Ana içeriğe atla

Herkes İşine Baksın !

Çok iyi oyuncu değilseniz gündelik hayatınızda nasıl biriyseniz burada da öylesinizdir.Yazılarınız da ya da sohbetlerinizde ..her cümlenizde! Sizin farklı bir dünyanız olsa  da burası; bulunduğunuz dünyadan uzaklaşmış olmanız, kişiliğinizden de ayrılmanız anlamına gelmiyor.Belki herkesle kendiniz gibi ol(a)masanız da aynı kişisinizdir.Tepkileriniz aynıdır;saygılıysanız saygılı,rahatsanız rahat,çekingenseniz çekingen,meraklıysa meraklı.....diye sürer gider.Olduğunuzdan farklı bir profil çiziyorsanız da bu sizin sorununuzdur(ciddi bir sorun) Ne gündelik hayatımda ne de şu ortamda kimseye kendimi beğendirme(!) ya da sevdirme zorla (!) benimsetme kaygım derdim olmadı.Ben gündelik hayatımda olduğum gibi konuşurum /yazarım /tepki veririm; karşımdakiler benimser benimsemez ,doğru bulur ya da bulmaz onlara kalmıştır.Kimsenin ne doğrularına göre ne de keyfine göre hareket edemem ,etmem de zaten.

Rahat bir ortam burası bu bir gerçek.Çünkü yazmak konuşmaktan çok daha kolay.Kolay ama her zaman yarım!..Asla konuşmanın yerini tutamaz ama iletişim için yazmak, dumandan(!) ya da güvercinle haberleşmenin yanında kıyaslanamayacak değerde bir araç ( gülüyorsam varım) İstediğiniz gibi yazdığınız gibi istediğiniz gibi (ama kim olduğunuzdan asla uzak bir şekilde değil) cevap verirsiniz muhataplarınıza.Bazen uzun süre takıldığınız yerlerde (blog ,twitter ya da diğer sosyal paylaşım ortamları...) karşılıklı laf alış verişi yaptığınız kişiler de oluyor haliyle.Ya soruları ilginizi çekiyor ya size verilen cevaplar ilginizi çekiyor bir şekilde iletişim haline geçiyorsunuz çoğu zaman bir birinizi tanımadan.

İnsanların bu bire bir iletişimde atışmaları ya da gidip gelen cümle akışını,iki ya da üç kişi arasındaki konuşmaları diğer kişilerin yanlış algılamasını anlayamıyorum! İnsanlar kendilerini ilgilendirmeyen konularda neden yorum yaparlar ya da tanımadıkları insanlar hakkında saçma sapan neden konuşurlar bunu da anlamıyorum!

Burada hepimiz (hadi çoğumuz diyeyim- zira arızalar da çıkıyor ara sıra-) biraz kafa dağıtmak için takılıyoruz (bulunuyoruz demeliydim sanırım) Gelirim blogumda yazar çizerim ;aklımdakiler paylaşırım ya da sinirliysem stresimi atarım ,mutluysam da anı olsun diye yazarım.Yorum yaparım ,yorum cevaplarım; yazılarını beğenerek okuduğum kişilerin yazılarına sık sık yorum bırakırım hatta yorumlarıma gelen cevapları seversem yorumlarımı uzun tutarım ya da devamlılığını getiririm bu tamamen bana bağlıdır.Var mı bunda bir kötülük ? Hoşuma gittiği gibi davranıyorum çünkü burası benim özel alanım ve saygısızlık yapmadan istediğim gibi davranmak da hakkım .Tabi ki sizler içinde aynı şeyler geçerli..

Kime ne benim kime nasıl cevap verdiğimden,blogumda neler yazdığımdan,kimlere fazla yorum yaptığımdan  ve hatta birileriyle samimi cümle/duygu/düşünce alış verişinde bulunmamdan ! Ya da bulunmanızdan...Uzun zamandır bu ortamdayız insanlar az çok bir birlerini  tanımaya başlamışlar ona göre iletişim kurmuşlardır.İlla ki yüz yüze tanışmak gerekmiyor iki tebessümlü cümle yazmak için değil mi ? Ki samimiyetiniz varsa bu dostlarınızla sizin aranızdaki bir şeydir başkalarının ne düşündüğü pek de önemli değildir.Saçmalamanın gereği yok kısacası ?

Gidip birilerine ''Şu kişi aslında kötü biri!..'' şeklinde notlar/mailler göndermenin ve ya takip ettiği bloglara gidip ''şu kişi aslında şöyle şöyle biri ..'' diye iletiler bırakmanın hatta iki komik cümle yazdı diye birilerine asılmanın anlamı yok ! Neyse uzatmayacağım, burası özgür bir ortam ama mümkünse zanlarımızı bir yana bırakıp gezinelim buralarda.Bari insanların hayatlarına burada müdahale etmeyelim!

 Diyorum ya saygı çerçevesini aşmadığı sürece yazı diliyle iletişim özgürlüğüne sahip herkes.Kimse, sizin saplantılarınızla(!) rahatsız olmasın lütfen.''Bir dost''edasıyla dolanmayınız etrafta ya da her gülücük atana da asılma moduna girmeyiniz rica ederim.İnsan gibi insan olduğunuz sürece güzel arkadaşlıklar da, anı değerli kılacak dostluklar da kurabilirsiniz burada (çok şükür ) ama bunun dışında deRdiniz varsa gidip başka alanlara yönelin..Ya da ne bileyim arayın bulun kendiniz gibileri onları..



Yorumlar

Unknown dedi ki…
Çok içten ve dopdolu yazmışsınız yine. Uzun bir yorum yazıyordum. Silip vazgeçtim. Zaten tamamen katıldığım yazının başlığı ile herşeyi açıklamışsınız.
Pabuc dedi ki…
@Kalemzade Kamil,
öncelikle eski adınız hayırlı olsun :)

Blog aleminde de(diğer sosyal paylaşımlarda da) insanın başına komik (traji komik) şeyler geliyor ve ben de bu şekilde yazıyorum; ucundan da olsa değiniyorum olan saçmalıklara işte :) Her türlü insan mevcut burada da...

Teşekkürler...
Profösör dedi ki…
İnsan değil miyiz? Hatamızla sevabımızla insanız.. Önemli olan iyiniyet taşımaktır. Bu da dqanlaşılır birşeydir.
Budeliçocuk dedi ki…
Anlaşılan kızdırmışlar seni..
Boş ver Pabuç ya..
"... kervan yürür" demiş atalarımız..
Pabuc dedi ki…
@Profösör,
Tabi ki iyi niyettir asıl olan ...Hatalarımız illa ki olacak ama tanımadıklarımızın başına sıkıntı olmamak içinde elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız..

@Budeliçocuk,
iyi de demişler..Ne geliyorsa başımıza lüzumsuz merakımızdan geliyor sanırım..Ya da başkalarının lüzumsuz meraklarından ...
HALENİN HARESİ dedi ki…
Yazınızı çok beğendim.. Samimiyettir her kapıyı açan.
Pabuc dedi ki…
@HARE,
teşekkürler..Haklısınız samimiyet her kapıyı açar yürekler de en azından :)
Volkan DENİZ dedi ki…
Eğer kızgınlıksa bu dedikleriniz anlayabiliyorum ama gerçek anlamda rahatsızlıklarınızı söylemişseniz bravo diyorum... Çünkü bir cevap gibi olmuş. Sanırım bu cevabı verdiğiniz kişiye verilebilecek en ilginç cevabı da vermiş olmuşsunuz. Amacınız uzaklaştırmaksa, yok olmasını bile sağlamış olabilirsiniz..
Ama işte, herkes işine bakmayı becerebilse keşke...
Pabuc dedi ki…
@Volkan DENİZ,
Kesinlikle kızgınlık anında yazılmış bir yazı değil...Rahatsızlık duyduğum şeyler bir araya gelip yazdırdılar bu yazıyı bana ;) Umuyorum ki yazı da geçen tip insanlar benden uzak olsunlar ARTIK.O kadar yazdık yani bi zahmet okusunlar ve uzaklaşsınlar...

İşine bakmyı beceremeyenlere işlerini hatırlatanlar çıkar günün birinde ;)
kahvetelvesi dedi ki…
Bence sadece senden değil, herkesten uzak olsun böyleleri....Sırf böyle bir densiz yüzünden, yazılarını severek okuduğum bir arkadaşım blogunu kapatıp gitti. Çünkü, defalarca isim değiştirse de izini kaybettiremedi. Eline, kalemine sağlık sevgili Pabuç..
Pabuc dedi ki…
@kahve telvesi
amin..kendini bilmezlerle Rabbim hiç birimizi karşılaştırmasın...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK