Ana içeriğe atla

Ben Anlamadım!!

 İletişim araçları çoğaldı bu iyi mi oldu kötü mü bilemiyorum..Ya da kaygım şu; kazanımları mı çok, kaybettirdikleri mi?? Bir yılda tanıyabileceğiniz birini 1 günlük sohbet içinde tüm hayat hikayesiyle tanıyorsunuz (sanal ortam için geçerli)

 Sonrasında özlemek fiili neredeyse hayatımızdan çıkacak..aklınıza gelen kişiyi anında arıyorsunuz ''Naber,Nasılsın'' tarzı bir kaç soruyla hal hatır sorup telefonu kapatıyorsunuz..Sonrasında konuşacak pek de uzun konularınız olmuyor..Artıları var muhakkak ama bana bir şeyler ters gidiyor gibi geliyor..Kimsenin gizi kalmıyor merak edeceğiniz ,sadece sizde saklı düşünceleriniz kalmıyor karşınızdakiyle ilgili..Her şey öyle ortada ki artık ilginizi çeken bir şeyi kalmıyor ...Birinci haftanın sonunda ne yemekten hoşlandığını bile tahmin ettiğiniz biriyle sohbet etmek de pek çekici gelmiyor size...Ve en korkuncu bu çabuk tanıyıp çabuk tükettiğiniz arkadaşlıkları reelinize de yansıtmaya başlamanız...

  Eskiden aşklarda arkadaşlıklarda dostluklarda ara da mesafeler varmış...Yani kişileri irdelemekten çok ya da sorular sormakla tanımaktan çok duygularınızda hissedermişsiniz onları...Kalbinizin sesini dinlermişsiniz..Kendinizce severmişiniz..Şimdiki gibi soru sora sora değil..Zaman içinde tanırmışsınız..Şimdiki gibi 100 soruyu bir günde sorup hakkındaki tüm bilgileri edindikten sonra sıkılıp bırakmazmışsınız...Nasılsa binlerce insanın olduğunu bir ortamda insanları harcamazmışsınız...

  Biri gider biri gelir diye bir söylem de yoktu bence önceden...Elimi sallasam ellisi sözünü kaç kişi kullanıyordu acaba sevdikleri için..!! Bir gün yolda yürüyordum ve ön tarafta 2 sevgili yürüyordu (ay ne romantik) ve erkek olan hanımefendiye öyle bir bağırıp duruyordu ki..!! O zaman anladım ki biz sevgiyi bilmiyoruz, bilmediğimiz gibi fena halde de kullanıyoruz...Bunca iletişim aracının olduğu dönemde ki karşılıklı konuşmalar da eskiden olduğu gibi değil istediğinizle istediğiniz zaman karşılıklı konuşma imkanınızın olduğu bir dönemdeyiz..Hala insanlar anlaşılmamaktan ,yalnızlıktan şikayet ediyorsa ben kesinlikle bir yerde yanlış yapıldığını düşünüyorum...

 Çok fazla insanla muhatap olduğumuz için hep daha iyisini ,çok daha iyisini talep etmeye başladık ..Dünkü yazımda insanlardan sıkıldığımdan bahsetmiştim birazda bununla ilgili mi diye sordum bu gün..Hayır değil çünkü ben insanları harcamıyorum böyle bir şey yapmayacak kadar korkuyorum ölümden...İnsanları gazete makalesi gibi okunup atılacak bir şey gibi görmüyorum ben...Her hayat benim dünyama bir şeyler katar onun için değer biçilemez güzelliktedir..Dinlediğim gördüğüm hayatlar..Ve okunup atılacak gazete gibi de görülmesi rahatsız ediyor beni...

 Değer vermek,sevmek,sabretmek,kusur örtmek,zamana bırakmak...çok güzel özellikler bunlar..Ama biz sanırım ''Abi biri gelir biri gider '' demeyi daha çok kullanıyoruz..Ya da ''Elimi sallasam ellisi''  ki nefret ediyorum bu laftan ,söyleyip kendimizi avutuyoruz ya da daha mükemmelini bulma umuduyla ilerliyoruz...Ve bunlar bizi kendimizi mükemmel görmeye itiyor...Hani biz mükemmeliz ya onun için her zaman daha iyisi bizi bulacaktır/bulmalıdır.Sürekli kendimizi yüceltme hatasını yapıp duruyoruz bunun bile farkında değiliz. Sonrasında yalan arkadaşlıklar, menfaat dostlukları, saman alevi aşklar alıyor başını gidiyor...
 İşte öyle..!!Yazmayı bilseydim düşüncelerimi daha net aktarabilirdim buraya..ama benden ancak bu kadar ;)


Yorumlar

ruhumun pusulası dedi ki…
Çok fazla kalabalık bir hayatta insanın kendi sesini duyacak zamanları azalır. Bence zaten kendi iç sesinden korkan insanlar etrafında gereksiz kalabalıklar yaratıyor. Az olsun öz olsun derim...
Burcu dedi ki…
papucummm süper olmuş yazı..benim gidi düşünen birinin daha olması çok mutlu etti beni:)senin gibi düşünüyorumm uzun zaamndır ama malesef böyle düşünenlerin sayıyı çok az..

bi ara FF de feed girmiştim"bazı insanlara heryerden ulaşacak kadar yakın olmayacaksın.."

heryerden ulaştığın zaman herşey kolaylaşıyor gibi göeünse de bence pek iyi olmuyor...özlemek,merak etmek diye bişey kalmıyor arada..
biriyle tanıştığın zaman hemen msn,gtalk vs...o kadar çoklar ki bi yerden olmasa diğer yerden ulaşılaacak illa ki...

küçük bi örnek vereyim;netten tanıştığım bi arkadaşım var..çok yıllar mailden yazıştık..sonra görüştük,sohbet ettik ve msn,tlf çok zaman sonra öğrendim..o da artık manyak mıyız niye hala ekleşmedik msnden diyince:))
ben isteyemem zaten öle enteresan huylarım vardır:)ama dediğim gibi bunun sebebi heryerden ulaşmamak adına...çok çabuk tüketiyoruzzz arkadaşlıkları,dostlukları kısacası herşeyi..yavaş yavaş yol almak lazım..
şu da var ki artık teknoloji hayatımızın bi parçası..

ben yine hızımı alamadım yazdıkça yazdım:))

uzaklaş(mamak)tırmamak için lazım...dengeyi iyi kurmak lazım:)
Adsız dedi ki…
çok güzel yazmışsın. tebrikler papuç.
guguk kuşu dedi ki…
haklısın pabuçcum, tüketim toplumuyuz, hızla canavarlar gibi tüketiyoruz, zamanı, sevgiyi, şefkati, dostlıkları.
Herşey kararınca olmalı. Biz insanlar çok olunca iyi olacak sanıyoruz ama hiç de öyle olmadığı ortada.
Pabuc dedi ki…
@ruhumun pusulası,
doğrusun benim kasdettiğim daha farklı bişey...Şahsen ben çok fazla insan tanımak onlarla arkadaş olmak isterim ama dot olabileceğim sınırlıdır..İnsanları makale okur gibi okuyup unutmaktan bahsediyorum buna doğru gidiyor iletişimler..kötü bir durum...bu duruma bir dur demek lazım ;)

@burcu,
aynı şeyleri düşünüyoruz...Sanalda olanları reele de uygulamaya başladığımızın bence farkında değiliz...Bence bu kötü bir şey..Bişeyler gizli/gizemli kalmalı..Biz çözmeye çalışmalıyız karakterleri..Soru sorup cevabını almak kadar basit olmamalı iletişimlerimiz..Sevgiler canım curcum benim :)

@Adsız,
tşkllerle kim olduğunu bilmediğim insan :)

@guguk kuşu,
Mükemmeli aramak yerine elimizdekinin kıymetini bilsek...ne güzel olur değil mi...
cecil dedi ki…
senden ancak bu kadar mı? daha ne olsun :)))deliii
çok doğru tespitler..
kalemine sağlık..
Pabuc dedi ki…
@cecil,
teşekkürler beğendin demek ,emin misin bir daha düşün ;) sevgiler varolasın
daha nasıl anlatılabilir ki
çok güzel bir yazı olmuş
tebrikler ve sevgiler...
Pabuc dedi ki…
@Aynur,
Allah razı olsun..Güzel bakışınızdan dolayı teşekkürler..
Elif Gizem dedi ki…
Bir yerde okumuştum. "Artık iletişim araçları var, iletişimin kendisi yok" yazıyordu. Gerçekten de öyle. Sen de tam olarak bunu tanımlamışsın.
Adsız dedi ki…
selamun aleykum.

simdikilerinki ask degilki,baska sey.kiz oglani,oglan kizi kullaniyor.haberlerde goruyoruz surekli,kendi kullandigi yetmiyor en yakin arkadaslarinada pazarliyor kiz arkadasini.ask bu mu acaba?hani seriata kahrolsun diyneler bunuda gorsun:)))

hep diyorum,ask oyle ellesmeyle,opusmeyle,goz goze bakmayla olacak is degil.bence ask yuregine soz gecirerektir.ask bence bambaska bisey.bedenin devre disi kaldigi birsey.

arkadasliga gelincede,yine bence diyerek baslamak istiyorum,herkes icin once kendi fikri onemlidir degil mi?

onemli olan arkadaslikta sadakattir,deger vermektir,cikarsiz arkadasliktir,ustunden gecinmemektir,bedava sigara icmek,veya cikolata yemek degildir arkadaslik.gonlunden kopani ona sunmaktir.karsindakininde o tertemiz iyi niyeti somurmeden,arkadasina iki kat ikram etmesidir.ama oyle cok asalak varki,hep birileri digernin sirtindan gecinme derdinde.

elimi sallasam ellisi,var mi halley gibisi?

birilerini bulmak kolayda,acaba aradigimiz ozelliklere sahip mi?kadir kiymet biliyor mu?bu konuda yazilacak cok sey var,ama simdilik bu kadar yeterli:)kimse kimsenin yerine dolduramaz,herkes farklidir.herkese ayri muamele etmek gerek.

nerden bulursun boyle konulari,gene actirdin cenemi:)))
sufi dedi ki…
Aşkın; "biri olmazsa biri oluru"
"saman alevi gibi parlayıp anında söneni" "elimi sallasam ellisi" olmaz bence.Aşk bir gelir ve bir daha o gönlü terkedip asla gitmezse aşktır.Böylesi masalsı aşklar olsun hayatlarımızda dilerim sevgilerimle.
murat dedi ki…
papuc sayfanı açtığım zaman son yazıların çıkmıyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK