Ana içeriğe atla

Hımm mimmmm:)

http://gelibolu17.blogspot.com/2010/12/mimlenmisim.html  tarafından mimlenmişim..Mim olayını pek sevmesem de bu sefer iyi oldu ..Mim olayı olmasaydı uzun bir süre bloga yazı girmeyecektim..Şimdi  sevgili Gelibolu17'nin bana verdiği görevimi yerine getireyim ve kendimce cevaplayayım soruları ;)

1.Yeni Yıla Nasıl ve Kimlerle Girmek İstiyorsunuz ?

Başta anlaşalım yok yeni yıldır yok Noel Babadır anlamam ben ..Masal yaşımı geçeli bir hayli zaman oldu ama yine de mecburi bir yeni yıl değişimi olacaksa ki olacak ona göre cevap verecem bu sorulara(gıcıklık hat safhada)..Geçen sene ''Avatar ''filmini izleyerek girmiştim..Yeni yıla nasıl girersen öyle devam eder dediler ama ben bu yıl bir tane bile Avatar tipi kişiyle karşılaşmadım söylüyeyim..Hatta yakınından bile geçmiş birini görmedim o derece yani ;) Onun için ailemle uyuyarak girecem sanırım:)

2.Yeni Yıldan Beklentileriniz Nelerdir ?

Filistin başta olmak üzere dünyanın her yanındaki zulümler bitsin istiyorum..Eğer yapabiliyorsa bunu yapsın yeni yıl denen muhterem.
Bir de çok kitap almak istiyorum, bir yardım kuruluşunda çalışmak istiyorum , kendime kitap evi açmak istiyorum ,Umre yapmak istiyorum,zengin olup yoksullara yardım etmek istiyorum,zalimlerin kendi zulümlerinin altında ezildiklerini görmek istiyorum,nerede sokakta yaşayan insan varsa yardımcı olmak istiyorum, sokak çocuklarına yardım etmek istiyorum,tüm riyakarları ve dolandırıcıları Afrika'nın insan olmayan bölgelerine nakletmek istiyorum,daha çok insan tanımak daha çok bilgi edinmek daha çok tefekkür etmek istiyorum...Devam edeyim mi? Yeni yıl denen muhterem bunları getirebilecek mi yanında ...Tabiki hayır..Madem hiç bir şey getirmiyorsa neden o geliyor diye kutlama yapayım ki :P (uff tamam kötü espriydi ben de farkındayım) 


3.Yeni Yıl Sence Ne Demek ?

Kafayı yemiş binlerce kukuletalı beyaz sakallı ''hoh hoh''diye gülmeye çalışan ,balondan geyiklerle gözyüzünde süzülen  ,birilerinin babası olan ''Noel''in geldiğine inanılan bir gün...Bir de Hz.İsa'nın doğum günüymüş artık ne kadar doğru bilemiyorum...(Gayet ciddi bir cevap oldu değil mi aferim bana :)

4.Yeni Yılda Ne Olursa Çok Mutlu Olursun ?
2.cevapta yazdıklarım olsa fena olmaz..Bir de buna a.b.d'nin ve israil'in yıkılışını ekleyebilirim... Bir de enflasyon bitsin bir de benzin 1.5tl olsun bir de araba fiyatları düşsün bir de uçak biletleri ucuzlasın bir de universite sınavı kalksın bir de aya yolculuk başlasın bir de Türkiye sonra da dünya turuna çıkayım bir de ;) Tamam tamam şakaydı kim ne istiyorsa onunla karşılaşsın bu yıl..

5.Yeni Yıla Dair Mesajın Nedir ?

Yine islam düşmanlarına çalışacaksan kal kaldığın yerde gelme kardeşim yok adaletle geleceksen buyur kapımız açık :) 

Mesajım derken ; Cumhurbaşkanı ya da amir felan gibi hissettim kendimi halka ne mesaj verirsiniz diye sormuş sanki biri :) 

Ben her gün dünyadaki insanlığa dua ediyorum...Zalimleri ıslah etsin Rabbim ,imanlı insanlarında hayırlı tüm işlerinde yardımcısı olsun...

Ve yine diyorum; Rabbim biz aciziz biz çoğu zaman saçmalayıp duruyoruz ,hata üstüne hatalar işliyoruz, biz Efendimiz Peygamberimiz Hz.Muhammed'i(s.a.v.) örnek almalıyken olur olmaz saçmalıkları örnek alıp hayatımızı idame ettiriyoruz, biz her şeyi çok bildiğimizi sanıp dini de kendimize uydurup kalbim temiz diye de kılıf buluyoruz...SEn bizi affet..Senin kapından başka kapımız yok..Tüm hatalarımızla kapına geldik bizleri boş çevirme tüm tövbelerimizi kabul eyle..Amin.!


Not:İsteyen bu soruları cevaplayabilir..İsteyen de cevaplamasın bakın bu gün iyi günümdeyim her hangi bir zorlama yapmıyorum mim konusunda ;) Resimler netten alıntıdır .
 

Yorumlar

iç ses... dedi ki…
:) çok eğlenceli ve çok anlamlı bir yazı olmuş.bütün güzel dualarına bende Amin diyorum.yeni yılda da önümüzdeki bütün yıllarda da Allah hepimizin hakkında hayırlısı ne ise onları nasip etsin inşallah.
Profösör dedi ki…
1.Yeni yıla nasıl ve kimlerle girmek istiyorsunuz?
yeni yıla kitap okuyarak girmek ustiyorum. böylesi daha keyifli benim için. En azından kafamı dinlendirmiş olacağım.
2.Yeni yıldan beklentileriniz nelerdir?
Yeni yılın bizden bir beklentisi olsun. Çok çalışalım, üretelim. Çok çok sevelim, sevilelim.
3.Yeni yıl sence ne demek?
Yeni dostlar edinmek demek. Dostlukların pekişmesi demek.
4.Yeni yılda ne olursa cok mutlu olursun?
2011 de planlı ve programlı olmak, hayal ettiklerimin gerçekleşmesinden mutlu olurum.
5.Yeni yıla dair mesajın nedir?
Bütün sümüklü çocuklar gülsün. Bahtı güzel olsun.
mit dedi ki…
Hayatımda okuduğum en agresif mimdi bu :) Ortamda bir Noel Baba varsa arkasına bakmadan kaçmıştır eminim. Kaçarken devirdiği çamlar da cabası :) Hayırlı, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yeni yıl dilerim.
gelibolu17 dedi ki…
Ay sen ölme emi pabuc'um alemsin valla:)
hiçte öyle gıcıklığın hat safhada olduğunu görmedim cevaplarında:)
severek okudum,iyikide mimlemişim dedim bir kez daha,hem yenden yazmana sebep oldum,hemde doğruları,acı gerçekleri bir kezde senin klavyenden okumak güzeldi:)
Aslında müslümanların hicri yılbaşı geçti,o zaman nerdeydi bu mimzedeler bilemiyorum ama,genede seviyorum ben mim denen şeyi:)

kendine iyi bak canım güzellikler senden yana olsun her zaman,
hoşça ve dostça kal:)
selamlar
Asahhara dedi ki…
Mimde olmasa seni göreceğimiz yok :) Çok sevdim bu mimi bende :D
gelibolu17 dedi ki…
http://wallpaper.jelibom.com/albums/gif/xsgs129.gif

sevgiler,selamlar
Pabuç dedi ki…
Güzel yorumlarınız için teşekkürler..

Yılbaşı Noel baba ben de anca esprilerde yer alan bir durum...Hele Noel baban/dede/amca/dayıyla işim hiç olmaz :)

Mimi eğlenceli hale getirmekti amacım ve sanıyorum ki amacıma ulaşmışım..

Varolunuz güzel insanlar..Her zaman dediğim gibi ''Varlığınız varlığıma armağan''

SEvgiler..
Sihirlitorba dedi ki…
hımmm cevaplar süper,resimler hayli komik,dualar katılınmayacak-amim denmeyecek gibi değil, eee başka da söyleyecek birşey kalmadı...Rabim dualarını kabul etsin inşaallah...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK