Ana içeriğe atla

Munafıklıktan sana sığınırız Ya Rabbim!

Neden Mslümanları eleştiriken hiç kimsenin sesi çıkmadığı halde munafıkları eleştiriken herkes Alim kesiliyor..şimdi bu sorum @ASR-I SAADET , @! muhaber.net, @SUFİ SAJA 'ya bana munafıklıkla ilgili belirtileri yazar mısınız?Bir insan hem Kur'an okuyup hemde karşıma geçip ''Kur'an da bazı ayetler geçerliliğini kaybetmiş hikayelerden ibaret bence kaldırılmalı''diyorsa benim bakışım ne olmalı ...
beni bu munafıklık hakkında bilgilendirirseniz sevinirim...kafirle tartışmak kolay bildiklerinizi anlatırsınız o iman eder ya da etmez kalbine kalmış..ama bazıları var ki siz doğruyu anlattığınız halde(ki doğru olan Kur'an-ı Kerimdir)sizin dediklerinizi sadece dinlerler ama sonra benim dedem de hacıydı diye başlarlar ve sizi sustururlar kendi yanlışlarını kabul etmedikleri gibi sizi de yobazlıkla suçlarlar..

Yorumlar

Quaresma7 dedi ki…
Münafık, içinden gerçek manada iman etmiş olmayan fakat o görüntüyü veren kimsedir. Kısaca böyle tanımlayabiliriz. Zaten Kur'an'da insanların üç kısma ayrıldığı söylenir. Mü'min, kafir, münafık. (Bakara, 2/1-20). Daha genel alırsak Münafıkları iki gruba ayrılırlar.

Birincisi İtikadi Nifaktır. Bunlar dünyada Müslüman muamelesi görceklerdir fakat ahirette ne oldukları ortaya çıkacaktır. Kur'an kafirlerden daha dipte olacaklarını söyler ( Nisa, 4-145).

İkincisi Ameli Nifaktır. Yani, bazı davranışları münafıklığın işaretidir fakat müslümanlıklarında herahangi bir nifak yoktur. Burda meşhur hadisi örnek gösterebiliriz. "Münafığın alâmeti üçtür: Konuştuğu zaman yalan söyler, vadettiğinde vaadinden döner, kendisine birşey emanet edildiğinde emanete hıyanet eder" (Tirmîzî, Îman, 14). Örneğin yalan kötü bir alışkanlıktır ve hadiste gösterildiği gibi münafıklığın alametidir. Fakat her yalan söyleyen münafıktır diyemeyiz. Ancak şöyle söyleyebiliriz ki "Ameli Nifak" sayımız arttıkça ( daha fazla münafıklık belirtisi görüldükçe) İtikadi Nifak denilen noktaya doğru hızla yol alırız.

Kur'an'da ki Münafıklıkla ilgili ayetleri özetleyip konuyu kapatayım.

Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiğinde; "biz ıslah edicileriz" derler" (Bakara, 2/ 9-13)

Kendilerine "Müslümanların inandıkları gibi inanın denildiğinde; "biz de o beyinsizlerin inandığı gibi mi inanacağız?" deler. İnananların yanına geldiklerinde "Sizinle beraberiz", Reislerinin (Şeytanın) yanında oldukların "biz onları aldattık" derler ve alay ederler.

İman ile küfür arasında gidip gelen münafıklar, bazen Allah'ı ahtırlar gibi yaparlar. Fakat Allah'a gösterişte bulunurlar. Namazada üşenerek kalkarlar. (Nisa 4/142-3)

Kalbinin verimsiz toprak gibi odluğu söylenir. (Araf 7/58)

Dönektirler, menfaatlerine göre hareket ederler. (Nisa 4/141) "Peygamberin yanına sadaka verinde öyle gelin" denildiğinde, kaçarlar. (Mücadele 58/13)

İnsanları Allah yolundan döndürmek için yalan yere yemin ederler. (Münafikun 63/2)

Münafıklar, Allah'ı unutup cimrilik yaparlar. (Tevbe 9/67)

Peygambere inandık, itaat ettik derler (Münafikun 63/1). Öte yandan Peygamber'e düşmanlıktan konuşurlar (fısıldaşırlar) {Mücadele 58/9-10}

Ebedi cehennemlikdirler. (Tevbe 9-67)

Kötülük yapınca sevinirler, yapmadıkları şeylerle övünürler. (Alİ İmrAn, 3/188) Bununla ilgili bir hadis yazcaktım. Yazıya başlarken aklımdaydı şimdi unuttum.=)

Kur'an'ı Kerim ayetleriyle alay ederler. (Nisa, 4/140)

Bu konuda Peygamberimize'de şöyle söylenmiştir. Münafıklar için teve etsen de etmesen de birdir. Allah onları affetmeyecektir. (Münafikun 63/6)

Çok çok daha uzun yazabilirdim ama elim kolum bu kadar izin verdi. Her türlü imla ahtası mevcut olabilir, çok hızlı yazdım üzgünüm. Minimum özet oldu. Umarım istediğini buluşsundur. İstersen yazıyı bloğunda yayımlayabilirsin.
allımorlu dedi ki…
s.aleykum,öncelikle Amin diyorum.ameli münafıklık alametleri günümüzde malesef bir çok müslüman erkek yada kadında mevcut,bunun kaynağı yeterli bilgi birikimine sahip olmayan bireylerin,din alimleri yahut din konusunda uzman kişi olarak medya tarafından tanımlanan ilahiyat mezunu olmalarının haricinde başka üstün vasıfları olmayan kişilerin, dini emirleri ve vecibeleri güne uyarlama gereksinimlerinin sonucudur diye düşünüyorum.

ayrıca dini konularda bilginin tek doğru kaynağı Kuranı-kerim ve Sahih
Hadislerdir.günümüze uyarlanıp,'burda bu kastediliyor' diye sunumlarla insanların dini hassasiyetlerinin körleştirilmesinde ve ameli münafıklık konusunda bir kapı aralanmasına sebep olunduğu görüşündeyim.

dini bilgilendirme yapan kişilerin,
manevi bir üstünlüğünün olmaması ve insanların her duyduğunu araştırmadan kabul etme eğilimi,
gibi faktörler bu durumu kronıkleştiriyor.

çok önemli bir konuya değinmişsiniz,o kadar çok şey var ki söylenecek...
Pabuc dedi ki…
waslm, şunu da söylemeden geçemeyecem her ne kadar islam hakkında hiç bilgisi olmadan duyduklarından yola çıkarak kendii kafasına fetvalar veren alim(!)kişiler kadar bazı bazı ilahiyat alim(!)LERİNİN DE İNSANLARI YANILTMALARI KİŞİYE ZÜMREYE GÖRE FETVA VERMELERİ DE İNSANLARIN AKILLARINI KARIŞTIRIYOR..BELKİ DE HYRLISU BU BELKİ İNSANLAR ARTIK BİLGİYİ SADECE KİŞİLERDEN ALMAKTANSA KURAN VE HADİSLERİ OKUYARAK ALMAYI DENERLER...
Quaresma7 dedi ki…
Kesinlikle haklısın fakat; Kur'an ve Hadis üzerinden bilgi veren alimler çokça var. Yani bir konu için: ".... böyledir" çünkü Peygamber Efendimiz .... yapmıştır veya söylemiştir şeklinde misaller vererek konuyu anlatma yoluna giden alimler takip edilmelidir. En başta Nihat Hatipğolu olduğununu söylememe gerek yok zaten.
Pabuc dedi ki…
Hihat Hatipoğlu evet,Mustafa islamoğlu,Hayrettin Karaman,Doç. Dr. Mustafa Karataş ve bunlara benzer doğru ilim adamlarının asla hakkı yenemezz ,Rabbim onlar gibi alimlerin sayısını arttırsın...
ELİF dedi ki…
Bazı insanlara tanık oluyorum.Namazı millete göstere göstere kılıyor ve anlatıyor..
İçindede fitne fesat...
Başka insanların kuyularınıda iki ezan arasında diliyle kazıyor...
Yazık çok yazık...
Allahım böyle insanlardan korusun bizi...
Kalbi ve yüreğinde iyilik güzellik olan insanlarla karşılaştırsın bizi...
hjhlp dedi ki…
@muhaber diye emr olunmuşum:

ben eleştiriyi bıraktım. ne müslümanları, ne münafıkları, ne kafirleri....

sonra kendimi de eleştirmiyorum. ben münafığım, klasikleşmiş oto-kontrolüne de (!) girmeyeceğim...

çünkü içimde 30'umdan sonra şüpheler oluştu. bir sürü süpheler içindeyim. kimseye açamadığım şüpheler, o yüzden münafıkları sorgulayamıyorum... herhalde üstüme alındığımdan olmalı bu...

ehli sünnetten çıkmış olan mutezile tefsirin bir numarası, imam zamehşari, ölüm döşeğinde "keşke babaannemin imanı üzerine ölseydim" demiş... aynı şekilde hz. peygamber, ahirzaman'da en geçerli imanı, ihtiyar kadınların imanı olarak müjdelemiş...

yani ben saflığımı kaybettim. eleştiriyi bıraktım.

zaten münafıklığın alameti olan şeyleri karizma ve allı zaten çok güzel yazmışlar...
Pabuc dedi ki…
@Elif...den ,biz varolduğumuz sürece riyakarları görecez gerçek muslümanları da görecez kendimizde bir çok hatalar yapacaz ve inş töbelerinide yapacaz..
ya benim fikrimce önce insan olalım ve aczimizi bilelim ,riya yapıp kimi kandırırız sadece kendimizi..Allahım bilerek bilmeyerek yaptığımız tüm hatalarımız affetsin inş
@muhaber hocam lütfen asla emir değil sizlerin bilginizin bnden fazla olduğunu düşündüğüm için size sordum..
Ayrıca BAKARA suresinin ilk 16 ayetini okuyunca insan kendinden şüphe ediyor daha çok korkuyor..bn hem kendim için hem de bu sayfayı okuyanlar için gündeme getirmek istedim konuyu..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK