Ana içeriğe atla

Kendi Kendini Yok Eden İnsanlık !

Dünyanın şu an ki haline çok benziyor bence !
  Kavga gürültü, her türlü anlayışsızlık, nefret, saldırganlık, suçlayıcılık, yarım yamalak dinlemeler, özgürlük arayışları ,ben bilirimler, benim doğrum senin yanlışın ,sakat kalmış adalet,gülmeyen yüzler, sürekli şikayet hali,akla gelmeyen zalümler,bitmeyen cehalet.....daha saymayayım, bin türlü insanı ümitsizliğe iten olayların yaşandığı karanlık bir dönem içerisindeyiz sanki ! Hangi olaya nasıl yorum yapacağıma şaşırdım resmen.Artık yorum yapmıyorum sadece izliyorum ve dua ediyorum.İnsanlar artık kendilerine gelsin diye !

  Benim gibi düşünmüyor diye hiç bir zaman saldırmadım (sözlü) kimseye çünkü bunu anlamsız buluyorum.İnsanlar konuşurlar ,tartışırlar ve sonra tanırlar bir birlerini ve ona göre davranırlar bir birlerine.Saygı çerçevesinden çıkılmadığı sürece illa ki bir iletişim yolu bulunur.Taa ki bencillik ve menfaat araya girene kadar !...Eh bir de hırs hat safhadaysa kaçın o ortamdan...Kavgaların ,benim doğrularım diye girişilen savaşların bini bir para....

  Yoruluyor insan ,tükeniyor insan sürekli bunları duyduğunda da...Bu korkunç gerçekleri yaşayanlara Allah kolaylık versin kat ve kat.

  İnsanlar nasıl nefret kusuyorlar bir birlerine.Özellikle net ortamında uzaktan takip ediyorum da nasıl bir nefret barındırmış millet içinde!...Neredeyse yanındaki arkadaşıyla net ortamındayken kanlı bıçaklı gibi konuşuyorlar.''Biz'' ve ''Si''z olmak için ne kadar meraklıymışız..Dünyada gündeminde olanları katmıyorum bile içine.Bizler daha kendi içimizde birlik olmayı başaramıyorken nasıl olacak da düşmanlarıma karşı BİR olabileceğiz ! Kendi içimizde TEK bilek olamayacaksak bu kadar düşmanımızın karşısında nasıl dim dik durabileceğiz hiç bilmiyorum ve ciddin çok üzülüyorum.

  Sorsan kavga edenlere nefretlerinin sebeplerini ,çoğu elle tutulur bir cevap da veremeyecektir.Karşıdan bir düşman gelse bizi kim koruyacak ;dışarıdan bir koruyucu mu tutacağız? Yoo ,bu ülke bizimse kendi evimizi hep beraber koruyacağız hem de canımız pahasına.Çünkü evimiz namusumuz bizim...Peki biz evin içinde kavga etmekten düşünmeye ,evini korumaya fırsat bulamıyorsak düşmanlara gün doğmuş olmuyor mu ? Bildiğim bir gerçek var ki yarın (Allah korusun ) Türkiyemize birileri saldırsa yanımızda bize yardım edecek hiç kimse olmayacak ! Yardım etmek isteyecek olanların da başı zaten savaştan,kargaşadan kurtulamadığı için destek veremeyecektir. Demek ki biz artık BİZ olmalıyız kavgalarımızı (ki bence incir çekirdeğini doldurmak sebeplerle çıkardığımız tüm kavgalarımızı) bir an önce bitirmeliyiz ve düşmanlarımızı sevindirmemeliyiz.

  Birileri düğmeye basıyor birileri de oyuna geliyor ! Bir büyük kavga senaryosu oynanıyor ve ilerledikçe sorsan kimse başını hatırlamıyor.Artık savaşlar ülkeler arasında sürdürülmüyor da ülkeler senaryo yazıyor aynı halktan insanlar bir birlerini kırıyor ! Bundan büyük oyun mu olur..Kardeşin kardeşi vurması ,kardeşlerin düşmanlığı sanırım son dönem savaş taktiklerinin başını çekiyor !...

  Ben olanlara olaylara insani yönden bakan azınlıktanım sanırım.Yarını düşünüp hesaplar yapanlar da kendileri bilir.Sonuçta menfaat dünyası ki bunuda son zamanlarda çok daha net görüyoruz ama insanlık ölmesin istiyor insan ! İnsanların kendilerini ve geleceklerini kendi elleriyle yok etmeye çalışmasına üzülüyorum.İnsanların öldürülmesi hatta ağaçların yakılması da yok oluşun izleri ve adımları ;neden bunu görmek istemiyorlar.Neden göz açıp geçen bir ömürü nefret ve menfaatinin kölesi olarak geçiriyor insanlık ! Evet biliyorum imtihan dünyası, kimi insan olarak yaşar kimi de ateşini kuvvetlendirir.Dünyada kendini yok ederken öyle bir çığıra neden oluyorlar ki peşlerinden insanlığı sürüklüyorlar yok oluşa doğru.........üzülüyor insan da elinden bir şey gelmiyor !

  Savaşsız/kavgasız dünya düşünmek sadece hayal değil mi !


Yorumlar

Adsız dedi ki…
Her şey küçük büyük menfaatlerden ibaret.Hani derler ya gözünü toprak doyursun diye.Evet doyuracak.
Pabuc dedi ki…
...ve o zaman da çok geç olacak.

Tüm sorun düşünmemek sanırım gerçekten düşünse insan korkardı yaptıklarından !

Teşekkürler yorum için sosyalci :)
Adsız dedi ki…
pabuç:))

küresel oyunlara eyvallah zaten mukedderat böle.

biz biz olmalıyız tek olmalıyız demene kesinlikle katılıyorum.
bir yangın halinde tek başımıza kalacağımız konusuna da tamamen katılıyorum.

lakin bunu bloga değil de...
%51 evinde zor tutuyorum deyim BİZ' i bölen arkadaşa mektup olarak yazman lazım.
adres orası.
burası değil.

Pabuc dedi ki…
Sevgili Absalom,
Seni mi kıracam tabiki mektup olarak d ayazarım mail olarak da atarım Bİz siz diye ayrım yapan herkese..
Meclisten milletvekilini başındaki bir örtüden dolayı kovanlara da, İrana gidin diyenlere de ya da başından kadınların örtüsünü çeken herkeslere de atayım mı ? Atayım değil mi sonuçta dışlayıcılığı kim yapıyorsa hepsine atayım maili! Hatta ben okuldan atılırken bana destek olmayan özgürlük taraftarlarına da atayım !

Sen de mail at ama ben atarken...De ki özgürlükse saygıysa hepimize özgürlük hepimize saygı istiyoruz de !

He bu arada burası benim sesimi duyurabildiğim alanım belki buradan sesimi duyanlar çıkar diye yazıyorum işte ......

SEvgi ve saygılar, karşı kıyının iyi niyetli delikanılısı...
Unknown dedi ki…
Kendinden nefret etmeli insan, soluduğu hava başkalarınkinden eksiltiyorsa ve gülmeyi kilitlemeli sandıklara bu denli keder yüklüyken hayat. Ölümü dinlemeli yalnız, solup giderken yaşamlar yanı başında. Konuşmamalı onu duyamazken bedenler ve susmamalı da seslerini kaybeden topluluklara karşı.
Hak edilmiyorsa sevgi çekilip çıkartılmalı yaşamlardan , yerine bol dozajlı nefret konulmalı ve kesinlikle mutluluğu da bırakmalı, mutsuzluk evrenselliğe terfi etmişse. Hele ki Sözler; hisleri alınmış kalbe dokunmayan hep esip ama hissedilmeyen bir rüzgar olmuşsa o vakit son gelmiştir.
Önceleri ölüme kavuşmayacak yaşamlar düşlerdim,şimdilerde hiçliği...
Pabuc dedi ki…
/Gökhan Tunç,
yorumlarından arşiv oluşturacam! Yazılarım sönük kalıyor senin yorumların yanında :) Ama ben şikayetçi değilim...

Ve her an düşünüyor olsak gülemezdik bu dünyada ama düşünemeyenlere de insan deniyor! Ve bazen her an düşünmemek de nimet diye düşünüyorum !!! yoksa hayatın zerre kadar anlamı kalmıyor sorgulamaktan yaşamaya fırsat bulamıyoruz çünkü !!!

Saygılar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK