Ana içeriğe atla

Başlık Bulunamayan Yazı:(



  Allah için bu resme bakalım ve gündelik hayatımızda neler için şikayet ettiğimizi yeniden bi düşünelim...Kendinden utanmak deyimi vardır ya bu resmi ilk gördüğüm andaki halimi çok güzel dile getiriyo...Şikayet ettiğim her anım için utandım Rabbimden...Bir çok resim gördüm nette ama bu resim insanı gerçek anlamda yerin dibine sokar gibi konuşan bir resim...İnsan ne diyeceğini bilemiyor ...Rabbim yardımcıları olsun...Bu insanların bu halde olmalarının nedenleri nasılları niçinlerini bilmiyorum ama bu bir insanlık ayıbı tıpkı bebeklerin öldürülmesi gibi... dünyanın iğrenç yüzü diyecem ama dünyayı iğrenç duruma getiren de yine insanlar...Diyecek sözüm yok resim zaten herşeyi söylüyor...
  Sevgiler...Aklımızı kalbimizi gerçek anlamda kullananlardan olmamız duasıyla...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
ürperdim doğrusu...:( nankörlüğümü hatırlattığın için sağol papuç...
Adsız dedi ki…
Böyle resimleri görünce insanlığımdan utanıyorum. En kötüsü de bunları gördüğün, duyduğun halde bir şey yapamamak...
MizahiGeveze dedi ki…
Her zaman şükretmek gerek. Resim görmek gerekmez...
seyyah dedi ki…
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Pabuc dedi ki…
@seyyah, yorumun ve benim yazım arasındaki alakayı açıklarmısın :))))))))))))
Hani başkasına yazıyormuşsunda yanlışlıkla bu bloğa yorum olarak düşmüş gibi olmuş :P Safinaza yazıyordun sanırsam :P ama burası Temel Reisin takası değil :P sen nıckını değii''Geveze Seyyah '' yap bence;)
Pabuc dedi ki…
@Adsız(Anonymous), sizler de sağolun...
Pabuc dedi ki…
@ruhumunheykeli,sen neden utanıyorsun ki onların bu halde oluşuna neden olanlar utansın...
Pabuc dedi ki…
@Bora-MAN, doğrudur ..hatırlattığın için teşekkürler..
ramazan dedi ki…
batının çirkin yüzü.bu insanların yaşadığı yerler 150 yıldır batının sömürgesi.batı hayranı demokrasi havarileri bu fotoğrafları çok iyiincelemelidir.en yakın örnek norveçte yaşadığımız olaydır.
Pabuc dedi ki…
@ramazan hocam çok haklısınız ...
Adsız dedi ki…
suclamaya basliycaksam kendimden basliyorum.rabbimin verdigi nimetleri israf ettigim icin,sukretmedigim icin,komsum kardeslerim ac yatarken ben catlayana kadar yemek yeyip uyudugum icin.afrikadaki insanlarin bu halde olmalarinin sebebi biz insanlarin.birileri hep somurmus ve hep ben demis,bizlerde bize dokunmayan yilan binyil yasasin demisiz.

selametle
Profösör dedi ki…
Hepimizin payı var bu olumsuzluklarda. Suçu başkalarının üzerine yıkma bahanesine sığınmayalım. çünkü insanlık ailesi bir bütündür.
đerkenαя dedi ki…
Mevla bizlere şükretme nimetini versin.. Onlarında yar ve yardımcıları olsun, isyan etmemek çok zor.. Empati bile kuramıyorum, ürperiyorum..
Sevgiler..
Adsız dedi ki…
ok canım olar :P
Kıvanc.m.oglu
leyla dedi ki…
bize bunları sorduğunda ne cevap vereceğiz. duymadık, bilmedik, görmedik mi:(

o zaman, dilim ve kulağım dile geldiğinde, ne olacak benim halim.

-çay içiyordum, tam bu yazıya başlarken. bir yüdüm çay, böyle düğüm olurmuş insanın boğazında. o çayı içmeya hakkım var mı benim?-

boynuzsuz koçlar, boynuzlu koçlardan hesap soracak bir gün bilirim.bilirim de ne rahat uyurum değil mi? neyim ben? nasıl birşeyim?
busra dedi ki…
acliktan ölen insanlar varken, kimisinin yemek secmesini, onunde duran yemek dolu tabaga burun kivirmasini anlamiyorum! Allah affetsin.
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,Canım benim yorum için teşekkürler...Seni az çok tahmin edebiliyorum biz belki yazarak hatırlatma yapıyorsak sen büyük ihtimalle fiili bişeylerde yapıyorsundur ...Şükür ve duayla geçirmemiz gereken zamanımızı öyle gereksiz işlerle harcıyoruz ki bunun bile farkında değiliz:( Allah affetsin..
Pabuc dedi ki…
@Profösör, çok çok haklısınız ama biz insanlar en kolay yolu seçmeye o kadar alışmışız ki ''hep başkaları suçlu'' kendimize bakmayı unutmuşuz...Dünya bir insan vücudu olarak düşünülürse bir kolun sızı duyması tüm vücudu etkiler...bi uzuvda hasar varsa tüm vucut ea çeker keşke bu bilinçte olabilsek...
Pabuc dedi ki…
@derkenar,yorum için teşekkürler canım...Çocuk öyle bir düşünüyor ki sanki suratıma tükürüyor gibi geliyor:(
Pabuc dedi ki…
@Kıvanç m.oğlu, eferim...
Pabuc dedi ki…
@leyla ,Allahın rahmetinden başka tek bir dayanağımız yok ... yüzümüzde yok zaten...Allah rahmetinden başka sığınağımız yok...Tüm günahlarımızı vurdumduymazlıklarımızı boş geçirdiğimiz anlarımızı AFFETSİN inşaallah...
Pabuc dedi ki…
@busra,amin canım amiiiiin....

Yemekleri tenkit eden programları da burdan kınıyorum...(aklıma gelmişken)
Adsız dedi ki…
Esim cogu konuda benimle hem fikir olmadigi icin,yapmak isteyipte yapamadigim o kadar cok sey varki.mesela birisi gazzeye giden konvoylarin arasinda bende olmaliydim,veya bosnaya gitmeliydim,her yil yapilan srebrenitzanin yildonumune hem kardeslerime sahip cikmak hemde ibret alamak icin,batinin gercek yuzunu birkez daha taniklarin agizlarindan dinlemek icin,gitmeyi cok isterdim.insani hayata baglayan seyler boyle olursa,yasamaktan tat aliyor inan,gerisi bos.keske istediklerimi yapabilseydim.
Pabuc dedi ki…
BEnim de başkalarına ters gelebilecek hayallerim vardır :) Ama bunları gönlüme koyan Rabbim inşaalllah uygulamak zamanı geldiği zaman da yardımcım olur...Ümidimi yitirmiyorum yapmak istediğim bazı şeyler var ve ilk adımları bir süre sonra atmayı düşünüyorum (bu arada ölmediyem tabi:))

Rabbim senin de gönlüne göre versin @Anlayamazsin..
Adsız dedi ki…
Rabbim herseyi hakkiyla gorendir.Elbet kapilarini birgun acar umuduyla bekliyorum.herseye ragmen bekliyorum.:)))

seni kararli ve tuttugunu koparan biri olarak tanidim.yazdiklarindan bunu cikarabiliyorum.inaniyorumki basaracaksin:))
Adsız dedi ki…
hayallerinin birilerine ters gelmesi degilde,islama ters gelmemesi onemli.elalem ne der diyerek yasamiyoruz cok sukur.sende yasamiyorsun belli halinden:)))millet elalem ne der derken,bizler ALLAH ne der diyenlerden olalim insALLAH.
Pabuc dedi ki…
Amin.....yine çok haklısın :)
sünter dedi ki…
Bir cok sey denilebilir ama degisen bir sey olmuyor. Maalesef.

Dünyanin bir bölümünde obezlik diger tarafta bu görüntüler.
Bizlerinse ici sizliyor sadece bir anlik. hatta hemen ceviriyoruz basimizi. Görmeye bile dayanamadigimiz seyleri yasamak zorunda kalmadigimiz icin sükrederek.
Sükredince de vicdanimiz rahatliyor. Ha birde cocuklarimiza yemek secmemeyi ögretiyoruz. "Bak acliktan ölenler var. Sakin yemek secme önüne geleni ye"

Sevgiler
Pabuc dedi ki…
@sünter, insan çok üzülüyor ama uzakta oldu için hayat telaşeleriyle boğuştuğu için bir süre sonra unutuyorda...Sonra diyorsun ki Rahmetinden şüphe olunmayanın vardır bir bildiği...Ama bu dünya bir düzen üzerine kurulduysa birileri bu düzeni bozacak bişeyler yapıyorki bu insanlar açlıktan ölüyor...Ve hesaplarını verecektir herkes gibi onlarda ...Yorum için teşekkürler sağolasın varolasın ..sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK