Ana içeriğe atla

Su Değil ,Yürek Büyütmeli Dostunuzu

Arkadaş edinme konusunda pek temkinliyimdir.Çabuk arkadaş ediniyor görünsem de
arkadaşlarımın bana yakın olabilmeleri sınırını ben koyarım...
Bazen insanlara karşı güven/güvensizlik konusunu düşünürken kendime ''çok inceliyorsun bu konuda yeter artık '' dediğim de olur...

Etrafımdaki insanları (ki özellikle arkadaş/dost olabileceklerimi) yalnızca gönül gözümle görebildiğim  büyük bir cam kapta, suda bekletiyorum...Ve bekliyorum!!
          Kimin suyun   etkisiyle şişerek olması gerekenin 2 katı olduğunu...Kimin suyu görünce  tabiri caizse çekip, olduğundan daha da küçüldüğünü...
         Kiminin  de hiç değişmediğini ...

Bizim değer biçtiğimiz insanlar da böyledir genelde...!
Çok değer verirsiniz bir süre sonra kendini bulunmaz hint kumaşı sanır bazıları...Yüceltmelerinizden kendisine saltanat kurar...Ve bir süre sonra sizi bile tanımaz...

Ya da çok değer verirsiniz; kendinizi bile bazen hiç sayar hep karşınızdakini memnun etmeye çalışırsınız ve bir gün
 bakarsınız ki o gördüğünüz kişi aslında sizin sandığınız kişi değildir ve değerini yitirir küçülür gözünüzde/gönlünüzde....

Kimileri de vardır ki;
tanıdığınız sürece hiç değişmezler ama sizin gözünüzde/gönlünüzde büyür kendileri.Çünkü onlar kibirden/riyadan,-mış gibi yapmaktan kaçınırlar.
Çünkü onlar değerlerini içlerinde taşırlar ,ruhlarıyla yücelirler
maddeden ve enaniyetten kuvvet almazlar.
Varlıkları sevgileriyle anlaşılır..Gittikleri yere ,girdikleri ortamlara samimiyet kokularını  yayarlar...
Kendinize dost görürsünüz onları...Zamanı değerli kılarsınız kendileriyle...
Varlıkları varlığınıza armağandır..!!





Yorumlar

K . Saat dedi ki…
:) Çok hoş bir yazı olmuş, tamda hepimizde olduğu gibi dostluk denince mangalda kül bırakmıyoruzda, suyu görünce nasılda şişiyoruz.. (:

Çok sevdim yazınızı, kaleminize sağlık...
arzu dedi ki…
s.a.
hani meşhur bir laf vardı ;
GELDİĞİNDE BOŞLUK DOLDURANLARDAN DEĞİL,
GİTTİĞİNDE YERİ DOLDURULAMAYANLARDAN OL !

bunun çok güsel açılımını yapmışsın eline sağlık
selam ve dua ile
Pabuc dedi ki…
@K.Saat,
öncelikle hoşgeldiniz..
Sonrasında , öyle bir devirdeyiz ki insan karşısında şımaracak dost bile bulamıyor :)
Beğenmenize sevindim sağolunuz...
Pabuc dedi ki…
@arzu,
wealeykumselam...
Harika bir sözmüş ilk defa duydum...Dost gibi dost olalım da...Ah bi de olabildiğimiz kadar da dost bulabilsek ...

Yorum için teşekkürler..
üryan dedi ki…
şimdi ben o suyun içinde miyim?
nasıl görünüyorumm peki.. hala umut var mı :)
đerkenαя dedi ki…
Esselamü aleyküm,
pabuç'um keyifli bir yazıydı, bu aralar ruh halimde bu düşünceler esmekteydi :))

Sevgiler kocamanından..
MUTLULUK ADINA dedi ki…
Hayatta hiç birsey yolunda gitmiyor diyenlere...

Çin Bambu agacının yetismesi, olumlu ısrar icin guzel bir örnektir.

Çinliler bu agacı söyle yetistirir: Önce agacın tohumu ekilir,sulanır ve gübrelenir. Birinci yıl tohumda herhangi bir degisiklik olmaz. Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu agacı ikinci yılda da topragın dısına filiz vermez. Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan islem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. Fakat inatcı tohum bu yılda da filiz vermez. Cinliler büyük bir sabırla besinci yilda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.

Ve nihayet besinci yılın sonlarına dogru bambu yeşermeye baslar ve altı hafta gibi kısa bir sürede yaklasik 27 metre boyuna ulasır.

Akla gelen ilk soru şudur :
Çin bambu agacı 27 metre boyuna altı hafta da mı Yoksa bes yılda mı ulasmıstır?
Bu sorunun cevabi tabii ki bes yıldır.

Büyük bir sabırla ve israrla tohum bes yıl süresince sulanıp gübrelenmeseydi agacın büyümesinden hatta var olmasindan söz edebilir miydik?... Bir basarının şartları her zaman çok basittir.

Bir süre için alışın,
Bir süre tahammül edin.
Her zaman inanın
Ve hicbir zaman geri dönmeyin.
Pabuc dedi ki…
@üryan,
bilmem bunun cevabını bilmen lazımdı...

@derkenar,
beğenmene sevindim yüreği güzel..Bizden de sana sevgiler...

@değersiz eleman,
harika bir hikaye (ya da gerçek )çok etkilendim ,paylaştığınız için teşekkürler...
Çinliler biliyorlar ki sonunda o tohum ağaç olacak...Onun için sabretmek zor olmaz..!! Ama bir ihtimalle o tohum ekilse bilemiyorum ne kadar sabredilebilir...Değdiğini düşündüğünüz insanlar için öelene kadar sabredersiniz..Ama değip değimediğinden şüphenz varsa..!! bilemiyorum ben hayatımı bu şekilde adayacak kadar iyi biri değilimolamadım...Ayrıca yazım sadece dostluk/arkadaşlıklarla ilgili yoksa ölene kadar sulamaya devem edeceğimiz ilişkilerimizde gereken sabrı da göstermeyi bilenlerdeniz şükür..

Tekrar bu güzel yorum iiçin tşkler..
üryan dedi ki…
duymak istiyor olamaz mıyım :)
Adsız dedi ki…
selamun aleykum papuc,

guzel yazmissin.yuregine saglik.

arkadaslari ucan kus gibi dusunmek gerek.birgun ucup gidecegini bilmeli insan.her tek DOSTUNU iyi hatirda tutmali,yalana,riyaya,enaniyete ve aldatmalara hazirlikli olmali.

bence arkadasliklar bir yere kadardir.asil onemli olan kardesliktir.kardeslik valgecilmezdir.

gecenin bir yarisi ici daralan arkadasimiz bizi arasa ,uykulu halde nasil tepki verirdik veya ayni seyi biz arkadas dedigimize yapsak?arkadaslik,dostluk denince aklima hep bu ornek geliyor ve herseyin bir yere kadar oldugunu dusunuyorum.

ama rabbimiz gecegunduz,her an,her saniye mizmizlansakta,ibadet etmesekte,isyankar olsakta bizi birakmiyor.tevbe kapilarini kapatmiyor.daralinca ,bunalinca her dert herkese anlatilmiyor,ama rahmana dokulen yuregimiz ferahliyor.

insanlari gozunde fazla buyutme,beser sasar.onemli olan kardeslik.din kardesligi.icimizde sahabelerin birbirlerine olan sevgisini tasimaya calismak.gormeden sevmek,onlar icin aglamak,uzulmek,dua etmek ve bir suru sey.

rabbim karsina seni anlayabilecek ve senin onu anlayabilecegin samimi,ici disi bir musluman kardeslerimizi cikarsin.amin

rahmana emanetsin.
MUTLULUK ADINA dedi ki…
:) Yayınlama inceliğini gösterdiğiniz için ben teşekkür ederim. Ben suladım ama tohum halen çıkmadı :)))
dost seçmek samanlıkta ıgne aramak gıbı zor bır mucadeledır!
Secım yapılırken,temkınlı olmakta her zaman fayda var bence de!
Bu ısı zamana yayınca ıster ıstemez anlıyor ınsan, kım dost kım dusman!

SEvgıler
Pabuc dedi ki…
@üryan,
Seni seviyorum :)

@Anlayamazsin,
Allah razı olsun delü kardeşim benim..Biliyor musun kalbinden ne geçiriyorsan bi şekilde karşına çıkarıyor Rabbim..Bak görmediğim duymadığım insanlar içinde bile yüreği mükemmel insanlarla karşılaştırdı beni...Tüm hayatımda da böyle oldu çok şükür...Bende kötü niyetli insanlar tanıdım ama hepsinin geçici olduğunu bildikten sonra sorun kalmıyo...Canımsın..SEninle Allah karşına her daim sevgiyle atan kalpler çıkarsın...

@değersiz eleman ,
umarım bir gün çıkar...

@SÖZÜN ÖZÜ,
Yorum için teşekürler...Dost olabiliyoruz da dost bulamıyoruz ne garip bir dünya :)
Antipatik Yazar dedi ki…
Çok güzel bir yazı olmuş. Şu söze bayıldım:
“Zamanı değerli kılarsınız kendileriyle...
Varlıkları varlığınıza armağandır..!!”
Pabuc dedi ki…
@Antipatik Yazar;
beğenmene seviim pozitif insan...:)
değerli olduğunu düşündüğüm kişiler için kullanırım ..
Sihirlitorba dedi ki…
BAKIYORUMDA İNSAF, VİCDAN VE AHLAK DENEN ŞEYLER ÇOK AZ İNSANDA VAR...MAALESEF ÜZGÜNÜM,HERKES VE HERŞEY ADINA...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK