Ana içeriğe atla

Dostlar Bir Birinden Farklı Güzellikte Çiçekler Gibidir..


Dostlar Bir Birinden Farklı Güzellikte Çiçekler Gibidir..
İyi gününüzde beraber güldüğümüz ,yanında huzur bulduğunuz,sıkıntılı günlerinizde sıkıntınızı hiç tereddütsüz paylaşabildiğiniz kişilerdir dostlarımız..Gerekirse bize yol gösteren, hatalarımızda uyaran (uygun bil dille) daima iyiliğimizi isteyen kişilerdir dostlarımız..


Farkı zamanlarda farklı güzellikle kişiler çıkarıyor Rabbim karşıma.Gerçi ara sıra da canımı sıkmakta inat eden kişiler de oluyor ama varsın olsun onlarında varlığında vardır hikmetler.Gündelik hayatımda yanlarında huzur bulduğum sıkıntılarımı paylaşabileceğim (paylaşabileceğim!) beraber gülüp beraber ağlayabileceğim ve yaptıklarımı yanlış anlamayan arkadaşlarım/dostlarım var çok şükür.Rabbim onları da en çok insana ihtiyacım olduğu dönemde çıkardı karşıma bu da ayrı bir nimet benim için...

Netten tanıdığım ve  ''değer verdiğim'' bir çok kişi var.Hepsinden tek tek bahsetmek isterdim ama ne  buna vaktim var  ne de  o kadar uzun bir post girecek kabiliyetim var (tebessüm)Bir kaç kişiden özellikle bahsetmek istiyorum (isim vermeden) içimden geldi.Onları görmesem de duymasam da hissediyorum bu da yeterli onları dost bilmem için...Asıl olan yüreklerini hissetmekse bunu en yoğun şekilde hissediyorum şükür.Bazen aynı ortamı paylaştığınız ama uzun sohbetler edemediğiniz kişileri tanıyamıyoruz onunla ilgili çoğunlukla tahminlerimiz oluyor...Doğru ya da yanlış...Burada ise tanıştığımız kişilerle uzun sohbetler etme imkanımız olabiliyor ve oturduğunuz yerde sessiz sedasız sohbet edebilme hakkınızı kullanıp dostluklar kurabiliyorsunuz.

Tabi ki yılların dostluklarıyla aynı olması beklenemez bu dostlukların ama yine de çok değerli oluyor dostluklarınız burada...Yeri gelince yaşamımızdaki dostlarımızla paylaştığınız konuları da paylaşıyorsunuz görmediğiniz duymadığınız bu değerli dostlarınızla da..Ve onlardan çok şey öğreniriz konuşmalarımız boyunca.Onların iyimserlikleri, yaşanmışlıkları,nasihatleri, tebessümleri ,anlık ikazları sizi çok şey öğretir.Bazen de ön yargılarınızdan arındırırlar sizleri..

Okuduklarını/öğrendiklerini uygulayansınız benim için..
Değerli Hocam;
Aslında yazılarınızı uzun zamandır takip ettiğim halde sizinle tanışmak bu son bir kaç ayda nasip oldu.Ve ben yazılarında kendini yansıtan o güzel insanın en az yazılarındaki kadar büyük bir yüreğe sahip olduğunu gördüm/öğrendim.Kırmadan ikazlarda bulunup ,samimi desteklerini esirgemeyen,insanı yapabilecekleri doğrultusunda yüreklendiren koca bir yürek..iyi niyet ve samimiyetini her cümlesiyle km'lerce öteden hissettire bilen bir büyük değer.''Yapabilirsin,Başarabilirsin,Sen de bu potansiyel var biliyorum..''diye destekleyici sözleriyle hayallerini tekrardan canlandırmamı sağlayan o güzel insan.İyi bir eş, duygusal bir baba, sevecen bir dede ve en önemlisi neden var olduğunun farkında ve uğurda ömür süren bir insan.Kişi yüzüne methedilmezmiş ,iltifatlar etmek de doğru değilmiş (diye duymuştum) ama bir insanın sevildiğini bilmeye hakkı var diye düşünüyorum.,

Muhabbetlerimizin temelinde Allah olduğu için kat kat değerli ..Hiç bitmesin de inşaallah ve manevi desteklerinizle ben de inşaallah hem daha iyiye doğru giderim hem de hayallerimi gerçekleştirmek için o ilk adımı atarım...İyi ki varsınız her daim de hayatımda var olunuz inşallah...Saygılar..

Bilmem neden kelebek resmi seçtim sizin için :)
Yüreğini/aslını Gizleyemeyen Dost,
Blog açtığım zamanlarda ilk okumaya başladığım bloglardan birinin  sahibi olarak tanıdım kendisini.Ve yazıları çok rahat(!) olmasına rağmen, yazılarından daha farklı biri olduğu konusunda şüphelerim(!) oldu.Bazı yazılarını  beğensem de argosundan dolayı yorum bırakamadığım olmuştu :) Ve yorumlarımı mail olarak gönderdim kendisine..Ve ilk orada söyledim yazılarından daha farklı biri olduğunu düşündüğüm fikrimi.Ve haklı da çıktım ...Blog dünyasını anlayıp tanımam da yardımcı oldu bana..Sonrasında hayatın içinde yaşanmışlıklardan yapılan paylaşımlarda akıl hocam oldu kendisi sağolsun..Düşüncelerine/fikirlerine çok  önem verdiğim, başkalarına karşı nasıl bilmem ama bana karşı son derece saygılı,samimi güzel bir dost oldu kendisi..Gündelik hayatımda yaptığım hataları anlatıp hatalarımı sorabileceğim derece de güvendiğim biri..

Zekice cümlelerin efendisi, duygusal ,saygılı ,insanlara karşı iyimser,(birine sinirlenmediyse)genelde çok sakin iyi bir dost..Yeri gelince,dost, yeri gelince abi/kardeş, yeri gelinde gerçekleri size hatırlatan anlatan bir âlim..''İyi ki varsınız'' bunu rahatlıkla ve içtenlikle söyleyeceğim kişilerden biri...Her daim var olunuz inşaallah..

Kedileri sevdiğini bilmeyen kalmasın diye :)
Dost,
ismin yanına ''dost''kelimesini rahatlıkla yazabildiğim kişi..Seninle uzun uzun sohbetlerimiz olmadı değil mi? Ama bir birimizin düşüncelerini cümlelerimizden de olsa çok iyi biliyoruz(tahmin ediyoruz diyeyim) ve ben seninle ilgili düşüncelerimde yanılmadığımı biliyorum.Tanıdığım en zeki hanıfendilerden birisin.Cümlelerinin hayranıyım,hazır cevapların konusunda düşüncelerimi de biliyorsun...Objektif olman da saygıya değer özellikle bu ortamda objektif olman çok önemli..Onun için ki hatam olursa bunu bana senin söylemeni istiyorum sürekli.Başkaları iğneleyici olabilir ama sen doğruyu söylersin ve incitmezsin.Hataları orta da herkesin gördüğü yerlerde kendini de yücelterek söylemektense özel olarak söyler kimseyi rencide de etmezsin..

Neden dünyada olduğunu gayet iyi bilen,düşünen ,düşündüren ,saygılı sevecen ve dediğim gibi süper hazır cevapsın bütün bu özelliklerini çok seviyorum.Seni çok iyi tanımasam da elimde değil seni Allah için çok seviyorum :)Nasıl bir elektriğin var düşün artık ...İyi ki varsın Dost...Hep de var ol inşaallah...

Neden bu resim diye açıklamama bile gerek yok :)Doğa!
Gezgin Muhalif,
Zıt yaşamlarında aynı ortak payda da buluşulabileceğini gördüğüm kişi.Zıt düşünceler zıt bakışlar ama yine de anlaşılabilme gibi garip bir durum.Farklı düşüncelerdeki kişilerle de sohbetler edilebileceğinin netteki gerçek hali.Saygı olduğu sürece paylaşımlarında olabileceğinin görünür hali..Özgürlük kendisi için yaşam biçimi, doğru bildiğini ortama kişiye bakmadan söyleyebilen, kendiyle barışık,dürüst ve hoş sohbet biri.Olmak isteyip de olamadığım yönlerimi onda gördüğüm kişi.Bazı insanlar tanındıkça değer kazanır sizde , bazılarına da önce nedenini bilmeden değer verirsiniz ve gün geçtikçe ya değerlerini korurlar ya da yitirirler..Tanıdıkça değer kazananlardan Muhalif...Ciddi anlamda farklı/zıt baktığımız konularda var kendisiyle ama ben onunda karşıtlıkların da anlaşabilmesinin gerçekliğini yaşıyorum.

Zeki ve bağlı olarak esprili ve esprileri ''leb''kısmında anlayan tipik Karadeniz insanı.Her konuda sohbet edebileceğiniz ,rahatlıkla tartışabileceğiniz ama kızdığı zaman tanıyamayabileceğiniz (yine tipik Karadeniz insanına örnek) pozitif olduğunu söylese de Dünya gündemi Ülke gündemleri konusunda karamsar (!) ,canınız sıkkınken sizi güldürebilecek potansiyele sahip,inat bir yanı da olan ,eğlenceli biri.Çok gezdiği için çok bilen ,iyi ki karşılaşmışım diyeceğim kişilerden...

Yay'san papatyayı da seversin diye :)
Burçdaş;
En başta söyleyeyim ya sen YAY değilsin ya da ben :) Çünkü sen tanıdığım en iyimser,en pozitif en sinirlenmeyen kişisin.Ben sana benzemiyorum bu konularda ..Ben de iyimserimdir ama inadımdan bunu belli etmem,pozitifimdir ama kafam kızdığı zaman pozitifi cümle içinde bile kullan(a)mam :) Sen kimseye sinirlenmiyorsun sohbetlerimiz içinde bunu anladım..Ya da ben şahit olmadım.Gerçi Devlet meselelerini hiç konuşmadık seninle,derin mevzulara da hiç girmedik onun için sinirlendiğine de şahit olmadım.Büyük ihtimalle seninle de dünya meselerinde zıtlaşacağımız konular vardır ama sana hayranım iyimserlik ve pozitiflik konusunda.Sana benzer 2 kişi daha tanıyorum onları da seviyorum.3 kişi çok ayrısınız neşe,pozitifizm ve iyimserlik konusunda..Gülcan ve Elet'i de sayabilirim bu güzel özelliklere sahip kişilere..Buradan onların da kulaklarını çınlatmak istiyorum :)

Başkalarının dertleriyle dertlenen ,çok üzülen birisin.Çok duygusalsın bunu da söylemeden geçmeyeyim di mi:) Ailesine çok bağlı hamarat ,on parmağında on marifet (bak bu da bana hiç benzemiyor ikimizden biri yay değil ama hangimiz) güler yüzlü arkadaşım iyi ki karşılaşmışız...Sen hiç üzülme emi....

İyi ki varsınız...Burada yazdığım ve yazamadığım tüm dostlar ve dost olabilenler..

Not :Yazının devamı gelecektir...İnşaallah...

Yorumlar

đerkenαя dedi ki…
Esselamu aleykum ve rahmetullah..

Canımın içi, etrafındaki insanlara karşı bu kadar saygılı, muhabbetli ve sevgi pıtırcığı olduğunu neredeyse ilk günden beri biliyorum ve imreniyorum.. Efendimiz(s.a.v) seviyorsanız, din kardeşinize bunu söyleyin diyor, sen bunu bir adım öteye götürerek, onu övüyor ve bunu tanıyan tanımayan bir çok insanın okuduğu sayfanda yapıyorsun. Tebrik ve teşekkürlerimi kabul et lütfen.

Güzel tanımlamalarının sahiplerini bilmesem de okumak güzeldi, insanları tanıman ve hallerini ifade etmen özel :)

Muhabbetle, hep ol..
BANU dedi ki…
"Dost" başlığı altında kendimi buldum. Şimdi ne yazsam, düşüncelerimin tam karşılığı olmayacak, biliyorum. İnsanoğluna, yaratılışta eşi olan insanoğlunu sevmesi için gereken tek şeyin dürüstlük olduğuna inanıyorum. Bu sebepledir ki, sesini duydukça yüreğime sevgisi kat kat düşen sevgili dostum pabuç'un dürüst kişiliğini hissediyorum. Yazdıklarına layık biri olmayı çok isterim. Allah'ım beni doğru yolundan ayırmasın. Yanımda da senin gibi güzel insanlar hep olsun. Ellerine, yüreğine, her şeyine sağlık...
Pabuc dedi ki…
@đerkenαя,
Bir zamanlar ''sevgi pıtırcığı''sözünü bir blogda kullanmıştım bir hayli espri konusu olmuştu,hatırlayınca gülmem geldi..

Güzel sözlerin için teşekkür ederim..burada yazdıklarımı dostlarıma konuşurken de söylüyorum inan..Hissetmediğim şeyleri ya da yalan duyguları paylaşmadım paylaşmam da ...Net ortamını çok önemsemezdim ama öyle değerli kişiler tanıdım ki artık inanmadığımı söylemiyorum :)

Hep iyilerle bizi iyiliklere çekenlerle karşılaşalım inşaallah...

SEvgi ve duayla..

/BANU,
Ben çok daha fazlasına layık olduğu düşünüyorum..Yaşamda anlar önemliyse benim için de sizi tanımak değerdir sizlerle konuşmak değerdir...

Her daim sevgi ,huzur ve tebessümle ol inşaallah Dost..Yüreğin dert görmesin..
Adsız dedi ki…
Teşekkürler burçdaşım:) Çook duygulandım.Sağolasın.sevgiler.
Profösör dedi ki…
Hakkımızda intibalarını okuyunca ne yalan söyliyeyim çok mutlu oldumbirbirimiz için yapabileceğimiz ve paylşabileceğimiz çok şey olabilse. Özellikle böyle bir sevgiyi izhar buyurmanız ve yüreğini bize açmanızdan dolayı çok duygulandım. Bunu yazıya dökebilmenin eksikliğini hissediyorum diyebilirim.

Eğer seviyorsan iman sahibisin.
Eğer seviliyorsan irfan sahibisin.
Bilmiyorsan öğreneceksin.
Öğreniyorsan öğreteceksin.
Pabuc dedi ki…
/Kamikaze,
Benim duygusal burçtaşım :) Beğenmene sevindim ,hep sevgiyle kal inşaallah..

/Profösör,
Az bile yazdığımı düşünüyorum.Allah için sevince değerlerin derecesi de yüksek oluyor.Sizler örnek alınacak yüreklersiniz ve Rabbim sizin gibi yüreklerle beni her daim karşılaştırsın...Sağlık,huzur ve tebessümle kalın inşaallah..Var olunuz...
Volkan DENİZ dedi ki…
Dost ve çiçek..
Samimi bakışa sahip olmak ve samimiyetin içindeki gerçeklikten çıkan dostluk.
Çiçeğin saflığı ve temizliği, güzel kokusu. hoş sunuşu. Dostlukla bağdaştırılan sempatisi. :)

Öyle bir hal almışızki, güvenmek için, sevmek için ya da paylaşmak için dosta ihtiyacımız var ama kırk dereden su getirmeden hiç kimseye şans vermiyoruz. Çünkü güvensizlik üzerine kurulmuş bir dünyada yaşıyoruz.

Oysa sağlam durup kendimizi doğru ifade edebilsek, bize hiç kimsenin zarar veremeyeceğini fark edebilsek. Hayatımız da etrafımızdaki kişilerde buna göre şekillenecektir..

Tamam çok uzattım belki ama öylesine güzel ifade etmişsinki. Bir yandan hayranlıkla yazdıklarını okurken bir yandan da hayatın içindeki olumsuzlukları nasıl da yenmeyi başarmışsın diye düşündürdün bana.

Kolay değil insanları çok da görmeden tanıyıp yorumlayabilmek. Ama sen göstermişsin işte kendi düşüncelerini açıkça. Yanılmaktan korkmadan ve duygunu da katarak.

Teşekkürler...
Pabuc dedi ki…
/Volkan DENİZ (neredeyse Konak yazacaktım :D)

İllaki bu güzel ve haklı yoruma misliyle cevap vermem lazım ama işte ahh bir de düşüncelerimi cümlelere en güzel şekilde dökebilsem ...

Güvenmek ya da güvenmemek sorunumuzun temeli nereye dayanıyor bilmiyorum ama benim sınırsız güvendiğim tek şey var duygularım ...Bir tek bundan emin olabiliyorum çünkü...

Hayatın içinde olumsuzluklar öyle çok ki bari onlara kendi duygularımızı eklemeyelim istiyorum...Değer veriyorsanız seviyorsanız işte asıl kazanç budur ruhunuz için ..Hele bir de değerlerinize karşılık buluyorsanız işte o zaman iki kere kazançlısınız insanlık adına...

Biz teşekkür ederiz varlığınızla renk kattığınız için anlarımıza...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK