Ana içeriğe atla

Nerede Bu Devlet !

Sevgili Günlük..

Öncelikle bu fotoğrafı reklam olsun diye paylaşmadım bilmeni isterim amacım daha sıradan bir mesaj içindi..Bir ayakkabıya araba taksiti gibi para vermedim, verebilecek durumda değilim, olabileceğimi de hiç sanmıyorum !

Kısa ve öz :zengin değilim olmam mükün değil olmak da istemedim/istemiyorum da zaten ! işte bu yüzden evim yok ama küçük ve şirin bir köy evim olmasını istemekten de kendimi alamıyorum . Para olmadığı için de benimkisi şimdilik hayalden öteye gidemiyor.Benim gibi hem evinin olmasını isteyen hem de kapitalizmin gönüllü kölesi olmak istemeyenler için devletimizin ya da -o çok dindar- ticaret insanlarının  projeler üretmelerini temenni ediyorum . Sırf bu yüzden yazıyorum bir gazeteci edasıyla ! "Biz de bu ülkenin insanıyız bizim de taksit ödeyebilecek azıcık paramız var ama faize bankaya bulaşmak istemiyoruz helal rızkımıza haram karıştırmak istemiyoruz kardeşim!" diye bağırıyor iç sesim ama duyan kim !

Bakınız gerçekten zorda kalıp banka kapılarına muhtaç bırakılanlara sözüm yok (kendi hataları varsa oturur kendi hesaplarını kendileri yapar) ama günümüzde her bişeyler ihtiyaç dahilinde görüldüğü için herkes bankaların gönüllü kölesi olmuş durumda ben ise aylık alış verişimin (günü gününe kesildiği halde) helal haram telaşını yaparken birileri araba modelini değiştirmek istedikleri için kredi çekiyorken diyorum ki " Bunda bir tuhaflık var!"  Ev ihtiyaç evet çünkü kiralar korkunç rakamlara ulaştı ama bir yandan da herkesin evi olacak diye bir kural yok ki dinimizde ! Hele hele arabanın olması olmazsa olmaz değil ki ! Nasıl bir mazerek üretilebilir ki kredilere bilemiyorum.... Zaten konu da benim faize bulaşmadan ev alabilme temennimdi şimdi krediye kayarsam işin içinden çıkamam ,ben bir U dönüşü yapıp asıl konuya döneyim !

Şimdi benim isteklerim şu; Evim olsun istiyorum ama:
Asla araya bankalar girmesin
Kredi çekmek zorunda kalmayayım
Tokinin çok katlı konserve kutularında da oturmak istemiyorum
Hiç bir şekilde faize de bulaşmayayım! Evet tamam "Sen de çok şey istiyorsun!" dediğinizi duydum ama ben de vergi ödeyen vatanını milletini seven biriyim  ev almak benim de hakkım olamaz mı bu kadar mı zor yani bu durum !

Toki madem ev yapabiliyor neden az katlı (mesela  iki katlı) evleri de uygun fiyatlara yapıp halka vermiyor; şöyle en faizsizinden ve ucuzundan ! Yok yani kat çıktıkça fiyat mı düşünoy anlamıyorum ki bi de sanki Toki binalarını şehrin merkezinde milyon dolarlık arsalara da yapmıyorlar !!! Herkes Devletten bir şeyler bekliyor ben de şimdilik bunu bekliyorum :" Faizsiz taksitli ev Projesi" Söz veriyorum taksitlerimi hiç aksatmadan ödeyeceğim ! Hadi herhangi bir köy yerinde olabilir ev ona da razıyım .Benim gibi düşünen çok kişi olduğundan da eminim ; faize bulaşmaktansa kira ödemeye razı olan !

Beton yığınlarına binlerce lirayı vermek de aslında sinirlerimi bozmuyor değil ! Bir ev kaça çıkıyor bilmiyorum (Belki 100 bin lira belki ikiyüzbin lira bilemiyorum) ama ne hikmetse buna rağmen en ucuz ev fiyatı 250 bin liradan başlıyor) iki katlı bahçeli evlerin (Villalardan bahsetmiyorum !) fiyatları ise çok daha fazla ! Bunlar nasıl oluyor inanın anlamıyorum.. Size bir itirafta bulunayım elimizde biraz para vardı ve onunla arsa aldık ve bir süre sonra X fiyata aldığımız arsanın fiyatı Y fiyatına çıktı hemde durduğu yerde çünkü yaşadığım şehirde  yıl içinde ev fiyatları abartmıyorum % 100 arttı haliyle bunlar arsalara da yansıdı . Ev fiyatlarının artmasını da açılışı yapılan Üniversite kampüsü ve OsmanGazi köprüsü sağladı ne kadar trajikomik bir durum değil mi ? Bana tuhaf geliyor bunlar, sanırım ben de ticaret kafası yok ben hep insani tarafından bakıyorum herşeye ...

Kapitalizmi kötüleyip duruyoruz ya heh işte onun büyümesini  de biz kendimiz sağlıyoruz sanırım, hatta: Müslümanı, Hristiyanı ,Putperesti hep beraber ! Ha bu arada Müslümanı derken istatistiği verilen 1.5 milyarlık kesimden bahsediyorum Kuranda bahsedilen ve Kurana göre yaşamaya çalışan Müslümanlardan değil....

 Allah yardımcımız olsun ,biz niyet edelim inşaallah bir gün bizim de isteklerimiz gerçekleşir...


Yorumlar

Begonvil Sokağı dedi ki…
Ben telefon almak için bile kredi çekenler olduğunu duydum ama hala inanmıyorum. Öyle şey olur mu diyorum ama bankların her fırsatta şuna da kredi şeklindeki reklamları bir arz talep durumunu anlatıyor. Keşke faiz konusunu gündeme getiren olsa öyle ki tartışmaya bile gerek olmayan gerekliler içinde gibi algılanıyor. Ve toki ismi sevimli ama kendisi sevimsiz kuruluş. Devlet vatandaşa destek için makul standartlarda ama çok kişiye ulaşmak hedeflemeli ama toki kariyer yapmak isteyen hırslı bir girişimci ruhunda. Ve evet kır havasını istiyorum yapın alt yapı ve bağlantı yollarını bunu talep eden vatandaşa da lüks kaygısı olmayan sağlam evler yapın onlar kendi kafasına güzelleştirir. Beton yığınlarına dünyanın parasını vermek için yarışanlar çoğunlukta demek ki düzen böyle gidiyor. Bir banliyömüz bile yok dedikten sonra modern şehir kavramı tam olur mu? Elinize gönlünüze sağlık..
Pabuc dedi ki…
Millet köylerini terk ediyor diye veryansın ediyoruz ben razıyım köylerin birinde (mümkünse Yaşadığım yerde bir köy) köy evleri yapılsın ( lüks istemiyoruz ) ben giderim köye ; köyler de şehirlere bir araba uzaklığında artık sanki Toki çoklu katları şehrin merkezinde de !!!!.
Ramazan dedi ki…
Yorumunuzu girin...Toplumun kanayan yaralarından biri.Bir zamanlar Demirel bu sıkıntıyı oy avlamak için kullanmıştı "Herkese 2 anahtar"kampanyası.Arkadaşım anlatıyor "Daha çocuktum nasıl sevindim havalara uçtum artık bizimde bir evimiz ve arabamız olacak"diye ne gariptirki sadece çocukların inanacagı bu masallara büyüklerde inanmış olacakki 7 defa gidip 6 defa iktidar oldu sayın Demirel.Sayın Davutoglu bir müjde vermişti faizsiz ev diye.Bankaya gidip konut hesabı açtırıp 5 sene herkes durumuna göre aylık para yatırıp 5 yıl sonunda devlet bu paranın üzerine %15 daha ekleyip ev alma imkanı cazip gibi gözüküyor peki bu mümkünmü hayır.Türkiyede enflasyon ve konut fiyatları artarken biriken parayla ev almak sadece bir hayal.Tek faydası ev bahanesiyle vatandaşa para biriktirme imkanı veriyor ancak biriken bu paranın alım gücü 5 sene önceki alım gücünün çok altında kalıyor ancak bankalar bu işten köşeyi dönüyor biriken para faiz derdi olmayan insanlara kredi olarak veriliyor banka senin paranla para kazanıyor hani derler ya vatandaşın agzına bir parmak bal sürmek gibi.Bu sorunu aşmak zor gibi sistem yahudi düzeni üzerine kurulu faiz enflasyon dolar petrol altın sarmalı içinde ve vatandaşın doymak bilmeyen hırsı ve insafsızlıgı konut hayalini(faizsiz)sadece bir utopyaya dönüştürüyor.Umut dünyası belki bir gün bu hayallerde gerçek olur.Köylere ev fikri bu proje süper devlet bu işe el atsın arsa benden ilk talep benden destekliyorum bu işi yüksek volümden dile getirmek lazım neden olmasın Kararlı kardeşim.
Pabuc dedi ki…
Ramazan Hocam, zaten şehir hayatında gözüm yok köyde ya da şehirden uzak bir yerlerde evim olsa daha ne isterim... Allah büyük belki bir gün bunlar da gerçek olur köy evi yapmak devlete zor olmamalı...
Profösör dedi ki…
İmece usülüyle ev yapayım birbirimize. Faize bulaşmadan.
Pabuc dedi ki…
Güzel fikir Mehmet Hocam da ev alacak kadar çok güvenilir kişiyi bir araya nasıl getireceğiz ? :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK