Ana içeriğe atla

Okuyorsak Yorumlayalım da....

  Blog alemi tıpkı gündelik hayat gibi enteresan bir ortam.Tüm enteresan yanlarından bahsetmeyeceğim sadece yorum konusuna azıcık değineceğim şimdilik...Sürekli söylüyorum ;yorum yazanlar benim için önemli (hatta öyle okuyucular var ki onların yorumlarını gördüğümde çok daha mutlu oluyorum çünkü onlar yazı işinde gerçekten bilir kişiler) gidip blog yazılarını okuduğum (hatta hiç bir yazısını kaçırmadığım) bloglarda önemli.Yazı yazmak da yorum yazmak da yorumlara cevap yazmak da güzel dinlendirici şeyler.Özellikle okumak tabi.Faydalı,hatırlatıcı, düşündürücü yazıları okumak çok güzel(kazançlı) Kitap okur gibi bir durum...Bir kaç kişinin bloglarını çok ayrı yerlere koyuyorum bunun için.Onlar sürekli yazmalı diyorum;yazmalılar ki biz de okuyalım üzerinde düşünelim..Boş boş bakıp geçmeyelim!...

  Konum, yorumlardı..Şimdi dostlar, öyle güzel bloglar var ki yazılarını okurken ''Vay be! insanlar duygularını,bilgilerini ne kadar da güzel ifade ediyorlar /cümlelere döküyorlar.''diyorsunuz.konuları bağlayışları,aralara espriler serpiştirmeleri,ince kinayeleri,üzerinde düşünülmesi gereken cümlelere insanların dikkatini çekmeleri..v.b..her biri bir birinden güzel işleyişler...Sonra yazının altına bakıyorsunuz bir kaç geçiştirme yorum!...Ya blog alemi okumuyor (okuyormuş gibi yapıyor) ya da yorumlama zahmetinde bile bulunmuyor.Bence geçiştirme yorum yazanlar da yazıları derinlemesine okumuyorlar.Ben de bazı blogların tüm yazılarını okuyorum ama tüm yazılara yorum bırakamıyorum fakat onlar en azından biliyorlar tüm yazılarını okuduğumu (çünkü diğer yorumlarımda belirtiyorum bunu) İnsanlar neden diğer blogları takip ederler ? Herkesin düşüncesi farklıdır sanırım.Ama eğer sürekli takip ediyorsanız yorum da yazmalısınız diye düşünüyorum.Her yazıya olmasa da çoğu yazıya en azından yazılarını okuduğunuzu belirten yorumlar bırakmalıyız.Bloggeri de teşvik eder güzel yorumlarınız.

  Bunları  kendi bloguma yorum yapılsın diye yazmıyorum (Allah şahit) ama cidden çok güzel yazılar yayımlayan bloglar var (güzellikle neyi kasdettiğimi üst taraflarda açıklamıştım) onları okuyalım,öylesine takip etmeyelim,yazılanlar üzerinde düşünelim ve lütfen SADECE eğlenmek amaçlı yorum yazmayalım (tabi arkadaşlarınız olabilir içlerinde onlara asla lafım olmaz) bloggerleri teşvik için okuduğunuzu beğendiğiniz belirten hatta eleştiren yorumlarla katılın diyorum sadece yazılara...Haksız mıyım ?

  Bazen, ''benim yazılarım okunuyor ama daha çok okunmayı hakeden kişilerin yazıları neden bu kadar az okunuyor!...'' diye geçiriyorum içimden.Bu sefer sesli düşündüm sadece,güzel yazılar okunmalı ve okundukları anlaşıldıkları belirtilmeli diye...Laf olsun diye takibe aldığımız bloglar da oluyor ama sürekli takip ettiğimiz blogları biraz daha özenle seçmeli ve özenle okumalı yorumlamalıyız sanki, ne dersiniz!...

  Öyle işte,blog alemi işte!...

Yorumlar

Erdi Karadeniz dedi ki…
Blog ortamında senin gibi düşünen çok az kişi var o yüzden bu sorun var işte. Bloggerların çoğunluğu kendi bloguna yorum yapılsın diye yorum yapıyor; bu da yapılan yorumların hissiz, çoğu yazı bile okunmadan, öylesine yapılmasını ortaya çıkarıyor. Gerçekten keyif alarak okuyan, ve bu keyfin bir parçası olarak yorum yapan çok az kişi var.

Bence insan kendini yorum yapmak için zorlamamalı; ki ortaya anti doğal (anti doğal?) yorumlar çıkmasın. Ama yorum yapmamak gibi de bir art niyet taşımamamlı. Okuyorsa diyebileceği bir sözü varsa bir yorum bırakmalı.

Vesair...
:))
Adsız dedi ki…
Ne diyeyim! Kesinlikle haklısınız.

Açıkçası ben bir yorum geldiğinde hala ilk günkü gibi hatta hala çocuk gibi mutlu oluyorum. :)

Düşen yorumlar cep telefonuma da geldiği için genellikle anında haberim oluyor ve ilk fırsatta bakmış ve onaylamış oluyorum. Ancak yorumlara cevap vermek için yazının tabiri caizse demlenmesini bekliyorum. Hani kim nasıl yorum yapacaksa serbestçe ve yönlendirilmeden yapsın en son ben toparlayayım diyorum.

Size gelince kesinlikle çok iyi yazıyorsunuz. Arada bir eski yazılarınızı da açıp bakıyorum. Her gün üstüne üstüne koymuş olduğunuzu oradan anlıyorum. Bütün yazılarınızı okuduğumu söylersem yalan söylemiş olurum ama genellikle maile düştüğünde bir göz gezdiriyorum. Bazen iyi bir yazınızı da gözden kaçırmış olabiliyorum. Bazı yazılarınız ise ilgimi olağanüstü cezbediyor. İşte o zamanlar ilk bilgisayar başına geçtiğimde mailden sayfanıza zıplayıp bir yorum bırakıyorum. Sonra da her oturuşta yorumuma cevap yazmış mısınız diye bakıyorum.

Yorum cevabı verme konusunda kimse hakkınızı yiyemez. En güzel şekilde cevap veriyor ve insanlara değer verdiğinizi hepimizden iyi ortaya koyabiliyorsunuz. İçinizin güzelliği yorum cevaplarınıza yansıyor. Ben her yoruma bu kadar hoş cevaplar vermekte iyi sayılmam. Ama siz gerçekten çok iyisiniz. Bu vesileyle teşekkür etmiş olayım.
kararli.blogspot takibimizde her zaman... :)

Sevgilerle kardeşim...

Pabuc dedi ki…
/Erdi Karadeniz,
Bak bu konuda da haklısın yorum yazptığın kadar yazılarına yorum yapılıyor hadi diyelim bu menfaati bir şey (ki öyle de) benim anlamadığım gerçekten güzel yazıların neden okunmadığı ya da okunduğu ama yorumlarla okunduğunun belirtilmediği.Okuyorsan belli et ki yazar da mutlu olsun :)Hatta benim gibi sadece eğlenmek için yazan birinin değil de gerçekten yazan kişilerin bloglarını/yazılarını okusun çoğunluk.ÇÜnkü cidden çok iyi yazan kişiler var bu alemde...

Vesair..

;)
Adsız dedi ki…
Kimisi sırf adım orda dursun(reklam) amacıyla yorum! yazar kimisi de yazmak ister ama düşündüğünü ifade etme güçlüğünden yazamaz. Kimisinin fikri vardır, yazmak ister ama vakti yoktur; sonra yazarım der ama unutur. Vb vb vb :)
Pabuc dedi ki…
/Kalemzâde,
yorum almak güzel çünkü anlaşıldığınızı gösteriyor..Bu çok hoş bir durum..

Yazı konudunda iltifatlarınız için teşekkür ederim,genelde içimden geldiği gibi ve konuşur gibi yazıyorum ve eleştiri de çok alıyorum (son zamanlarda eleştiriler azaldı sanırım bendne umudu kestiler) am sizden bu güzel sözleri dumak onu verici sağolun..

Ben istiyorum ki insanlar gerçekten okunması gereken yazıları da okusunlar,düşünsünler,hatırlasınlar gerçekleri...Ve lütfen okuduklarını da belirtsinler ki güezel yazan kişiler daha da çok yazsınlar ...

Siz de benim hiç bir yazısını kaçırmadığım bloggerlerdensiniz ve sürekli yazmalı dediğim kişilerdensiniz..Gerçi siz bunu biliyorsunuzdur..Elimden geldiğince yorum bırakıyorum fikirlerimi söylüyorum blogunuzda...

Saygılar..
kahvetelvesi dedi ki…
Ben de gitmiş, bir milyon kaleme yorum bırakmışım...Allah'ım ne olacak benim bu saf hallerim :))
Takip ettiklerimi okuyorum mutlaka demiştim orda.. Bazısına yorum bırakmak istiyorum ama ne yazacağımı bilemiyorum. Çünkü yorum yazının tadını kaçıracakmış gibi geliyor. Ama yazan ds istiyor ki okunsun, okunduğu bilinsin.. O zaman beğendiğimi ifade eden bir iki kelime yazıyorum... Kesinlikle art niyet yok yani :)
Pabuc dedi ki…
/GÖK-TÜRK,
reklam amaçlı yazanlar bir iki defa uğruyor sonra kayboluyorlar zaten (ve ben onları takibe almıyorum bilsinler )Ben bazen yazacak bir şey bulamadığım da ''Okudum bilin''diyorum :)) Sonra yazarım dediğin an yazmayacağını da kabullendiğin andır ,kendimden biliyorum :)
Pabuc dedi ki…
/kahve telvesi,
:) 1 MK da yorum gelip gelmediğini bakmadan anlayamıyorum malesef..Onun için burdan cevap vereyim ...

Sürekli takip ettiğim ,hoş görüsünden şüphem olmayan bloggerlerin yazılarına ciddi bir yorum bırakamadığım zamanlarda bir ka espri bırakıp çıkıyorum yorumdan :) en azından yazısının okunup anlaşıldığını anlaması için...Art niyet sen de olmaz biliyorum ben neden yorum yazmıyorsunuz demiyorum çok iyi yazı yayımlayan bloglar dikkaten kaçmasın diyorm sadece..
Sevgiler..
Adsız dedi ki…
Bazen yazılanların üstüne ne yorum yapılsa havada kalacakmış gibi geliyor o yüzden de yorum yapılmıyor sanırım. Söylenecek her şey yazar tarafından dillendirilmiş çünkü. Yine de yorum gerçekten teşvik edici oluyor. İnsan boşa kürek çekmediğini görüyor, yalnız olmadığını anlıyor...
Pabuc dedi ki…
/şirvan,
Ne güzel söylemişsiniz yorumlar teşvik ediyor diye...Ve onun için güzel yazılara yorum bırakmak önemli..Ve gerçekten iyi yazan blogları takip etmemiz de o derece...

Saygılar..
gelibolu17 dedi ki…
Takip ettikleirmi okumak,sonrada anladığım kadarıyla yorum yapmak güzel ama epey vakit alan bir durum,
hele ki arayıda açıp uzunca süre okumadığın bloglar oluyorsa hem üzülüyorsun hemde layıkıyla yorum yapamıyorsun maalesef,,,epeydir ilgilenemiyorum blogumla ve blog arkadaşlarımla buda canımı sıkıyor,,,
inşallah layıkıyla takip edip,okuyup,yorum bırakanlardan olurum en kısa zamanda....
Pabuc dedi ki…
Muhakkak okuduklarımın sayısı bir elin parmağını geçmiyor (ki onlarda malesef sürekli yazmıyorlar)onun için onlara yorum yazmakta zorlanmıyorum da diğerlerini okusam da yorum ara ara yazıyorum:) Ve evet zaman ayırmak lazım tıpkı kitaba ayırdığımız gibi :)

Sevgiler Gelibolu17 :)
BANU dedi ki…
Okudum mu mutlaka yorumlarım. Çok nadirdir yorumsuz bıraktığım. Yalnız pek yapmadığım bir şey var ki; bloguma gelen yorumlara cevap vermekte biraz tembelim. Daha doğrusu, yoruma cevap vermeyi sevmiyorum. Ellerine sağlık :)
Pabuc dedi ki…
/BANU,
evet yorumlara cevap yazmadığını bir süre sonra biz de farkettik..ama inatla yorum yazmaya devam edeceğiz çünkü yazılarını seviyoruz :)
Uyuşuk Hayalperest dedi ki…
İyi yazı yorumu hakeder. Katılıyorum.
Her kim, yorum almasa böyle peş peşe birkaç yazısına, eminimki hevesi kırılır.
Yorumlar yazarın ilacı gibi. alması lazım muhakkak.
Ama Erdi Karadeniz'inde dediği gibi, sırf gelsin banada yorum atsın diye atılmış bir yorum olmamalı. Fikri illa ki olur yazıyı okuyunca. Onu beyan etsin kafi. Hem sırf yorum için gelende kendini belli eder belli bir süre sonra. Bir gelir, iki gelir. Baktı ki bu bana gelmiyor, artık oda gelmez. :)
Birde şu var, yorum atmış sana biri, sende sırf o yorum yazmış diye ona gidiyorsun. Borcunu ödemek ister gibi. Bu da bazıların çok belli oluyor. :)
Dediğim gibi zamanla kimin niye yorum attığı çıkıyor ortaya. bekleyip görmek lazım. :)
Pabuc dedi ki…
/Uyuşuk hayalperest,
Zaten bir süre sonra kafa dengi olanlar ya da benzer şeylerden mutlu olanlar bir birine ister istemz sürekli yorum yazar oluyor.Yorum yazıldığı için değil kafalar uyduğu için oluyor bu ,çok da hoş.Ama onun dışında reklam olsun diye yorumlar belli oluyor ve kesinlikle ilgi çekmiyor...Bir de zamanlar yorumcularda değişiyor (belli başlıların dışında) tıpkı hayatımızn içinde insanların da değiştiği gibi..
Adsız dedi ki…
adsız yazanlara kızılıyor :) adını yazanlar eleştırılıyor nasıl olacak bu iş ? bende sastım kaldım
hadın bana eyvAllah
Pabuc dedi ki…
/Adsız,
evet adsız yorum yazanlara en çok da ben kızıyorum.Saklanmanın mantığını anlamıyorum mesela !
bu sahilde dedi ki…
Özellikle Gök-Türk'e katılıyorum.
Erdi ve kalemzade de çok haklı...
Sen de haklısın.
Ben de haklıyım :))
Orhan babadan geliyor : Haklısın...
Pabuc dedi ki…
/İzlenimlerim,
şarkıya bağladın olayı helal :)

Bir de sen hangi konuda haklısın ,yorumculara hak verme konusunda mı :)

Teşekkürler yorum için...
Unknown dedi ki…
Günler geceler arada uzayıp kısalıyorda galiba benim için farklı zaman işliyor.Yoksa neden yaşayayım ki en kısa gecede en uzun geceyi?
Keşke keşke demeseydimli anlar mı sebep oluyor acaba?Normal olmayı özledim,hiç olamasamda! eminim saatlerini feda etmişsindir yazdıklarına,kim için ne için ? sorusuna cevap vermeden...
ben o saatleri dakkilarda tükettim ama kötü hissetmem gereken yerde neden iyi hissediyorum.Doğru ya cevap hazır.
“İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz.” Maya Angelou
Çok sayılacak kadar okudum yazdıklarını,neredeyse hiç bir sözünü hatırlamıyorum ama hissettikleri baki !!!
Pabuc dedi ki…
Vay!...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK