Ana içeriğe atla

Koruyucu Renkler!!



 Çok beğendim bu resimdeki  gülü...Size neyi hatırlattı bilmiyorum ama bana aşkın/sevginin varolması için bir çok özelliği içinde barındırması gerektiğini hatırlattı...Gül aşkı/sevgiyi temsil ediyor bunun farklı renklerde olması da varlığında; sadakat, saygı, incelik,ahlak, merhamet gibi özellikleri barındırması gerektiği...Aslı(yani sevginin kendisi) kırmızı onu koruyan yapraklar renkler yani sevginin varolabilmesi için koruyucu özellikler..Çok güzel çokk...Şair değilim ki şöyle afilli cümlerlerle şu güle olan hayranlığımı anlatabileyim :) Tüm şairlerin kulakları çınlasın varolun inşaallah...
Heralde bu renkler giderse kırmızı gülün de ömrü uzun olmaz...Benim düz mantığım böyle bir sonuca varıyor....
Onun için o renkleri koruyabildiğimiz sürece o kırmızıyı korumuş olacağız...
Aşkın/sevginin kıymetini bilenlerden olmamız temennisiyle dostlar...

Yorumlar

♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Canım şair olmasanda çok güzel anlatmışsın.
Sayfanda içim açıldı!süper olmuş:)
Teşekkürler.
Sevgiler:)
Agresifboy dedi ki…
bu özellikleri taşıyan gülü koklamaya kıyamaz insan.. sevgiler..
đerkenαя dedi ki…
Esselamü aleyküm,
çalışılarak geçirilen bir 23 Nisan ve ertesi günde haftasonu olmasına rağmen işe gelinmesi ayrı bir üzüntü sebebiyken..

Bu yazı güne çok güzel başlamama vesile oldu inşaAllah canım. Aşkı ve sevgiyi koruyan özelliklerimizi kaybedersek, aşkta anlamını değerini yitiriyor malesef :)

Yüreğine sağlık, sıhhatle..
üryan dedi ki…
Olmasza olmazları ne kadar da güzel anlatmışsın.. O kırmızı goncayı çevreleyen, rengarenk yapraklar olmasa, ölürmü hemencecik gonca.. Belki ölmez ama, yıpranır, hırpalanır, solar an be an..

salt aşkla bitmiyor iş, bitseydi etrafta bunca daha açmamış goncayı solmuş görürmüydük ki..

** bazı şeyleri özetle anlatabilmek için şair olunması gerekmediğini anlatan çok güzel bir yazı olmuş..
dîline sağlık..
leithygurumi dedi ki…
ne güzel anlatmışsın iki yarımdan bir bütün olamayacağını =) ayrı ayrı birlikte olunabiliyorsa aşk devam ediyor. renklerin hiç solmaması dileğimle =)
mit dedi ki…
Şair ruhlu arkadaşım benim :) Bir resimden bile neler çıkarıyorsun baksana. Resim de resim hani... Gül en sevdiği çiçektir. Sevgiler.
biz alışmışz tabi gül dediğin kırmızı olur tek bir renk olur. tıpkı insanları da kendi görüdüğümüz gibi tek tip miş gibi kabullenmeye çalışırız hep. oysa artık farketmeliz ki insanlar da bu gül gibi binbir çeşit renkle süslenmiştir rabbim tarafından... o renklerin herbirinin tek tek farkına varmalı hepsini ayrı ayrı sevmeliyiz.
cecil dedi ki…
.. ve sevmek gerek renklerin hepsini değil mi..
gül yansıması gözlerin hiç solmasın..arkadaşım..
Pabuc dedi ki…
@ŞANSLI ,
güzel sözlerin için teşekkürler senin de bu sözlerin benim için tebessüm oldu varolsın ..Günün güel geçsin inşaallah...

@nakrekeşmiş ,
koklayamazsa kendisini kalbine işler insan..Kokusunun güzelliğini de sadece hayal eder ne yapalım :)

@đerkenαя ,
wealeykumselam...Öncelikle kolay gelsin güzel yürek...Ve günün güzel başlamasına vesile olmak mutluluk için güzel neden oldu bana sağolsın..Evet bence bu renkleri kaybetmek aŞkın/sevginin erimesine neden oluyor...Varolasın...

@üryan,
okudukça aşkı/sevgiyi ne kadar yanlış anlamış olduğumuzu öğreniyorum...Bu arada yazı da geçen şairleden biri de sendin farketmişsindir zaten :) Yok şairler bir cümle de bir çok duyguyu verebiiyor o bakımdan hayranım bu kabiliyete...Varolunuz..

@cAt ,
amin hepimiz için geçerli olsun dileğin..Evet o renklere sahip olabildiğimiz zaman hayata sevgiyle bakmamız ve tad almamız daha kolay olur..gibi geliyor bana :)

@mit,
Tabi canımmm şair ruhlu ,ölü ruh ama :) Resim çok renkli onun için dikkatimi çekti ben de renkleri severim farklar herşeye güzellik katar tıpkı bu çiçekteki gibi...Gülü sevmemin tek bir nedeni var ..(s.a.v) benzetilmesinden dolayı....Saygılar güzel insan...

@iki dirhem bi çekirdek,
evt öyle tabiki hiç kimse tek renk olamaz...Tüm renkleriyle kabullenip sevebilmek...güzel söylemişsin sağolasın...

@cecil,
Eğer sevgiyle yaşamayı seçmişsek evet tüm bu renklere sahip olmayı bilmek lazım..Ama hayata bakışımız sevgi içerikli değilse aten renge de gerek yok...
Profösör dedi ki…
Bugün sevdiğim renk "Çikita muz" rengi. Bugün semt pazarımız. Listeye ekliyeyim muzu. Yaşlı bir komşu teyzeye ziyarete gideceğiz akşama. O muzu çok sever.
Antipatik Yazar dedi ki…
“Size neyi hatırlattı bilmiyorum ama bana aşkın/sevginin varolması için bir çok özelliği içinde barındırması gerektiğini hatırlattı...”
demişsin..
Bana da;
“çocukluğu”
hatırlattı
Pabuc dedi ki…
@Antipatik Yazar,
keşke neden çocukluğunu hatırlattığını da açıklasaydın ,ben de burda saf saf düşünmezdim ''aceba neden diye'' ;)
ruhumun pusulası dedi ki…
Yaratılmışların bir çoğundaki işaretlere bakıldığında öğrenilecek çok şey var haklısın pabuç. Tabi gülün yaşama en güzel sunusu gövdesindeki dikenler... Senin yorumundaki gibi tabii ki sevgi içinde diğer olumlu meziyetleri de taşımalı ancaaak kimse kusursuz değil, zaman geliyor o dikenler de canımızı yakıyor iş ki o zaman da sevebilelim... Sevgiler...
Pabuc dedi ki…
@ruhumun pusulası,
güzel yorumun için teşekkürederim..Tabiki kimse mükemmler değil ama kimse de kimseyi sevmek zorunda değil, bunu seviyorum...Mecburen yanında sesimizi çıkaramadığımız ortamlardaki insanları sevme zorunluluğumuz yok sevgiden zerre kadar nasibini almamışları da sevme zorunluluğumuz yok ne güzel..
Antipatik Yazar dedi ki…
Bana çocukluğu çağrıştırdı.
Çünkü;
Çocukken bu kadar coşkulu,
Saftır insan.
Çocukken;
Bu renklerin verdiği gülümseme hissi, belirir yüzde!
Gülden çok yapraklarındaki renkler gülümser gibi değil mi?
Pabuc dedi ki…
Açıklama için teşekkürler :)
Adsız dedi ki…
Merhaba,

Sana davet gönderdim blog albümünde yer alman icin...

Cünkü din üzerine paylasim yok bu konuda paylasimlarini görmek isterim!
Pabuc dedi ki…
@rumuz ilkyaz,
ne daveti anayamadım ? bana daver felan gelmedi :S

ve din üzerine paylaşım yok derken ne demek istediğini de açıklar mısın? inan bişey anlamadım...
sevgiler ve saygılar...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK