Ana içeriğe atla

Adaleti Sağlamak Bana Kalmamış!

  Ne olursa olsun ,kim arkamdan ne konuşursa konuşsun insanlara karşı tavrım hiç değişmiyordu.
Ben yine onlara güler yüzlü ve samimi davranıyordum..
Onlarla karşılaştığım an duyduklarımın hepsini unutup devam ediyordum sohbetlerime..
Kısaca ,her ne olursa olsun kendim olmaktan vazgeçmiyordum..Onların yanlışları asla etkilemiyordu beni..
  
  Sonra kendimce adalet sağlamaya kalkmaya başladım..Arkadamdan atıp tutanların yüzünü görmemek için uzaklaştım onlardan..Samimiyetsizliklerini bildiğim için kendim gibi olmamak için sessiz kaldım karşılarında...Yaptıklarını yüzlerine vurmaya bile hazırlandığım oldu...

    İnsan zamanla başkalarını okuyabiliyor..
Kimin ne kadar değişebileceğini, kimin hangi durumlarda hangi düşüncelerle hareket edebileceğini kestirebiliyor..Sizin hakkınızda ne kadar iyimser düşüncelere sahip olabileceklerini de az çok tahmin ediyorsunuz bir süre sonra..
Ya da yüzünüze güler yüzlü olup arkanızdan dedikodunuzu en hararetli şekilde yapabileceklerini de kestirebiliyorsunuz..Ve bir gün düşüncelerinizin gerçekliğini fiili olarak da görüyorsunuz ne acı..

  Yine de her şeye rağmen kendiniz olmalısınız, insanların tüm samimiyetsizliklerine rağmen asla onlara kendileri gibi davranmamalısınız bunu öğrendim..
Kendinizce adaleti sağladığınızı düşünüp onlardan uzaklaştığınızda ya da laflarına lafla, haksızlıklarına kendinizce tepkilerinizle karşılık verdiğinizde yine de yüreğiniz huzur bulmuyor..
Siz ,siz gibi değil de karşı tarafın hakettiği gibi davranıyorsunuz ve o zaman da siz olmaktan uzaklaşıyorsunuz.En azından ben böyle hissediyorum kendi adıma..

  Yapılan haksızlıklara bakıyorsunuz da ''Allahım insanlar bunları nasıl yapabiliyor'' diyorsunuz ve fazlada diyecek söz bulamıyorsunuz.Hatta bir şey söylemek bile istemiyorsunuz..
İzliyorsunuz ve Allah'a havale ediyorsunuz.O en güzel şekilde yoluna koyuyor her şeyi..Tüm  yapılan haksızlıklar ve kendinizce adaleti sağlama çabalarınız  yürek acısı olarak kalıyor sizde..
Ama her işte bir hayır vardır diye olanları ve insanları Allah'a havale edip yolunuza devam etmeniz halinde çok daha huzurlu oluyorsunuz ...

Haksızlıkları gören bilen ve haklının hakkını alacak olana sığınıyorum her olayda...
Yoksa huzur bulamıyorum bunu öğrendim...

Yorumlar

En güzeli kendin olmak. Bunu başarabildiysen ne mutlu sana.
''dövene elsiz gerek, sövene dilsiz gerek, derviş gönülsüz gerek'' demiş Yunus. Yspılmsası ne kadar güç olsa da...
Newbahar dedi ki…
Bilmem ki Allaha havale edip huzur bulabilir miydim. İnsanın sabır taşı çatlamaya görsün tüm kinini öfkesini karşısında duran şahsiyetsiz varlığa haykırası geliyor.
Ve bende bundan iki ay önce öyle yaptım. İçim büyük bir huzurla doldu, rahatladım.
Yinede o şahsın Allah tarafından dünyada cezalandırıldığını duyup dahada rahatlamak isterdim.
Haksızlıkları kabul edemem. Daha çok kırılmak adına kırmayı yeğlerim.
Yinede tek duam rabbim böylesi kin ve nefretten beni, bizleri uzak tutsun.

Selamlar
_Ali_ dedi ki…
Başkasına karşı avukat, kendine karşı savcı ol denmiştir. Selamlar.
gelibolu17 dedi ki…
Ne güzel yazmışsın,içindekileri,birikenleri usul usul anlatmışsın:)
eminim şimdi bu yazınada diğerlerine olduğu gibi esip gürleyenler olacaktır,üstlerine alınacaklardır.
sevgiler selamlar canım.
hayırlı cumalara inşallah
gelibolu17 dedi ki…
Bu arada şablon değişmiş farketmedim değil ama çok koyu kaçmış be pabuç hanım...
eskisi daha güzeldi sanki bu biraz karanlık içim karardı yahu:)
biraz renk ayarlarıyla oynasanmı ne?
đerkenαя dedi ki…
Esselam..

Pabuç'um demişsin ya bazen karşıdaki insan tam da onun davrandığı gibi davranılmayı hak ediyor.. ama eğer böyle yaparsan sen benliğini yitiriyorsun, o yüzden En doğrusu Allah'a havale etmek... Şüphesiz ki o ne güzel Vekil...

Hayırlı cumalar canım, dua ile..
Pabuc dedi ki…
HAYIRLI CUMALAR GÜZEL YÜREKLER..YAZIYI YAYINLADIKTAN SONRA CUMA DUASI YAYINLAMAM GEREKTİĞİNİ HATIRLADIM AMA GEÇ KALMIŞTIM ..RABBİM BU GÜZEL GÜNDE TÜM HAYIRLI DUALARINIZI KABUL ETSİN..PABUÇ FAKİRİNİ DE UNUTMAYIN DUALARINIZDA İNŞAALLAH...

/İçimdeki Toprak Kokusu,
kendim olmak evet..kendin gibi olunca tüm haksızlıklar karşısında bile güler yüzünden taviz vermemen gerekiyor..daha bu kadar erdem sahibi olamadım..olaylara tepkisiz kalabilmeyi istersim aslında..

/Newbahar,
nefretini kustuğun zaman değişen bir şey olmuyor ki sadece bi an rahatlamış gibi oluyorsun o kadar.Ama Allah'a havale ettiğinde bir zaman sonra öyle güzel adaleti sağlıyor ki Rabbim..Haklının hakkını en güzel koruya O(c.c.)

/_Ali_,
inşaalah öyle olabilsek...

/Gelibolu17,
demek beğenmedin temayı ama ben bunun için 1 saat uğraştım;) Aslında olabildiğince sade olsun diye uğraştım ama yine de olmadı..ama boş bi vaktim de yeni tema denerim inş.o zaman olur ..nasip artık :)


/derkenar,
kesinlikle havale etmek ve beklemek (sabrederek) Sonrası zaten izleyerek görünüyor..Herkes yaptığının karşılığını bir şekilde görüyor..Rabbim sabredenlerden olmamızı nasip etsin ,sabrettirenlerden değil.. sevgiler canım..
gelibolu17 dedi ki…
1 saatmi uğraştın yuh artıkın:)
sana değil senin netine yuh yanlış anlama sakın:) şuraya gülücük kondurayımda kısma bana:)
a ben bu şablon değişikliğini 5 dakkada yapıveriyom:)
bak benim kaçar kaçar blogum var öle uzun olsa ona vakitmi yeter kıs sen ne diyon her blogla bi saat uğraştınmı iki çocuk bide kocam evi afedersin şey götürür be:)
yok yok 1 saat çok uzun olmaz bişeyleri yanlış yapmışsındır sen.
bak sen bana şifreni ver 10 dakka sonra gell şifreni geri al blogunda cilop olmazsa bende gelibolu17 değilim:)
hadi bay bay kendine cici bak...
ama hala karanlık buralar hher yerrrrr karanlıkkkk mağripmi yoksa mmakbermiii yaraaabbbbb..değil pabuc hanımın blogu:)
eski hali daha güzeldi bea:)
đerkenαя dedi ki…
Pabuç'um temanı değiştirmişsin onunla ilgili yorum yapmayı unutmuşum :D Ben eski hatta ondan bi öncekini çok seviyordum, bu biraz karanlık geldi. ama sen beğendiysen, gözümüz alışır :)

Sevgiler..
Pabuc dedi ki…
/Gelibolu17,
malum özel alan blog alemi..kişiyi yansıtır görüntüsü de yazıları da.onun için saygı duyulması lazım sanki :)Şimdiki ruh halime göre bu tema güzel benim için..seviyorum bu renkleri..bana da dinlendirici geliyo koyu temel üzerine açık renk yazı..yorum için tşk..sanırım bir süre böyle kalacak blog..sevgiler..
Pabuc dedi ki…
/derkenar,
güzel yürek bir süre böyle kalsın bakalım daha sonra bakarım değişiklik işine..Farklı bi tema bulursam değişebilirim..Yazın bu sıcaklarında soğuk renkler iyi geldi bana :) SEvgilerle canım..
Cuma vakti geçti ama olsun. Dualar müşterek olunca da kabul görür inşallah. Daha erdemli olabilmek (kendi adıma da) ve adaleti bazen Mutlak Adil'e bırakmak. Benden yana naçizane dua bu olsun sana.
Ama bu demek değil ki zulme razı ol. Bu dengeyi kurmak gerçekten zor sanırım. Kolay gele :)
gelibolu17 dedi ki…
Hımmm şimdi du bakayım ne cevap versem?
tabikide burası senin özel mülkün saygı duymak lazım ama takipçilerinde fikri önemli, heleki ben çıtır izleyicin olarak diğerlerine benzemem,böyle pattadanak söyleyiveririm fikrimi,güzelse güzel çirkinse çirkin,beğenmeyen almasın küçük oğluna:)yiğidi öldürüürm ama hakkınıda asla yemem,yedirtmem...
bu biraz daha eh işte olmuş:)
Eh işte:))))
güle güle kullan,hayırlı uğurlu olsun...
mutlu hafta sonların olsun.sevgiler selamlar
Pabuc dedi ki…
/Gelibolu17,
tamam tamam sen istediğini söylemek de serbest ol..Umarım bu temayı beğenmişsindir çünkü ben çok beğendim :) Koyu renk de değil göz de yormuyordur ;) Biraz ciddi görünsün bari blog dedim umarım başarabilmişimdir;) Yiğidi öldürmelim de söyleyelim doğruları :) Sana da iyi haftasonları..bu sıcakta ooofff offf nasıl geçecekse...Sevgiler.
gelibolu17 dedi ki…
heh şöyle bak bana böyle de canımı ye canım:)
hani böyle fikirlerime değer veriliyomuş gibin hissedip pek bi havalara falan giriyorum.
sen bana tamam de arkamdan sonra istersen hadiii ordan bea senimi takacam sende kimsin de:)
ama arkamdan olurmu:?

yazıma sormuşsunya ayetin açıklaması sanamı ait diye yok canım bana ait değil.
diyanet in açıklaması:)
yazim altınada hak geçmesin iyi oldu hatırlattığın..
nerde bende öyle kapasite?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK