Ana içeriğe atla

Sizi Kaf Dağına Alalım Buralar Size Dar Gelebilir de

   ve..zamanın  birinde  ben  yeni bir topluluğa karışmıştım ...( berbat bi cümle  oldu  ama değiştirmeyecem  beni hatalarımla sevin:D)
  Şimdi  bir kaç kişi  sürekli  beraber  aynı  ortamı  paylaşacaklarsa   bir birlerine  karşı  hoşgörülü , saygılı , kibar  olması  felan  gerekir  değil mi? Doğru olan, insan  olmanın  getirdiği   gerçekler bunlardır.Topluluk eski ama ben  yeniyim bu  gurup içinde ve bir kaç ay sonra  bu  toplulukta  birinin  bariz bişekilde  etrafındaki  insanları  aşağılar  şekilde  konuşması, o şekilde davranması  dikkatimi  çekti. Ve bunu diğer kişilerle  paylaştım   ve  dedim ki: ''Neden  bu  kişinin  böyle  davranmasına  sessiz  kalıyorsunuz?  Böyle  bişeye hakkı   yok  bu kişinin. Yaptığı  çok  saygısızca  ve siz  eğer  arkadaşınızsa onu bu konuda uyarmalısınız'' (ama  içimden de ''eğer uyarmazsanız ben yine patavatsızlık yapıp onu bu yaptığına pişman edecem'' de dedim itiraf edeeyim:P) İçlerinden biri dedi ki: ''Biliyor musun senden korktuğu için sana bu tarz  konuşamıyor  o,  biz de onu  görmemezliğe  geliyoruz   bu  tip konuşmasından  dolayı, arkadaşımızdır dargınlık olur aramızda diye. '' Allahım birini korkutmuşum bu ne büyük bi mutluluk :))))))))))  Bir daha da olmadı zaten  benden  korkan(hep çok gülmemden  kaynaklanıyor  bu  off offf biraz katı dursam  biraz  sert  bakabilsem  daha  kimleri  korkuturdum  ben  beeee:D)
  Neyse  uzatma  papuç  da  sadede gel... Diyeceğim o ki ben  varya  ben,  bana  biri  bi hata yapsa  görmemezliğe  gelir  ya da  afFederim  ama ama ama yanımdaki  insanlara  (ki bu insanlarda iyi niyetli ve iyi insnalarsa)  biri bi saygısızlık  yaparsa,  onları  konumundan  ya da  tipinden  ya da  maddi durumundan  ya da  ne bilimmm  eğitim  durumundan (bu örnekleri çoğaltabilirsiniz)  aşağılar  şekilde  konuşursa  eyvahlar  olsun  onun haline :P Hayatta  kibirli  insana  katlanamıyorumm  abartacak  derecede  gıcık  oluyorum  öylelerine... En  güzel , en bilmiş, en okumuş, en zengin, en şık, en güzel yemek yapan,en en en en en işte'' ben en en...'' diyen herkes nefret ediyorum leynn (argo için özr:D) sizdennnn
  BU  dünyada  herkesin  birilerinden  alacağı  güzellikler  ve  dersler  olabilir onun için   hayatımıza  giren insanları  sınıflandırmamakta  yarar  var (diye düşünüyorum)  Tamam  bazen  ben de insanları  sınıflara  ayırabiliyorum (beşer şaşar tabii:P)  mesela  aptallar ve akıllılar, zekası olan  ama  kullanmayanlarla kullananlar  ya da  aklını boş işlerde  çalıştıranlarla  yerinde çalıştıranlar gibi:)))) Bir de embesiller   var ki  onları hiç  konuya dahil bile etmiyorum:)) İşin şakası bir yana cidden insanlara tepeden bakan sürüngenlerden nefret ediyorum... Ne akılla  başkalarını  aşağı  görüyorlar  onu  da anlamış  değilim, yok yani  bilsem   ki o  öldüğünde farklı yere gidecek ya da farklı şekilde gömülecek amenna  diyeyim  kapatıp çenemi susup onların kibirden  kaf  dağına  uzanan  burunlarını izleyeyim ama  yok  kardeşiimmmm siz de öleceksiniz  bizde...biz  de ölecez fakirde , fakirde ölecek alimde, alimde ölecek zalimde... onun için ne bu  kibir  tepeden  bakıp  gezeceğine  yere  eğilde ezdiğin insanlar  var mı  onlara bakk.... Demedi deme sonra  o koca burnunu(hey burda koca burun mecazi anlamda kullanılmıştır zira benimde burnum  büyük ama kibirden  değil şükür:D) bir gün sürttürürler...bukkadar :))
  Sevgiyle kalın tevazu sahibi, insan gibi insan olma bilincinde olan insanlar...


Not:Resim çokkkk güzel ve bu resim bana diyorki:''Tevazu sevgiden gelir,sevmeyi bilmeyen mutevazi de olamaz''


 2.Bi Not:Alınanlar olur diye diyorum bu yazıda konusu geçen insanlar en az 7 yıl önceki kişilerdir:))))

Yorumlar

erkan bal dedi ki…
acizane yorumum.. okunması zor bir font seçmişsiniz..
aynı şey yorumlar için de geçerli..
tabi siz bilirsiniz ama... okuyucu olarak okumak istememe rağmen zorlanıyorum.. bilin istedim. içeriğe yazık oluyor. saygılarımla..
murat dedi ki…
tio ya bende katılıyorum. daha rahat bir fon ve yazı stili ile yazılar daha keyifli okunabilir. tercih senin, istersen fon seçimini okuyucuyada sorabilirsin. ben daha ziyade yazıların yakınlığından şikayetçiyim. bunu bil... diyorum. saygılar.
Pabuc dedi ki…
inanın hepsini denedim varolan yazı işekilleri ama hiç biri olmadı:( yapabileceğim başka bişey!!!!
çöl sürgünü. dedi ki…
hayat diyorum şu koskoca dünyaya okadar insan ,canlı sıgıyorda içimize bir tek tevazular sıgdıramıyoruz.genelleme yazılan yazılarını okudum.ne yazıkki insan nefsine yenik düşmesi kadar acı olan ne vardır.paylaşılamayan ne vardır.kim kimden üstün,daha iyi kavramlarını kılıf seçerken asıl olan yürek kavramlarımız degilmidir.ben insanın güzelligini yüzde aramadım.ben insanların güzelligini o tertemiz kalplerede aradım...yazına yaşamın gerçek kesitlerinden bir dörtlük katmışsın peki diger dörtlükler okadar dörtlük varki yaşamda alt alta geldiginde okunurken sadece şu dizeler geliyor.farkında olmalı insan...bir damlacık sudan yaratıldığını farketmeli.anne karnına sığarken dünyaya neden sığamadığını ve sonunda bir metrekarelik yere sığmak zorunda kalacağını farketmeli henüz bebekken'dünya benim'dercesine avuçlarını sımsıkı kapalı olduğun, ölürkende aynı avuçların'herşeyi bırakıp gidiyorum işte'dercesine apaçık olduğunu farketmeli...kaemine yüregine saglık papuç.allah herkesin kalp gözünü açsın...
Pabuc dedi ki…
@ ? ,yorumunu okurken önce bi tırstım ama bitince de bi oh çektim yani:) anladın sen ne demek istediğimi:) 2.notu boşuna düşmemişim iyi oldu:)
yorum için tşk ederim..
Pabuc dedi ki…
DEĞERLİ ARKADAŞLAR BLOG YAZI ŞEKLİMDE FAZLA Bİ DEĞİŞİKLİK YAPAMIYORUM ÇÜNKÜ SEÇENEKLER KISITLI ..YORUM YAZI ŞEKLİNDE HİÇ DEĞİŞİKLİK YAPAMIYORUM ZİRA BİLMİYORUM NASIL YAPILACAĞINI:) ONUN İÇİN HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLERİM...ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIM:(

SEVGİLERİMLE...
erkan bal dedi ki…
Düzelmiş fontlar düzelmiş. bir de yazıları iki yana yaslarsanız sorun kalmaz sanırım. dahası wordden yazı pastelemeyin. pasteliyorsanız mutlaka html modundayken pasteleyip sonra fontları düzenleyin..
olmuş olmuş...
Adsız dedi ki…
blogun temasındanda kaynaklanıyor olabilir .. bana öyle gibi geldi..

yazmaya devam ;) takiptesiniz. .
Pabuc dedi ki…
@TİO ,tşk ederim....

@baharım ,sağolasın okuduğunuzu bilmek mutlu ediyor...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK