Ana içeriğe atla

Gece Yarısı Saçmalamalarım



Yağmurun sesi nasılda dinlendiriyor gecenin bu vaktinde insanı..Uykudan uyandırıyor huzur veren tınısıyla.Gel diyor gel dinle beni ve dal düşünce dünyana..Dal ki kendini bulasın,dal ki kendini hatırlayasın.Dal ve ağladıklarınla değil de düşünce dünyanla sen olduğunu hatırla.Sevginle büyüdüğünü fark et, sevgisizliğin seni tükettiğini bil ve sakın kendini, sana  ait sandığın hatalardan..Dal yağmurun sesi eşliğinde asıl dünyana ve düzelt istemediğin   hallerini..Düzelt canını yakan her şeyi..Gücün mü yok yine içindeki ses yardımcı olsun , destek olsun uyanışlarında sana.Bağır hayata kendi iç dünyanın çığlıklarını: ''Hayat senden gerçekten sevgi bekledim ,çok fazla şey mi bekledim? Neden hayal kırıklıkları yaşattın bana! Neden anlayamadığım sevgiler sundun karşıma. Anlamadığımda nankörlükle suçlamak için mi? Sevdiğim gibi sevilmemem benim cezam mıydı ki hissetirdiklerimi hissedemedim...Sevgi kırıntısı değil sevilmeyi sunarsın diye bekledim, çok mu şey bekledim senden! Hayat,yanlış olan, hatalı olan, anlamayan,sevgiyi yanlış anlayan ben miydim? Yoksa gerçekten her şeyi yanlış mı anladım! Madem öyle doğru sevilmeyi göster bana,madem öyle sevgiyi öğret bana,madem öyle hak etmesem de gerçek sevilmeyi yaşat bana..Madem yanlış olan benim, doğruyu göster bana! Hayat, acıtma acıttıkça çıkmazlara girer bu aciz..Güçlü olabilmem için güç desteği ver bana sevgi nimetinle...'' diye...

Hayat, senden fazla beklentim yok ama kendimi kötü hissettirme yeter ...Sen de anlamazsın belki beni,ben ki bazen kendimi de seni de anlayamıyorum onun için seni de suçlayamam...........Hayat, sevmek kadar sevilmek de güzel lütfen kendi anlayacağım şekilde sevilmelere aç yolumu...Kırılmalardan uzak sevilmek istiyorum...Anlaşılmaktan geçtim, gerçekten sevgiyi hissedeyim istiyorum,dinlenmek,sevildiğimi zerresine kadar hissetmek istiyorum,riya istemiyorum samimiyeti bekliyorum,saygının paşa olduğu sevgiler istiyorum..Hayat, yine ben mi nankörüm yine ben mi yanlışım, yine ben mi fazla şey istiyorum! 

Hayat, kendimi sevmiyorum artık bu halde bile sevilmek istiyorum...Sevmediğim için sorgulamalarım da bitti artık kendime karşı.Ne seni ne de kendimi sorguluyorum artık,korkularıma da yenik düştüm acizdim iyice aciz düştüm,takatim kalmadı değil, bitti..Ne kadar güçsüzmüşüm kendimden öğrendim, acizim kelimesi artık dop dolu bende.Onun için sevilmek gibi bir güç istiyorum ayağa kalkmak için.Sevdiğini söyleyenlerin sevgisini kendi anlayacağım dilde görmek istiyorum.Hissedemediğim sevginin aiti olduğumu  nasıl anlayabilirim ki! 

Hayat, bu şikayetlerimi de zaman denen binekle gerilere gönder ve unuttur bana olur mu !

Öylesine dinlenesi...

Yorumlar

cem dedi ki…
hayat o kadar insaflı değil bence, ne istiyorsan aksini gönderiyor. düşünce gücüymüş, pehh..

ben fd dinleyim alev alev ve gideyim sonra, sen kendini motive etmeye devam et, bazen işe yarıyor(muş).
Pabuc dedi ki…
Haklısın ne acı ki haklısın...

Hayat bir güldürüyorsa 10 ağlatıyor...

Bazen motive etmek gerekiyor kendini yoksa tutunacak dalın kamıyor karanlığında boğuluyorsun...Arada motive edecek sebepler bulmak lazım ,öğrendim bunu..Yoksa zor!
İnsanın yaradılışı kırk yıl hüzünle bir yıl sürur yani sevinçledir..
Yaradılışa uygun yaşıyoruz hayatı.
Pabuc dedi ki…
/~♡ηυяѕαℓкιмι™
bunu ilk defa duydum/okudum ve haklı da buldum..Yaşamımızı gözden geçirince hak vermemek el de değil...
Volkan DENİZ dedi ki…
Hayırrr. yanılıyorsunuz... Hayatın içindeki hüzün mutlulukların dinlenip yenilenmesi, için bir estir sadece.

İşte sen bu dediklerini fark edip hayatı sorguluyorsan zaten yakalamışsın. Bundan sonrası gelsin güzel günler. İnan bana :)

Bana inanmıyorsan kendine inan bak ne güzel söylemişsin yağmurun anlattığını anlamaya başladığını ve ne güzel anlatmışsın sevgiden beklediklerini. Sonra beklentim yok da demişsin. O halde... Gerisi sende bitiyor zaten. Hayat sana yaşaman için bu fırsatı bazen yağmur damlalarında bazen gökyüzündeki renklerde bazen de bakıpta göremediğin ayrıntıda veriyor zaten. Hadi dal hayatın içine gerisi geliyor...

Ak sakallı dede yaklaşımı oldu ama işte bazen de belki böyle fırsat tanıyordur.. :)

Hadi güzel günlere... :)

Pabuc dedi ki…
/Volkan DENİZ,
Bazen o esler bir hayli uzun sürüyor gibime geliyor.Ya da esde kala kalıyor insan....

Gelsin güzel günler mi ? Bunu içten söyleyenlere hayranım..Malum ben korkağın önde gideniyim yarının ne getireceğini bilememek bile bende bir korku...Hayatı sorgulamak,üzerine düşünmek yoruyor (en azından benim kuş beynime ağır gelebiliyor) ...Evet sana inanıyorum inanmak yeter mi ?

Yaşamın içindekileri de okuyabiliyorum kendimce ama şu içimdeki nalet saplantıyı uzaklaştıramıyorum sorunum bu işte..Kötümser bir leke yapıştı düşüncelerime ve tamamen terk etmiyor beynimi ruhumu...Ak sakallı dede nasihatçisi, bir de hele bu kötümser leke nasıl gider hayatımdan..

Bakıp da göremediğim ayrıntıları ben bir araştırayım!...

Hepimiz için güzel günler olsun inş
Budeliçocuk dedi ki…
Sevgi hayatın dinamiğidir..
Sevmek ve sevilme isteği insanın doğasında vardır..
Gerçek sevgi,insanı iliklerine kadar ısıtan,başını yedi kat göğe erdiren güçtür..
Ve sevgi insanı onaran,yenileyen, hayatı çoşkulu bir şölene çeviren esas güçtür..
Ama sevmeyi ve sevilmeyi dolaysız yaşayabilmek de güçtür..!

Esenlik ve sevgi dolu bir gelecek diliyorum..:)
Pabuc dedi ki…
/Budeliçocuk,
doğru söylemişsiniz; insanı onaran,çoşkulu anlara çeviren güç sevgi...Ama dolaysız ve saf haliyle yaşanabilse...Teşekkürler siz de huzurla kalın..
Unknown dedi ki…
Gece başka mı güzel yağmur? Aşk mıdır neden ,cam a böylesi aralıksız dokunması...
Biliyorum derdi değil ölü toprağa hayat vermek,niyet kendi içine bir bakış attırmak.
Ayna da göremiyor musun kendini diyor,şehrin bulanmış ışıklarına bakta yansıyan yüzünü gör!O asıl sensin.Suçlu bulunmuşsun,hayal kurmadan.Halbuki hayallerin değildi şuça karışan ama suç kabul edilmiş ;saf aşkı, adaleti, mutluluğu... dilemeyi!
yoksa neden çektk bunca acıyı...
Pabuc dedi ki…
Yoruma taktir..
Ramazan dedi ki…
Harika ve muhteşem bir yazı inşaallah yazılarını okumama izin vardır çünkü yazılarını okumaktan keyif alıyorum hayat muhteşem güzeldir ki bu güzelligi acıları tatmadan anlayamayız.Sayfandan ayrılma sebebi tamamen benim hatalarım sakın yanlış anlama gerçi sen kimsin diyeceksin eyvallah sayfandaki 1404 kişiden biriydim çokta fifi de diyebilirsin saygı duyarım kendimi fasulye gibi nimetten saymıyorum elbet ama bir bloger takipcin olarak yazılarını okumaktan keyif alıyor kendime dersler çıkarıyorum belki yorumumu bile yayınlamayacaksın silip atacaksın olsun ben yine yazılarını okumaya ve yorumlarımı yazmaya devam edecegim cünkü bloger sayfası açmama ve beni teşvik etmene minnettarım yardımcı olmaya çalışmana ve bana sende yazabilirsin diye gaz veren sensin teşekkür ediyorum güzel kardeşim saygılar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK