Ana içeriğe atla

Çok Düşünmek ama Yazamamak !



Ne güzel bir yer ,tam yaşamlık !

Oturdum bilgisayar karşısına ama kafamda öyle çok konu var ki hiç birinden başlayamadım. İnsanlığın içinde bulunduğu durumla ilgili bir şeyler yazayım dedim yazdım yazdım yazdım ... ne olacak yazacağım da deyip sildim .

3 şehidimiz var yine ! 3 kardeşimiz yine, hain/kalleş kurşunlara hedef oldu ve Hakkın rahmetine kavuştu.Kanları yerde kalmayacak lafları yine uçuşmaya başladı havalarda ! Bu konuya değinmeyeceğim zira konu hakkında yazan çizen çok olur hepsi de zamanla unutulur !! Sadece şunu paylaştım face'de :''Çözüm süreci tamamlanana kadar Doğu'da ve Güneydoğu'da, Bakan ve Milletvekillerinin çocukları askerlik görevi yapsınlar !'' dikkate alınmayacağını da bilerek !!! Rabbim şehitlerin ailelerine sabır versin inşaallah. Çünkü güzel ülkemizde ateş düştüğü yeri yakıyor !

Yine birileri dini kullanarak köşe dönüp saltanatlık kurma derdinde, insanlıktan dem vuranlar yoksula sırt dönmekte, din ile ilgili bilgisi olmayanlar Müslümanlara nefret kusmakta, dindar olduğunu söyleyen birileri Cennet ve Cehennemin anahtarını ellerinde tutmakta, insanlar bir birlerini tanımadan nefret etmekte...Hiç kimse: ''Ben insanlar için insanlık için ne yaptım?'' sorusunu kendisine sormadan hep başka birilerinin insanlar/insanlık için bir şeyler yapmasını bekliyor,-ocula -bucular -şucular hala çil yavrusu gibi çoğalmakta, sadece insan olmak sadece Müslüman olmak  hiç kimsenin umurunda değil.

Dinlemeden yargılamak hala çok moda , ''en iyi ben bilirim, tek doğru benim'' düşüncesi hala insanları ötekileştirmekte,siz kim oluyorsunuz da bildiğinizi söylüyorsunuz /anlıyorsunuz diyenlerin sayısı artmakta, Kur'anı okurum işime geldiği gibi de yorumlarım deyip ibadetleri kafasına göre çıkaranların sesleri de duyulmaya başladı, Peygamberin mucizevi özellikleri var ile Peygamberin hiç önemi yok (haşa) diyenlerin aynı çizgide yürüdüklerini de daha sık görmeye başladık, aklını kullanmayanların saldırıları da hala var, minareye kılıf biçenler hiç azalmadı...

Peki ne olacak bu dünyanın ve ülkenin hali? Ben nereden bileyin ne olacak.Bana soracak olan çıkarsa şöyle derim; hiç bir şey olacağı yok, iyilerle kötüler iç içe geçmiş şekilde kalacak. İyiler ses çıkarsa sesini duyan olmayacak çünkü sesleri hep cılız çıkacak. Güç kimdeyse onun sesi daha gür çıkacak ;bakınız Amerika! Güç kimdeyse mazlum da zalim de onun sözleriyle belirlenecek, insanlar(!) güç ne diyorsa  ona doğru diyecekler ! Sen istediğin kadar parçala kendini ''Heyyy insanlar hiç uğruna ölüyor, bebeklerin üzerine bomba yaşıyor, insanlar kendi yurtlarında zulüm görüyor''diye ! Senin sesini televizyonlarında çıkarmazlar ,gazetelerde basmazlar ki seni de duyan birileri olsun .Gerçi duyan olsa da  duymamazlığa gelir, kendine dokunmayan yılana laf atmak istemediği için !

Televizyona insanlar haaalaaaaa biten maç ardından saatlerce yorum yapıyorlar . Allah aşkına bu kafa bizde olduğu sürece bizde düzelecek olanlar ne olabilir, biri bana söylesin ! Maç bitmiş yenen de yenilen de belliyken sizin bu yaptığınıza ne denir ? Dünya savaşları sürüyor, Şehitler oluyor, bebekler ölüyor, ilim insanlarımızın sayısı yok denecek kadar az kimin umurunda; dünya yıkılsa adamların umurunda değil varsa yoksa futbol ! Savaş ortamında Fenerbahçe -Galatasaray maçı olsun inanın savaşa ara verir maça odaklanır bu zihniyetteki zavallılar ! 

Ben hafiften susayım zira konu yine dönecek dolaşacak ve ''Nerem doğru!'' diyen deveye gelecek.Biraz karamsar mı yazdım ne ! Ama Pozitif şeyler varsa da lütfen birisi bana hatırlatsın. Ben kaldığım yerden hayata devam edeceğim. Kimsenin ne dediği umurumda olmayacak zaten kimseyi memnun edemeyeceğim gerçeğinin de farkında olarak yine şaşıracağım bazı şeylere ve bile bile kötülük yapanlara başkalarını aşağılayanlara...........Hayat devam ediyor işte hepimiz için.Dünyayı biz mi kurtaracağız  aammaaaaan ! (Bu sözü asla inanarak söylemedim ,içerisinde hafiften bi kinaye var )

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Karamsarlıkların ortasında hep şöyle düşünürüm :

''İllaki iyi şeyler oluyor bu dünyada; illaki iyi şeyler yapan insanlar var bu dünya da. Aksi takdirde bunca zulümün ve haksızlığın olduğu bu dünyada Allah hala kıyameti koparmıyorsa onların yüzü suyu hürmetinedir.
Pabuc dedi ki…
İllaki oluyordur iyi şeyler de zira biliyorum her şey bir denge üzerine kurulu. Bazen öyle çok olumsuz şey duyarız ki olumluları hatırlayamayız bile..Bu da geçer herhalde...
sempayn34@gmail.com dedi ki…
İnsanların çok konuşmasından, birbirlerine hiç iyi niyet beslemeyip hep kavga eden bölünüp hizplere ayrılmalarından çok rahatsız bir Elif hissettim doğrumu?

A)Doğru
B)Yanlış
Pabuc dedi ki…
B+ çok da üzülüyor bu durumdan...
sempayn34@gmail.com dedi ki…
Tamam o halde birkaç ayet numarası vereyim okuyun olurmu? Şuan Benim Rabbe çağırmaktan başka yapacağım birşey yok.
sempayn34@gmail.com dedi ki…
En'am 159, Aliimran 103-104-105, Rum 31-32, Enfal 46,Hucurat 13, Haşr 10 Selam ve dua ile...
Pabuc dedi ki…
Allah razı olsun Abdulbecid ce
İnançlarının bütünlüğünü bozarak guruplara, fırkalara ayrılanlara gelince: onlar için yapabileceğin bir şey yoktur. Unutma, onların işi Allaha kalmıştır: ve zamanı geldiğinde Allah onlara vaktiyle yaptıklarını gösterecektir.(En'am 159)

103 - Hep birlikte Allah'ın ipine (kitabına, dinine) sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O'nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki, doğru yola eresiniz.(Al-i İmran)

104 - İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa eren onlardır.(Al-i İmran)

105 - Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte bunlar için büyük bir azap vardır.(Al-i İmran)

Onlardan sonra gelenler, "Ey Rabbimiz!" diye yalvarırlar, "Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla ve imana ermiş olan(lardan hiçbiri)ne karşı kalplerimizde yersiz ve uygunsuz düşünce veya duygulara yer bırakma. Ey Rabbimiz! Sen şefkat Sahibisin, rahmet kaynağısın!"(Haşr 10)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK