Ana içeriğe atla

2013 Senden de Bekliyorum Bunların Aynısını!


   Yeni yıla nasıl girersen öyle devam edermiş ,bir de ne dilersen o olurmuş..muş muş muş! Mesela ben geçen sene, seyyah olup dünyayı gezmek istedim,Türkiye'de ayak basmadığım dağ bayır çayır ova kalmasın istedim,karavan almak istedim, aklıma bir fikir gelsin ve o fikri yürürlüğe sokayım sonrasında fikrimin zenginliğini yaşayayım istedim,deniz ve ormanın ortak mekanında güzel şirin bir taş evim (tamam küçük bir villam) olsun istedim,kışları Güney Afrika 'da kalayım orada da okyanusa nazır şirin küçük bir ev alayım yerlileriyle mutlu mesut günler geçireyim istedim,gemi turuyla Kutuplara gideyim  istedim,yazar olayım kitap yazayım bile istedim...Pekii kaç tanesi oldu ? Tabi ki hiç biri.En azından %50 si olsaydı bari dedim ama o da olmadı.Demek ki istemek başarmanın yarısı falan değilmiş.Tek çözüm yolu, para denen o gözü kör olasıcaya sahip olmakmış.Bendeki para da karavan almaya zor yeteceği için artık bu dilekleri önümüzdeki 40 yıl her yılbaşında dilemeye devam etmeliyim(40 yıl dilersem belki olur di mi yani)

Sadece bencillik yapıp kendime bir şeyler istediğim dileklerim de olmadı elbette geçen yıllarda! Mesela, dünya barışı denen o imkansızı da dilemiştim.Çocuklarıın ölmediği bir dünya, insanların sömürülmediği bir dünya,amerikanın tanrıcılık oynamadığı, israillilerin şeytanla yarışmadığı,insanların çevreye bu hızla zarar vermediği,bazı insanların sokaklarda yaşamak zorunda kalmadığı,hiç kimsenin açlıktan ölmediği,ömrünün en güzel çağlarını okullarda geçiren gençlerin işsizlik korkusu yaşamadığı,hayvanların katledilmediği gösterilerde işkence edilmediği, torpilin yer yüzünden silindiği,dinin gerçek anlamda yaşandığı,insanların okuduğu düşündüğü empati kurabildiği,trafik kazalarının olmadığı,ormanların yanmadığı,maçlardan sonra olayların çıkmadığı,silah üretiminin durduğu bir dünya...Peki bunların kaç tanesi gerçekleşti ? Tabi ki hiç biri..Dünya aynı tas aynı hamam...Demek ki istemek başarmanın ne kadarıymış? Hiç kadarı...İnsanlar istemedikleri sürece biz istediğimiz kadar dileyelim duralım değişen bir şey olmuyor...Siz daha olumlu sonuçlar çıkarabilirsiniz ben anca bu sonuca varabiliyorum haberleri izledikçe..

Yılbaşında takvim başlangıcından öte bir şey değil.Benim için ömürden giden bir yılın (ki ömür denen öykü de zaman kavramı nedir ki) bir ertesi döneme geçişi...Onun için kutlamak da tuhaf geliyor.Gerçi düşününce tuhaf geliyor düşünmesem sadece eğlence gözüyle baksam bana da güzel gelebilir!!! O kısımlara fazla girmeden bu yılki iyi dileklerime geleyim.

Sevgili 2013, kardeşlerin neydi ki sen ne olacaksın ama ben yine de bir kaç şey yazayım seninle ilgili beklentilerimden.Yukarıdaki dileklerimin hepsi bu yıl için de geçerli eğer mümkünse (gerçi mümkün değilse de geçerli) ek olarak ,ölümcül hastalıkların tedavisi bulunsun ve başka ölümcül hastalıklar çıkmasın,her çocuk eşit haklara sahip olsun güzel olan tüm haklardan yararlansın , dilenciler dilenmek zorunda kalmasın mümkünse çalışarak para kazansın,insanlara kömür dağıtılacağına kömür olacak para kazanma yolları sağlansın,insanlar daha tok gözlü olsun,gdo lu yiyecekler onları üretenlerin tepesine yağsın,siyaset (hayal işte) seffaflaşsın,dürüstlük geri gelsin,Allah'a inananlar dinlerini O'nun kitabından öğrensin kimse Cehenneme adam toplamasın ya da dini hafife almasın...Bir de yukarıdaki dileklerimi de göz ardı etme !

Sakın Leyla ile Mecnun dizisi bitmesin,benzine doğal gaza zam gelmesin,E-5 özelleştirilmesin,bu ülkeye yeni bir Ağaoğlu gelmesin.....v.b.

Şimdilik bu kadar 2013.Sakın gözün korkmasın ,6 milyar insanın istekleri yanında benim isteklerimin lafı bile olmaz senin için.Artık kendi çapında ne kadarını getirebilirsen Dünyaya!..

Not1 : Yıl başına has değil ama sürekli ettiğim duadır.''Rabbim sağlık sıhhat afiyet verins bizlere.Görünüp görünmeyen kazalardan belalardan ,hastalıklardan uzak etsin inş bizlere.Hakkımızda hayırlısını versin ve ayaklarımızı yüreğimizi kendi doğrusunda sabit kılsın''amin.

Not 2:Yazının gayri ciddiliğine bakmayın siz ,Rabbim gönlünüzdekileri ömrünüze hayırlısıyla versin.Sıkıntısı olanların sıkıntısını gidersin ,ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını gidersin...

Not3 :Fotoğraf ne iş dersen sevgili 2013, anlarsın ya bir Nissan fena olmaz bu yeni yılda...Gerçi Land Rover tercihimdir ama bak bir iyilik yaptım biraz ucuzuna gittim sen zorlanmayasın diye (şş dalga geçmeyinnnn)

Not4:Çok daha iyi yazabilmeyi de istiyorum eklemeyi unutmuşum.Yazar olmak ve takı işinde de ilerlemek hatta takılardan para kazanmak paraya para diyememek de istiyorum.Paraya dolar demek istiyorum artık(hatta böyle korkunç espriler de yapmayayım mümkünse bu yıl)

Not5: Neden mi bu kadar erken girdim yıl başı yazımı? Bana her gün yılbaşı da ondan (iğrennçççç)

Yorumlar

Profösör dedi ki…
Hastalıklar varsa tedavisi de var. Ama Allah hastalığı bir bahane yapıp bizi yanına alacaksa neden üzülelim ki!.. Benim dileğim, hayatımızı fıtrata göre yaşayabilmemiz. Yapaylıktan uzak durabilmemiz. Sanki bu sene yazmak, çizmek, halkla ilişkiler ve projelere dair güzel şeyler yapılabileceği ümidini taşıyorum ben. Belki de bir paradigma değişikliği bir kimya değişikliği yaşanabilir diyorum ben.
Adsız dedi ki…
Leyla Mecnun diye diye sonunda bize de izlettirdin bak şimdi ben de bitmesin istiyorum iyi mi ? :DDDDD
Pabuc dedi ki…
/Profösör,
haklısınız Hocam..Ama insan yine de korkuyor işte daha tam olarak algılayamadım sanırım ölümün gerçek anlamını..Ben yine de hastalıklardan uzak etsin Rabbim bizleri diyor hayırlı sağlıklı ömürler diliyorum kendime ve tüm sevdiklerime...Ve inş bu yıl her konuda bereketli geçer ,kazançlı geçer ...


/GÖK-TÜRK,
sonunda başardım birini daha alıştırdım bu diziye..Ama doğru söyle bir bağlanınca bırakamıyor insan bu diziyi :)Eğlence kesin çünkü izlerken..
Adsız dedi ki…
Hakkaten diyorum :) ama şimdilik geriden geliyorum :)
Profösör dedi ki…
Herşey Allah'tan.. Yeter ki biz doğruluk içinde olalım. Hepimiz iyi sağlıklı ve hidayette olalım..
ADSIZ dedi ki…
Profösör hocamıza katılıyorum o ne diyorsa doğrudur iyi insanların hayırlı olan dualarıkabul olurinşaAllah tasıdığınız ümidinizde gerçekler inş.hocam
siyah kuğu dedi ki…
buraya yazsam sanırım sayfa yetmez demekki çok şey istiyorum :\
cem dedi ki…
Allahım imkansız ne varsa istiyor bu bloggerlar :)))

savaş olmasınmış açlık olmasınmış. neyse iyi dileklerinize sağlık diyeyim ama bence daha da kötüye gidecek dünya. üzgünüm.
Pabuc dedi ki…
/siyahkuğu,
şimdi yazmaya başla 2014'e yol olsun :)

/cem,
imkansızı istiyoruz imkan dahilindekileri de yapmaya çalışıyoruz.2013 ün işine gerçekleştirsin işte bu zor işleri ;)
Erdi Karadeniz dedi ki…
Yok yok 2013 dediğin de 2012 den 1 saniyeyle ayrılıyor. Bunların hepsi aynı 2012 de yapamadı 2013 de yapmaz. Bencil mi yoksa bu yıllar :)

İnşallah hep iyi şeyler bulur bizi; istediklerimiz de olur...
Biraz pollyanna olalım en iyisi :D
Aliyah Muhammed dedi ki…
Garip bir tebessüm aldı beni, anlam veremediğim...
yazının en başındaki güzel mutlu hayallerin yerini yazının sonlarında bir sitem bir kızgınlık almış. ne güzel şeyler istemişsin ama istemek başarmanın hiç kadarıdır deyişin yok mu... koptum. (:
doğrusu tebessümle beraber gözlerim de ıslandı. nedendir bilmiyorum.
o fotoğraftaki nıssan mı kaşkayii. (:
not 6: hangi ruh halindeyken yazmışsan bu yazıyı artık...
Pabuc dedi ki…
an itibariyle diyorum ki istemek cidden başarmanın hiç kadarı :) Hala kaşkaim yok hatta Kaşkaisi olan bir tanıdığım bile yok ki anahtarı ver de bir tur atayım diyebileyim :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK