Ana içeriğe atla

Evet Kıskandım İtiraf Ediyorum !

Bilen bilir, bilmeyenlere de hatırlatayım; fotograflı postlara ayrı bir ilgim var.Çünkü fotograflar  çoğu zaman yazmaktan/konuşmaktan çok daha güzel ifade ediyor hayatı ve içindekileri...Neden kıskandım kısmını açıklamama gerek var mı ? Bu aralar fotograflı postlarda bir artış var (ki bu beni pek bir sevindiriyor) ben de onları(gezilen güzel mekanları) kıskandığımı (şşş hayranlık anlamında kıskançlık bu çekememezlik anlamında değil) bu şekilde ifade etmek istedim...Çok yer görmek çok farklı insanları tanımak çok okumaktan da iyi olabilir !Mi acaba ? 


Burası benim evime giden yol..Yeşil ,ağaç ve tertemiz bir yol.Daha güzeline sahipseniz paylaşın derim ;)

Bahçede hayvan beslemeyi sevmeyen var mıdır? Bahçenizde göl mü var diyenlere söylüyorum ''Ne var adamlar ada satın alıyor ben bir göl satın almışım çok mu!''
Benim evim (!) Biraz hangar gibi görünüyor olabilir ama ben içini öyle güzel düzenledim ki görseniz emeğime hayran kalırsınız ;) Sakin sessiz ,sadece kuşlar ve rüzgarın sesi..(gerçi ara sıra kurt ve çakal sesleri de duyuyorum ama şimdi gözünüzde korku filmi canlandırmanın lüzumu yok)
Orman içinde sizler için aradım buldum ve fotografladım.Zehirli mantar şerife..! Şimdi bu resim kıskançlığın son safhası gibi algılanabilir, algılansında...Resmen başka bir blogun postundan kıskanılıp da seçilmiş bir resimdir(hangisi olduğunu bilen bilir bilmeyen araştırsın bir zahmet)
En sevdiğim şeylerden biri de kurumuş yapraklar arasında yürümektir..Nasıl dinlendirici bir çıtırtı sesidir o.Ya Rabbim ! Çıtırdı demişken soba üstünde kestane sesi de çok güzeldir oyy oyy oyyy...
Geçen yıl Kuzey Kutup bölsesinde bir gezi anında çekilmiş pek bir hoş resim..Kutuplar ve Afrika bana verilse hayır demem o derece ilgim var ...kaptanımız çok iyiydi gezilebilecek her yeri gezdirdi bize sağolsun:)
Taylant'ta şuncacık kayıklarla gezdik ya yüreğim ağzıma geldi inanır mısınız? (iyi tamam inanmazsanız inanmayın) Beni aslında deniz tutar bir de şuncacık kayık üzerinde neler çektim bir ben bilirim bir de içimdeki çocuk ;)
Bu yaz onca sıcağa rağmen gittim gördüm ve sizler için fotografladım..Değerinizi bilin yani.Bir bardak su; kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi bir şey çöl yollarında..Ama değdi..Firavun ve ailesine sizlerden selam söyledim merak etmeyin;)
Machu Picchu gidilip görülmesi gereken yerlerden biri.Git git bitmiyor gibi görünüyorsa da And Dağlarına tırmanış sonunda, sizi bir antik şehir karşılıyor..Adamların işi gücü yokmuş da dağın zirvesine bu şehri neden kurmuşlar sorusu geliyor insanın aklına..Artık kimden/kimlerden nasıl korkmuşlarsa soluğu burada almışlar..Ben İnkalar'ın biraz garip olduklarını düşünüyorum bir tahtası eksik olabilir hükümdarlarının (Aferim Pabuç Fi tarihinden yaşamış insanlara da laf attın ya pes artık)
Kaya/dağ ve taş hayranı olan biri olarak bu as solist resmi en sona koydum.Gerçi bu kanyonun var olduğu ülkeyi günahım kadar sevmem ama kanyon konu olunca akan sular duruyor bende:)Ürgüp peri bacalarını görünce heyecandan yüreğinin atışları hızlanan,çocuklar gibi sevinen biri olarak burayı gördüğümde neler hissetmişimdir varın  siz düşünün..

Not:Şimdi ''Bunları sen çekmemişsin ''deyip benimle dalga geçmek isteyenler çıkabilir diye diyorum.Arkadaşlar  ara da şakalaşmak bağları kuvvetlendirir..Ama illaki beni rezil etmeye çalışmakta kararlıysanız buyurun ''google'' amcadan yardım alın ve resimlerin asıl sahiplerini bulun ...sonra da gelin linkleri paylaşın (yaşasın kötülük , evet uğraşın arayın bulun resimlerin asıl sahiplerini ve beni rezil edin ) Uğraşamam derseniz de postu okuyun ve gülün geçin çünkü ben eğlenerek hazırladım yazımı siz de eğlenmenize bakın ;)

Not'un suyu : Ben de buraları gezecek ne para var ne de vakit..Aklımda bir tek yer var muhakkak gitmeliyim dediğim, onun dışındakiler hepsi hayal...Hayallerin gerçekleşmesi de zamana kalmış..Nasip diyelim çıkalım işin içinden..Dünyayı gezip görmek süper bir şey olmalı/olur da...

Notun suyunun suyu:Resimlerin hiç biri bana ait değildir.Altlarındaki yazılarda eğlence amaçlı yazılmıştır.Anlamak istemeyenler için tekrarladım..
















Yorumlar

İKİ MELEK dedi ki…
hayal gücüne sınır mı var? istediğin yerde yaşa, gez, toz, dolaş... bazen bende hayalgücüme yetişemiyorum...
ama eve giden yol harika...:)
Nursen dedi ki…
ben okurken orta yerimden çatladım n kadar şanslısın en kısa zamanda ben de gezmeliyim bu mekanları....
Profösör dedi ki…
Hayaline hayranım desem !...
dedi ki…
:))) inş birgün gerçekten çekersiniz böyle kareler (: belli mi olur
Pabuc dedi ki…
/şirin butik,
hayal kurabilmek en büyük nimetlerden biri bence de..kaçıp sığınabildiğiniz gizli yeriniz gibi..evet güzeldir beni yürüdüğüm yollar;)

/nursen,
inşaAllah gezersin de sen gerçekten fotograflarını çekip yayımlarsın :)

/profösör,
Hocam böyle güzel cümlenize verecek cevabım olamaz..İyi ki varsınız..
Pabuc dedi ki…
/lâ,
ağzınız dualı olsun Allah razı olsun ..İnşaallahhh bir gün görürüm buraları...
Volkan DENİZ dedi ki…
Yükseklerde yaşamak sadece İnkalar'a has bir şey değil. O zamanlar yüksek tepelerin hemen hepsinde bir kale varmış. Gözetleme maksatlı.
Sonraları ovaya inmişiz. İnmişizde iyimi olmuş sanki.. :)
Bir daha ki sefere uzak doğu gezisinden de resimleri isteriz..
Pabuc dedi ki…
/Volkan DENİZ,
Muhalefet senin de akraban mı ? ;)

Uzak doğu deme bana :/ Japonya deyince de akan sular durur bende..Evlerini çok seviyorum da ..bir de alfabelerini ...Bir de uzun saçlarını..Bir de bonzaileri...Bir de kimonalarını...Bir de kimonoları... :)
Volkan DENİZ dedi ki…
Bir de geyşaları :)
Bilgi maksatlıydı tamamen :)
Pabuc dedi ki…
Geyşa dedin de..aslında en çok göç alan ülke Japonya olmalıydı :)

Maşaallah bu gün öğretmen gibisin bilgi dağıtıyorsun ;)
Volkan DENİZ dedi ki…
Olabilirdi tipleri farklı olmasaydı :)
Tipten kaybettiler anlayacağın.
Hakkatten bir öğreten adam halim var sanki.. :)
Pabuc dedi ki…
hı Tipleri de Ukraynalılara benzeseydi diyorsun :)) huri'ler Cennette hatırlıyorsun değil mi :p

Öğreten adam hali...Mıhalefet adam hali...-de hali bir de -den hali

Bir de son yazını okudum tepkimi yazmaya korkuyorum..diğer yorumcuların tepkilerine bakıp sonra yorum yazmayı düşünüyorum :)
Volkan DENİZ dedi ki…
tahmin edebiliyorum :)
erkan bal dedi ki…
gösteriş merakı bu olsa gerek. napalım gezdinizse. olan var olamayan var. ben venüse gittim hiç foto paylaştım mı. hiç satürnden bir halka gördünüz mü blogumda. cık cık...
Pabuc dedi ki…
/İBRAHİM ORTAÇ (üstad)
bana da sanki bu yorumda direkt kendinizi methetmişsiniz gibi geldi ;) Ve de tevazu dökülüyor cümlelerden..İyi ne yapalım bizin de Venüse gidecek paramız yok Onun için buralarla idare ediyoruz işte :)

Yorumunuz tebessüm oluyor...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK