deyip,gidiyorum,ilk fırsatta cevap gelecek emin ol :)

sevgiler,selamlar...
Allah'a emanet olasın...
Adsız dedi ki…
Miminizi aldık başucumuza koyduk efendim :) Teşekkürler :D
Volkan DENİZ dedi ki…
Efendim her ne kadar kırgın ya da kızgın oluşunuzu tam olarak anlayamasam da devamında yapmış olduğunuz yaklaşımlarınızla bu kırgınlığın hafızalardan uçtuğu düşüncesine ulaştım :)
Çok teşekkür ediyorum. Şimdi hemen bir şeyler yazmaya gidiyorum ancak muhalefeti sırf muhalif olmak için yapmadığımı da hatırlatmadan edemiyorum. Madem bekliyorsunuz bir an önce ulaşmalı.. :)
Volkan DENİZ dedi ki…
gereği yapılmıştır.. arz olunur :)
gelibolu17 dedi ki…
Efenim,yazım hazır,okumak istersen bloguma beklerim...sevgiler
Pabuc dedi ki…
/ Cihan Bakacak,
sen şimdi böyle yorum bırakınca ben de düşündüm de ne güzel olurdu böyle bir şey (mümkün olabilseydi)Ama bir değişiklikle o zaman konuşan başkaları olurdu ben de kesin dinleyenler arasında olurdum :) ama ortamı iyi tasvir etmişsin süperdi :) İnşaallah diyelim..Ve evet muhakkak takibe al bu arkadaşları pişman olmayacaksı garanti veriyorum..


/Kalemzade,
7 cümleyle kendini anlatabileceğimizi düşünen kişiyi tebrik ediyorum sizin hatırlatmanız üzerine :) Gerçi ben 900 yazıyla kendimi anlatamamış biri bunu 7 maddeyle yapmaya çalıştım ya kendimi de tebrik ediyorum bu fırsatla :))Twitter kuşu okurlar için seçilmiş ''çin işkecesi''yöntemi halini almaya başladı farkındayım ama ben bilmiyordum peşimize takılacağını inanın:)
Hepimizde bir muhalif yan var desenize ;)

/Gelibolu17,
Haklısın..Düşüncelerime saygı duyulmak zorunda değil çünkü benim de düşüncelerine zerre kadar saygı duymadığım kişiler var hayatın içersinde..ama saygısızlık yapılmamalı hiç kimseye..İnsan olarak beklenir saygı fikir olarak değil..
Özel bir yorumun vardı onun için de çok teşekkür ediyorum Rabbim her şeyi gönlüne göre versin..enerjini daim etsin sevgini de neşenide...

Mim cevapların için de teşekkürler .

/GÖK_TÜRK,
teşekkürler cevapladığınız için var olunuz :)

/Volkan DENİZ,
Balık hafızalı olmam bazen iyi şeylere vesile oluyor şükür :)''Ancak''la başlayan cümleniz beni haklı çıkarıyor bence de :)

Teşekkürler mim i cevapladığınız için..Yine bekleriz ovalara geldiğiniz de bloglarımıza :)
mit dedi ki…
Çok düşüncelisin arkadaşım, çok teşekkür ederim :) Beni bu kadar düşündüğünü bilmedim doğrusu :P Dinlenmek için mim ha? Ben bunu nasıl akıl edemedim, şaşıyorum kendime :)

Şaka bir yana çok teşekkür ederim beni de hatırladığın için. Önümüzdeki yüzyıl içinde bulduğum ilk fırsatta cevaplayacağım inşallah :)

Sevgiler...
Pabuc dedi ki…
Rica ederim lafı bile olmaz ..Sen ki kitap yazmış güzide yazarlamızdansın biz sen dinlen diye mim göndermişiz lafı mı olur :))

Hiç değilse yazmam dememişsin önümüzdeki yüzyıl da yazarsın artık :)

Yazmasan da canın sağolsunn eğlence işte görev değil ya :)

Huzurla kal güzel insan..
FASLI dedi ki…
mim e cevap yazdım tarihe geçtim :))
Profösör dedi ki…
"Mim" Benim için "Yedi önemli, ya da ilginç şey"

1. Zır zır ağlayan çocuğun kulağına bir şeyler fısıldayarak onun zırrrrrrlamasını anında kesebilirim. Yanaklarında gülücükler başlar.

2. Seversem sevilirim. Döversem dövülürüm. Bir arap atasözünde ifade edildiği gibi yaşarım. "Men dakka dukka" "Çalma kapıyı çalarlar kapını" atasözünü daima dikkate alırım.

3. Terazisi hassas olan dostlarla arkadaşlık kurarım. Onların terazileri patetes soğan tartmayacağına göre; altın ve mücevherat tartacaktır. Dengeli hayat duyarlı ve tutarlı yaşamaktan geçtiğine inanırım.

4. Dokuz karpuzu bir koltukta taşımayı severim. Yazarım, çizerim, canlandırırım.

5. Çocuklarla çocuk, yaşlılarla yaşlı olurum.

6. Mızıka çlmayı severim. Çantamda en az beş on tane mızıka taşırım. Nerede bir sümüklü çocuk görsem ona hediye ederim.

7. Pozitif yaşarım. Müsbet duygular yansıtırım. Organik yaşamayı severim. Pazarda kurtlu elma ararım. Elmanın sağlam yerinden ısırırım. Kurtlu tarafında yaşayan kurtçukların hayatiyetini devam ettirmesini isterim.

Not; Bu "mim" olayı ile bir şey demek isterim. Eski yazıyla yazılmış bazı evrakta önemli yerler için "mim" harfi kullanılmış. Çünkü arap "elif ba" sında "mim" harfi vardır. Acaba diyorum; mühim kelimesinin baş harfi de mim olduğuna göre, mühim'in mim'i mi esas alınmış. Önemli yedi şeyi aklıma gelenleri yazmış oldum. Sürçi lisan ettiysek affola..
Sihirlitorba dedi ki…
Pabuç daha önceki mimini de cevaplayamadım çok özür...ama bu sefer mimlemediğin için de sevinmedim değil yani ;)) bazen nedense bazı şeyleri yapmak çok zor geliyor :)) mimi severek okudum.bizim bazı gerçeklerimiz birbirine çok benziyor ;)) sence hangileri? ;))
Pabuc dedi ki…
/FASLI,
teşekkürler

/Profösör,
Hocam samimi düşüncelerin için teşekkür ederim..Her yorumunuz ve cümleniz çok önemli bizim için..Var olsunuz..Saygılar ,dua ili...

/SEHİRLİTORBA,
5-6-7 .maddeler olabilir mi :)
Adsız dedi ki…
sonunda yazdım yazımı:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK