Ana içeriğe atla

Bu ne perhis bu ne fasulye turşusuuuuu

    ...bi dost un blogundaki yorumların birinde gözüme takıldı sonra da aklımdaki bi soruyu yine yeniden sorasım geldii burdan tüm bilenlere beni bilgilendirebilecek zatı muhteremlere..
   Filistin katliamı zamanında bir çok mailler aldık şu şu malları boykot edin almayın diye hatta bunu msn yazısı bile yaptık,sonra cemaatlerde bulunan dini bilgileri bizlerden fazla olan(!)insanlar tarafından uyarıldık ''lütfen şu şu ürünleri almayın şuralardan alışveriş yapmayın...v.b''tamam bişey demedik elimizden geldiğince o kurşunlarda bizlerinde katkısı olur korkusuyla cola içmedik,o markalardan çikolata yemedik,o markalarla temizlenmedik eşyalarımızı da temizlemedik...v.b karınca misali gayret gösterdik kendimizce...buraya kadar sorun yok sonra gel zaman git zaman katliamdan (çok az bir zaman )sonra aaaa bir de baktık ki bu bize şunu almayın bunu yapmayın diyenlerin kanallarında ''bu almayın,içmeyin ,yemeyin..v.b''dedikleri ürünlerin reklamları vızırrr da vızırr işliyo ,ne iş bu..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...Bunu bir bilene(!) sorunca bana ne dedi ''önemli olan o insanların reklam yapması değilllll sizin almamanızz''hadi canımmmmmmm sen deveyi hamuduyla götürecen ama ben almayacam ,sen de bi zahmet boykot et de bana akıl verme bariiiii....kim ne yapacağını çok iyi biliyor en azından bilinçli insanlar nerde ne yapacağını bilir olarak değiştireyim ama birilerinin çıkıp bana ikiyüzlilik yapmasına bu bünye dayanamıyor..yine sinirlendimm..
   Bildik bir örnek vardır ,''müslüman önce davranışlarıyla örnek olur insanlara sonra ibadetleriylee'',siz sözünüzde özünüzde bir olursanız birileri sizi örnek alır ..siz sözünüzde başka işinize geldiğinde başka olursanızz kusura bakmayın benim gibi devenin_bale_papucu bile inanmaz sizin samimiyetinize( bu babamda olda değişmez)bu her konuda böyledir...
   Şimdi haksızsam lütfen haksız deyin ama haksızlığımın nedenlerini de söyleyin...
   Sağlıcakla ve samimi bir sevgiyle kalın ....

Yorumlar

Bugra dedi ki…
Tüm içtenliğim ve samimiyetim ile alkı$lamak istiyorum. Güzel bir yazı olmu$, ellerinize sağlık..

Mutluluklar.
Pabuc dedi ki…
teşekkür ederim yorumun için, keşke yazdıklarım doğru olmasa keşke herkes içi dışı bir olsa... sağlıcakla kalınız ...
bi dost dedi ki…
çok doğru söylüyosun, o reklam olayını acayip kınadım ...
şirinem dedi ki…
Çok doğru yazmışsın canım ama ne yazıki etrafına bir bak bu örnek okadar çok ki kimseninde ağzını açası yok ne güzel bir milletiz sessiz sakin söylenecek başka ne var kalemine yüreğine sağlık doğrular herzaman söylenebilmeli .
Pabuc dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pabuc dedi ki…
Biri bana dinle ilgili ahkam kesiyorsaa önce onun yaşayışına bakıyorum kimi örnek alarak yaşıyor bu insan...Ki zaten örnek alması gereken KİŞİyi örnek alıyorsa dedikleriyle yaşadıkları doğru orantılıdır..yok eğer bana dinin doğrularını söyleyip kendisi işine geldiği gibi yaşıyorsa hiç kimse kendini yormasın...yorum için teşekkürler @bi dost ve @şirinem..sağolun varolun inşaallha..
hjhlp dedi ki…
Mesela, bu ürünlerin ve istanbul ve ankara baş toptancı ana dağıtıcısı bizden birisi... Ve o kadar çok zekat veriyor ki.... O kadar iç içe geçmişiz ki...

Hep tek yönlü düşünüyoruz. Geçen bir toplantıda, bir abimiz vakit gazetesi satmayan marketin müdürü ile tartışınca demiş ki "paranın yeşili kırmızısı olmaz azizim"

dedim ki ona "sana, sizin marketler içki satmıyor deseydi, ne diyecektin?"
Pabuc dedi ki…
iç içe geçmişiz ki demişsiniz ..bu ne kadar doğru bir durum bn bilemiyorum bunların doğruluğunuda yine sizler(din hakkında bilgisi olan kişiler versin)
Biri çıkıp desinki ''sizin din kardeşlerinizi öldürenler alış veriş yapmanız caizdir ya da değildir''Bunun cevabını verebilcek bir kaç kişi biliyorum ve ben onların doğruarını akıl süzgecimden ve kalbimden geçirerek kabul ediyorumm....Ama kimse gelip bunları almak caiz değildir dedikten sonra kendisi ordan para kazanmasın bu ikiyüzlülüğü yapmasın..

Benim için değişen bişey olmayacak ben halaa içki satılan yerden alışveriş yapmamaya gayret sarfedecem ve bazı markaları almayacam benim lafım ''bilmişlik yapıp akıl verirken kendi uygulamayanlara''
Sağlıcakla kalın @muhaber hocam....
Rastmekanı dedi ki…
Herkes kendine müslüman,herkes kendi çıkarının peşinde... Bazı medya kuruluşlarını bende kınıyorum reklam seçimlerinden dolayı.. Güzel bir dertleşme olmuş yüreğine sağlık DBP
Pabuc dedi ki…
2 kanal kaldı güvenerek izlediğim ..onlarda da bi yamuk:)) görürsem televizyon olayı benim için kapanmıştır:)) bir daha yeni kanal açılsa da izlemem:))
Rastmekanı dedi ki…
Daha da ekran başına gelmem diyorsun yani:)
mit dedi ki…
Televizyon olayı beni için yıllar önce bitmişti. Bu anlattıkarın da buna sebep olan nedenlerden sadece biri. Diğerleri mâlum... Psikolojik bozukluğa neden olan haberler, dinden imandan çıkaran magazin programları...

Geçen gün Ziraat bankasında bir poster gördüm. Üzerinde "Gazze ağlamasın" yazıyordu. İster istemez düşüncelere daldım, geçtiğimiz aylarda yapılan kampanyaları hatırladım. Ortalık ayağa kalkmıştı. Sonra ne oldu? Savaş bitti bitmesine ama oradaki evsizler hala evsiz değil mi? Açlar hala aç değil mi? Yetimler öksüzler ne oldu? Savaş bitti de herşey normale mi döndü? Ne çabuk unutuldu, unutturuldu Gazze halkı...
Pabuc dedi ki…
herşeyi çok hızlı tüketen bi millet olduk sevgileri tükettğimiz gibi acıları da hemen tüketip bitiriyoruz sanki hiç bişey olmamış gibi hayata devam ediyoruz..
Zeugma dedi ki…
Yazı gerçekten çok güzel. Dikkat çekilmek istenen yer çok önemli.
bu ülke aşağı yukarı her konuda böyle. Baştakiler, patronlar, fabrikatörler dokunulmazlığı olan yaratıklardır, karışmayın efendim.Onlara hak size size müstehak..
Bu arada fazla ilgisi yok gibi görünse de burada motosikletiyle evlere dini gazete dağıtan birinin küçük bir kıza tecavüzden tutuklandığını da ekleyeyim..
Eline sağlık canım, iyi ki yazmışsın..
Sevgiler..
aman anacım bana dinimi öğreten müslüman olsa. zaten ben bu boykot olayında çok ileri gidenlerden ve saçmalayanlardan hiç hazzetmiyorum. ona bakarsan bazı konularda resmen sömürge ülkesiyiz. hiç bişe kullanmayak geberek o zaman!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK