Ana içeriğe atla

Başkası Olma Kendin Ol,Böyle Çok Daha Güzelsin

İnsanın herkese kendini sevdirme/beğendirme gibi kaygısı çok fazla olmamalı..Öyle bir durum varsa kendin olmak yerine hep başkaları olmaya çalışır bu arada da kendini yitirirsin..Zaten kişinin kendini tanımasının/anlamasının bile zor olduğu şu dünyada bir de en baştan başkası olmayı göze almamalı insan!

Hani kıvırcık saçlılar düz saçlara, düz saçlılarda kıvırcık/dalgalı saçlara özenir ve saçlarını değiştirirler ya.Koyu renk gözlülülerin açık renk (mavi yeşil ela..) gözlere özenip lens kullanması durumu da buna örnek olabilir.Neden insan böyle bir şey ister ki ? Neden bir türlü var olduğu durumdan /şekilden bir türlü memnun değildir ? Hadi diyelim kendini öyle güzel görüyor ve başkaları tarafından beğenilmek için orijinal olmayan şekilleriyle takılıyor hayatın içinde ,ne olacak peki mavi gözden hoşlananları kandırmak mı amacı ? ( tamam bir şekilde gözümün mavi olduğuna inandırım diyorsanız lafım yok oyunculara saygımız sonsuz)Dünyada yalnız açık renk gözlüler mi seviliyor mesela ? Bir tek gözleri mavi,yeşil olanlar mı mutlu ve kendine güvenli şekilde yaşıyor ? Bunların cevabı evetse yanmış halimiz var !

Şöyle de düşünmek lazım; bu dünyada sizin şikayet ettiğiniz o kıvırcık saçları,kara kaşı kara gözü, insana çoğu zaman sevimlilik katan o hafiften çarpık ya da tavşan dişleri seven beğenen birileri de vardır.Sizi düz saçlarınızla beğenecek kişiler de illa ki vardır. Sıfır beden olmak için siz çatlarken, dünyada herkesin sıfır beden olmadığını da düşünmeniz gerekmez mi? Herkes mi manken tipinde yani ,etrafınıza bir bakın Allah aşkına.''İnsan güzeli mi sever ,sevdiğini mi güzel görür?'' buyurun buna cevap verin.

Kendimize bakmayalım demiyorum ama aslımıza inat hep farklı görünmek de neyin nesi onu anlamıyorum sadece.Beni sevecek olan olduğum gibi sevmeli/kabullenmeli.Başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin demişti çok bilmiş şarkıcılarımızdan biri..İyi de demiş ...

Beni koca burnum yüzünden sevmeyecek olan varsa, varsın sevmesin çok bir şey kaybetmiş olmam.Ama ben insanları görüntüsünden dolayı öteliyorsam daha tanımadan tipine bakıp yargılıyorsam asıl kaybeden ben olurum bunu biliyorum.Asıl olanın huy güzelliği olmasına çok önem verdiğim için dış görünüşlerle hiç bir alıp veremediğim olmadı.Biraz da Karadenizlilikten gelen bir şey mi bilmem kendiyle barışık bir yanım var...dediğim gibi biri benim insanlığımla ilgili şikayette bulunmasın bu dert edilebilir bir durum çünkü!

Görünüşümden çok karakterimle rahatsızlık verecek olmak üzer beni.İnsanların gözlerinde değil yüreklerinde güzel bir yere sahip değilsem eksikliklerim çok büyüktür.Ki bunu da önce kendi yüreğimi temizlerle/güzellerle/samimiyetle doldurabildiğim sürece başarabilirsiniz.Hatta insan yeterki ;iyi/güzel/doğru olsun, başkalarının yüreğinde yer alabilmek de teferruat olsun...

Hep daha iyiye, daha güzele, daha çok öğrenmeye, daha faydalı zamanlarla geçirmeye endeksli kişiler olalım...İnşaallah...

Hem görüntüleri hem de karakterleri güzeller var ki ;özenilesi :) 


Not :Size bir şey söyleyeyim mi ? Gerçi siz yazıyı okuduktan sonra farketmişsinizdir:Yazının başıyla sonu bir birinden farklı teferruatlar işliyor gibi ...Hatta evet öyle olmuş farklı konuyla başlayıp daha farklı bir konuyla bitmiş...Neyse!

Bu arada düne inat bu gün dışarıya  çıkmak için bile niyet etmiyorum.Çünkü hava hiç açmadı, güneş ışıldayan yüzünü hiç göstermedi beni bu sefer kandıramadı ;)

Yorumlar

Profösör dedi ki…
göz_ellik amalar için neyi ifade edir düşündük mü hiç. Üzellik içimizde taşıdığımız imanın davranışlara tezahürüdür sesek yanılmamış oluruz. Güzellik herkese göre izafi olsa da Allah katında nedir düşündük mü hiç..
Budeliçocuk dedi ki…
Başkası için değil,kendimiz için kendimiz olalım..!
İnsan indinde güzellik göreceli bir kavram..
Yaratıcı katında güzellik belli..
"Doğrusu, biz insanı en güzel bir biçimde yarattık." (Tin Suresi,4.Ayet)
İnsanların ölçüsünü esas alırsak hiç bir zaman kendimiz olamayız..
Adsız dedi ki…
efenim günaydın...
buna verecek bir cevabım var amma vakit yok simdi.
en kısa zaman da doniciğim.

sahane bi hafta olsun.
Pabuc dedi ki…
@Profösör,
Zaten her şey onun yansıması değil mi?

@Budeliçocuk,
çok güzel yorum tşkler..Düşüncek düşünsek...

@absalom,
zamanlaman harika yine yeni yazı giriyordum senin yorum geldi :D Tamam bir ara sen uğra yine yorum bırak bakalım neler diyeceksin ;)
Adsız dedi ki…
efenim ben yazıya baslarken aklımda bisi vardır takkada tukkada yazarken aklıma baska bidey gelir konu değisir bası sonu belli olmaz:))
e bulasıcı olabilir belkim uyarmadı deme pabuç:))

efenim bir kaygı durumu çok açık secik kendini gostermekte benim nacizane gozlemlerim sonucu;
kabul gormeme kaygısı...

toplum da kabul gormeme...
ailede kabul gormeme...
iliskilerde kabul gormeme gibi.

iste bu kabul gormeme kaygısı...
devamlı onay alma dürtüsü insanın canına okuyor.

ayrıca koca burunlu derken beni kast ettiğini anlamadım sanma.
bana satasma var soz hakkımı kullanıyorum hahahaaaa.
napıyim patlıcan burunluıysam ben de anne kuzusuyum :))

Pabuc dedi ki…
@absalom,
Böyle yapan bir tek ben varım sanıyordum:Yoruma konuyla ilgili başlayıp alakasız yerlerde bitiren...Kendime çok kzımışlığım bile var bu durumla ilgili neyyyse :)

O kadar uğraşıyorsun uğraşıyorsun da ne oluyor
toplumda ya da etrafındakiler tarafından kabul görüyor musun? Hele bir onların istemediği gibi giyin davran bak o zaman kabul görüyormusun görmüyormusun :)

Bir ker eben,kendi koca burunum dururken asla başkalarının burnu hakkında konuşmam (haddime değil) :)

Patlıcan burunlular da ana kuzuları evet evet :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK