Ana içeriğe atla

Gel de Sinirlenme..

İyi bir insan mıyım sorusuna evet cevabı veremedim hiç bir zaman...Çünkü  bunun cevabını Rabbim biliyor..Benim için kötü biri demesinler diye bir gayretim var evet itiraf ediyorum..Ama en önemlisi Allah'a hesap vereceğim gerçeği var ve bu her şeyden daha önemli...Bilerek kötülük yapmadım şimdiye kadar (hak edenlere hak ettikleri şekilde gıcıkça davrandığım olmuştur ama)İyiliklerin de akan suya yazılması gerektiğini biliyorum..Yapılan iyilikler bir zarf içinde postalanıp unutulmalı ama kötülükler unutulmadan cepte taşınmalı ki pişmanlıkla tövbelerimize katılmalı...Bir insan bilerek kötülük yapıyorsa bence büyük bir sorun vardır ortada/ve ruhunda...

Şimdi bunları ne diye yazıyorum ...Aslında çok sinirlendiğim bir şey oldu gün içerisinde..Ben yine önce kendimi sınadım neden bu ve buna benzer şeyler başıma geliyor diye..Tabi ki bir sonuca varamadım ve Rabbim'in bildiği bir şey vardır diye sustum ...

Bazen en çok neye sinir oluyorsanız onunla sınanıyorsunuz..Ve bu tür sınanmalar üst üste geliyor hayatın içerisinde..En sevmediğim şeylerden biri -mış gibi davranılmasıdır..Sevmediği ya da hakkında iyi şeyler düşünmediği kişilere neden sevimli görünmeye çalışılır ki! Kimse kimseyi sevmeye mecbur değil, bu gerçek kabullenilip insanlara karşı ikiyüzlü olunmasa...Ne olur yani..Arkamdan kuyumu kazıyorsun da neden yüzüme gülüyorsun bu nasıl bir mantık(sızlık) Ya Sabır...Ama böyleleri hayatımızda hep oluyor öyle ki bazılarından isteseniz de kopamıyorsunuz..!

Dışarıdan baktığınızda insan görünümünde ama içini okuyabilseniz beş para etmeyen mahluklar var..Biz onlardan bazılarına dolandırıcı da diyoruz..İnsanları hiç utanmadan dolandıranlar ..Ve Rabbim bunlardan birini bizim başımıza gönderdi..Yalanlarıyla sizi inandırabilecek kadar iyi oyuncudur bu tipler..Rollerini öyle iyi yaparlar ki sonunda kanarsınız yalanlarına ve güvenirsiniz..Dolandırıldığınızı da sonradan öğrenirsiniz..Böyle insanlar gelip sizden helallik istediklerinde ne yaparsınız ki...''Sağol çok iyi oynadın, beni bir güzel kandırdın yetmedi paramı da aldın ve bunları yaparken zerre kadar utanmadın, üstelik benden aldığın parayla ekmek parana katkı olsun diye yeni iş de kurdun, afiyetle de yedin..Yerken yalanlarla dolandırdığını da unuttun..Hakkım helal olsun tabii ne demek ..!'' diyebilseniz... Gerçi çok sinirleniyorum ama yine de tabi ki Rabbime havale ediyorum böylelerini ve şer bildiğim de hayır olma ihtimalini düşünüyorum...

İnsanlar önce hangi duygularını kaybediyorlar ki bu derece gamsızca yalanlar söyleyebiliyorlar..Belki de hakediyorumdur böyle olayları bilemiyorum :/ Rabbim biliyor her şeyin iç yüzünü/nedenini...

Allah'ın Sen her şeyin hayırlısını biliyorsun bizi kötü insanların şerrinden koru..


Yorumlar

Volkan DENİZ dedi ki…
Tutma kendini.. İçinden nasıl geliyorsa.. :)
Volkan DENİZ dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pabuc dedi ki…
/Volkan DENİZ,

İçimden gelenler;
gidip o kişinin ağzını burnunu dağıtmak..Ki böyle bir uyanıklığı başkalarına yapmasın...Gerçi nerede ben de o güç ya neyse...

Ama olacak böyleleri de hayatta ki iyilerin iyiliklerin kıymeti bilinsin değil mi ?
Volkan DENİZ dedi ki…
İyilerin kıymetini bilmek için kötülere gerek yok. Kötüler olmasa zaten iyilik kavramı olmayacak. Yanlışların çok olduğu ortamlarda yapılan doğrulara iyilik der olmuşuz. Oysa iyilik değil ki onlar olması gerekenler. İyilikler denizde şişe içinde .. :)
Ali Sunarlar dedi ki…
Sizin imtihanınız da budur

"Her canlı,ölümü tadar.bir deneme olarak sizi hayırla da şerle de sınarız Ve siz,ancak bize döndürüleceksiniz"(Enbiya-35)

Hayır imtihanınız da şer imtihanınız da hayırlara vesile olsun
“Ey İman Edenler, Sabır ve Namaz İle Allah’tan Yardım Dileyin. Şüphesiz ki Allah, Sabredenlerle Beraberdir.” (Bakara-153)

selam ve dua ile...
Gülcan dedi ki…
neden böyle birşeyi hak ettiğinizi düşünüyorsunuz . yalan söyleyenler yaparken utanmıyorda siz onlara inandınız diyemi utanıyorsunuz. bende böyle insanları dinlene dinlene dövmek isterdim. sevgiler.
Nazenihayat dedi ki…
boş ver gelir bulur seni adalet sıkma canını. Allaha havale ederiz bazen bizim canımız yanar hakettiklerini aldıklarında Allah gönlümüzü bozmasın Ama azına bi çaksaydın :)))
Profösör dedi ki…
Başımıza her gelen şey, hayır da olsa şer de olsa Allah'tandır. İyilerin kıymetini bilelim.
Pabuc dedi ki…
/Volkan DENİZ,
Yok bence de o şişe herkesin elinde duruyor bazıları içini açıyor bazıları hiç açmadan boş boş taşıyor ;)
Tabiki olması gerekenler bunlar ama işte adı da iyilik onların;)

/Bâr-ı Kalem,
Allah razı olsun yüreği güzel..Umarım bundan daha beteri gelmez devamında..Zira bu sorundan kurtulmuş sayılmayız..Allah bir an önce bu sıkıntımızdan kurtulmayı nasip etsin inş..

/Gülcan,
beraber dövelim mi birlikten güç doğar :) Bilemiyorum vardır belki de benim hatalarım ki Rabbim karşıma çıkarıyor böylelerini diyorum işte:/ Umarım hayırlısıyla sonuçlanır bu durum çünkü daha bitmedi süreç:(

/Nazenihayat,
Allah, tekrarından korusun bizleri Allah korkusu olanlarla karşılaştısın bizleri..

/Profösör,
Eyvallah hocam bundan şüphe yok..Rabbim hayırlısıyla huzurla kurtulmayı nasip etsin bu durumdan inş..
Erkan BAL dedi ki…
ben bazen sokakta yürüyemiyorum. çünkü yüzüne baktığım bir çok insandan kazık yemişim. aldatılmışım. sözlerine güvenmişim. ben onları görünce rahatsız oluyorum ama onlar hiç tınmıyor bile. sonra diyorum ki ya onların konumunda olsaydım. şükretmek lazım. işin en kötüsü de bu insanlarla helalleşmek için bile sizin alcağınızı bir kaç istemezseniz sorumluluktan kurtulamıyorsunuz.
Pabuc dedi ki…
/Erkan BAL,
Allahtan utanmayanlar insanlardan neden utasın değil mi? Allah'a saygısı olmayanın bana saygısı olmasını beklemiyorum..Çalıntı malla rızıklanabilecek mideye sahiplerse diyecek sözümüz,Allah ıslah etsin olabilir..

Sizi burada görmek güzel..

Rabbim doğrularla karşılaştırsın hepimizi...
uzunincebiryol dedi ki…
Duanıza amin diyorum. Eskiler ne der "insanoğlu çiğ süt emmiş". Hayatın içinde böyleleriyle karşılaştık ve karşılaşmaya da devam edeceğiz. Gönlün karardığı vicdanın yok olduğu kalpler ne eylesin, işte böyle başkalarının canını yakmakla meşguller, ar olmayınca o kalp kalplikten çıkıyor işte.
Pabuc dedi ki…
/uzunincebiryol,
Hiç kimse mükemmel değildir kimse iyilik perisi de değil ama kötülük yapmayı marifet sayan bir gurup insan var Rabbim onlardan uzak etsin..Menfaat söz konusu olunca her tür kötülüğü caiz görüyorlar sanırım kendilerine...
gelibolu17 dedi ki…
Sinirlenmeeeeeeeeeeeee...

şablonunuda ikide bir değiştirip beni sinirlendirme :)

abherii (ünsüzdüşünür) ün eski şablonu böyleydi,ona yakışıyoduda sana sanki gitmemiş,benim fikrim budur...

sevgiyle kal,Allah'a emanetsin :)
Pabuc dedi ki…
/Gelibolu17,
sinirlenmemek biri sizin elinizdeki 20bin tl yi yalanla almış olsa tepkiniz ne olur ? Çok şükür ben sadece sinirlenmekle yetindim..Rabbim düzene koyacaktır durumu..

Dediğin kişiyi tanımıyorum bu tema benim ilk blog temam sadece çocukluğuna(blogumun çocukluğuna)indim sadece..Değiştirmeyi düşünmüyorum bu aralar..Artık idare ediverin lütfen :)

Selam ve dua ile..
gelibolu17 dedi ki…
Pabucum ben sana haksız yere kaybettiğimiz meblağları söylesem inanki 2o binlirana üzülmek yerine çıkartıp cebinden bana 2obinlira verirsin...başkalarının derdini bilmeden kendi derdini çok büyük görme bence :)

Şablonuda idare ederiz senin güzel hatrın için :)

gecen hayrolsun canım,sevgiler...
Pabuc dedi ki…
/Gelibolu17,
Herkesin derdi kendine büyük belki de..Haklısın belki de bana büyük geliyordur 20bin tl nedir ki sonuçta!
sağol..
gelibolu17 dedi ki…
20 binlira senin emeğindir,çoluğunun çocuğunun nafakasıdır,göznurundur,birikimindir, hakkındır belki ama şunuda unutmaki,senin sağlığının,iç güzelliğinin,insanlığının,eşinin,çocuklarının,hayatının,izzetinin,şerefinin,namusunun yanında 20 binlira hiç bir şeydir...

gören gözün,duyan kulağın,tad alan dilin,hisseden tenin,sızlayan vicdanının yanında 20 binlira nedirki pabucum,,,,
gelibolu17 dedi ki…
Bi dahada bana öle kinayeli cevaplar verme gelir oraya seni gıdıklarım heeee :)
Adsız dedi ki…
Son yazını neden yoruma kapattın ki! Bu arada wordpresste en sevdiğim temalardan birini kullanmışsın. Yeni düzenlemen hayırlı olsun kardeşim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK