Ana içeriğe atla

Yine Düştün Aklıma !!

 İnsan garip bir canlı..Gün geçtikçe daha da hayret ettiriyor kendisine..Onun için insanoğlunda konu bitmez ,düşünme var olduğu sürece..Bunu neden yazdım bilmiyorum..

Bazen an içerisinde ya da yakın geçmiş zaman diliminde yanımda etrafımda olmayan biri gelir aklıma durup dururken...Bu size de olur mu! Sanalda tanıdığınız biri de olabilir bu çocukluk arkadaşlarınızdan biri de, Lisede sizi sınıfta bırakan öğretmeninizde üniversitede örnek aldığınız hocanızda..Çok eskiden beraber köyde erik çaldığınız komşunuzun çocuğu ya da ilk kitabınızı hediye eden biri...Bu örnekler çoğaltılabilir hayatınızda bir şekilde yer almış insanlar kadar..

Sonra merak ederim ''Bu şimdi neden geldi aklıma ya da neden girdi rüyama '' diye.Çünkü bazen çok da alakalı biri değildir gördüğünüz hatırladığınız kişi..!! Niye ben ? Sorusunu bile sorarsınız kendinize:) Ben düşündüm taşındım bunun cevabını bulamadım..Gizli bir telepati midir nedir bunun sebebi..!! 

 Fakat sonra şöyle düşündüm.Bu aklın asıl sahibi bana o kişiyi boş yere hatırlatmamıştır..!!Vardır bir hikmeti...Ben aklıma gelen kişi ya da kişiler için o an dua ederim..Belki bir sıkıntısı olduğu için aklıma düşmüştür diye..Eğer düşündüğüm kişi çok yakınımsa ararım sorarım nasıl olduğunu..Ama o an için ulaşamayacağım biriyse dua ederim kendisi için..Dedim ya bana göre aklın da her şeyin de asıl sahibi sebepsiz düşürmemiştir o kişiyi aklıma/gönlüme..

 Bu aralar  aklım kolay kolay toparlanmayacak gibi..Dua edin olur mu!!

Yorumlar

Yusuff dedi ki…
Allah yardımcın olsun diyelim. Oluyor bazen ama senin dediğinden hiç hissetmedim. Belki de çok yoğun olduğumdandır.
Pabuc dedi ki…
@Yusuff,
Allah razı olsun..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşaAllah
guguk kuşu dedi ki…
Bana da olur zaman zaman pabuçcum. Çok net olur bazen bu rüyalarım. Mesela dün gece öyle bir rüya gördüm. en sonunda gördüğüm kişiyi dayanamayıp aradım. Belki de sadece onu aramam içindi. Allah bilir:D
Antipatik Yazar dedi ki…
Etmez miyiz?
Ederiz Tabii!
Canını sıkma olur mu?
Kırmızı Papatya dedi ki…
Pabuç kardeşim,
Allahın selamı üzerimize olsun..
Şu yazdıklarını okurken durdum ve aa gerçekten banada oluyor dedim :)
Demekki yalnız değilmişim buna da sevindim :)

Bana çok enteresan gelen şeyler oluyor bazen,tabiki hepsinin ardında bir hikmet saklayan Allah'ın izniyle..

mesela uzun yıllardır hiç görmediğim ve aklıma bile uğramayan bir arkadaşımı rüyamda gördüğümde onunla o sıralar karşılaşmam pek mümkündür..
Birçok kez deneyimlerimle sabit :)
...
Hayat bazen beklenmedik şeyler çıkarabiliyor karşımıza..ve akıllarımız karışabiliyor durduk yere.bu gibi durumlar için senin tespitin çok doğru,hiçbirşey sebepsiz değildir.bir hikmeti vardır elbet..
Bu nedenle aklını çok yorma derim ben arkadaşım,bende dua ederim inşaallah..
Sende yüceler yücesi Allah'a sığınmaya devam et..herşey çözülecek,feraha erişeceksin O'nun izniyle..

"Güzel bakan güzel görür,güzel gören güzel düşünür,güzel düşünen hayattan lezzet alır" demiş Bediüzzaman Said Nursi..
Sen o güzel gönlünün,güzel penceresinden bak yaşadıklarına..
Herşey iyi olur inşaallah.
Allah'a emanet ol,
Selam ve dua ile..
Adsız dedi ki…
bana cok gelir hani bazi insanlar vardir hayatinda 1 an 1 gün karsilasmisindir ona kafanda hikayeler uydurursun hani gecerken ugramis ya hayatina bundan sonra nasildir diye... dua etmek duaya ihtiyacinin oldugunu düüsnmek aklima gelmemisti acikcasi.harika bir düsünce hadi edelim mademki hepsin:)
Adsız dedi ki…
teşekkür ederim.
đerkenαя dedi ki…
Esselamü aleyküm,

Aklına düşen'e dua etmen nekadar güzel pabuç'um, gülümsettin yüzümü, örnek bir davranış :)

Dua edicem senin için inşâAllah, Rabbim yar ve yardımcın olsun, hayırlı işlerinin önünü açsın, kalbini selamete ulaştırsın.. Ecmain..

Dua ile..Bi-iznillah..
cecil dedi ki…
sende al dualarına ama..
sen de al pabuç.. sende al..
Sihirlitorba dedi ki…
ben de yaşarım böyle şeyleri zaman zaman.tesbitini ise mantıklı buldum.neden olmasın?
Pabuc dedi ki…
@guguk kuşu,
bu rüya da görüp arama işini kız kardeşime çok yaparım...Kız telefonu açar açmaz ''yine ne gördün '' der :) Genelde gmailden görüşürüz arama gereği duymayız da:)

@Antipatik Yazar,
Canımı olur olmaz şeylere sıkmamayı öğrendim ..Ama bazen sıksanda farketmez durumlar olabiliyor hayatta..Ve sağol..

@Saklı İnci,
Seninde ve tüm kardeşleriminde üzerine olsun inşaAllah sağolasın...Bir ara unvr bir arkadaşım vardı çok da samimi değildik kendisiyle ,severdim ama kendisini...Onunla sürekli aynı şeylere bakıp aynı ümleleri kurardık...Aynı anda aynı kelimeler çıkardı ağzımızdan enteresan durumlar gelirdi başımıza..Adaştık bir de , bana bir gün dediki artık korkmaya başladım:) O derece yani...Metafizik olaylar ilgimi çeker..Rüyalar da mesela bizim ahiretle bağlantımızdır derler (doğru yanlış bilmiyorum)

Saidi Nursi'nin bu sözünü çok severim ne kadar doğru bir saptama..Ve hayata bakışımız olmalı bu cümle..

Düşündükçe insna olanların olayların içinden çıkamıyor ne garip değilmi..Burdan aklımızın da sınırını görüyoruz işte..

@betül,
dua her zaman her yerde en güzel seçimdir...

@Adsız,
neden teşekkür!!

@derkenar,
wealeykumselam güzel yürek,
Rabbim tüm dualarını 2 misliyse sana da rahmet olarak yağdırsın inşaAllah..

@cecil,
tamam söz :)

@SİHİRLİSEPET,
:) dua ederek hiç bir kaybımız olmaz değil mi..
ibrahimji dedi ki…
Böyle durumlarda keşke aklına gelen insana bir olaşsan bi haber yollasan ne güzel olur demi... Bazan insan böyle süprizler ister bekler.....
Pabuc dedi ki…
@J-İBO,
yazıda belirttiğim gibi ulaşabildiklerimi arayıp nasılsın diye soruyorum..Bazen de her aklınıza düşene ulaşamayabiliyorsunuz..!! Gönül ister ki o zmana da telepati yollu halhatır sora bilelim ama malesef :)

Bu arada hoşgeldiniz kararli.blogspota;)
murat dedi ki…
ne diyelim papuc, allah sıhhat selamet versin. hem sana, hem o gördüğün kimseye, rüyaların tesiri altında fazla kalma da derim.
Pabuc dedi ki…
@murat,
teşekkürler..Rüyaların tesiri altında kalmıyorum...Bir kaç tane rüyam beni derinden etkilemiştir onun dışında zaten yorum getiremediğim için rüyalarda takılı kalmam..Ama severin rüyaları farklı bir dünyadır..Yorum için teşekkürler..
murat dedi ki…
gördüğün güzel rüyaları samimiyetine güvendiğin ve rüyalardan anlayan iyi niyetli insanlara anlat. seni kıskanan hased eden insanlara anlatma. her arkadaşına da anlatma, arkadaşlar arasında birbirini çekememe çok olur. kötü rüyaları ise hiç anlatma. iyiye yor.
ay ben neler biliyormuşum. bunları gördüğün rüyanın tesirinde kaldığını düşünerek yazdım. doğru yanlış bu konuda yardımcı olmak istedim. aslında kadınlar bu konuları daha iyi biliyorlar.
Pabuc dedi ki…
@murat,
şimdi farkında olmadan iyi bir şeye sebep oldum :) Bildiklerini hatırlamana ...

Açıklama için teşekkürederim...Çok doğru saptamalar..Ben bu konuda çok gevezeyim sanırım..Anlatmamaya çalışaam bundan sonra..inşaAllah..
yedek akçe dedi ki…
insanın aklına en ummadık zamanda hiç ummadık birileri düşer de ,bu kişileri "O" nun aklına düşürdüğünü bilmek, işte güzel olan bu. Gerçi her şeyin sonucu "O" na varıyor ama hafıza-i beşer nisyan ile maluldür diye boşuna dememişler, unutuyoruz işte...
Pabuc dedi ki…
@yedek akçe,
herşeyin O'ndan geldiğini kabullendikten sonra neden sonuçlarda da bu kadar büyük gel gitler yaşamayız aslında..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK