Ana içeriğe atla

Peki Tamam Çay Şekersiz İçilir !

Enteresan biri olmamama (mamamama) rağmen çoğu zaman enteresan insanlarla karşılaşırım  (seviyorum da bu durumu) Bu sabah (sabahın kör vakti ,mecburen) arkadaşla buluşmaya karar verdik ve kahvaltıyı beraber yapalım dedik.Benim telefonum bozuk olduğu için bir telaş içinde buluştuk.Küçücük şehirde bir birimizi bulamayacağız endişesi yaşadık resmen (çocuk gibiyiz yaa) Neyse bir şekilde buluştuk (büyük başarı) ben yiyecekleri aldım arkadaşta çayları alıp geldi oturduk masaya.Bizimki kendi şekersiz çay içiyor diye bana şeker almamıştı sağ olsun.

Biz bunun üzerine espri yaparken abi/amca (garson /görevli) geldi ondan şeker istedik.Sanırım bizim sohbete biraz kulak kabartmış ki şekerleri getirirken bana :''Siz de şekersiz için çayı alışırsınız'' diye daldı sohbete (biz de önce bir şaşkın bakış belirdi..) abi devam etti: ''Ben yıllardır şekersiz içiyorum ,şeker hastası da değilim..''diye.Ve sonunda :''Alışırsınız inanın çayın tadını daha iyi alırsınız''dedi. Benim ''Ben zaten çay sevmem pek de içmem..''dediğimi duymuyordu bile (gerçi ben de ne diye açıklama yapıyorsam adama) Tam gidiyor dedik bu sefer tekrar bana döndü ve :''Tatlı sever misiniz ?'' dedi.Ben yine saf saf bakıyorum bu arada.Sevmediğimi duyunca (çok şükür beni duydu) ''O zaman şekerli  içseniz de zararı yok'' dedi ve uzaklaştı (Ya Rabbi şükür!) Bu arada bana getirdiği şekerlerin fotoğraflarını çektim (beni ne sandıysa, bir fincan çay için getirdiği şeker sayısına bakar mısınız ?) Çayıma şeker almayı unutan arkadaşımın çay kaşığı almadığını da fark edince güldük ama abiye söylemeye korktuk ''Çay kaşığı getirir misiniz?''diye.Ama o fark etti bunu ve kaşığı getirip:''Kaşıkta mı almayı unutmuş ,benden söylemesi bu arkadaşın seni açlıktan öldürür''dedi.Devamında bizi hayal edebilirsiniz...Sabah sabah iyi güldük...


 Bundan önce de buraya gelmiştik bir şeyler yemeye (başka bir arkadaşımla) Ben çaktırmadan mekanın fotografını çekerken(ki onunla ilgili yazı da yayımlamıştım) çalışanlardan biri yanıma gelip: ''Şu köşeyi de çeker misiniz ?'' diyerek bana şark köşesindeki eşyaların fotograflarını çektirip  tarihini anlatmıştı (aklıma geldikçe gülesim geliyor ''gülesim geliyor lafını hatırlayınca da gülesim geliyor ve gülüyorum nedense''kulakların çınlasın M.A) Onun için bu abiyi/amcayı de garipsemedim o kadar.

Dedim ya enteresan insanlar beni bir şekilde buluyor, bana da tebessüm için sebep çıkıyor böyle.Bir daha bu mekana kahvaltıya gider miyim ? Düşünmem lazım ! :)

Yorumlar

kahvetelvesi dedi ki…
Tatlıya da bayılırım, şekerli çaya da.. Kahve hadi neyse de çay şekersiz içilmiyor..:)
Pabuc dedi ki…
/kahve telvesi,
oy düşünsene abiye ben tatlıyı sevdiğimi söyleseydim daha ne kadar daha nasihat ederdi bana :) Allahtan ben tatlı sevmiyorum..aman ha sen sen ol biri(garsonlar özellikle) sana sorarsa tatlı sevdiğini söyleme :)
:) hihihihi tek değilmişim.bende de böle bi mıknatıs var.enteresan insanları çekme mıknatısı..
Pabuc dedi ki…
Komik de bir durum bir çok kişiyle olsanız bile enteresan kişiler gelip direkt sizi muhatap alıyorlar :)) Hayat garip olduğu kadar komik de işte:)
Adsız dedi ki…
arıza insan çok pabuç:))

amma ben severim arıza insanları.
sahane olur anlatacak malzeme çıkar.

gerçi bizim miçin de bole diyolardır ya neise hahahaaa.
o kısmı karıstırmayayım simdi.
Pabuc dedi ki…
#absalom
Toplumun arıza olarak nitelendirdiği kişileri ben de severim
Renk katarlar hayata.Herkes aynı olsa
zaten pek bi sıkıcı olurdu hayat!

Sen arızamıymışsın hadi be ,ben neden öyle düşünmedim ki !Gerçi biraz andırır gibisin ama ;)
gelibolu17 dedi ki…
Ben şekersiz çay içmemem hiç valla,
çift şeker atarım bardak büyükse sayı 3 olur,fincansa 4-5 e kadar çıkartırım,ne kadar çay sevdiğimi ve günde en az 10 bardak çay içtiğimi düşünürsek,halimis en düşün :)
Memnunum ama ben öyle günlerde 5 çeşit mama yiyip sonrada çayı şekersiz içip kendini bir halt sananlardan olmaktansa böyle olmayı tercih ederim :)
Tabii ki ileride bir sağlık sorunum olurda eğer şekeri kesmem gerekirse onada eyvallah diyebilirmiyim bilmiyorum,bak işte ona söz veremiyorum,
çünkü kardiyoloğum çay içmiyeceksiniz dediğinde olmaz içerim diye itiraz etmişliğim var benim dr de ne yapsın açık için o zaman demişti :)
Çok şükür her zamanki deminde çayımıda içtim,bişeycik olmadı :)
İyi düşünelim iyi olsun,güzel görelim güzel gelsin,tek suçu şekere atmayıp kendimiz şeker olmaya bakalım :)
Garsonun bayağı konuşmaya ihtiyacı varmış,bak sabah sabah benim gibi :)
E dedi ki…
güzel bir bulluşma olmuş :) yaklaşık 10 yıldır bende çayı şekersiz içiyorum gerçekten çayın tadı daha bir güzel şimdi :) şekerle güzelim çayı bozuyormuşum :) selamlar cnm
Pabuc dedi ki…
@Gelibolu17,
ben de çay çok içmem içtiğimi de şekersiz içemem :) Denedim bir kaç defa ama olmuyor işte olmuyorrr :)


@Elif Çetinkaya,
ama siz çay koliksiniz .Burda arkadaşlarımda öyle ,çok fazla çay içiyorlar onun için de şeker kullanmıyorlar...Selam ve dua da benden sana adaşım :)
hehehehe doğru dediğin gibi seni muhatap alıyor onca kişi arasında.psikiyatri bölümünün projelerini çizmiştik iki sene evvel.kontrole raportörler geldi.6 kişilik falan bi grubuz.projemizi ölçüp biçiyorlar.bi hasta tutturdu bana çantanı nerden aldın da nerden aldın? ciddi bi iş yaparken lakayt bi konuya muhatap olmuştum.nolur söylesen.yemedik ya :)))

söylemiştim nerden aldığımı.ama çok utanmıştım :)))
Pabuc dedi ki…
Şaka gibiler :)Diyecek söz yok gülüp geçeceksin böylelerine...
Budeliçocuk dedi ki…
Hepimiz biraz enteresanız..
Biraz da arıza..:)

Yoksa nasıl çekilir bu arıza hayat..
Pabuc dedi ki…
/Budeliçocuk,
enteresan olduğunu düşünenlere lafım yok ki evet haklısınız hepimiz biraz enteresanız bu da zayıflığımız ve hatalarımızın varlığından dolayı;Asıl kendini mükemmel görenler var ya işte onlar çekilmez hayatın içinde en enteresan(!) insanlar.Nasıl bir akla sahipler ki mükemmel olduklarını düşünebiliyorlar..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK