Ana içeriğe atla

Küpeli ve Dövmeli Kişiler de Namaza Gitsin ;) (Başlık bulamadım bununla idare edin LÜTFEN!)

Aslında konu lokanta da başlayıp lokanta da bitecekti ama
ben yine daldan dala konunca konu başka yerlere kaydı
  Benim gibi ailenizden/akrabalarınızdan uzakta yaşıyorsanız Ramazan'ı da tenha geçirirsiniz.Kalabalık iftar yapma zevkinizi de dışarıda yemek yiyerek geçiştirisiniz.

  Yine böyle kalabalık bir mekanda iftar bekliyoruz; açığı -kapalısı,feslisi-keplisi,dövmelisi küpelisi...Her çeşit insan var ve hepimiz birlikte hocanın ''Allahû Ekber''demesini bekliyoruz heyecanla..Şimdi;''Herhalde yani tuhaf olan ne? Oruç tutmak için belli bir kılık ve görüntü mü lazım?'' diyenler çıkabilir.Benim konum o değil, görüntü gerekir gerekmez beni ilgilendirmez ben olayın sadece güzel görünen, benim hoşuma giden tarafıyla ilgilenirim.Kılık kıyafet,görüntüyle ilgili takıntım olsa önce kendimi düzeltirim(!) 

  Nasıl hoş bir duyguydu bir çok farklı kişiyle iftarı beklemek anlatamam..Bunca ön yargının cirit attığı zamanımızda herkesin bir tek sebeple oruç tuttuğu ve iftarı beklediği o zaman dilimi benim için özeldi, güzeldi ve çok anlamlıydı.Kişileri özellikle kişisel seçim (ki belki de hataları /yanlışları, dinen yasaklı günahları )yüzünden yargılamak asla bana düşmez kimseye de düşmemeli.Yakınınızsa hatalı kişi hoşlukla uyarırsınız ve susarsınız...Etrafa zarar vermediği sürece çok da ilgilendirmez beni kişisel seçimler hatta hatalar.Dedim ya yakınımsa doğrusunu söylerim o kadar.Seçimler kişilerin kendisine kalmıştır;Rabbim herkese akıl fikir vermiştir isteyen istediği kadar kullanır,isteyen istediği şekilde kullanır,isteyen istediği yerde kullanır!...


Allah senin canını almasın  adam!
Cami de gördüğümüz kişinin bu adamla uzaktan yakından alakası yoktu biline!
  Yıllar önce sınıfça İstanbul'un tarihi mekanlarını ziyarete gitmiştik.Cuma vakti de Fatih Camine geldik ve Cuma namazı kılmak için camiye girerken bahçede uzun saçlı ve küpeli birini gördük.Arkadaşlardan bir kaçı o kişi hakkında yorum yaptı (maalesef zanla) ben hiç sesimi çıkarmadım -zira böyle zanlarım yüzünden ağzımın payını almıştım (haddim bildirilmişti Allah tarafından)- ve bekledim sonucu.Namaza başlayacağımız zaman (biz haliyle üst kattaydık) arkadaşların aşağıdaki cemaate bakmalarını istedim.Neden mi ? Tabi ki biraz önce ''Bu da burada ne yapıyor ,tipe bak!'' dedikleri kişi ilk saflarda namazdaydı da ondan..Dedim ya benim bir zamanlar bu konuda (zan konusunda) Allah öyle hoş ikazlar çıkarmıştı ki karşıma artık hadsizlik yapmaktansa susmayı  öğrenmiştim iyi ki de susmuşum (yoksa yine bir şekilde haddimi gösterecekti Allah )

  Her kim olursa olsun,tipi ,kılığı, görüntüsü,siyasi görüşü,bulunduğu ortamı ne olursa olsun birinin iyi bir şey yapıyor olması beni gerçekten çok çok ve çok mutlu ediyor.Kimse kimseye ibadet etmiyor ibadet Allah'a ediliyor ve ibadet eden kişileri görmek-neden bilmem-beni cidden çok mutlu ediyor ve duygulandırıyor.Birine başka birinin yardımcı olduğunu görmek,küçük bir yardımda bulunulması,bir güzelliğe sebep olunması...ne bileyim siz çoğaltın misalleri ,bu tip şeyleri görmekten mutlu oluyorum...Mutlu olmaya yer mi arıyorsun diyenler çıkabilir, bir insanın yaptığı bir güzellikten benim ne kazancım olabilir ki ? İnsanların iyi olması iyilikte bulunması insanlık için bir kazanç değil midir ? 

  Konu kaymaya başladı ben ufaktan bitireyim yazımı...Yazıdan çıkan sonuç;kimseyi kılık kıyafetine göre yargılamayın ve küpeli beyler sizler de namaza gidin (şaka ya şaka) Herkes namaza gitsin ,küpeli ve dövmeli arkadaşlar da namaza gitsin,oruç tutsun,zekat versin ,hacca gitsin :) Tamam ya iyice kızakla uzaklaşmaya başladım asıl konumdan herkes kendince sonuç çıkarsın yazıdan ,yormayın beni ;) 

  Benim çıkardığım sonuç;kalabalıkta iftar açmak çok zevkli,iyilik yapan ibadet eden kişileri görmek bile çok güzel,insanları yargılamama konusundan daha dikkatli olmalıyız ve küpeli dövmeli beyler de açık bayanlar da Allah'ın kulu bunu unutmamalıyız! ...Ha bir de küpeli ve dövmeli arkadaşlar da namaza gitsin :)

  Tamam ya sustum...

Yorumlar

cem dedi ki…
ben de karadenize karşı yapıyorum iftarımı ve genelde yalnız.:))

ama her modelin ortak noktasının olması güzel gerçekten.
Pabuc dedi ki…
Kimi Marmara'ya kimi Karadeniz'e karşı iftar açıyor..buna da şükür ya deniz de olmasa :)
kahvetelvesi dedi ki…
Ah bu toplumun önyargıları ve saflaşmaları....bitsin evet bitsin, küpeliler, dövmeliler namaz kılsın , oruç tutsun, örtülüler ve takkeliler ( yanlış bir kelimeyse nolur kızmayın) kendini ateşten beri , kalanını cehenneme odun zannetmesin..Rabbim dışa da içe de bakar, bakmaz O'nun bileceği bir iş, ama kul olarak bizim dış görünüşü ve hayat tarzını eleştirmeye hakkımız yok. Dediğin gibi sevgili Pabuç, yanlışı gören uyarır, gerisini Mevla'ya bırakır...
Pabuc dedi ki…
eleştirmeye öyle alışmışız ki eleştirmeden dayanamıyoruz.Aslında bu konuyla ilgili çok güzel bir söz var halk için de ama ben şimdi yazmayayım çizgimden çıkmış olurum :) Hepimiz insanız bu kavga ne diye diyesi geliyor insanın bu derece arabeske bağlatıyorlar zorla insanı ya hu:)

Rabbim kalplere bakacak muhakkak onun için herkes kalbini güzelleştirmeye baksın bence ..Kalp güzelliği de allahı bilmekle orantılı bence!
Erkan Şen dedi ki…
Eee önyargıda üstümüze yok! Ne de olsa her sakallı bizim dayımız!
Pabuc dedi ki…
#Erkan Şen,
Önyargıyla düşündüğüm zaman kişilerle ilgili Hz.Ömer'i düşünürüm..Peygamberimizi öldürmeyi göze alacak biriyken Aşere-i Mübeşşereye katılmış biri...Kimin ne olacağını bilemeyiz ,kendimizin de...
otuzundansonra dedi ki…
aynen katılıyorum sana pabuç,bu tür olaylarla benimde karşılaşmalarım var.
Pabuc dedi ki…
Keşke karşılaşılmasa ama malesef karşılaşılıyor :/
Adsız dedi ki…
tebrikler diyeçektim fakat küpeliler dövmeliler haydın namaza yazmıssın ya yazıyı bozmak üzre deyistir derim.dun bende camıde namaz kılayım dedim ve gittim basi açık vucutta yarıdan acık bacaklarda yarıya kadar acık anlayacağın camıye geldi ve etek giydi basını örttü namaza basladı ve hünkür hünkür ağladı;dediyin gibi kimsalari diş görinüse göre yargılamamalı önce kendimizi düzeltmeli kendimize dönüp bakmalı neyim ben neler yapıyorum değilmi?kerime
Pabuc dedi ki…
Başlık ilgi çekmek içindi :) yoksa ben ne karışırım kimin namaz kılmasına kılmamasına efenim ..
Alice dedi ki…
Pabuçcum yüreğin çok saf öyle güzel geldi ki yazın eline sağlık.
Biz insanlarca çok önyargılıyız zira bunu esnaflar çok iyi bilir bir iman bir de maddiyat dış görünüşle anlaşılamıyor.
Pabuc dedi ki…
İnsanlar ne kadar kolay yargılıyorlar ben ona yanıyorum..Biz kimiz ki Allah'ın kullarını keyfimizce yargılayıp suçluyoruz üstelik beğenmeyip aşağılıyoruz da...Cehalet sanırım..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK