Ana içeriğe atla

Süre 45 Dakika,İstediğiniz Sorudan Başlayabilirsiniz ;)

   Cidden canım sıkılıyor boş boş oturur buldum yine kendimi..Ne yapsam sıkıntım gider dedim aklıma gelenleri bir bir yaptım yok olmuyor .İyisi mi bloga bir şeyler yazayım dedim yok o da olmuyo ne yazsam uykum gelecek belli , iyisi mi bir kaç soru hazırlayayım ve pişirmeden sunayım izleyicilerin karşısına ve bekleyeyim cevaplamalarını...Tamam ilk etapta biraz saçma gibi geliyor ama daha saçma şeylerde hazırlayabilirdim blog için onun için bu duruma şükretmek lazım ;)
 
   İlk soru Fizikten mi olsun Coğrafyadan mı ? Matematik de olabilir!! Tamam tamam o kadar da zirve yapmadı can sıkıntım sadede geliyorum hemen..
 
  1-Güldürenlerden misiniz yoksa  bedava espri duysam affetmem diyenlerden misiniz ? Yok her ikiside mevcuttur yapımda diyorsanız bu soru size sorulmamış demektir ;) Laf aramızda ben bedavacıyımdır en çok gülenler gurubuna dahil ederim kendime..Tembel Pabuç ara sıra lafı yerinde kullanıp tebessüm ettirse de daha çok bedava baldan tatlıdır diye espilere gülmeyi sever :)

  2-Sohbetleriniz etrafınızdan insan kaçıran cinsten midir yoksa arıları çeken çiçekler gibi misinizdir sohbet konusunda ? (Vay anacım ne güzel benzetme yaptım ,kendime aynada bakım teşekkür edeyim bi ara) Bir de bir gurup daha var ki eğer onlardansanız gözünüzü seveyim uzak durun benden :) Hani her konuda söyleyecek sözü, olan herşeyi bildiğini sanan ama bilmeyen bu halde bile konunun uzmanı gibi konuşanlar...Onları konuya asla dahil etmiyorum ,bana uzak düşmanım varsa onlara yakın olsun bu tipler mümkünse ;)

  3-Hayatınızdaki önemlileriniz nedir ? Harbi merak ettim ..Sizin için en önemli kişi ,düşünce,olmazsa olmazlarınız vardır muhakkak eğer özel değilse paylaşırmışsnız ?Hadi tamam benim adımı yazmasanız da olur , yazmış gibi sayarım ben ;) Sakın yemek adlarını da yazmayın zira onların olduğu ama benim olmadığın bir listeyi asla yayımlamam şimdiden söyleyeyim :)

   4-Kendinizi kolay ifade eder misiniz yoksa insanlar sizi anlamak için dekoder  taşımak zorunda mı kalırlar? Kendinizi en güzel nasıl ifade edersiniz..Bakışlarınızla mı, konuşmayla mı, yazıyla mı, şiirle mi...? Beğenmediniz mi soruyu ,şurada iki satır ciddi soru soralım dedik onu da beğendiremedik yani öyle mi!! Yok kardeşim yok size de yaranılmaz ;) Bu kadar şaka yeter şimdi lütfen yazın bu sorunun cevabını da..Baştan savma cevaplarsanız külah bulur değişirim sizinle ..

  5-Arkadaşın biri (kulakların çınlasın Banu) direkt vicdana seslenen bir soru yöneltmemi istedi ama sizler cevaplamazsınız diye ben farkı bir şey soracam..Aslında biraz dedikodu gibi mi olacak bilmiyorum ki..''Al birini vur öbürüne'' diyeceğiniz ,gıcık olduğunuz iki kişi ismi verebilir misiniz? Bunlar siyasetçi,sanatçı, yazar ,şair ya da ne bileyim blog yazarı bile olabilir ;) Kısacası hepimizin tanıdığı birileri olsun ki işin esprisi olsun emi :)

  Sorular burada bitmiştir.İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.Her soru 20 Puandır :)
 

Yorumlar

Sihirlitorba dedi ki…
1.hem gülerim,hem güldürürüm :)

2.çiçek gibiyimdir ;)

3.benim için hayatımdaki en önemli şeylerin başında,Hz.Allah,sonra Hz.Muhammed(s.a.v) ve yüce Kitabımız gelir...güzel dinimizin değerlerini benimsemeye çalışyorum elimden geldiğince.zaten gerisi de böylece şekillenmiş oluyor.

4.arkadaşlarım ve yakınlarım beni görür görmez dekoderlerini hemen atıverirler...Çünkü dekoder benim sinyallerimi bozuyorda üzerinize afiyet :)))

5.ay bu çok zor bir soru,şu an aklıma hiçbişey gelmiyor :)

tüh gördün mü 20 puan kaçırdım son soru yüzünden...80 alıcam herhalde...final sınavını GANO yu falan etkiler mi acaba :) ay ben ne diyorum ya :))))))
Adsız dedi ki…
selamun aleykum.oructa gulmeye guldurmeye firsat bulamadin,simdi konulari arda arda yolluyorsun:)))dur dur bende maydanoz olayim konuya.

1-sevdigim arkadaslarimla hem gulerim,hemde guldurum.sevmediklerimlede pek icli disli olmam.bazen buyukleirn evine gidince bunu dahada iyi anliyorum:)

2-sanirim essek arisi gibi sokan,etrafimdaki kaciran tiplerdenim:)))ama sevdigim insanlari dinlemeyi cok severim.konusmasinida severim.onemli olan kafa dengi olmak.duygularin ayni olmasi.

3-papuccugum hic kusura bakma.birinci siradaki sen degilsin:)))cocuklarim hayatimdaki en degerli varliklarim.ne ailemdir,nede baskalaridir.yavrularim herseyimdir.

4-kendimi ifade edemem ben.bakma sen blogda yazdiklarima.:)birde esim surekli onu deme bunu deme diye baski yaptikca hicbisey diyemiyorum,kendi kendime konusuyorum.benim en kotu huyum bu sanirim.kendi kendime konusmak.kendimle dertlesmek:)bazen kendimi ifade etmek icin,gicik oldugum birinin kafasna terlik,sandalye firlatmakistiyorum.coplamak istiyorum,saclarindan suruklemek istiyorum.:))

5-al baykali vur kilicdarogluna:)))yada bahcelide biyebilirim.yada bihteri al,behlule vur ikiside gebersin,ulkeye faydalari yok zati:)isimler bende cok hangi birini yazayim.
cecil dedi ki…
1)gülmeyi sevenlerdenim ben aklıma getirir getirir gülerim :) ısıtıp ısıtıp yane :)

2)ben arıları çeken bir çiçeğim sanırsam yaf arada konuları antırken çok süper taklit yaptığımı söylerler ondan heralde :)gülüşüme daha çok gülüyorlarmış bu da var tabii:)

3)ailem,dostlarım,haksızlık karşısında susmak asla bana göre değil bu benim için çok önemli,mıymıy insanlara tahammül edemem .. yoruyorlar beni ya! zaman kısıtlı heba edilmesinden hoşlanmıyorum ..gençlik koşuyor valla dört nala .. kıymet bilmek gerek .. olmazsa olmazım..

4)en iyi yaptığım şeydir kendimi ifade etmek.. oldukça net biri olduğumu düşünüyorum.konuşarakta yazarakta ifade edebilirim :) zaten konuşur gibi yazmak hep tercihim :) bilirsin :)

5) gururla yazarım, mehmet ali erbil i hiç sevmiyorum tanrım ne cıvık ne yalap ne şalap bir adamdır o !
bir de ;ibrahim tatlıses allahımmmm 21.yy da bir derebeyi..

EVVVVEETTT CANIM TOPRAĞIM CEVAPLAR IM BUNLAR PUANIMI BEKLİYORUM BİLESİN ..:)
mit dedi ki…
Cevaplayalım madem. Öhöm, öhöm... Deneme bir-iki...

1- Bu soruyu benim cevaplamama gerek yok galiba sanursam zannumca :) Güldürmeden duramam ben, mutlaka bir şeyler dürter beni. Anormalim bennn :)

2- Normalde pek konuşkan bir tip değilimdir. Suskunluğu tercih eder, genelde dinlerim. Sadece içtenliğine inandığım ve yürekten sevdiğim insanlarla muhabbetim iyidir. Hatta bazen fazla iyi olup iyice dağıttığım zamanlar da olmuştur yani :) Susturabilene aşk olsun!

3- Dini değerlerim ve ailem benim için en önemli şeyler. Sonra da dostlarım ve arkadaşlarım tabii ki...

4- Off, hem de ne biçim :) Ama bunu istemem lazım. İstediğim zaman anlattıklarımı bir film gibi canlandırabilirim karşımdakinin zihninde. Eğer istersem... Şiiri sevmem, sebebi malum.

5- İsim vermem deeeeee (yemiyor) iş arkadaşlarımdan ikisinin kulaklarını çınlatabilirim mesela :) Olmadı mı? Oldu oldu, şansını zorlama :)
Pabuc dedi ki…
/A.Y. ,
Yanlış anlaşılıp anlaşılmamak karşı tarafın algısıyla alakalı bir konu diye düşünüyorum...İnsanlar nasıl bakıyor/dinliyorlarsa öyle algılıyorlar çünkü..Bana öyle geliyor :)

/SİHİRLİSEPET;
ben anlamam gitti 20 puan sana taktir belgesi yok;) Ama4.soruya verdiğin cevabı 40 puan sayabilirim(kimse duymasın ) Teşekkürler canım zaman ayırdığın için ...

/Anlayamazsin,
aleykumselam delü kardeş..Bazı cevapların beni düşündürdü hatta bir hayli düşündürdü..Allah herşeyin hayırlısını versin hepimiz için..Bazen hayatta sabredecek çok şeyle karşılaıyoruz malesef..

1. sırada olmayı istemedim zaten sadece listenin bir yanına beni de sıkıştırın istedim :)) Eminim çocuğu olan herkes 1.sıraya meleklerini yazar..Cevapların için teşekkürler canım kardeşim..

/cecil,
sohbetini dinlemek nasip olur inş. bize de:)5.sorunun cevabına katılmamak mümkün değil ;)

Ve tabiki geçtin sınavı tebrikler kırmızı kurdele adresinize postalanacaktır efenim ;)

/mit,
yorum zamanlaman yine yeniden süperdi :)1.sorunun cevabını tahmin etmek hiç sor değildi malum bunca zaman yazılarını ve yorumlarını takip ediyoruz:)3.soru için tebriklerimi sunuyorum efendim .

5.soru için de peki tamam şansımı zorlamayacam.sen yine de çaktırmadan kulağıma fısıldasaydın kim olduklarını ;)

Hep huzurla ve mutlulukla kal emi güzel insan...
Adsız dedi ki…
selamun aleykum.

hangi cevaplarim seni dusundurdu.yazarken inan o anki ruh halime gore yaziyorum.insanlara laf anlatamamk cok zor.insanda bazen kendini ifade etmek icin kaba kuyvvete basvurmayi dusunebiliyor:))
MaSaL dedi ki…
merhaba papuç :))

Nasılsın ?
Pabuc dedi ki…
/Anlayamazsin,
4.Soruya verdiğin cevap :)

/MaSaL,
merhaba ,teşekkürler iyiyim sen nasılsın ;)
Adsız dedi ki…
cevap gayet acik ve net olmus.bulundugum ortamda bana baski yapiliyorsa,konustuklarimdan baska manalar cikariliyorsa,dogal olarak bende kendimi onlari hirpalayarak ifade etmek isterim.ki cogu zaman bu baski mevcut.
Pabuc dedi ki…
/Anlayamazsin,
seni anlamadım emedim ki beni düşündürdü bu durum dedim..Düşününce de sinirleniyor insan
sekeral dedi ki…
hımm, madem sorular son derece ciddi, ben de hemen ciddi tavrımı takınarak cevapları sıralıyorum..

1) Güldürenlerdenim ama bu işte çok başarılı sayılmam.. Dolayısı ile ne ben ne de çevremdeki insanlar pek gülmüyorlar : )) Belki de benle alakası yoktur, çevremde herkes mutsuzdur ama ben kendimi başarısız bir güldüren olarak görüyorumdur.. içinden çıkamadım şimdi !

2) Valla sohbetim güzeldir güzel olmasına ama nedense pek yüzeysel sohbeti beceremiyorum.. 'Meraba, naaptın neettin emmim gil nerdeler' sohbet ise sohbet etmesini beceremem.. Amma velakin herhangi somut/soyut üzerine uzun süre karşılıklı olarak konuşmak keyif verir..

3) Bu soru zor.. Herkesin aynı ve ortak önemlileri olduğunu varsayarak (aile,inanç,politika vs) bu gurup haricinden seçiyorum.. Benim için en 'önemlim' özgür olma hissidir.. Kendimi bir şekilde özgür hissedemiyorsam tüm hayatım değişir, herşeyden uzaklaşır gerekirse 3-5 bin km ötede bile yaşayabilirim.. Daha çok vardır ama ilk akla gelen bu !!

4) Kendimi çok kolay ifade ederim ama karşımdaki bunu anlayamaz.. Sebep benim çok üstün karşımdakinin salak olması değil.. Tam tersi, ben fazla salak olduğum içindir büyük ihtimalle.. Kendimi en güzel susarak ifade ederim.. Bir susarım herkes anlar ne demek istediğimi : ))

5) Ben gıcık olduğum kişi ismi yerine, Banu'nun sorusuna cevap vermek istiyorum.. Kızmak yok ama blog sahabı !!
Vicanıma şu soruyu yöneltiyorum ve cevabı nedeniyle de zaten acı çekiyorum.. Belki başkaları da acı çeker ümidi ile yöneltiyorum: Yaşanan onca adaletsizliğe rağmen nasıl kör numarası yaparak hayata devam edebiliyorum?

Bana kalsa daha çok yazarım sanki, ama böyle sorulara böyle cevap.. Benim suçum yok valla!!

Kal sağlıcakla...
Pabuc dedi ki…
/sekeral,

Öncelikle yorumunu görünce pek bi şaşırdım ne zamandır görmediğim için şaşkınlık yaratması doğaldır..SEvindim..

Senden beklenen cevaplar olmuş sorulara verilen cevaplara şaşırmadım zama ayırıp cevaplamışsın sağolasın...

3-5bin km uzaktan gelmişsin çay kahve bile ikram edemediğimiz için kusurumuza bakmazsın inş.

5.soru cevabın içinde asla kızmam Banu'nun sorusuna cevap vermen de hoşdu..Ve çok da güzel cevaplamışsın hepimizin içinde varolan eziklikleri yansıtmışsın..

Yine bekleriz yolun buralara düşerse değerli yorumcu...
gelibolu17 dedi ki…
hayırlı cumalar dilerim pabucuma,sevgiler,selamlar
Pabuc dedi ki…
/Gelibolu17,
Sana da hayırlı Cumalar güzel yürek..
Bu aralar ne tembelim Cuma duası bile yazmıyorum..

Sevgiler..
absalom dedi ki…
soru 6-ıssız adaya düşerseniz yanınızda götüreceğiniz 3 şey nedir :)

ilk 4 soruya cevap vermeyim ben yay burcuyum sen anlarsın.

5. soru kritik soru.
öle çok ki pabuç.
meclistekileri çok seviyorum mesela.
ama en çok bülent arınçın sırıtışını seviyorum.
ayırt etmiyim şimdi diğerleri küserler.
hepsi benim canım.

bide ne kadar manken türkücü dizici felan varsa hepsini çok seviyorum.

bi de karşı komşumuz perihan hanımı çok seviyorum.

aslında ben herkesi seviyorum ya.
hümanistim galiba ben.
Pabuc dedi ki…
/absalom,
ilk 2-3 gurubun blogumu okuma ihtimali sıfıra yakın ama komşun Perihan hanım..Umarım %5 ihtimal de olsa yazını görmez;)

Hümanist absalom ,geçerken uğradığın için sağol:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK