Ana içeriğe atla

Kimin Hakkı Var !!

 Birinin (her hangi bir insan) ne dediği, ne yaptığı, nasıl giyindiği, ne zaman ne hata yaptığı, bu gün itiraz etti bir şeyi yarın kendi yaptığı,başkalarının istediği/beklediği gibi hareket etmediği,hangi siyasi partiyi tuttuğu ,ne konuda fanatik olduğu,dış görünüşüne önem vermediği, sizin kadar(!) mükemmel sevmediği,kendisini ifade etmediği,ne yediği ne içtiği,kime nasıl davrandığı,sizin önemsediğiniz şeyleri önemsemediği ya da sizin hafife aldığınız şeyleri önemsediği,gamsız olduğu..v.b gibi şeyleri önemsemesek..Karışmasak kimseye ..

 İnsanları o kadar çok irdeliyoruz ki artık hepimiz  başkaları için yaşar/hareket eder hale gelmişiz..Başkaları için hareket etmek anlık bir şey olmalıydı. Sadece sevdiğiniz için/o kırılmasın diye bir anlık  hareket etmeliydik...Kusur araştırıp kusur görmeye öyle bir kaptırmışız ki, kendimizi unutur olmuşuz..Ne yazık..! Herkes kendinden mes'ul, unutuyoruz bunu..Her insan ,kendi hatalarını fark edip onları nasıl düzeltirim, daha iyi insan nasıl olurum, Yaratanın sevgisine layık kul nasıl olurumu arka plana atıp; şuna bak nasıl geziyor, ona bak  neler yapıyor, buna bak ne biçim davranıyor, bak o bile şöyle söylüyor..diye sürüp giden sadece başkalarına odaklı kusur üretme özelliğimizi öyle güzel geliştirmişiz ki kendi aczimizi fakirliğimizi (bazen de ) rezilliğimizi görmemişiz.Asıl var oluş nedenimizi kamufle etmişiz başkalarının kusurlarıyla...

 Ne kadar benciliz değil mi!! İnsanların hatalarıyla,kusurlarıyla, pişmanlıklarıyla kendi hayatlarını yaşamasını bile çekemiyoruz ve sürekli karışıyoruz ve sürekli tenkit ediyoruz bu da yetmiyor arkalarından çemkiriyoruz...Cidden git gide rezil mahluklar olmaya başladık...Biz kim oluyoruz da başka birinin (kim olursa olsun) hayatını idare etme yetkisini kendimizde buluyoruz,kendimiz acizken başkasının hayatının iyisini kötüsünü yargılayıp söylediklerimizle hayatlarını daha mükemmel idame ettireceklerini ifade ediyoruz...Bazen iyi niyetle yapıyoruz bunu bazen da tamamen fesatlığımızdan.İki şekilde de insanların hayatlarına mudahale etme hakkına sahip olmadığımızı düşünüyorum..

 Yanlışı uyarmak insanlıktandır ama hayata mudahale etmek buna dahil değil...Tebliğ yaparsın gerisi karşı tarafa kalmış..!! Öyle olmalı değil mi? Yanlış mıyım..!!

 Oturup biraz düşünsek,bizim de kimlerin hayatlarına mudahele ettiğimizi..Ya da bizim hayatlarımıza ne şekilde müdahale edildiğini...Bazen haksızlık bu diye bağırası geliyor insanın...!!

 Keşke herkese kendi hayatını özgürce yazma fırsatı verilseydi, hayatımızda var olan kişiler tarafından..!!Kendi doğruları bizim de doğrularımızmış zorlaması yapılmasaydı keşke...Hata yaparak geliştiğimizin gerçekten farkında olsalardı keşke...Ve biz en zor anımızda sevdiklerimizin yanımızda olduğunu bilseydik ama düştüğümüz zaman kalkılacağını da kendimiz öğrenseydik...Hatalarımızla var olduğumuz gerçeğini bilip sonunda pişmanlıklar yaşandığını da kendi kendimize öğrenseydik ve el açıp af dileseydik..Mükemmel olmanın mümkün olmadığını (aczimizi) gözlerimizle görüp hissedebilseydik...Her şeyi başkalarının doğrularındansa yaşayarak mı öğrenseydik,aceba!!

 Yaşama bu gün olumsuz tarafından baktım, hata yaptıysam affola...!!

Not:Öylesine bir not olsun bu...Yazılarımdan nasıl bir profil çiziyorum bilemiyorum ama size bir hatırlatma ,reelde sadece neşesiyle ve muhalefet olmasıyla tanınan biridir bu Pabuç;) Bunalım ve şikayet haline kolay kolay rastlanmaz ben söylüyeyim de siz ister inanın ister inanmayın :)

Yorumlar

murat dedi ki…
papuc yorgun savaşçı kısa adı mit olarak geçen arkadaşının ismini ve kitabını tanıtırken onu korkak savaşçı olarak yazmışsın adama haksızlık veya hakaret gibi duruyor. herhalde gözden kaçmış.
Kırmızı Papatya dedi ki…
Pabucum yine çok dolmuşsun sen..
Ama güzel düşünceler çıkmış her zaman olduğu gibi..Güzel paylaşımın için teşekkürler..

Bu arada sana bir davetiye getirdim,düşünce ve yazılarını önemsediğim bir arkadaşımsın..eğer katılırsan çok sevinirim :)


Etkinliğimize katılır mısınız?

"İslamın Işığında" Dini Etkinliği-4-
-"İslamda Kadın" başlığının altında paylaşacağımız,güzel dinimizin biz kadınlara verdiği önemi ve değeri,haklarımızı,Allah'ın ve Resulü'nün (sav) vaadettiği nimetleri öğrenelim istiyoruz.-

humeyraninyeri.blogspot.com
gelibolu17.blogspot.com
tarafından hazırlanmış olan "İSLAM'IN IŞIĞINDA"
Dini Etkinliği-4- İslam'da kadın
konulu etkinliğimize vereceğiniz destekler için şimdiden çok teşekkürler.

Biz düşündük ki, hepimiz sayfalarımızda önceden belirlediğimiz bir konu hakkında yazılar yazıp yayınlarsak, hem hep birlikte yeni ayetler, hadisler, dualar öğreniriz,
hem de belirlenmiş olan konu hakkında bilgilerimiz tazelenir.

30 MAYIS-15 HAZİRAN
tarihleri arasında etkinliğimize
meknun.blogspot.com
yani ben ev sahibeliği yapacağım.

Sayfanızda yazınızı yayınlayıp başına
-İslam'ın Işığında-
yazıp bana haber verirseniz yazınızı zevkle sayfamda yayınlarım.
Ayrıca bu etkinliğe isteyen herkes katılabilir,
davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız lütfen kusura bakmasınlar.
Etkinliğimize herkes davetlidir...

Sevgiler
üryan dedi ki…
hiç olur mu sevgili pabuç..
söz; içiyle savaşmayan dışıyla savaşır der..

kendini resmetmeyi göze alamayanlar da başkasını recmeder..
çünkü bu en kolay olandır..

zavallılık..
Sihirlitorba dedi ki…
şu yazdıklarını son zamanlarda ben de çok düşünür oldum...gerçekten de bizler asıl görevimizi unutup başkalarıyla uğraşır olmuşuz...çok acı...Allah tan herşeyin(en azından bazı şeylerin) düzeleceği güzel günler görmeyi diliyorum...
sufi dedi ki…
Kişi kendini mamur etmeden başkalarına yol göstermek, yapılan şeyleri eleştirmek, yapma gitme söyleme gibi ihtarlarda bulunmak hakkına asla sahip değildir.Ama bizler kendimizle nefsimizle uğraşmayı bırakıp hep karşımızdakilere işaret parmağımızı uzatıyoruz.Bir parmağımız ileriye bakarken diğer 4 parmak kendimize dönük onu görmüyoruz. Oysa çevremizde yargıladığımız da sevip beğendiğimiz herkes de Biziz yani hakkın varlığı.Yüreğine sağlık arkadaş sevgilerimle.
murat dedi ki…
papucun bloğunuda bil cümle feylesoflar takib ediyormuş. sufi adlı yorumcu, bloğunu arada takib ediyorum. panteist fikirlerini kendine sakla o alanda konuşmak her babbayiğidin harcı değildir. allahın brahmanı....
papuc yazını bende doğru buluyorum. katılmamak elde değil. üsteki mesajımın cevabını yazmadın.
murat dedi ki…
sufi adlı yorumcu şuan sitene tekrar bir göz gezdirdim. panteist fikirlerini bektaşilik maskesi altında millete enjekte etme misyonunu üzerine almışsın. zaten bektaşilik maskesini kimler takmadı ki tüm muhalif batını ve siyasi akımlar bu topraklarda bektaşilik maskesini takmışlar, olmuş bektaşilik bir çorba.. tadı da pek hoş değil. bence yemezler...
Pabuc dedi ki…
@murat,
pc başına yeni geçtim onun için cevap yazamdım ..Ve @Mit ona hiç bir zaman hakaret etmeyeceğimi bilir..Bn ona genelde (espri olsun diye) korkak savaşçı derim bi uyarısı olmadı !! Ki o yazıyı kendisi biliyor rahatsız olsaydı kesinlikle kaldırırdım...Uyarın için yine de teşekkür edeyim...ve not:yorum yazan insanlarla ilgili yorum yazmazsan sevinirim !!! Herkes fikirlerini paylaşma özgürlüğüne sahiptir ..Yanlış mıyım!

@Saklı İnci,
dikkate alacam teşekkürler:)ve teşekkürler ...

@üryan ,
çok güzel bir sözmüş sağol paylaştığın için..Ve katıldığımı da belirteyim...Varolasın..

@SİHİRLİSEPET,
amin canım...Düşünmek de erdem artık..Bazen hatalar içinde kaldığımızda en azından hata olduğunu bildiğimizi düşünebildiğimiz için bile şükrediyoruz...Sevgiler..

@sufi,
güzel yorumun için teşekkür ederim..Sizlerinde yüreğinize ve bakışınıza görüşünüze sağlık ..Sağolun..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK