Ana içeriğe atla

Diyorum ki !


 Öncelikle şunu belirtmemde fayda var; kesinlikle şu an kızgın felan değilim aklıma geldiği için genelde sinir olduğum durumlardan bahsedecem o kadar :)

  Birincisi ısrar ..ısrar ısrar...tamam bunu bazen ben de yaparım ama sadece kardeşlerime karşıdır ki bu da fazla  bunaltan cinsten değil..''Gel ,niye gelmiyorsun..'' gibi ufak tefek ısrarlar..İnsan sevdiklerine biraz(cık)ısrar eder ama tadında bırakılmalı değil mi ya..Birini bir yere davet ettiniz ve o kişi size ''Teşekkür ederim ama şundan şundan dolayı gelemeyecem..''gibi mazeretler sunuyorsa uzatmanın ne alemi var anlamıyorum...Ne duymaya çalışırsınız ki böyle durumlarda..Gelemiyorum işte ve kararlıyım da bu konuda ne asılıyorsunuz gel/gidelim/al/bak/git diye..

  Noooluuur gel,ölümü gör, yalvarırım, lüüüütfeen sen olmazsan olmazzz...ya aklı başında insanlarız nerelere gidip gitmeyeceğimizi neleri sevip sevmeyeceğimizi biliyoruzdur ve o an için mümkün değilse istenilen şey kibarca geri çeviririz olur biter..Yok yani mümkün olsa zaten kabul edersiniz..ederim yani ;) Israrı anlamıyorum bir de beni fena bunaltıyor..Kim olursa olsun karşımda (hoş bunları karşımdakine asla söylemiyorum bunlar sizinle benim aramızda sır ;) ) İnsan kendini resimdeki gibi hissediyor..Yemek istemiyorsunuz ama  ıyyy ;)

  Bir de (bunu bir defa daha yazmış olabilirim) telefonda sitem var..Uzun zamandır aramadığınız birini aradığınızda (aslında bu ayıp biliyorum insan değer verdiklerini aramalı sormalı) telefonu açan kişi hal/hatır sormadan önce siteme başlıyorsa açtığınıza açacağınıza pişman olduğunuz oluyordur değil mi ? Bir ben değilim değil mi bu konudan şikayetçi olan? ''ooo hanfendi siz beni ararmıydınız?'' ya da ''oooo hangi dağda kurt öldü de sen beni aradın?'' veyahut ''Hayırdır inşaAllah sen beni aramazdın?'' tarzı o bildik cümleler :) Tabiki bunlara cevap vermektense mırın kırın edip konu değiştirmeye çalışırsınız ve ter dökersiniz (artık sıkıntıdan mı sinirden mi Allah bilir)

  Böyle işte dostlar..Aklıma geldi yazdım kötü mü ettim :) Yazarken tebessüm ettim durdum, tepkilerimi bazen kendime saklıyorum ya tamamen mecburiyetten ;) Teklif olsun ama ısrar olmasın kötü bir şey mi istiyorum heyhat ! ;)
 
                                                                 




Yorumlar

Yılmaz Barış dedi ki…
aynen katılıyorum...
yazmıştım alakalı bir yazı : http://tinyurl.com/israretmek
MODA GEZGİNİ dedi ki…
çok güzel konulara temas etmişsiniz..tebrik ederim.blogunuzu beğendim.izleyicin oldum.sewgiyle kal:)
Adsız dedi ki…
Dedikleriniz cok dogru fazla israrci olmam ama benim icin telefon edilincede hele uzun zaman aramayan olunca gercekden cok sevindirici oluyor,
Adsız dedi ki…
Aklima gelmisken soylemek istedim bir arkadasim pasta yapmisti ve pastayla aram yoktu cok israr etmisti yemem icin, o kadar yalvardiki hamileydim tiksindigimi ifade edemedim, cok yalvardi cok guzel gozukuyor ama yemesem falan filan laf degistiriyorum kurtulamadim, sonunda yedirdi o gece hastaneyi boylamistim. Butun bunyem altust olmustu, sevgilerrr
đerkenαя dedi ki…
Esselamu aleykum..

Nefret ederim ısrardan, hayatta etmem zaten :D İnsanca bir kere teklif edersin, olursa olur, olmazsa keyfi bilir :)

Keyifliydi..
nadarû dedi ki…
genelde bayram ziyaretlerinde olur böyle şeyler, zorla tatlı yedirmeye çalışırlar ya hani, "hayır"ı kabul etmezler hiç bir zaman. bu tavır sadece bizim insanımıza has bir durum sanırsam:) misafirperverlik güzel şeydir ama tadında bırakıldığında...bazen ısrar ters de tepebilir, antipati durumlar oluşabilir yani:)

yazın gülümsetti:)
sevgiyle...
Profösör dedi ki…
"Veresiye teklif etmeyin lütfen"
Deli Anne dedi ki…
Ben de ne bana ısrar edilsin isterim ne de ben kimseye ısrar ederim. Bana ısrar edildiğinde çok fena daralırım ve uzun süre kaybederim izimi. Birine ısrar etmeyi bilmem bu yüzden.. hani eve gelen olur, biz artık kalkalım derler, ben ay nolur kalsaydınız dyemem hiç. laf olsun diye konuşmayı da ne bilirim ne de severim.. velhasıl sıklıkla yanlış anlaşılırım zannımca..
cecil dedi ki…
:)) ayy ölümü görr lafına illet olurumm :)))
o sitem edenlerede ..yahu sitem ediyorsun demekki konuşmamışız demekki sende beni aramamışsın dimi yani..yaptığını görmeyene sitemi çok sevene daha bi illet olurum :)))
kimseye yakınmam .. zaten gerçek dostlar sitem etmez merak eder araya giren zamanda :)))
güzel yürek... gülümsettin bani akşam vakti yorgun yorgun .. yaradanda seni güldürsün her daim ..
gelibolu17 dedi ki…
hahahaha teklif etme veresiye,dost kalalım ölesiye diyerek başlıyorum yorumuma...
çok haklısın,bende hiç sevmem ısrarı ve ısrarcı insanları:)
bende teklif var ısrar yok annem,
paşa gönlün bilir,ben teklifimi yaparım,gerisi karşı tarafa kalmış...
hani bazı tiplerde vardırya aslında kabule tcektir ama illa önce bi naz yapacaktır,hani kendini ağırdan alma edaları,
illa bi taraflarını altı okka yaptırtacak ya,işte o tipler bana ve benim gibilere uyuz oluyomuş,çünkü teklif var ısrar yok o yüzden:)
hade canım hade başka kapıya,daha ben o kadar şımaramadımki seni şımartayım diyerekten bu tiplere,
bitiriyorum yorumumu...
sevgiler,selamlar
merve dedi ki…
geç oldu konu geçti ama yazmadan geçmek istemedim.
öyle hayattan konulara değiniyorsun ki,cuk oturuyor.
ısrar edemeyenlerdenim bende,ve yanlış anlaşılanlardan.misafir gelir,masa hazırlanır,hadi buyrun başlayalım denir.herkes oturur ama kimse başlamaz.eee daha ne demem gerekiyor..annemden psikolojik baskı görüyorum bu konuda.ısrar ediceksin zorla yedirene kadar bıdı bıdı konuşackasın."-e hadi.alsana bitane daha.-bak bi ye bidaha istiyceksin vermiycem o zaman:)daha erken oturun az daha(saat gecenin 12 si)"
eskilerde daha fazla var sanırım bu ısrar.ve bunu misafirperverlik,canayakınlık,samimiyetten ileri gelen bi davranış gibi görüyorlar...
sevgiler...
Pabuç dedi ki…
@Yılmaz Barış ,
Yalnız olmadığımı bilmek güzel;)

@MODA GEZGİNİ,
teşekkürler..beğenmeni benim için onurdur...

@devletnur,
sevindirici olur ama sitem etmezsiniz değil mi :)

Başınıza gelenlere çok üzüldüm..İşte ısrarın hiç hoş bir şey olmadığına delil sizin başınıza gelenler..Geçmiş olsun..

@derkenar;
sağol..

@derin;
tatlı yedirmeler de bilirim..Lütfen bir tane bile olsa ye derler ama her gittiğiniz yerde zorla bir dilim tatlı yediğinizi bilmezler :) neren baksanız 10 dilim tatlı eder bu da :)

@Profösör;
:)

@Deli Anne;
kalkalım diyen insan zamanını düşünmüştür ısrar anlamsız bencede..

@cecil;
sen de her daim gül inşaAllah..Ben de yazarken çok güldüm başımdan geçenleri düşünerek yazdığım için ;)

@Gelibolu;
Varolasın inş..Allah hzuurunu gülücüklerini daim etsin..Tabiki de neşeni:)

@mkp,
Bence değerverilen insan kendini bilir veren de..ısrara gerek kalmaz iki yürek arasında..görüşünüze saygım var..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK