Ana içeriğe atla

#R4BIA

Belki elimden bir şey gelmiyor; kardeşlerim için göz yaşı döküp dua etmekten başka ama hiç bir şey yapmadan da durmak yüreğimi  yeyip bitiriyor ! Gözlerimizin önünde insanlar katlediliyor ve biz İZLİYORUZ.Çok korkunç bir şey bu!  Tankın önünde kollarını açmış bekleyen gencin vurulduğu an gözümün önünden gitmiyor ve onu vurulduğu anda kameranın önünde çığlık atıp ağlayan gencin ruh hali;ki benim de ruh halimi ifade ediyor onu çığlık hali ! İnsanlar gözler önünde katlediliyor ama dünyada bir kaç ülke dışında hiç kimsenin sesi bile çıkmıyor . Gerçi onların sesinin çıkmasına ihtiyacı yok hiç bir Müslümanın ama insan olan bekliyor işte ,insan olan insana yardım eder diye !

Ben çok dindar biri değilim öyle ahkam kesecek de değilim burada ama dünyada bir zulüm var ve sessiz kaldıkça insanlığımdan eksildiğini hissediyorum.Onların siyasi konuları diye onları görmemezlikten gelemiyor, ölmek istemiyorlarsa başlarını önlerine eğip evlerine gitsinler bile bile ölüme gitmesinler diktaya boyun eğsinler de diyemiyorum! Biliyorum ,bu olanlarda en çok da biz Müslümanalırın suçu (dolaylı olarak) ama R4bia'daki bu duruş sadece sisiye karşı bir dik duruş değil toptan tüm baskılara dik duruş....Yıllardır sinmişliğin/sindirilmişliğin, korkaklığın, ezilmişliğin üzerimizden atılıp silkelenmemizin başlangıç duruşu bu kıyam diye  düşünüyorum...Ve yeni bir dönemin başlangıcı bu kıyam ! Ve umuyorum ve dua ediyorum ki insanlar (Müslümanlar) artık Kitapları doğrultusunda bir yaşam sürmeye başlayacaklar...Ve Kur'an ışığında ilerlerken ezilen değil, hak ve adaletle idare eden yöneten olacaklar...Çok mu iyimserim! Ben diğer tüm kardeşlerim gibi her şeyimi Rabbimden diliyorum ve iyi şeyler temenni ediyorum....Belki elimden bir şey gelmiyor ama yüreğim kardeşlerimle....Rabbim insanlığın (!) yardımcısı olsun............................................

Bu fotograf (Filistinde) beni çok etkiliyor.Bu tebessüm öyle çok şey anlatıyor ki !

Onlar bizi Vitir'de namaz kılarken buldular
Kimimizi rükuda, kimimizi secdede vurdular
Onlar hem güçsüzdü hem az sayıca
Allah'ın kullarını çağır da gelsinler yardıma
Köpüklü deniz dalgalarını andıran ordularla
Oku ve düşün !



Yorumlar

Adsız dedi ki…
Rabbim onların yardımcısı olsun. İnsanın yuregı acıyor, birşey yapmıyoruz yapamıyoruz.. Allah biliyor ya korkuyorum. Hesap günü ne olacak halimiz.
kahvetelvesi dedi ki…
Bunlar insan olamaz diyorum...Ya Kahhar demek geliyor içimden....
Unknown dedi ki…
Öncelikle insanı öldüren her türlü girişimi lanetliyorum. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun. Sonra da sesli düşünüyorum... Acaba oradaki yetkililer de camiye sığınanların ayakkabılarını çıkardıklarını, orada bira içtiklerini araştırıyorlar mı? Olay yerine müfettişler gönderiyorlar mı? Müezzini görevden alıyorlar mı? O Rabia neden Gezi'ye uğramaz? Mısır'daki Kardeşlerimiz haklarını arıyorlar... Gezidekiler de haklarını arıyorlardı... Medyaya bakıyorumda, İnsanlığın ikiyüzlülüğüne "yazıklar olsun!" diyorum.
Selam ve Dua ile,
Erkan Şen dedi ki…
Elif,

Bu bizim yaptığımız imanın en zayıf halkası ama bunu yapmasak da imandan bahsetmek pek mümkün değil!

Bazı eleştiriler var; "Mısır'da hemen ayağa kalktınız. Suriye'de Irak'ta neden bu tepkileri vermediniz?" diye.

Oralarda silahlı bir kalkışma var. Her ne kadar zalimler oralarda da masumları öldürse de Mısır ile aynı değiller. Çünkü bu şiddet kısır döngüsünden çıkabileceğimiz son kale Mısır! İhvan silahsız, kansız bir savunma yolu tercih etti ve buna rağmen zulüm altında inim inim inliyor. Kameraların önünde silahsız insanlar öldürülüyor. İşte tepkimizin büyüklüğünün sebebi bu!

Hatırlar mısın Çin'in Tiananmen katliamı sırasında çekilen bir görüntü vardı. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Tiananmen_Meydan%C4%B1) Biri bir tankın önüne geçmiş geçmesine izin vermiyordu. Bir Çinli kadar olamadı Müslüman olduğunu iddia eden Mısır ordusu! Daha ne diyelim!..

Allah'ım mazlumlara yardım et.
Pabuc dedi ki…
Fikret Arman,

yorumlara cevap yazmayı düşünmüyordum taa ki sizin bu acımasız yorumunuzu görene kadar!.. Kıyasladığınız şeylere bakıyorum da içimden çok şey söylüyorum ve dilime ancak şu kadarı geliyor ''yazık !''

Sadece küçük bir hatırlatma yapıcağım (ki zaten en dersem diyeyim siz zaten kendi gözlüklerinizle bakacağınız için ne anlayacaksınız /ne de gereçekleri göreceksiniz)lütfen tv deki görüntülere tekrar tekrar bakın ; Mısır da cami içindeki insanların çoğu şehit olmuş ya da şehit olacaklarını bildikleri için kollarına adlarını yazmış insanlar ! Yani ellerinde .... ayaklarınada ayakkabılarla ....Neeeyse....

Erkan Şen dedi ki…
Sayın Fikret Arman,

Okur musun bilmem ama şuna bir gözat istersen: http://yenisafak.com.tr/yazarlar/HilalKaplan/taksim-ruhu-rabia-ruhu/39126

Ben Hilal Kaplan kadar kibar yazamayacağım için sizin gibi düşünenlere cevap bu olsun!

Ancak şunu da unutmayın bizim temel kaynağımız Kur'an ve onun canlı tasviri olan Peygamberimiz(SAV)'dir. Ne demiş O(SAV); "İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe tam iman etmiş sayılmazsınız." Sırf bu bile, benim Mısır'daki kardeşimi sevmem ve bu çirkin benzetmeleri kınamam için yeterli sebeptir.

Ayrıca unutmayın Kur'an'da bir çok yerde "Ey iman edenler, iman edin." der. Bu siz ve sizin gibi düşünenlere de bir şeyler ifade eder umarım.

Allah akıl, izan ve hidayet versin.
Unknown dedi ki…
Değerli Pabuç Kardeşim,
Siz ve arkadaşınızın Zehir zemberek yorumlarınızı okuyunca kendi kendime “acaba” dedim ve kendi yorumumu tekrar okudum… İkinci kez okumaya gerek dahi duymadım. Demişim ki, “İnsanı öldüren her türlü girişimi lanetliyorum.” Cümlemin sonuna kadar arkasındayım… Son olarak da demişim ki, “İnsanlığın iki yüzlülüğüne yazıklar olsun!” Bu cümleminde sonuna kadar arkasındayım.
Bu ikisi cümle arasındaki arasındaki cümleler ironik cümlelerdir… Gezi ile Mısır katliamı kıyaslaması değil! Kendi ülkemde Camiye sığınanların durumlarını, gerek bizi idare edenler, gerek medya ve gerek toplum adına, “olması gereken” in Mısır’daki gibi olması gerektiğini vurgulamaya çalıştım. Ülkemdeki insanların, dışardakilere göre 2. Sınıf olduklarını vurgulamaya çalıştım… Anlaşılamayacağını hiç düşünemedim… Bu yazdıklarımında sonuna kadar arkasındayım.
“Rabia” konusundaki vurgumda değişmedi. Yazınız başlığı olduğu için yazmadım o cümleyi. Yalaka medya ile ilgilidir. Ülkemde öyle firavunlar var ki! Benim ülkemde Firavun olmak için Mısır’a gitmek gerekmiyor!
Erkan Kardeşimin son cümlesine, düzelterek katılıyorum.
Rab’bim herkese, verdiği aklı kullanmak nasip etsin.
Her zaman söylerim… Önce Okumak… Ama daha önemlisi ANLAMAK. Benim okuduğum Kitab’ımda böyle yazıyor!
Selam ve Dua ile,
Erkan Şen dedi ki…
Sayın Fikret Arman,

Sanırım " 'Olması gerekenin' Mısır'daki gibi olması gerektiğini vurgulamaya" çalışmanız Mısır'da camiden çıkan cenazeleri gör(e)memenizden kaynaklanıyor!

Tekrar söylüyorum; Allah akıl, izan ve hidayet versin.
Unknown dedi ki…
Pabuç kardeşim,
Özür dileyerek... Eklemeyi unutmuşum.

Fikret Arman kimseyi kırmak,üzmek hatta incitmek dahi istemez (nasıl düşünürse düşünsün!). Kendisi de üzülmek istemez... Sitenizde yazılarınızı okudum, yorumlar yazdım. Hakkınızı helal edin. Size Kitap sözü... F.Arman sizi artık üzmeyecek! Papuç'un dünyasından uzak duracak...

Selam ve Dua ile,
Unknown dedi ki…
Ya anlamamış ya da anlayamamışsınız. Lütfen önyargılı ve tek taraflı bakmayın insanların düşüncelerine. Fikret Arman'ın yorumuna ben de tamamen katılıyorum ve virgülüne kadar imzamı atıyorum. Siyaset yok. Zulme uğrayanın fikri cinsi de yok. Bizden ya da bizden değil demeden, büyüğüne küçüğüne, açığına gizlisine, her türlü zulme de her türlü zulmedene de hayır...
Selamlarımla...
Pabuc dedi ki…
/Kalemzade Kamil,
o halde size de benzer bir cevap yazacağım...

Biz de çok farklı bir şey söylemiyoruz (bizler de çok şükür her türlü ZULÜM ün karşısında olan zulmün de NE OLDUĞUNU bilen insanlarız)

Farkımız şu sanırım;
Erkan da isterse cevap verir ama ben kendi adıma şunu söylemek istiyorum
''Ben binlerce insanın şehit olduğu olaylarla Gezi Olaylarının (olayy) karşılaştırılmasını esefle kınayanlardanım..Camiye kim nasıl girmişler(kendi insanlığıdır ayıbıdır ya da dikkatidir/dikkatsizliğidir ) pek ilgilenmiyorum da korunmak amaçla girilen camiden SAĞ çıkamayanlar da kalıyor aklım!...Ve şehitlerin olduğu ,katliamın olduğu olaylarla başka olayların benzetilmesi beni rahatsız ediyor ..Sizleri rahatsız etmiyor olabilir...Bu da benim zayıflığım olsun..

Çok şükür Müslümanın zalimin (ve her türlü zulmün) karşısında olan da demek olduğunu bilenlerdeniz!...

Saygılar...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK