Ana içeriğe atla

Her Yol Allah'a Çıkar Şüphesiz

''Allah'a giden yol çeşit çeşittir.İnsanlar bir çok farklı yoldan gitmeyi seçer ama tüm yollar Allah'a çıkar.Amaç O'na ulaşmaktır.'' Genelde böyle söyler bazı tarikat ehli insanlar ya da cemaatte bulunan güzel insanlar.Ve ben de asla karşı çıkmam tabi ki; amaç Allah'a gitmekse neden karşı olayım ki değil mi ? Peki anlayamadığım konu ne ki gelmişim burada yazıyorum ?

Her yol Allah'a çıkarı kabullenen insanlar NEDEN Kur'an yolundan ALLAH'a ulaşabileceğimizi bir türlü kabul etmezler ve üstüne üslük bazı bazı kişileri de Peygamberimizi yok saymakla itham ederler ? Belki ben patika yollardan gitmektense bana emredilen'' OKU ve DÜŞÜN'' diyen yol gösterici REHBERİN yolundan gitmek istiyorum.Neden her yol Rabbime çıkarken benim salt Kur'an okuyarak Peygamberi dinleyerek gittiğim yol Rabbime varmıyor (Tövbe haşa!) Ve insanlar buna karşı çıkıyor?

Ve neden ben böyle dediğim zaman SANKİ alimlere karşıymışım, onlara saygım yokmuş gibi algılanıyorum ? Kur'anı okumayı sevmek ve hayatı dini ÖNCELİKLE ondan öğrenmek istemem neden yanlışmış gibi algılanıyor ? Benim karşı çıktığım  bir şey yok! Herkesin dini/inanışı/yanlışı-doğrusu/bilgisi kendine ! Okuyarak öğrenemediysem bu benim büyük ayıbım/kusurum olacaktır ve huzura vardığımda ''Rabbim ben bana gönderdiğin kitabı okumaya ve anlamaya çalıştım fakat bu kadar yapabildim'' diyeceğim.Bana emredileni yapma yolunda en azından karınca misali bulunmayı seçiyorum.Ve tüm hatalarımdan eksikliklerimden O'na sığınıyorum ve ve ve ve gönderdiği KİTABINI anlamayı yine O'ndan istiyorum ve bunun için O'na yalvarıyorum !

Her şeyin doğrusunu Rabbim bilir ,bizleri MUTLAK DOĞRUsunda sabit kılsın İNŞAALLAH....

Yorumlar

Erkan Şen dedi ki…
Sen böyle söylediğinde canlı Kur'an olan Peygamberimiz (SAV) ve onun takipçileri olan yıldızlar gibi sahabeleri yok sayıyormuş gibi oluyorsun.

Okumak dediğin Türkçe meal ya da tefsir ve aslında onlarda birer "tarikat" çünkü herkes anladığı kadarını yazabiliyor. Kesin ve kati emirler yazılı evet. Ancak uygulamaları Peygamberimizin (SAV) üzerinde. Bu nedenle önemini azaltıyor gibi anlaşılacak yaklaşımlardan uzak durmak gerekiyor.

Sıkıntı sende değil biraz ısrarcı bir şekilde "sadece" Kur'an bize yeter demen. Yetmez! çünkü "OKU" emri değişmiş tahrif olmuş olsalar da önceki kitapları da kapsar. Hatta "Oku!" emri sadece kitaplara yorulamayacak kadar geniştir. Kainattan, sivrisineğe kadar verilen örneklere binaen bunu sen de fark etmişsindir.

Kur'an bizim anayasamız fakat kanun ve yönetmelikler gerekli bunu unutmamak lazım!
Pabuc dedi ki…
''Sıkıntı sende değil biraz ısrarcı bir şekilde "sadece" Kur'an bize yeter demen. Yetmez!'' demeni ANLAMIYORUM ve anlamayacam da ! YETMEZ demek .....


Evet bizim anayasamız bunda şüphe yok ama ''anlayasınız diye açıklıyorum''diyen Rabbimizin gönderdiği bir anayasa. Ha dersin ki fıkki konularda yardım almamız gerekir buna amenna derim ama YETMEZ kelimesini kabullenemem ;her ne niyetle söylenmiş olursa olsun.

Ve bu yazıdan OKU emrini sadece kitaptan ibaret anladığım şeklinde algıladığımda çıkarılmışsa ben bu konuda da biraz kafa yorayım.Zira ben de biliyorum; Kur'an ,kaibat, insan ve hatta yaratılmış her şeyin OKUma emri için neden olduklarını....

Saygılar..
Unknown dedi ki…
SEvgili Pabuç, Kur'an ve Peygamberimin sünneti bana yeter dediğinde neden kabul görmediğini ve eleştirildiğini dilim döndüğünceben sana izah edeyim: Çünkü bu anlayış ve kabul, din üzerinden nemalanan pek çok çıkar çevresinin (cemaat, tarikat, büyük küçük dini oluşumlar)kurduğu düzene çomak sokmaktır. Herkes senin gibi düşünse ve aklını kullansa bugün birer devlet gücüne ve kurumlarına sahip olan Vatikan veya Cemaat oluşumları nasıl mümkün olacak. Sen onların varlığı için bir tehditsin... Bunu sakın unutma...
Pabuc dedi ki…
/Almila ALA,
Kur'anı her okuyuşumda (okumaya çalışmak diyeyim) hep düşünüyorum sorun bende mi ya da ben miyim hatalı diye ! İnsanlar sürekli ''kendi okumanla anlayamazsın''diyorlarsa anlamamalı mıyım acaba ! diye bile düşünüyorum.Ama ayetler öyle açık ki anlamamak için sanki ap... olmak lazım.Tabi ki her ayeti derinlemesine anlamak, üzerinde tefekkür etmek lazım ama ben bana verilen akıl ve yürek kadarını anlamakla da yükümlü değil miyim ? Kolayınıza geleni okuyun demiyor mu Kur'anın kendisi de..Kafamda bir sürü sorular devam ediyorum yoluma.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ben cehaletimi de yanıma alacak tüm yardımları O'ndan bekliyorum...Ve anlamak için aklımı/zihnimi /yüreğimi açması için yalvarıyorum..Elimden gelen bu ...

Varsın dışlanayım yapabileceğim bir şey yok OKUmaktan ANLAMAYA çalışmaktan başka...

SEvgiler...
Erkan Şen dedi ki…
Anlaşılmadığın konusunda ısrar ediyorsun ancak anlamamakta da direniyorsun!

Bizim dört büyük İncil diye bildiğimiz şeyler batıda söyle anılıyor: Matta'ya "göre" İncil, Markos'a "göre" İncil, Luka'ya "göre" İncil, Yuhanna'ya "göre" İncil. Buradaki "göre" kısmını sakın es geçme...

İşte sen de 'Ben Kur'an okuyorum ve bu bana yetiyor. Başka da bir şeye ihtiyacım yok!' "gibi" anlaşılacak şeyler söylersen daha başında yanlışa düşmüş olursun. Bunu söylediğinde Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, bazı arkadaşlar belki beğenmeyecek ama Said Nursi'yi bir kenara atmış olursun. Oysa senin okuduğun meal ve tefsirler de birilerine "göre" Kur'an. Tarikatları savunmuyorum kesinlikle! Öyle dört "hak" mezhep safsatasına da girecek değilim. Ama yermek, kötülemek de bana doğru gelmiyor. Hem kendin diyorsun her yol hakka götürür diye hem de doğru yolda kendilerince yürüyen büyük bir kalabalığı resmen yerin dibine sokuyorsun!

Tabii ki insan ona doğru akan her bilgiyi kendi süzgecinden geçirecek ve sorgulayacak. Kur'an bir giriş kapısıdır. Doğru yollara işaret eder. O doğru yolda nasıl yürüyeceğinse sana ve çevrenden yani kainat kitabı denilen şeyden ne aldığın ne alabildiğinle ilgilidir.

Bunu ne sen ne de aynı görüşen arkadaşların es geçmeyin olur mu?

Saygı ve sevgiyle...
Pabuc dedi ki…
/Erkan Şen,
yorumlarına çok değer verdiğim kişilerden birisin bu yorumunun üzerine de tefekkür ediyorum...

Kur'anı okuyorum ve bu bana yetiyor demedim ,okuyunca anlıyorum dedim diye düşünüyorum ! Hayatı, yaratılmışları her saniye okumaya çalışsam yine de OKUmak yetmez bilecek kadar kafası çalışan biriyim.

Ben diyorum ki ;Kur'an okununca ANLAŞILACAK bir kitaptır.Allah aşkına Erkan Kur'anı okuduğunda anlamadığın bir ayet var mı ? Lütfen buna cevap ver..Ha diyeceksin ki anlamak yetmiyor bana,ben daha derinlemesine de öğrenmek için farklı farklı kitaplardan/kişilerden yardım alırıö amenna al hepimiz alıyoruz.Ben de derinlemesine anlamak istediğim ayetlerde Rabbimden yardım istiyorum ve binlerce şükür ki cevapları bir şikilde çıkarıyor karşıma.Ve olmadık zamanlarda aklıma takılanların cevabını yaşayarak öğreniyorum;bazen olaylardan, bazen kişilerden bazen de okuduğum herhangi bir kitaptan!

Ve,
olur es geçmeyiz ben ve benimle aynı görüşte diğer arkadaşlarım! Yani biz uzaylılar !!!!

Saygılar...
Profösör dedi ki…
Tartışma seviyeli olduğunde gerçekten feyiz alıyoruz. kalp kırmamaya dikkat ederek dostluğumuzu pekiştirmemiz gerekir. Elbette Kuran_ı kerim kitap olarak bize yeter. Yalnız Kuran'ın tefsirine dair her türlü çalışma bizim ufkumuzu daha da açacaktır. Elbette Kuran okunacak, anlaşılacak ve Kuran hayatımızda yaşanacak. Okudukça ve öğrendiklerimizle amel ettikçe kamil insan ve Allah'ın rızasını kazanarak salih kullardan olacağız. Önemli olan hepbirlikte Allah'ın ipine sarılmaktır. Allah'ın dini anlaşılmaz değildir. İnsanın yaratılışı da dinin yaşanmasıyla doğallık kazanır.
Pabuc dedi ki…
Teşekkürler Hocam , bu güzel yorum için.

Aramıza hoşgeldiniz tekrardan..
. dedi ki…
Derdi, Güzel c.c olanın, derdi de, kendi de güzeldir; belki 'iyi biri değilim' diyen biridir ama güzeldir... Bunu bir iltifat olarak görmeyin lütfen, ne öyle bir niyetim ne de öyle bir nedenim var... Geçerken düştü yolum! Ümit ederim yine nasip olur...

Selam, saygı ve dua ile...
Pabuc dedi ki…
Dikkat edip okurmuşsunuz yazımı ve yorum da bırakmıştınız Allah razı oldun teşekkürler ..

Yolunuz hep buralara düşsün başımız gözümüz üstüne ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK

Bir İsteğim Var Arkadaşlar!!

Madem burada kalabalık bir aileyiz benim yine güzel bir fikrim var..!! Duymadım, bilmiyorum, işime gelmedi, yok yazın çok uzundu okuyamadım, yorum yazacak vaktim yoktu ..v.b. mazeretleri kabul etmiyorum. Sayfamı tık diye açan herkesten bu yazıya yorum istiyorum ..Korkmayın uzun uzun yorum değil canııım ... Herkesten tek cümlelik dua istiyorum ...Kendim için de değil...Herkes kendinden sonraki yorumcu için (kim olduğunu bilmeden ) dua etsin lütfen...Bu bir oyun değil...Sadece bu zamanda unuttuğumuz (kardeşlerimiz için dua ) bir şeyi hatırlatma babında bir güzel dua zinciri ...Her birinizden can-ı gönülden yapılan tek cümlelik bir dua...! Zor değilmiş değil mi !! Hepinizden Rabbim razı olsun inşaallah.. . Not:İlk dua benden..Blog sahibi olma lüksümü kullanıyorum ;)