Ana içeriğe atla

Ey Erkekler okuyun bunu ,yazın aklınızın bi köşesine:)

Küçük bir erkek çocuk,annesine sordu:''Niçin ağlıyorsun?''
''Çünkü ben kadınım,''diye cevapladı annesi.
''Anladım''dedi çocuk.Annesi, çocuğu kucaklayıp''hiçbir zaman anlayamayacaksın''dedi.
Babasına:''Baba,annem niçin ağlıyor?''diye sordu.
Babanın cevabı:''Bütün kadınlar sebepsiz ağlayabilen yapıdadır.''oldu.
Küçük çocuk büyüdü,yetişkin adam oldu,hala kadınların niçin ağladıklarını keşfedemedi.
Nihayet ,öldükten sonra cennete gittiğinde Allah'a sordu:''Kadınlar niçin bu kadar kolay ağlayabiliyorlar?''Allah:''Ben insanları özel yarattım!Tüm yaşamın ağırlığını taşıyabilecek kuvvette olmasına rağmen başkalarına teselli verecek kadar yumuşak omuzlar,doğumun acısına olduğu kadar doğurdukları evlatlarının nankörlüğüne dayanabilecek iç kuvvetini verdim.
Başkalarının kuvvetinin kalmadığında devam edecek azmi,ailesinin hastalığında yorgunluğa papuç(burdaki papuç ben olmuyorum biline:P) bıraktırmayacak kudreti verdim.
Hertürlü şart altında hatta kendilerini çok kötü incitseler de,çocuklarını sevmek duygusallığını verdim.Bu duygusallık her yaştaki çocuklarının yaralarını sarmalarına,sorunlarını dinleyip paylaşmalarına yardım ediyor.
Kocalarını tüm kusurlarıyla sevmek kuvvetini verdim.Onlara iyi bir kocanın eşini asla incitmeyeceğini fakat bazen destek ve kuvvetini deneyecek davranışlarda bulunacağını(ki ben bu kısmı anlamadım anlayan açıklasın lütfen:D)anlayacak duyarlı bir zeka verdim.
Tek zayıflık olarak kadınlara bir gözyaşı verdim...
Tamamen kendilerinin sahip oldukları,ihtiyaçları olduğunda kullanmak üzere...İnsanlık için bir gözyaşı..''diye cevapladı.
Kadını güzel yapan şey ne saçıne vücudu ne de kendini ne şekilde taşıdığıdır.Kadını esas güzel yapan sevgisini paylaşabilmesi,fedakarlığı,sorumluluğu,anlayışı(tamam bazen anlayışlı olmadıkları da oluyo kabul edelim bunu:D)sadece bilgi değil aynı zamanda kalbe yönelik aklıdır.


Dip Not:Kendi Kutup Yıldızını Bul ,kitabından alıntıdır arkadaşlar...

Yorumlar

sihirlisepet dedi ki…
aynen katılıyorum.bravo...bide sabırsızlıkla bekliyorum,erkekler bütün bunları ne zaman anlayacaklar diye...
Pabuc dedi ki…
@sihirlisepet bana kalırsa asla anlamayacaklar..kadım erkek arasındaki bu anlayamama durumu biteceğe benzemiyo:) malum zıt kutuplarız ve zıtlıklar birbirini çeker:) sevgiler...
erkan bal dedi ki…
ömrünün uzunca bir kısmını kadınları anlamak yolunda heba eden ben bile. bir müddet sonra "hikmetinden sual olunmaz rabbim ama kadını neden yarattın? hikmetini bilemedim" demişsem binbir tevbe ile. bu konuyu azıcık da kadınlar düşünmeli derim naçizane... biz mi çok anlayışsızız sizler mi işi zora sokuyorsunuz:)
cografyacı dedi ki…
iyi bir kocanın eşini asla incitmeyeceğini fakat bazen destek ve kuvvetini deneyecek davranışlarda bulunacağını anlayacak duyarlı bir zeka verdim. :)
sanırım erkek severde döverde anlatılmak isteniyor. hani erkek döverse kadın bundan pay çıkarsın gibi..Ben demiyorum yazı öyle diyo :)
Pabuc dedi ki…
@The İ.O,dimek öyle ''kadını neden yarattın he'' şşş duyun İbrahime hayran olan kızlar:)))Allaha sorduğu soruya bakın:))bi üst yorumda yazdığım gibi bu anlaşamama durumu kıyamete kadar sürer...

@mehmetadin,blog kardeşi güzel insan ben de öyle düşünmüştüm de işime gelmedi anlamış gibi yapmak:)Sen açıkladın iyi oldu:)Ben bu yazıyı yazıp da sonunda o cümleyi koyan yazara ne diyimmm...(tepesine kurbağalar yağsın) bildiğim en güzel beddua buydu:)))
Sağlıcakla kalınız...
aaa bakkk ben çokk ağlarım :) severim ağlamayı..Ne zaman eşime yaptırmam gereken bişe olsa hemen ağlarım..Bu biraz duygu sömürüsüne girsede :) en azın dan can sıkıcı sebebsiz bir ağlama olmuyo..;)
İ.x.İ.r dedi ki…
Valla aldım kardeşimi karşıma okudum debepe :D
Pabuc dedi ki…
@i.x.i.r ,iyi yapmışsın inş beynine kazımıştır okuduklarını kazımadıysa da sen yardımcı ol:)))

@siyahkelebek, ağla kız ağla nasılsa erkekler duygularını belli edemiyorlarmış sen onların yerine de ağla:) ohh olsun..

yorumlar için tşk
İ.x.İ.r dedi ki…
d.b.p ödülün var:)
Adsız dedi ki…
ceeeeee :)
absalom dedi ki…
siyah kelebek doru sölüyo :))

kadının en etkili silahı gözyaşlarıdır...

der emin amcam...

ayruca bunu yazan kelebek vatandaş bu konuyu nerden bilio?
yanında mıymış adam cennete gidince...

yareppim ya.

:)))
absalom dedi ki…
arkadaş kelebek değilmiş...
kutup yıldızıymış..
pardön...

:)

allah söletti galiba kelebek kısmını...

:)))
Ramazan dedi ki…
Yorumunuzu girin...Yazı büyük ihtimal bir erkek tarafından yazılmış aglamak fıtratında var olan merhametin sevginin şefkatin ortaya çıkmış halidir bunun için erkek kadın ayrımı yapmak erkek egemen inancında erkekler aglamaz miti yüzünden sadece kadınlara izin verilmiş erkekte aglar bundan şüpheniz olmasın dayanıklılık konusunda haklı kadın acıya daha dayanıklıdır ama güç yönünden erkekten zayıftır kadın korunmaya kollanmaya sahiplenilmeye muhtaçtır erkek korumaya sahip olmaya zorunludur kadını dövmek islami degil ataerkil bir kültürel inançtır kadını dövmek zayıf karakterli erkeklerin zaafıdır diger önemli nokta kadını anlama yükü hep erkege yıkılmış bi zahmet birazda siz ucundan tutun beraber cözelim bu sorunu çünkü kadın detaycıdır erkek bu detayların içinde boguluyor zaten kelime haznesi az birde burdan darbe yiyince erkekler kadını anlamıyor diye kocaman bir sorunla başbaşa kalıyoruz birde detaya gırmeden fazla kelime üretmeden derdinizi anlatmaya çalışın tamam önzesileriniz kuvvetli zekanız yüzlerce kelimeyi derleyip toparlayıp düzene sokuyor anladık ama elinsaf bizlerde kısa cümlelerle bir çok sorunun üstesinden geliyoruz sadece orta yolu bulup ucundan tutuverin bi zahmet erkeklerde kadınları anlayabilsin adamlar kitabını yazacaklarını iddia edip duruyorlar kolay zannediyorlar kadını anlamayı.
Pabuc dedi ki…
Hayatta kolay hiç bir şey yok ki bu kolay olsun az bi zahmet edip uğraşın erkekler de :)
Yorum için teşekkürler Hocam

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK