Ana içeriğe atla

Papuç'un Hiyeroglif'i

 Altta görmüş olduğunuz yazı benim blog dünyasında ilk yazım...Şimdi diyorum ki ''Bunu yazacağına hiç bişey yazmasaydın Papuç'' ;) Bi hayli yol almışım yazma konusunda (kendime  bi aferim diyesim geldi) Kardeşime şimdi hakveriyorum neden benim yazılarımı okumuyor diye :) Şimdi bile doğru dürüst yazan biri değilim farkındayım ama ilk başlarda harbiden korkunç yazıyormuşum ,bunu anlayabiliyorsam bi hayli ciddiymiş durum dimi :) Kim ilk yazısını bu kadar baştan savma yazabilir benden başka :) Konuyla ilgili not: Resimi yeni ekledim o zamanlar yumurtadan yeni çıkmış civciv gibiymişim :)) Şaşkııııınnn :P

''...aklım başıma bazen geliyo, delirecek gibi oluyorum ama Allah'tan kısa sürüyo demişti bi tanıdığım:))
ya şimdi kitap girişi bi yazı yazacaktım ama gecenin bu saatinde aklıma hiç bişey gelmiyor. İtiraf ediyorum bunları da laf olsun diye yazıyorum..ama bundan sonra da laf olsun diye yazmayacağıma söz veriyorum:) ''





Yorumlar

♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Merhaba papucum!
Mutlaka insan yazdıkça kendini geliştiriyor ama tarzın aynı bence!her zamanki gibi içinden geleni yazmışsın.İşte ben senin bu yönünü seviyorum.Hep böyle kal.
Sevgiler:)
Harun Güven dedi ki…
Blogcular yaza yaza hayvanlar koklasa koklasa demısler :)
Zanmanla insnaın kendını geliştirdiği son derece açık :)
İyi bloglamalar artık takipteyim ;)
gümüş matbaa dedi ki…
bloğunu zçok keyifli yeni keşfettim artık takibimdesiniz
Pabuc dedi ki…
@ŞANSLI,
teşekkürle güzel görüşün için...Anlaşılabilmek güzel...

@Kupa Kralı ,
hoşgeldin blog profiline baktım da misafirlerimin için de en küçük yaşta olan sensin :) hoşgeldin aramıza ..

@gümüz matbaa,
enteresan bi zaman da sizin yorumunuzu gördüm enteresan tevafuk oldu..Siz de hoşgeldiniz bloğuma ...
mit dedi ki…
Ahahaha! :) Yok yok gülmeyeceğim, ayıp... Ama yine de... muhahaha! :)
Pabuc dedi ki…
@mit,
işte sen benim ne demek istediğimi anladın...Çünkü yazıyı dün okuyunca ben de en az senin kadar güldümm :)
gümüş matbaa dedi ki…
çok enteresan,
merakkettim bi sakıncaSI yoksa paylaşırmısınız
Pabuc dedi ki…
DÜn akşam matbaa muhabebti yaptık (ki bizimle pek alakalı bi meslek olmaığı halde) Güzel bi meslek..
gümüş matbaa dedi ki…
hayat tevvafuklarla dolu,güzel bir tevafuk olmuş.
evet çok güzel bir meslek,işimi çok seviyorum
Pabuc dedi ki…
evet haklısınız tevafuklar hayatın gizemleri...Kitapların evleri oldukları için güzel bir meslek sanırım..
Profösör dedi ki…
Acemi olarak bir bilog açmıştım kendime. İlk yazım hem maksdına uygun olmalı, hemde bazılarımızın duymadığı bir orjinal fikir olsun istemiştim. Bu biloktaki arkadaşlarla tekrardan paylaşmak istedim izninizle;

"BİHİ"

Herşeye besmeleyle başlamak gerekir. Biz de ilk kez bir blog sahibi oluşumuz nedeniyle öncelikle Allah'ın adıyla ilk yazımızı okuyucularımızla paylaşmak istedik. Eski metinlerde ve mektuplarda besmeleyi "Bihi" kısaltma kelimesiyle hatırlatmışlar. "Bihi" arapçada O'nunla anlamını içermektedir. Yani Allah'ı hatırlayarak her işe başlanmış. Bi arapçada harficerdir. İle anlamını taşır. Hi de O anlamını taşır. Kısacası Besmelenin en kısa yazılım biçimidir desek yeridir. "Bismillahirrahmanirrahim" bir cümledir. Her işe başlarken "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" başlarım demektir. Bu başlangıç yazımızda her zaman rastlamadığımız, hatta bilmiyenlerimizin olduğunu varsayarak "Bihi" kelimesini paylaşmak istedik.
Pabuc dedi ki…
@Profösör,
paylaştığınız için teşekkürederiz bizlere de güzel bi hatırlatma oldu ..ve bilgilendirmeoldu tabiki..Evet hayatın her dalında bu büyük bilgi aklımızda olmuyor (Rabbim affetsin ) her söze başlarken yazarken gezerken bakarken yerken içirken herşeyin başı Bsmillah...(Bihi) Allah razı olsun efendim..
DERVİŞ dedi ki…
Yirminci Kural:
Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.

Otuz Yedinci Kural:
Tanrı kılı kırk yararak titizlikle çalışan bir saat ustasıdır. O kadar dakiktir ki sayesinde her şey tam zamanında olur. Ne bir saniye erken, ne bir saniye geç. Her insan için bir aşık olma zamanı vardır, bir de ölmek zamanı.
(Elif Şafak-AŞK)
Pabuc dedi ki…
@derviş,
yazıya uygun güzel bi seçim..Sağolun.. şunu öğreniyoruz yaşadığımız sürece..Herkes kendi kurallarını ister istemez çiziyor zaten..Bazen farkederek bazen de farkedtmeden..Evt Allah (ki tanrı denmesinden hoşlanmıyorum) herşeyi mükemmel düzen içerisinde yürütüyor zaman şaşması olmadan ..
Onun için adım attığımızda da bize 10 adım yaklaşacak kadar da değer veriyor insanlara..Onun için ilk adımlar bizden devamı Allah'tan..Saygılar!
Antipatik Yazar dedi ki…
Sen hep harikasın, hep iyisin… Ama yazdıkça kendini geliştirmişsin bencede ;)
Pabuc dedi ki…
@Antipatik Yazar,
sende ki bu bana karşı pozitifizm halini anlamış değilim :) hep güzel şeyler yazıyon ya yoksa canımımı alacan :))) korkmaya başladım :)
cem dedi ki…
boşveeer....

edebiyat dünyasına yeni yazarlar ve edebi eserler kazandıracak değiliz ya... aklına geleni yaz, öyle ya da böyle...
Pabuc dedi ki…
@gereksiz adam,
evet haklısın ben de öyle düşündüğüm için kötü yazdığım halde devam ediyorum :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK