Ana içeriğe atla

Aradım Buldum !!


 Var böyleleri  onun için nasıl insanlarla karşı karşıya olduğumuzu ve bazen bizim de böyle kötü özellikler sergilediğimizi bilelim..Bu hileler hep insanlar için ;)

Kin:  
Kalbte yerleşen, öç almaya yönelik şiddetli düşmanlık. 

Haset:
Kıskançlığın ileri safhalarından olup içinde kişinin kendisini sevmeme, kendiyle barışık olmama halini de içinde barındıran insanlık hali

Münafık :  İkiyüzlü ,araya nifak sokan fitnekar.Ahdini bozan yalan söyleyen,görünüşte müslüman olan ama hakikatte kafir olan.

Cimri:
Elindeki parayı harcamaya kıyamayan,pinti, varyemez.

Kibirli:
Kendini büyük gören, büyüklenen, gururlu.

Riyakar:
İkiyüzlü.

Fesat:
Karıştırıcı, ara bozucu (kimse)

Gamsız:
Olayları kendine dert etmeden geçiştiren, aldırış etmeyen, tasasız, vurdumduymaz

Ukala:
Kendini akıllı ve bilgili sanan, bilgiçlik taslayan (kimse)

Patavatsız:
Sözlerinin nereye varacağını düşünmeden saygısızca konuşan, davranışlarına dikkat etmeyen (kimse)

Yalancı:
Yalan söylemeyi huy edinmiş olan kimse

Oyunbaz:
Düzenci, hileci

Entrika:
Bir işi sağlamak veya bozmak için girişilen gizli çalışma, oyun, dolap, düzen, dalavere, desise, hile.

Tembel:
İş görmeyi, çalışmayı sevmeyen, çaba göstermekten, sıkıntıdan kaçan (kimse), üşengeç.

Dikkatsiz:
İşinde dikkatli davranmayan, dalgın, savruk, özensiz.








                                                                                                       

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Var maalesef. Her gün böyle özelliklere yüz yüze oluyoruz. Acı olan yapacak bir şey yok. Uzak duramıyorsun bazen çünkü aynı ortamı paylaşmak zorundasın. (İşyerim aklıma geldi)


Ben de açık ve net olarak kin var. O da az. :(

Bugün işyerinden bir şeye çok kırıldım o an kinlendim. Sonra taksiye bindim "Her kötü olayın arkasında hayır vardı.. Yüreğimi temizle Rabbim" dedim
MaSaL dedi ki…
Rabbim bu vasıflardan uzak etsin bizi..Eğerki bu vasıflardan birine dahi sahipsekde bian evvel kurtarsın..

Muhabbetle Sevgili papuç :))
Adsız dedi ki…
selamun aleykum:)

bu ozelliklerin bazisi bende var:))

kac gundur ugrayamadim kusura bakma.benim bucurun dogum gunu bugun malum.ee hazirlik yaptim sozde.birde patatis salatasi ve mine ablamin havuclu keki deneseydim ,rahat nbir nefes alacaktim:)birde yorgunumki:))

gene dokturmussun.su google olmasa senin halin nolurdu bilemiyorum:)))ikimizde cahil cahil dolanirdik:))saka tabi.

o degilde son cumleden sonra PATAVATSIZ kelimesini madalya gibi boynuma takmis oldum:))demistim bu kelimelerin ozelliklerini tasiyorum diye:))

ben kalkayim insALLAH.yARINDAN SONRA DIGER KONULARADA DONECEM INSALLAH..

SEVGI VE MUHABBETLE KAL BENIM DELI ARKADASIM:))
Profösör dedi ki…
Allah bizi salih kullardan eylesin.
Pabuc dedi ki…
@Neslihan,
tabiki karşılaşacaz aynı dünyayı paylaşıyoruz :) Herkes iyi olacak diye bi kural yok malesef...Düşünsene bi de kötülerin olmadığı bi yeri...İnsan sıkılır yahu :) herkes iyi herkes merhametli herkes ince düşünceli ,kimse kimseyi kırmıyor ..ne sıkıcıı ;) Sonra sabrı nasıl öğrenecez dimi ... :)


@MaSaL,
amin canım...Sahipsek farkına varıp kurtulmayı nasip etsin..Farkına varmamamız çok acı olur..

@Anlayamazsin ,
Ya cidden sen bi alemsin :) Ben de ''Tembelliği''genelde madalya yapıp takıyorum boynuma ;)Senin meleğine Allahtan hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum..Seni de güzel ve eğlenceli yorumlarınla bekliyorum :)

@Profösör,
Amin ...Amin....Amin..
meddah dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pabuc dedi ki…
@meddah,
geçenlerde bi bayan alim öyle bir cümle söylediki suratıma şamar gibi indi...Şimdi önyargım yok kimseye...
meddah dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pabuc dedi ki…
inanclı biri olup olmadığını bilmiyorum...onun için o cümlenin seni etkileyip etkilemeyeceğini bilemem ki :)ama konu PEygamber (s.a.v.)in insanlara bakışıyla onları ayırmadan sevdiğiyle ilgiliydi..ve konunun sonunda dediki:'' Kur'anda hertürlü isim geçiyor iyi kötü her türden insanlarında adı geçiyor ama biz Kur'anı öpüp başımıza koyuyoruz, Bu durumda bizim başkalarını yagırgayıp dışlama hakkımız yok...''
Pabuc dedi ki…
:)) olmazsa melek olurduk zaten ;)
üryan dedi ki…
HAİNi atlamışsın sevgili pabuç..

TDK sözlüğe bakmadan kendimce bir tanım yapayım ben..

HAİN: Kendisine verilen , hertürlü emanete ihanet eden, onu korumayan (kimse)

güzel bir yazıydi (yine)
Pabuc dedi ki…
teşekkürler
merve dedi ki…
riyakar:gösterişli
değilmiydi.ben mi sallıyorum.
sahiden hoş sun bu arada.
hoş tan kasıt farklı aslında. benim okuduğum bolglardan yani.neyse,velhasıl Allah yolunu açık etsin bizde okuyalım:)...
Pabuc dedi ki…
@mkp,
riyakar kötü bi özellik gösterişli o kadar da kötü olmaz ya ;)
Allah razı olsun hepimizin her konuda hayırlarla yollarımız açık olsun inş.Sevgiler..
deyımler sozlugu gıbı olmuss, guzel bır calısmaydı fakat ıcındekılerden ALLAH bızı korusun (amın)

Bırde orda Gamsızlık var ya, onu cıkaralım o lsteden ya! yazık ederız o kotu vasıfların ıcınde kalmasın! oraya hıc yakısmamıs,orda kalırsa onlar gıbı olur bak sonra Cıkaralım lutfen o lısteden, demedı deme heaa!
gamsızlık yerıne gore suber bıseyy,bazen acayıb gamsızlık cekıyor canımm,

tesekkurler guzel ınsan!

SEvgıler
Pabuc dedi ki…
@SÖZÜN ÖZÜ,
kelimeleri yazarken aynı şey geldi aklıma ama yazmış bulundum :) bende bazen gamsızlık yaparım ama asla ciddi konularda değil..çok haklısın yerine göre süper bişey ...ama şimdi uğraştırma beni silmeyeyim kalsın ;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK