Ana içeriğe atla

Neden mi Bu Haldeyiz !

Konuştuk, tartıştık,yazdık ..düşündük taşındık sonra etrafımıza baktık yine düşündük ,sinirlendik, üzüldük ve bir çok sonuca vardık.Hepimizin şikayetleri var, özellikle güzel dinimizin yanlış yaşanıyor olmasından dolayı.Gerçi çoğunluk bunu kabul etmiyor ama Kur'anı bir defa okumuş olanlar az çok fark ediyorlar ne tür bir yanlışın içinde olduğumuzu.Yanlışlarımızı yazsak buradan Ağrı'ya yol olur mu ? Yalova'dan bakınca Himalayalara bile yol olur gibi geliyor bana.. ama yanlışın neresinden dönülürse kârdır hesabı ben yine de ''Her şeye rağmen '' Tövbe kapısının açık olduğunu hatırlatarak listeme başlayayım. Eksiklerim olacaktır ki Himalaya dedim, uzun yol dedim o kadar çok cümle kurmam zaten mümkün değil! Başlayayım, elbet tıkandığım yerde devam ettirenler çıkar...

- En büyük eksiğimizin ne olduğu malumunuz ; Kur'andan uzak yaşantımız. Zaten sorunun başı sorunun en büyüğü olunca hatalar zincirleme gidiyor durdura bilene aşk olsun !

-Okumadığımız kitabımızın dinini yaşadığımızı söylememiz de ayrı bir komedi (traji komiklerinden )

-Kitabı okusak da anlamayacağımızı söylerken, kaynağının ne olduğunu bilmediğimiz bilgilere körü körüne (sormadan sorgulamadan) inanmalarımız var bir de ; karşısında ne deseniz dinletemediğiniz !

- Rabbimiz Kitabında belirtmediği halde beşer tarafından üretilmiş ''helal'' ve ''haram''larımız var ; aklın mantığın kabulde zorlandığı !

-Allah adına hüküm veren cesurlarımız var mesela ; namaz kılan birinin yanına usulca sokulup ''Namazın kabul olmadı!'' diyebilen ya da ''Sen Cehennemliksin!'' diyebilen Cesurlarımız ; Allah'tan korkmazlarımız !

-Dini futbol takımı tutar gibi yaşayanlarımız var bir de ; en büyük taraftar bizim taraftar diye başka taraf tanımayan ve görmeyen !Her biri kendi takımına (hizibine) adam toplayan fanatiklerimiz; üstelik yaşadığı dinin sağlamasını Kur'anla hiç yapmamış olan !

-Müslüman olduğuna her zaman vurguladığı halde  yalan söyleyen, sahtekarlık yapan, tartıda oranı zerre önemsemeyen, yetimi kollamayan, keser elinde ''Rabbena hep bana! '' diyen Müslüman/cıklarımız !

-Ben de Müslüman'ım dedikten sonra; kılık kıyafeti kendine uymuyor diye onları dışlayanlarımız, Kur'andan ayetleri çıkaranlarımız, Kur'andaki kıssalara masal deyip hükmü kalmadığını söyleyip Kur'andan çıkarılmalı diyenlerimiz, dedesinin nenesinin de dindar olduğunu söyleyip 24 saat Müslümanlara hakaret edenlerimiz, ''Adalet de, özgürlük de bize kadar be haci !'' diyenlerimiz var !

-Açlıktan ölenlerin var olduğu Dünyada altın klozetlerde şey edenlerimiz var akla ziyan ! Harama kılıf bulup paşa paşa yiyenlerimiz ,zekatı kısa kısa kırkta bir bile vermemek için kırk takla atanlarımız var !..

-Peygamberimizin hadisi diye kendi nefsine uygun sözleri okuyup okuyup bunlara insanları inandıranlarımız var . Karşı çıkanları da fasıklıkla itham eden kalabalıklarımız var bizim; bir emirle her hangi birine kolaylıkla iftira atabilecek ! Ağza alınmayacak şeyleri Peygamberimiz demiş/önermiş diye anlatan ve kendine şeyh/Hoca denilen neyin alimi olduğu belli olmayan ulu(!)larımız var !

-Ahirette insanları Allah'tan korumak için(!) şefaatine inanılan ulaşılamaz mertebelerde zatlarımız var;kimsenin üzerine toz kondurmadığı ,eleştirilemez(!), Cennetlik olduğu hesaba çekilmeden belli olduğu sanılan muhteremlerimiz !

-Peygamberini sevdiğini söyleyip Onun ahlakından bihaber olanlarımız ; sevgiyi kıyafetini giymek ZANnedenlerimiz...

-Düşünsenize ''Kur'an okuyun, dini Kur'andan öğrenmeliyiz''diyenlere ''Sapık!'' diyenlerimiz var bizim!

Şimdi sorarım size bize başka düşman gelir mi ? Biz zaten düşmanlarımızı içimizde barındırıp büyütüyoruz, başkalarına ne hacet ! Ya yaptığımız ibadetleri başkalarına karşı kendimizi üstün gösterme aracı yapmışız daha ne olsun ! Namazı neden kıldığını bilmeyen insanlar olmuşuz başka üzülecek konu olmasa da olur ;oturup ağlamamız gerek buna. İslamın şartlarını 6 bin küsur ayet varken 5'e indirgemiş ümmet olmuşuz bize başka kim ne etsin !

Gönül istiyor ki hiç değilse doğruyu söyleyenleri kötülemeyelim onları dinleyelim de aklımızı başımıza alıp Kur'an okuyalım (tamam farkındayım çok şey istiyorum ) ama başka çaremiz yok. Halimiz malum, Kur'andan uzak yaşadığımız dinin ümmeti (hatta insanlığı) ne hale getirdiğine hepimiz şahidiz. Kimsede güven kalmamış, ümit kalmamış bu ne korkunç bir ruh hali. Zulüm deyince Müslümanlar geliyor insanların aklına; zulmeden de zulüm görende Müslüman diye biliniyor ! Nasıl mı oluyor bu ; iki gün üst üste haberler izlediğimizde anlarız nasıl olduğunu.

Ben öyle iyi yazan biri değilim sadece duygularıyla hareket eden sıradan biriyim ve sıradan bir şekilde dile getirdim üzüntülerimi. Birileri Mesih bekleyedursun; bu zulmü, adaletsizliği, bizim geri kalmışlığımızı düzeltmek için...Ben biliyorum ki bizi bizden başkası düzeltemez .Kimse kimseyi ve kendini kandırmasın her birimizde hata var ki bu alem bu durumda. Kimseyi suçlamaya da hakkımız yok, hatta şeytanı bile ! Çünkü o verdiği sözü yerine getiriyor peki biz ne yapıyoruz ? Biz hiç mi söz vermedik Rabbimize ! Fıtratımızdaki imanı bile koruyamadık mı diyeceğiz huzura vardığımızda ! Kitabına sahip çıkamadık, üç günlük dünyada Sana kul olmayı başaramadık Rabbim mi diyeceğiz ! Sen kitap gönderdin ama bizim işimize gelmedi okumadık (gerçi okusak da anlamazdık ) onun için başkalarının dediklerini dinledik, artık ne kadarını anladıysak da o kadarı uyguladık kusura bakma Rabbim mi diyeceğiz Allah aşkına !

Biz neden hiç düşünmüyoruz ! Biz Rabbimizi sevmiyor muyuz ? O'nun varlığına iman ettiğimizi söyleyip neden O'nun isteklerinin tersine yaşam sürüyoruz ?

Umarım; aklımızı başımıza, kitabımızı da elimize alır okuruz!.....................................................

Yorumlar

Destina dedi ki…
Yüreğine saglık oyle guzel anlatmışsin ki herseyi daha söze ne hacet
Pabuc dedi ki…
Allah razı olsun @Destina
Nihat SAMİYUSUF dedi ki…
İslam aleminin içinde bulunduğu halini özetlemişsiniz Çözüm kurandır Yüreğinize kaleminize sağlık..
Pabuc dedi ki…
Nihat SAMİYASİN,
Teşekkürler...Rabbim yönümüzü de aklımızı yüreğimizi de Kur'ana döndürsün inş
Unknown dedi ki…
Kaleminize, yüreğinize sağlık. Bu gidişle zor görünse de; yılmak yok, aydınlatmaya devam.
Pabuc dedi ki…
Serbey Serdengeçti,
önce kendimiz okuyacağız ve okuduklarıma göre hayatımızı düzene koyacağız sonra başkalarının da okuması için çalışacağız ve yılmayacağız inşaallah..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK